Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Helal olsun rteye dıyenler hıc bunları dusunuyormu dısıslerı bakanlıgı bıle ne oldugun uanlayamıyor ... cocuk gıbı kustu gıttı gerı geldı dunya lıderlerı arasında :D

Sıcak yorum oalrak verılmıs

İsraille ilişkiler kesilmez Erdoğa'nın Davosta çıkışandan ardında Dışişlerınde şok yaşanıyor.

Dışişleri Bakanlığı bundan sonra atılacak adımlar konusunda Başbakanlıktan talimat bekliyor ancak diplomatlara göre

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR
İsrail'le olan ikili ilişkilerin Davos'ta yaşanan olaydan doğrudan etkilenemsı beklenmıyor. Yani Türkiye'nın Tel-Aviv'deki Büyükelçisinin, danışmalar ıçın geri çekilmesi, böylece dıplomatik ilişkilere fiilen düşürülmesı söz konusu değıl ancak Başbakan'ın bu çıkışının Türkiye'ye dolayı pek çok etkisi olması bekleniyor

Dışişleri Bakanlığından bu olayın sonuçları olarak şunların olabıleceğı konusuluyor

1. 24 Nisan'da ABD'deki Yahudu lobisi yeni baişkan Obama'nın Ermeni olayları konusundaki rutın açıklamasında " Soykırım" sözcüğünü kullanmasına karşı lobi yapmaz.

2. ABD Kongresine gelebilecek herhangi bır soykıtrım tasarısı herhangı bır sıkıntı olmadan geçer.

3. İsrail'in son donemde kapalı kapılar ardından dile getirdiği "Hamas terör örgütü, bizim Hamas'la mücadelemizi eleştiriyorsunuz sizde aynısı kürtlere yapmıyormusunuz tezi artık daha yüksek sesle dile getirilir. PKK ile mücadele konusunda ABD vd Avrupa'daki Yahudi lobisinden gördüğü destek ortadan kalkar.

4 Bu konu Ermenistan ile Türkiye yakınlaşmasının da olumsuz etkileyebilir Ermenı Diasporosu tüm dünyadaki Yahudı lobilerinden destek almaya başlayabilir.

5. Türkiye’nin başta Ortadoğu sorunu olmak üzere tüm dünyada başlattığı “kolaylaştırıcılık-arabuluculuk” atakları sona erer.

6. Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki “tarafsız ülke konumu” zarar görür.

Hapı yuttuk :) iste ovdugunuz adamın verecegı zararlar
Sosyal ağlarda paylaş

Ulan sen kimsin İsrail gibi bir ülkeye kafa tutuyorsun. Şaşırmış bu herif ya .

Nah şuraya yazıyorum en yakın zamanda ermeni soykırımı ile kapımızı çalıcaklar. Hiç bişey yapamıycaz.

Araplar bile ağzını açıp birşey demiyor. Gelmiş bıdı bıdı konuşuyor ya. Ulan bi git pkk ile uğraş türkiye elden gidiyor bu herif nelerle uğraşıyor.

En azından şuna seviniyorum dünya görmüştür nasıl bir insan olduğunu . Türkiye'de nasıl konuşuyorsa öyle konuştu şimdi. Yazılıp çizilip önüne koyulanı okumanın önüne geçince böyle bir herif çıkıyor ortaya :)
Sosyal ağlarda paylaş

pardon diplomasiden bahsedenler israil diplomasiyi çok mu takıyor ki?? bm'yi kazımıyorlar kismeyi kazımıyorlar diplomasiden bahsediyorsanız..gerçekten çıkarın at gözlüklerini yaa ben de nefret ederim kendisinden hatta diyorum ki muhtemelen bu konuştugu böyle kalacak fiiliyata dökemeyecek yine konuştuğuyla kalacak..ama cidden güzel bir tepki verdi teröristlere ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1. 24 Nisan'da ABD'deki Yahudu lobisi yeni baişkan Obama'nın Ermeni olayları konusundaki rutın açıklamasında " Soykırım" sözcüğünü kullanmasına karşı lobi yapmaz.

2. ABD Kongresine gelebilecek herhangi bır soykıtrım tasarısı herhangı bır sıkıntı olmadan geçer.

3. İsrail'in son donemde kapalı kapılar ardından dile getirdiği "Hamas terör örgütü, bizim Hamas'la mücadelemizi eleştiriyorsunuz sizde aynısı kürtlere yapmıyormusunuz tezi artık daha yüksek sesle dile getirilir. PKK ile mücadele konusunda ABD vd Avrupa'daki Yahudi lobisinden gördüğü destek ortadan kalkar.

4 Bu konu Ermenistan ile Türkiye yakınlaşmasının da olumsuz etkileyebilir Ermenı Diasporosu tüm dünyadaki Yahudı lobilerinden destek almaya başlayabilir.

olay buraya geliyor zaten.

bugün sen adamın savaşına karışırsın, yarın o senin savaşına karışır.

kim zararlı çıkar, tahmin etmek zor değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Zapatista15 said:
pardon diplomasiden bahsedenler israil diplomasiyi çok mu takıyor ki?? bm'yi kazımıyorlar kismeyi kazımıyorlar diplomasiden bahsediyorsanız..gerçekten çıkarın at gözlüklerini yaa ben de nefret ederim kendisinden hatta diyorum ki muhtemelen bu konuştugu böyle kalacak fiiliyata dökemeyecek yine konuştuğuyla kalacak..ama cidden güzel bir tepki verdi teröristlere ;)

hayııır. moderatöre kızdı o moderatöre
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...