SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 İkinci döneme girmemiz ile okullarda kariyer günleri düzenlemeleri başlamış oluyor. Benim kendi okulumda da kariyer günlerini biz düzenleyeceğiz. Şİmdi biliyorum pek çok kişi böyle milletin takım elbise giyipte kendini bişey sanarak bu günleri düzenlemesini sevmiyor.(ki bende sevmiyorum aslında) Konuyu uzatmadan sorumu sorayim sizce kariyer günlerinde ne olmalı? Kendi üniversitenizde katıldığınız kariyer günlerinde neyi beğendiniz ne çok saçma geldi. Biraz açıklama yaparsanız çok memlun olacağım. Ciddi ciddi güzel ve tüm anlamıyla reklam kokmayan bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruzda. Milletten fikir alalım dedik. Çok sağolun. isteyen kariyer günlerinide tartışabilir ama bize yapıcı bir iki malzeme verirlerse süper olur. her türlü kötü eleştirebilirsiniz ("küçük öğrencilerin kendilerini büyük sanmasından başka bi şey değil" veya "sadece şirketlerin kendi reklamlarını yapıtğı günler gitmiyorum" gibi şeylerde olabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2009 kariyer günü ney Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 naraso said: kariyer günü ney genelde üniversitelerdeki klüplerin (işletme klübü, Mühendislik klübü vb.) düzenlediği 2-3 gün veya daha uzun süren bir etkinlik. Firmaları okula çağırıp onları öğrencilerle buluşturan, Staj imkanı olursa (ki çok zor) iş imkanı sağlayan etkinlik. Google aratırsan pek çok üniversitede düzenlendiğini görürsün içeriklerine bakarakta daha detaylı bilgi alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Eşantiyon. Kırtasiye sarf malzemeleri veya yiyecekler. Bize unilever geldiğinde cornetto dağıtıyor, yumuluyoz valla eheh. Kalemler, defterler, bloknotlar, saatler falan fişman. Hele Vakıfbank 2gb USB bellek dağıttı, kuyruk oldu önünde sdfs. ps: Vakıfbank'ın verdiği zımbırtılar sorunlu çıktı, ilerleyen günlerde ödevlerini ve sunumlarını o belleklerde depolayan bir çok arkadaş sıkıntı çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 tabi benim önerilerim adam toplamak için. nasıl yararlı olur sorusuna cevap değil eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 naraso said: kariyer günü ney üniversite olarak bilinen insanların bol bulunduğu sulak alanlarda insan avı günleri düzenler şirketler. kariyer günleri onlar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Ardeth said: naraso said: kariyer günü ney üniversite olarak bilinen insanların bol bulunduğu sulak alanlarda insan avı günleri düzenler şirketler. kariyer günleri onlar işte adhufasudhf süper tanımlama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Firmaların insanların mail ve telefonlarını almalarını engelleyin. Ne ara verdiysem bir şirkete cep telefonumu vermişim; sürekli arayıp, mesaj gönderip duruyolarlar. Bir de konferanslarınızın reklama dönüşmesini engelleyebilirseniz mükemmel olur. Nedense çoğu firma bu tip organizasyonların kendilerini övmeleri için yapıldığını düşünüyor. Bunları peşin peşin konuşun gelecek olanlarla. Hoş adamlar bunun için geliyor olacaklar büyük ihtimalle ama kafa ütülemekten başka birşey değil yaptıkları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceronibo Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Bence milletin gerçekten "oha ben burda çalışmak istiyodum zaten" dediği şirketleri getirmek çok önemli. yani öğrencilere gerçekten fırsatlar sunacak da olsa pek tanınmyan bir şirketin standının boş kalması ihtimali yüksek. amaç öğrenci çekmekse girmeleri mümkün olmasa dahi hedeflerindeki şirketlerin temsilcilerini görmek oldukça ilgi çeker gibime geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 