Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adını hatırlayamadığım eski bir oyun

shapshal

Öne çıkan mesajlar

selamlar,
çooook eskiden, teheeey denicek bi zamanda oynadığım bi bilgisayar oyunu vardı. windows 95 falan olabilir o sırada ama emin de değilim. oyunun adını düşündüm düşündüm bulamadım, onu soracaktım sizden. oyun şöyle bişey:
doğru hatırlıyosam oyuna bi kaşif/tüccar olarak başlıyorduk. ufak bi gemi alıp denize açılıyoduk. denizde kıtalar arasında dolaşırken falan oyun harita gibiydi, yani haritada gemiyle dolaşıyomuş gibiydi. sonra mesela bi karaya çıktığımızda yerliler oluyodu, saldırıyodu. o yerlilerle pazarlık yapabiliyoduk, inek minek bişeyler veriyoduk belki veya para veriyoduk çok hatırlamıyorum. pazarlığı kabul etmezlerse savaşıyoduk falan.
çok da fazla hatırlamıyorum ama aklımda kaldığı kadarıyla böyle bişeydi. var mı bu oyunun ne olabileceği hakkında fikri olan ?
Sosyal ağlarda paylaş

yenisi o kadar güzel değil pirates'ın. Yani 0 yenilik yapmışlar oyunda ve cok cocuksu olmuştu karakterden dolayı bir ara monkey island oynuyorum sandım.

Hadi bakalım bir oyun da ben soruyorum. Bulana harbiden helal olsun.

Pirates gibi bir korsanlık oyunu vardı. Ama bu oyun eski ve fps'dı. Yani gemiyi güverteden kullaniyoduk ve üstten görüntü fln yoktu savaşları bile fps açısından kapışıyorduk. Malumunuz trade vardı. O adadan alıp öbür adada satıyorduk. Kaptan köşkümüz vardı ona girebiliyorduk sava&load yapıp rotamizi ciziyorduk orada.

Hatırladığım bir sahne daha. Eğer başka bir gemiyle kapışırken dibdibe girersek kancalar atılıyor,kılıçlar çekiliyordu ve Oyun otomatiğe dönüyordu yani bir resim açılıyordu orada kimin kaç adamı kaldıgı vs.. yaziyordu . Biz sadece kimin kazandığını izleyebiliyorduk o noktadan sonra müdahale edemiyorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...