Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakanlıktan içki içirmeyin genelgesi

Llama

Öne çıkan mesajlar

said:
Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde, “üniversitelerce düzenlenen tanıtım gezilerinde içki içmeye teşvik edici eğlenceler düzenlenmesi, öğrenci ve velileri rahatsız ediyor” denildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yayımlanan genelgede, ortaöğretim öğrencilerine yönelik üniversitelerce düzenlenen tanıtım gezilerinde “içki içmeye teşvik edici eğlenceler düzenlenmesinin velileri rahatsız ettiği” belirtildi. MEB, tanıtım gezilerinde içki içen öğrenciler hakkında Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği kapsamında ceza verileceğini bildirdi.
MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül imzasıyla valiliklere gönderilen 2008/87 sayılı genelgede, üniversitelerin tanıtım gezileriyle ilgili uyarı yapıldı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan ihbar mektupları geldiği kaydedilen genelgede, şöyle denildi:

‘Velileri rahatsız ediyor’
“Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen, öğrencilerimizde psikolojik ve pedagojik anlamda olumsuz etkiler yaratabilecek, gezinin esas amacı dışına yönelik olarak öğrencileri içki içmeye teşvik edici içkili eğlenceler düzenlenmesi gibi uygulamalarda bulunulduğu, bu durumun çok sayıda öğrenci ve velileri rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. Ayrıca bakanlığımıza resmi, özel, kişi ve kurumlardan ulaştırılan yazılarda da bu tür olumsuzlukların önlenmesine yönelik talepler yer almaktadır.”

‘Yanlarında rehber olsun’
Öğrencilerin yönetici veya rehber öğretmenler nezaretinde tanıtım gezilerine katılması gerektiğine dikkat çekilen genelgede, tanıtım programı öncesi, program süresi ve program sonrasında öğrencilerin davranışlarını olumsuz yönde etkileyecek ortam ve davranışlardan uzak tutulması istendi.

Mesaj yağdı
Edinilen bilgiye göre bazı veliler, MEB’in internet sitesindeki mesaj bölümünden bakanlığa içkili eğlencelerle ilgili şikayette bulundu. Bazı özel üniversiteler tarafından düzenlenen tanıtımlarda çocuklarının içki içmesinden şikayet eden veliler, bu konuda önlem alınmasını istedi.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na da velilerin mektup yazarak bu durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden MEB yetkilileri, üniversite tanıtımlarının önemli olduğunu, ancak çocukların psikolojik yönden olumsuz etkilenmemeleri için üniversitelerin önlem alması gerektiğini kaydetti. MEB yetkilileri, liselerin de tanıtım programına giden öğrencileri için birer rehber öğretmen görevlendirmesinin önemine dikkati çekti.

Sosyal ağlarda paylaş

viole said:
bence rahat bıraksın üniversite gençliği
adamların zaten finaller yüzünde kafaları bozuk
valla bi aykalanma olursa yıkılır ülkü
bknz:yunanistan, 12 eylül

nerde bu ayaklanma
kendimi bildinmi bileli bi ayaklanma olsa şöyle olur böyle
olur
olsun ulen artık
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet mantıklı ama tarafsız bakmadan tabi mantıklı olmaz , çünkü hükümet şeriat meraklısı..

Okulun yaptığı gezi bu , öğrenim kurumu. Gezi guruplar halinde oluyor şahsi değil. Bu yüzdenki orada iç içen adamdan rahatsız olan olabilir mesela. Onu da geçelim kişisel rahatsızlıktan yani , kimin nekadar içtiğini kim nasıl kontrol edecek , sonucunda alkolü kaçıran insanın sebep olacağı rahatsızlıkları veya olayları kim nasıl denetleyecek bunu düşünmek lazım.

İçkiyi adabıyla içen var bilmemneresinden içen de var. Böyle düşünmek lazım. Herkes akıllı içiyor tamam olsa sorun yok , ama malesef öyle değil ki özellikle üniversiteye yeni adım atmış olanların içinde suyunu çıkaracak öğrenci sayısı daha fazla olacaktır. Çok içki içesi gelen istediği zaman şahsi olarak içer zaten. nedir bu sumu , alkolsüzlükten öleceğim diye koşuşturan tiplermi sanki :).
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yazıyı okudumda keşke senmde 1 sene sonra üniye gidebilecek adamlara bu gezilerin yapabileceğini tahmin edebilseydin.Lise1 deki çocuklara göstermiyorlar herhalde bunları.

Ayrıca üniler buraya gelin lan burada karı var kız var alkol var mı diyor acaba onu anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen, öğrencilerimizde psikolojik ve pedagojik anlamda olumsuz etkiler yaratabilecek, gezinin esas amacı dışına yönelik olarak öğrencileri içki içmeye teşvik edici içkili eğlenceler düzenlenmesi gibi uygulamalarda bulunulduğu, bu durumun çok sayıda öğrenci ve velileri rahatsız ettiği anlaşılmaktadır.

düzgün okuyun abicim, lise öğrencileri kastediliyor burada, 18 yaşından küçükler yani. gayet de olabilir bi genelge.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen

Evet okurken buraya ben de dikkat etmemişim , diğer arkadaşlar da sanırım. Net şekilde orta öğretim öğrencilerinden bahsediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Lise 1 deki öğrenciler filanda gidiyorsa bunda problem var.Ama esas problem şu :

Öğrencilere içkinin yasaklanması kırılan bir camın belirli kısımlarını gazete ile kaplamaktır.Ailelerin içki konusundaki adabı çocuklarına aşılamaları lazımdı.Çoğunluk olarak bu konuda kayıp varsa bu şekildeki uygulamalarda kaçınılmaz oluyor.Aynen cumhuriyetin bekçilerinin 1.aşamada halk değil tsk olması gibi.

Sonuç olarak bunların hepsi devlete yük teşkil ediyor.Esaslı bir kültür devrimi yapılmadan bu türlü sorunları aşamayacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...