Llama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 said: Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde, “üniversitelerce düzenlenen tanıtım gezilerinde içki içmeye teşvik edici eğlenceler düzenlenmesi, öğrenci ve velileri rahatsız ediyor” denildi Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yayımlanan genelgede, ortaöğretim öğrencilerine yönelik üniversitelerce düzenlenen tanıtım gezilerinde “içki içmeye teşvik edici eğlenceler düzenlenmesinin velileri rahatsız ettiği” belirtildi. MEB, tanıtım gezilerinde içki içen öğrenciler hakkında Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği kapsamında ceza verileceğini bildirdi. MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül imzasıyla valiliklere gönderilen 2008/87 sayılı genelgede, üniversitelerin tanıtım gezileriyle ilgili uyarı yapıldı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’ndan ihbar mektupları geldiği kaydedilen genelgede, şöyle denildi: ‘Velileri rahatsız ediyor’ “Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen, öğrencilerimizde psikolojik ve pedagojik anlamda olumsuz etkiler yaratabilecek, gezinin esas amacı dışına yönelik olarak öğrencileri içki içmeye teşvik edici içkili eğlenceler düzenlenmesi gibi uygulamalarda bulunulduğu, bu durumun çok sayıda öğrenci ve velileri rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. Ayrıca bakanlığımıza resmi, özel, kişi ve kurumlardan ulaştırılan yazılarda da bu tür olumsuzlukların önlenmesine yönelik talepler yer almaktadır.” ‘Yanlarında rehber olsun’ Öğrencilerin yönetici veya rehber öğretmenler nezaretinde tanıtım gezilerine katılması gerektiğine dikkat çekilen genelgede, tanıtım programı öncesi, program süresi ve program sonrasında öğrencilerin davranışlarını olumsuz yönde etkileyecek ortam ve davranışlardan uzak tutulması istendi. Mesaj yağdı Edinilen bilgiye göre bazı veliler, MEB’in internet sitesindeki mesaj bölümünden bakanlığa içkili eğlencelerle ilgili şikayette bulundu. Bazı özel üniversiteler tarafından düzenlenen tanıtımlarda çocuklarının içki içmesinden şikayet eden veliler, bu konuda önlem alınmasını istedi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’na da velilerin mektup yazarak bu durumdan şikayetçi olduğunu kaydeden MEB yetkilileri, üniversite tanıtımlarının önemli olduğunu, ancak çocukların psikolojik yönden olumsuz etkilenmemeleri için üniversitelerin önlem alması gerektiğini kaydetti. MEB yetkilileri, liselerin de tanıtım programına giden öğrencileri için birer rehber öğretmen görevlendirmesinin önemine dikkati çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Herkesi kendi çocukları gibi sanmasınlar üniversiteye gelen adam ne yapıp ne yapmayacağını az çok bilir bu ne gerizekalılık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 kesin bizim okulu şikayet ettiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 iyide bu normal yani devlet eliyle lisede icki mi icirtilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 üniversitelerce düzenlenen tanıtım gezilerinde içki içmeye teşvik edici eğlenceler düzenlenmesi, öğrenci ve velileri rahatsız ediyor heyecan yok, içmeye devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 bence rahat bıraksın üniversite gençliği adamların zaten finaller yüzünde kafaları bozuk valla bi aykalanma olursa yıkılır ülkü bknz:yunanistan, 12 eylül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Aslında üniversite öğrencilerine güvenebilsem diyeceğim ki üniversite öğrencileri olarak geleceğimizi köreltiyorsunuz diye hükümete bildiri verelim ama Genç bakışı izleyip üniversite öğrencisi profilini görünce acayip moralim bozuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 18 yaşını geçmiş kişinin ne veli rahatsızlığından bahsedio bunlar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 viole said: bence rahat bıraksın üniversite gençliği adamların zaten finaller yüzünde kafaları bozuk valla bi aykalanma olursa yıkılır ülkü bknz:yunanistan, 12 eylül nerde bu ayaklanma kendimi bildinmi bileli bi ayaklanma olsa şöyle olur böyle olur olsun ulen artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 RAKI AND COKE İSTERİZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Snefru said: Herkesi kendi çocukları gibi sanmasınlar üniversiteye gelen adam ne yapıp ne yapmayacağını az çok bilir bu ne gerizekalılık. keşke yazıyı okusaydın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Gayet mantıklı ama tarafsız