ya biz reklamdan çok forum, panel tarzı bir şey düzenleme taraftarıyız. Geçen sene ar-ge paneli düzenlemiştik. Arçelik, intel, türkcell gibi firmaların arge kısmından insanlar getirttik hepsini masaya oturttuk. Baya güzel geçmişti. O tür şeyler daha zevkli oluyor ama evet bazı firmaların reklam yapmasını engelleyemiyoruz. Adam sponsor oluyor ve bilindik "parayı veren düdüğü çalar" mantığına gidiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Firmalarin reklam yapmasi sizi rahatsiz etmemeli bence. Sonucta bir firma calisani reklam amacli bir konusma yapiyorsa, kendi firmasinin guclu ve guzel yanlarini anlatacaktir. Bu da ogrencilerin firmalarla gorusurken kafalarinda arayacaklari nitelikleri belirlemesinde yardimci olur. Soyle anlatiyim, bir firmayla gorusmeye gittiniz, size "Bizden beklentiniz nedir" ve "Nasil bir calisma ortami sizin icin idealdir" gibi iki soru geldi. Eger siz ne aradiginizi bilmiyorsaniz bu iki soruda cakilir kalirsiniz. Kariyer gunlerinde firmalarin soylediklerini dinleyip, hangi yanlarini ovduklerini not almak gerekli. Bu ayrica size daha sonra o firmayla gorusmede de yardimci olur. Misal Google size "biz haftada 2 saat calisanlarin kendi baslarina gecirebilecekleri sure taniyoruz" der mutlaka, sunumunda. Siz Google'la gorusurken emin olun "Neden Google" diye bir soru gelecektir. Bu sorunun cevabi "Google... Google... Boyuk firma iste... Neden Google olmasin ki?" gibi bir sey asla degildir. Eger siz bu sorunun cevabinda bu aldiginiz bilgiyi kullanirsaniz, emin olun cok daha iyi bir intiba birakirsiniz. Ayrica kendilerini ovdukleri kriterler, sizin is ararken her firmada aramaniz gereken kriterlerdir. Kisacasi firmalarin yaptiklari reklam kokan hareketler onemlidir; bilmek gerekir. Bence kariyer gununu duzenlerken firmalari kendi hizaniza sokmaya calismak yerine, ogrencileri karsilasacaklari seylere hazirlayin. Bu bilgileri nasil kullanacaklarini anlatan brosurler hazirlayip dagitin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Bir kere seminere gitmistim kariyer gunu ayagina. Firmalardan bir tanesi videolar gostermisti. Sanki calismaya degil de tatile gidiyorlar gibi anlatiyordu calisanlarinin hayatini. Orada calisan arkadaslarim da sabahtan gece yarisina kadar calisiyoruz dedi tabii ben ne is diye sordugumda. O yuzden dikkatli olun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Aslında Yurtdışındaki üniversiteleri takip etmek istiyorum, ama pek bir bilgi bulamadım. Presentation & Recruitment Days diye aratıyorum ama mantıklı bir şey gelmiyor genelde? Ben mi yanlış yapıyorum yoksa yurdışında farklı sistem mi var ? edik: klavyenin pili bitiyor aptal saptal şeyler yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2009 Bizimki 25 subatta, ilk donemkine gitmistim ama full time aliyorlardi, staj ugrastigim icin bu donemki onemli, bakalim. Oturup 25 subata kadar How to Move Mount Fuji'yi bitirmeye calisiyorum :P Bu sonbahardaki kariyer fuari http://careerdevelopment.brown.edu/events/fall08/career_fair_fall08.php Burda da spring'deki icin firmalardan basvuru aliyorlar, bu daha cok isine yarar sanirim neler veriyolar firmalara neler istiolar flan filan http://careerdevelopment.brown.edu/employers/career_fairs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2009 Bu arada, liberalligin dorugundaki ogrencilerimiz kariyer fuari girisinde bilgilendirmek amacli gibi bisey dagittilar, ben zannediyorum ki sirketleri anlatiyor hic bakmadim. Aksam eve bi geldim bu cikti :D http://cs.brown.edu/~ilke/cf1.jpg http://cs.brown.edu/~ilke/cf2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar