Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektro gitar - parmak hızlandırma alıştırmaları.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

Alıştırmanın tablarından çok, alıştırmayı nasıl yaptığın önemli. Troy Stetina'nın Speed Mechanics adlı kitabını öneririm kesinlikle. Adamın yazdığı her cümle altın değerinde. CD ile birlikte geliyor.

Yalnız alıştırmaları düzgün yapmak çok zaman alıyor. Mesela sol el ve sağ el için iki ayrı bölüm var başta. İkisi için de ayrı ayrı onlarca alıştırma var. Ama daha ilk alıştırmayı Troy'un tarif ettiği şekilde yapmak bile haftalar alıyor. 60 bpm ile beat başına bir yada iki nota ile başlıyorsun, yavaş yavaş arttırıyorsun. Ama günde yarım saat çalışsan dahi bir kaç gün sonra farkı hissediyorsun ve "aha ben yıllardır yanlış çalışmışım" diyorsun. Parmaklarında inanılmaz bir hafiflik oluyor, daha rahat çalmaya başlıyorsun.

Tekrar edeyim. Önemli olan yavaş ve doğru yapmak. Kitabı layığıyla bitirmek aylar yıllar sürebilir. Eğer sadece bir iki haftada on sayfa atladıysan bir yerde yanlış yapıyorsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Alıştırmanın tablarından çok, alıştırmayı nasıl yaptığın önemli. Troy Stetina'nın Speed Mechanics adlı kitabını öneririm kesinlikle. Adamın yazdığı her cümle altın değerinde. CD ile birlikte geliyor.

Yalnız alıştırmaları düzgün yapmak çok zaman alıyor. Mesela sol el ve sağ el için iki ayrı bölüm var başta. İkisi için de ayrı ayrı onlarca alıştırma var. Ama daha ilk alıştırmayı Troy'un tarif ettiği şekilde yapmak bile haftalar alıyor. 60 bpm il.....

sağol mirage verdiğin bilgiler için öncelikle
ama ben yaklaşık 4 yıl önce başladım gitar çalmaya, düzenli özel derslere gittim. yani demek istediğim, gam bilgim zaten var. hocam çok iyiydi herşeyden önce. bütün teknikleri, sağ el sol çalışmalarını fln zaten hali hazırda yapmış bi insanım.

ancak mimarlık bölümüne geçtiğimden beri sosyal hayatım dağılmış durumda, yazdan beri ne gitar çalışa, ne de çalabildim. acayip hamlaşmış durumdayım o yüzden internetten bu tarz şeyler bulup, kendi çapımda ısınmak istedim o kadar:)

diğer arkadaşlara da ayrıca çok teşekkür ediyorum indiriyorum hepsini. umarım işime yararlar sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim kitap müzik teorisi öğretmiyor zaten, sıfırdan teknik de öğretmiyor. Teknik ve hız nasıl geliştirilir ve nasıl çalışılır onu anlatıyor.

Ben de beş yıldır çalıyorum. Ders almadım ama kendi çapımda çalışıyordum. Bu kitabı okuduktan sonra, önceden yaptığım egzersizlerin pek etkin olmadığını farkettim.

Tekrar özetleyecek olursam. Bence önemli olan hangi tabı kullandığın değil, o tabı nasıl kullandığın. Nasıl çalışmak gerektiğini biliyorsan sorun değil. Ama o kitapta yazanlar her seviyede birine bir şeyler katacak seviyede bence.
Sosyal ağlarda paylaş

pardon yaw,
ben yazını direk atlaya atlaya okumuşum kitap önerdiğini yeni gördüm.

genelde bu tarz alıştırmalardan bahsedilince doğru olarak herkes gamlara çalışılmasını, böyle sırf parmak hızlandırarak çalışmanın kuru olacağını falan söyler öyle diyorsun sanmıştım.

pardon benim hatam
sağol şu kitaba bi bakayım sipariş falan ederim olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...