bakmadan tabi mantıklı olmaz , çünkü hükümet şeriat meraklısı.. Okulun yaptığı gezi bu , öğrenim kurumu. Gezi guruplar halinde oluyor şahsi değil. Bu yüzdenki orada iç içen adamdan rahatsız olan olabilir mesela. Onu da geçelim kişisel rahatsızlıktan yani , kimin nekadar içtiğini kim nasıl kontrol edecek , sonucunda alkolü kaçıran insanın sebep olacağı rahatsızlıkları veya olayları kim nasıl denetleyecek bunu düşünmek lazım. İçkiyi adabıyla içen var bilmemneresinden içen de var. Böyle düşünmek lazım. Herkes akıllı içiyor tamam olsa sorun yok , ama malesef öyle değil ki özellikle üniversiteye yeni adım atmış olanların içinde suyunu çıkaracak öğrenci sayısı daha fazla olacaktır. Çok içki içesi gelen istediği zaman şahsi olarak içer zaten. nedir bu sumu , alkolsüzlükten öleceğim diye koşuşturan tiplermi sanki :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Ben yazıyı okudumda keşke senmde 1 sene sonra üniye gidebilecek adamlara bu gezilerin yapabileceğini tahmin edebilseydin.Lise1 deki çocuklara göstermiyorlar herhalde bunları. Ayrıca üniler buraya gelin lan burada karı var kız var alkol var mı diyor acaba onu anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 din hastalığına karşı üniveristeye girelere chest xray in yanında damardan rakı verilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Öğrencilerin abartmasını engelleyecek bir rehber bulundurulabilir,ki zaten o tanıtımlarda mutlaka bir görevli vardır. İçkinin çok kaçması dışında rahatsız olunacak bir durum göremiyorum bu tanıtımlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 said: Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen, öğrencilerimizde psikolojik ve pedagojik anlamda olumsuz etkiler yaratabilecek, gezinin esas amacı dışına yönelik olarak öğrencileri içki içmeye teşvik edici içkili eğlenceler düzenlenmesi gibi uygulamalarda bulunulduğu, bu durumun çok sayıda öğrenci ve velileri rahatsız ettiği anlaşılmaktadır. düzgün okuyun abicim, lise öğrencileri kastediliyor burada, 18 yaşından küçükler yani. gayet de olabilir bi genelge. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Lise 1 deki çocuklara da gösteriyorlar, raat olun. En azından bizim okulda lise 1 de falan içkili kokteyllere katılım oluyordu bayağı konsoloslukların düzenlediği. Aynı iekilde lise 2 de falan da devlet üniversitelerine gittiğimizi hatırlıyorum ama devlet ünileri içki vermiyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 said: Son günlerde bakanlığımıza intikal eden bilgilerden, bazı üniversitelerimizin kendi üniversitelerini tanıtmak amacıyla düzenlemiş oldukları tanıtım programlarında, ortaöğretim öğrencileri açısından uygun düşmeyen Evet okurken buraya ben de dikkat etmemişim , diğer arkadaşlar da sanırım. Net şekilde orta öğretim öğrencilerinden bahsediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Lise 1 deki öğrenciler filanda gidiyorsa bunda problem var.Ama esas problem şu : Öğrencilere içkinin yasaklanması kırılan bir camın belirli kısımlarını gazete ile kaplamaktır.Ailelerin içki konusundaki adabı çocuklarına aşılamaları lazımdı.Çoğunluk olarak bu konuda kayıp varsa bu şekildeki uygulamalarda kaçınılmaz oluyor.Aynen cumhuriyetin bekçilerinin 1.aşamada halk değil tsk olması gibi. Sonuç olarak bunların hepsi devlete yük teşkil ediyor.Esaslı bir kültür devrimi yapılmadan bu türlü sorunları aşamayacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Flameoffear said: 18 yaşını geçmiş kişinin ne veli rahatsızlığından bahsedio bunlar ya. 18 yaşında kapıyı vurup çıkamayan kişinin velisidirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 18 yaşını geçmiş adamında velinin "aman çocuğum yapma" tembihleri çokda tındır. Yasal olarak reşitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Bu haberi okudugumda patide konusu acilmamisti. "su konuyu acsam millet ne guzel gotuyle okusa ve kavga ciksa" dedim sonra usendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 yasal olarak reşitsin demek ne demek ki? en fazla devlet sana alkol satışına engel olamaz. annenin babanın seni kapı dışarı koymasına engel olamayacağı gibi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kalender Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 selam, ben 18'im, tanrıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 sg-1 bile olabilir demiş arkadaşlar, tartışmaya gerek yok, "adamın gol diyo" meselesi dsşfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar