Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Invadoria ile ilginc bir tecrube

Tarkan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Ben 40 yasinda, 12 seneden faza MMORPG gecmisi olan, uzun bir suredir de birkac bilgisayardan ailecek oyun oynayan biriyim. MMORPG olup da esasen denemedigim oyun yoktur herhalde. Uzun yillardir hep Turkler ile oynamamanin uzuntusunu yasamisimdir. Ilk zamanlar Everquest 1, Shadowbane, AC oynarken hep oyun saatlerimi USA ya gore ayaramam gerekiyordu ki, bildigim kadari ile Turkiye'den o siralarda oynayan yoktu.

Sonralari ne mutluki DAoC, SWG vs gibi bircok oyun devreye girdi ve Hasan (ilk oyun portaini kuran ve su anda Nintendoo'nun Turkiye patronu), Necati (Alaturqu'nin kurucusu, kendisini kizdirsamda hep cok takdir etmisimdir)gibi arkadasarin sayesinde onine oyun gruplari olustu. Ilk defa bu oyunar orijinal olarak piyasaya girdi. Bu arada Paticik formunu da yilardir takip ederiz, her ne kadar bu hesabi yeni acti isemde, eski hesapla baya yazip cizmistik buralarda, bu vesile ile yoneticileri bir kere daha kutluyorum. ben de kendi adima bircok oyunda guildler kurarar ve gelistirerek bu ise bir miktar emek verdim ve corbada tuzum olmustur.

Bu giristen sonra gelelim simdi asil konuya. Ben ve esim bir suredir Warhammer oynuyoruz. Ik onceleri random sectigimiz bir server da bir Turk guildi bulunca cok sevindik. gercekten iyi ve makul insanlardan olusan bu guildi, yabancilari almaya basladiktan sonra uzulerek terk ettik. Bende forumlardan bakarak K8P de destro olarak bir turk guildine girdim. Aslen oynayan esimdi bu sebeple onun gercek adina bir karakter actik ve oyuna basladik. Guild ile irtibat kurduk, bizi buyur ettiler, buraya kadar hersey cok guzel. Malum bizim yasimizda gencler gibi gece gunduz oynayamiyoruz. birkac haftada lvl 18 bir karakter yaptik. Guild ile muhabbetimiz de bir problem yok, gunluk periodik olarak oynuyoruz, derken bir gun bir baktik guild den cikartilmisiz.

Sordum sorusturdum neden diye, guild lideri dedi o yuzden cikarttik dediler. Dedim konusalim bir nedir sebep, ogrendik ki guild lideri oyunu birakali 1 ay olmus, hesabi da kapatmis. Sonradan ortaya cikti ki, guild liderini esim SWG den taniyormus, dusunduk tasindik hani en azindan o oyunda da kimseyi kiracak bisey yaptigimizi hatirlayamadik.

Tekrardan oyunda bizi cikartan officer ile gorusmeye calistik hic bir netice alamadik. Sonucda hesabini kapatmis guild liderine gore o oyuna karismiyor, oyunda konustugumuz officer e gore guild lideri cikartmis. neyse zaten kimse bize cevap vermeyince destro karakteri sildik ve ayni server da order tarafinda karakter actik. Exile guildi ile irtibat kurduk, kendimizi anlattik ve dedikki, ola ki birileri bizi taniyordur, bir husumeti vardir soyleyin dedik. Bir sorun cikmadi, ki ciksa sasarim, EXILE a girdik ve hala ordayiz, cok da memnunuz, Necatinin kulaklari cinlasin, eski Alaturqua gibi, sicak bir guilddeyiz.

Simdi benim sorum sudur. Her guild uye kaydetmek icin buralara yazilar yaziyor, insan neden bir sebep gostermeksizin uye olmus birini ve online bile degilken atar? Biz ne yapmisizdirki birileri bu kadar kizmistir? Ilgili kisiler ile irtibata gecmeye calisiyoruz, cevap veren yok, officer topu oyunu birakmis lidere, lider baskasina atar. insan en azindan mert olur der ki, sen sunu sunu yapmistin su zamanda, benim de icime ukte kaldi yillarca bekledim firsat cikinca offline iken bunu yaptim.

