Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi Linux tabanli isletim sistemi?

sigisMoNd

Öne çıkan mesajlar

evet birkac ay onceki sorunlu Ubuntu denememden sonra tekrar Linux tabanli isletim sistemi kurmaya karar verdim. GERGE'nin Arch Linux rehberlerine baktim ancak cok karisik geldi pek bilgim olmadigi icin. Ubuntu aslinda iyiydi. benim kazmaligima geldi ama duzgun bir sekilde kurduktan sonra da tam olarak butun istediklerimi yapamadim. simdi, kurarken fazla ugrastirmicak, su KDE nin son versiyonunu deneyebilecegim (ss lerden goruntusu hosuma gitti), oldukca hizli acilip kapanan isletim sistemi ariyorum. bir arkadasim open SUSE en iyisi falan dedi. bazi forumlarda cok Pardus kullanan gordum. pek bir bilgim olmadigi icin danisayim dedim. tavsiyelere acigim.

biri de anket yapsin hangi linux tabanli isletim sistemi diye :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
OpenSuse dene abi öyleyse. En iyi KDE'yi bence Arch veriyor, ama zor geliyor diyorsan OpenSuse denemelisin. Ama bu büyük ihtimalle KDE 4.1 ile geliyordur. Daha Arch'dan başka direk 4.2 sunan yok. Sorun çıkartabilir yani, son kullanıcıya hazır sürüm 4.2, o da sadece Arch'da var. Ama Suse repolarında da var. Yükler yüklemez ayarlara falan girişmeden önce bir update edersen sistemi sorun olmaz.

openSuse çok bloattır ama, söyleyeyim. Kubuntu ve Mandriva KDE ile gelen diğer büyük dağıtımlar. Pardus tavsiye etmiyorum, destek çok az, paket sayısı yetersiz.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
OpenSuse dene abi öyleyse. En iyi KDE'yi bence Arch veriyor, ama zor geliyor diyorsan OpenSuse denemelisin. Ama bu büyük ihtimalle KDE 4.1 ile geliyordur. Daha Arch'dan başka direk 4.2 sunan yok. Sorun çıkartabilir yani, son kullanıcıya hazır sürüm 4.2, o da sadece Arch'da var. Ama Suse repolarında da var. Yükler yüklemez ayarlara falan girişmeden önce bir update edersen sistemi sorun olmaz.

openSuse çok bloattır ama, söyleyeyim. Kubuntu ve Mandriva KDE ile gelen diğer büyük dağıtımlar. Pardus tavsiye etmiyorum, destek çok az, paket sayısı yetersiz.

tamam OpenSuse deniyim. sitesinde hem Live Cd hem de DVD secenegi koymuslar http://software.opensuse.org/

Live Cd yi secince download olarak 2 secenek cikiyor: Live Cd GNOME ve Live Cd KDE 4. ayarlara girmeden update edince 4.2 de sorunsuz calisir mi doyorsun? yoksa OpenSuse icin GNOME mu indiriyim? bir de cdye yazarken hizi ne olmali da sonradan sorun cikmasin yazma hatasi yuzunden. ve son birsey daha. windowsun kendi cdye yazma sihirbazi is gorur mu yoksa tavsiye ettiginiz bir program var mi?

tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
CD'ye yavaş yaz. Direk update edersen sorun çıkmaz. (önce istersen konsolda şunu yaz: rm -rf ~/.kde4 , o zaman garanti sorun çıkmaz teorik olarak, ama bunu yazdıktan hemen sonra update et)

Şimdi, ben Suse kullanıcı değilim, normalde update dediğinde 4.2'ye update etmesi lazım. Repolara koyduk diyorlar. Yok etmez ise şu linke basarak edebilirsin: http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/Factory:/Desktop/openSUSE_11.1/KDE4-BASIS.ymp

Bu OpenSuse binary şeyi. Exe dosyaları gibi, gerekli herşeyi indiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Bende de oluyor bazen o. Başka bir cd boot et, sonra bunu geri tak düzelir belki. Ya da daha kaliteli bir cd kullan.

2 tane cd bosa gitti. bu 3.suydu. son aldigim da sadece 1 cd icin pahaliydi zaten. dedigini yapiyim. sagol.

bu arada ubuntu denemistin zaten. sagolun tavsiyeler icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...