Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BG1Tutu & Widescreen mod - BG2 motoruyla widescreen BG1!


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Dün canım Baldur's Gate 2 oynamak istedi. CD'leri buldum yüklüyorum... Dedim hazır BG2 oynayacakken önce BG1 oynayayım. Onu da yükledim. Sonra dedim, hazır BG oynayacakken bakayım mod falan var mı...

Mod bakarken BG1Tutu diye bir moda rastladım. Basitçe BG1'i BG2 motoruyla ve kurallarıyla oynamanızı sağlıyor. Önkoşul olarak BG1 ve BG2'yi full install ile yükleyip, son patch'leri yapmanız lazım. BG1 ve BG2 expansion pack'lerini de destekliyor.

Sonra bakınırken bir de Widescreen mod v2 diye bir mod buldum. Bu da bütün infinity engine oyunlarını istediğiniz çözünürlükte oynamanızı sağlıyor. Widescreen de destekliyor. BG1Tutu sonrasında bunu da kurdum.

Sonuç: 11 CD ile kurulum + yamalar + modlar saatlerce sürdü ama sonuç harika. Sadece BG2'nin gelişmiş infinity modu değil, kural sistemi kısmen BG2 gibi! Özel class'lar, dual wield vb var. Detayları bilmiyorum ama sitesinde yazıyordur.

Çok detaylı incelemedim ve çok da oynamadım. Daha anca Candlekeep dışına çıktım. O yüzden ne kadar stabildir, bug falan var mıdır bilemiyorum. Ama oyuna devam etcek vaktim olursa haber veririm.

BG1Tutu sites: http://www.pocketplane.net/mambo/index.php?option=content&task=blogcategory&id=143&Itemid=98
Widescreen mod: http://www.gibberlings3.net/widescreen/

Kurulum için EasyTutu denen wizard'ı kullanın. Aksi taktirde karışık oluyormuş. Widescreen modu bahsettiğim gibi bütün infinity engine oyunları için geçerli. BG2, IWD, PT falan da oynanır yani.

Bir iki de screenshot (22" monitör var ama 1680x1050 yapınca GUI aşırı küçük oldu diye 1440x900 yaptım):

http://img237.imageshack.us/img237/9039/baldr000jc9.jpg

http://img183.imageshack.us/img183/2640/baldr001ll5.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BG için geniş ekran yapmak çok basitti. Yukarda bahsettiğim widescreen modunu çalıştırıyorsun, bir iki soruya cevap veriyorsun o kadar. Tutorial'a falan gerek olmadı yani BG için. Diğer infinity oyunları için de aynıdır diye tahmin ediyorum.

Tek dikkat edilmesi gereken, bu widescreen modunu en son olarak yüklemek. Yani ilk önce patch, mod vs ne varsa yüklüyorsun. Son olarak widescreen modunu yüklüyorsun. Her modla uyumlu olacağının garantisi yok tabii. Tutu ile iyi çalışıyor.

EDIT: Bir de malum, oyunda standard olarak gelen BGConfig ile yüksek çözünürlükler de kullanabiliyorsunuz. 1280x900 vardı sanırım en yüksek. Ama BGConfig ile çözünürlük arttırınca GUI ölçekli olarak küçülmüyor. Sonuç olarak ekranın yarısını kaplayan piksel piksel bir GUI ile, ufacık tefecik yüksek çözünürlüklte karakterler çıkıyor ortaya. Çok rahatsız edici bir durum. Widescreen addon'u ise GUI'yi de ölçekli olarak küçültüyor. O yüzden 4:3 oranında yüksek çözünürlük ayarlamak için de kullanılabilir widescreen addon'u. İlla widescreen ayarlamanız gerekmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baya eski ve güzel modlar bunlar. Yanlız ws modunu aşırı modlanmış bir oyunda tavsiye etmiyorum aksi takdirde yükleme/kaldırma işlemi 1 senelik core2duo da 30 dakikaya kadar çıkabiliyordu. Bi problem çıkarsa toptan silip tekrar yükleyin ve modlayın. Cidden daha hızlı oluyor :>
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Widescreen programını BG1 kurulu olduğu klasöre atıp çalıştırcaksın. Ondan sonra da orjinal Bgconfig programını çalıştırmadan direkt oyuna gireceksin. Bgconfig çalıştırdıysan ayarları bozmuş olabilir.

Eğer yaptıysan da olmadıysa Widescreen programını tekrar çalıştırıp deinstall et. Sonra tekrar yükle, deneme amaçlı başka çözünürlük kullanabilirsin (1440x900 falan).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...