Bu ayiptir, emege saygisizliktir. Sonucda ben INVADORIA guildinin ilgili kisilerini bu yaptiklarindan dolayi kiniyorum. (guild uyelerini haric tutuyorum).

Saygilarimla

Tarkan & Gulay
Sosyal ağlarda paylaş

Üzgünüm ama yanlış yerdesiniz.

Yazdıklarına bakıyorum da, uzun süredir MMO oynayan biri olduğunu söylüyorsun. Bu zamana kadar bilmen gerekir ki, bu ve benzeri guild ile alakalı konuların yeri Public bir forum değil, Invadoria'nın kendi guild forumlarıdır.

http://www.invadoria.com
Sosyal ağlarda paylaş

tarkan bey,

öncelikle yasadıgınız kötü olayın üzücü oldugunu belirtmek isterim. invadoria il ilgili yorum yapmak istemiyorum. dediginiz gibi sahsi meselelerin guilde baglanması yanlıs olur. olayın detayını bilmiyoruz tabi ancak kırıcı bir olay bu tabi.

sonucta hepimiz zaman zaman bambaska oyunlarda çeşitli problemler yasadık. evli insanlar bile anlaşamıyor birbirleriyle ki bir araya gelmiş 20-30 insan arasında mutlaka tatsızlıklar olur. zaman zaman exile da da bunu yasadık bizler. siz bunun farkında olmayabilirsiniz genelde ventte oldugumuz icin guild chatte yansımıyor. önemli olan bu tür olaylar karsısında sonucu iyiye baglamak, kırgınlık olusmasını önlemek.

evet guildimizde muhabbet iyi dönüyor bazen özellikle ventte. keske sizlerde gelseniz ventte ve chatte olsun ventte olsun biraz daha katın muhabbete kendinizi:) sahsen ben sizin yasınızın 40 oldugunu ve gulayın bayan ve esiniz oldugunu su an ögrenmiş bulunuyorum. böylece evli üye sayımız 3-4 ü buldu:) guild chatte bazen insanlar sıkılınca terbiyesizlesebiliyorlar kusura bakmayın:)tabi bunlar samimiyetten kaynaklanıyor:)

ancak arkadaslık ortamında bunların biraz hoşgörülmesi gerektigini düşünüyorum :p
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlışın olmasın?
Guild kurucusu çook önceleri oyunu bırakmıştı. Bu nickide kısa zamana kadar görüyordum (Gulay Witch Elf). Guild lidernin çıkartmış olmasının imkanı var mı?
Invadoria ile alakam yok ama who çektiğimde Gulay nick li bir witch elf de çıkıyordu?
Belli bir süre online olmayanlar çıkartılıyor olmasın?
Elinde konu ile ilgili herhangi bir bilgi olmamasına rağmen bu şekilde karalaman hoş olmuşmu?

Gerçi hiç bir şey bilmeden karalayan birisininde destden karakterini silip ordera geçmesi isabet olmuş. Bugün nedenini bile bilmediği birşeyi başka birşeye bağlayan birisi, yarında en ufak bir tartışmada aha bana garezi var, geçen gün ona şunu şunu yapmıştım, oda bunun karşılığında bana bunu yapmıştı kalleş diyebilir :).
Yani hikayeyi okuyunca şaşırmamak elde değil. Neden çıkartıldığınız konusunda bilgiye ulaşamıyorsunuz ama, seneler öncesinde beraber oynadğınız bilgisine ulaşıyorsunuz. Bana fazla ilginç göründü. Kuruntu dedikleri bu olsa gerek? Paranoyaklığında bir seviyesi olsa gerek :P
Çünkü bildiğim şey 250 guild üyesi görünen sayıyı, oyunu oynayan sayıya düşürmek. Eminim belli bir tarihten önce giriş yapmayan karakterleri çıkartmışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...