Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Ben de sırf diplomasi adına çıkıp da bir devletin bu olayı eleştirmemesini yanlış buluyorum zaten. Bu politikadan çok anlamadığım için olabilir ama senelerdir insanların bu tarz olaylarda "avrupa da yalan abi herifler hiç bir tepki göstermedi" dediğini gördük, israil büyük elçisini kovan chaveze "oo 10 kilo testis" diyenleri gördük. Resmi açıklamaların da bir yaptırım gücü olmadığını gördük. Belki bu kamuoyunun dikkatlerini biraz daha bu noktaya çeker bilemiyorum ama sert tepkilerin yaratacağı etkilerin daha çok olmasını bekleyebilirim en azından.

Ama tüm bunları daha önce olanlardan bağımsız değerlendiremeyince şüphe içersinde kalıyorum evet.

İnsanları bu olayı şöyle değerlendirmeye davet ediyorum, sanki RTE yapmamışta chavez yapmış gibi düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Horizon said:

Matama hiçbir hale düşmedik , tam tersine. Ezilmemek , tepki gösterebilmek bir hale girmek değil.

Horizon anlamadığın nokta bunların üstüne erdoğan bir şey demeseydi de NİYE DEMEDİ ezdirdi bizi onursuz başbakan diyeceklerdi :) komik yani fanatizmin düğümlerini açamazsın.

Ben demeyecektim mesela.Peres'in dediklerine öyle maganda gibi bağırıp çağırarak değil,efendi gibi karşı çıksaydı,eleştirilerini akılcı iğnelemelerle getirseydi,Peres'in seviyesine inmedi;helal olsun diyecektim.
Bu durum sadece moderatörün beceriksizliğine bağlanamaz.Bu,Tayyip'in izlediği bir politika.Maksat milli ve dini duygulara hitap edip oy toplamak.Hamaset edebiyatı yapıyor Erdoğan.
Sosyal ağlarda paylaş

giovanni yede cevabim

hocam benimde acaip insani duygularim var, kendi cebimden darfur yardimlarda bulundum, ama ben turkiye cumhuriyetinin basbakani olarak, insani duygularimi one tutarak is yapamam. ulan sanki adam mahallede haci bakkal yapmayin allah rizasi icin ya.

karisida aglamismis ya nasil bir rezalet neyini savunuyorsunuz. Ben her yerde ambargo yiyen, dunyanin en buyuk petrol yataklarindan birine sahip olmasina ragmen sirf rafineri yapamiyor diye vatandaslarina karneyle benzin dagitan, hic bir ulkeye vize alamayan bir ulke vatandasi olmak istemiyorum. Ardeth sende asistanlik yerine medreselere bakarsin. yapmayin beyler neyi savunuyorsunuz haci bakkal degil basbakan.

buradan bekliyorum 24 nisanda amerikadan soykirim yasasi gecince, essek yuku tazminatlara bir adim daha yaklasinda gorurum ben sizi. sirf sizler dunyaya posta koyacaksiniz diye milyar dolarlari odiyemem ben.

Ardeth said:
said:
kaldiki cikip turkiyeyle ilgili birsey deseydi, cikar ben havalimaninda karsilardim tayyipi, ama oturupta filistin icin kendi milletini satan bir adami ciddiye alamazsiniz. bu kadar parti gozluguyle bakmayin .

Satmak yanlış kelime, politikada yeri var mıdır bilmiyorum ama insani duyguları olan birinin israile söylemesi gereken şeyleri söyledi. bunu gerçekten insani duygularla söyleyip söylemediğini tartışmıyorum altını çizmek istedim. Neden çünkü daha geçen darfur katliamının sorumlusunu ülkemizde kırmızı halılarla ağırladık.
Sosyal ağlarda paylaş

egitimin icin gidiceksin ama o tepki gostermeyen avrupaya yada amerikaya

tepki gostermek ortalikta sulukule deymis gibi bagirmakla degil, dogru adimlarla olur

en saklaban sarkozy bile ateskes dedi ateskes yapildi.

Ardeth said:
Ben de sırf diplomasi adına çıkıp da bir devletin bu olayı eleştirmemesini yanlış buluyorum zaten. Bu politikadan çok anlamadığım için olabilir ama senelerdir insanların bu tarz olaylarda "avrupa da yalan abi herifler hiç bir tepki göstermedi" dediğini gördük, israil büyük elçisini kovan chaveze "oo 10 kilo testis" diyenleri gördük. Resmi açıklamaların da bir yaptırım gücü olmadığını gördük. Belki bu kamuoyunun dikkatlerini biraz daha bu noktaya çeker bilemiyorum ama sert tepkilerin yaratacağı etkilerin daha çok olmasını bekleyebilirim en azından.

Ama tüm bunları daha önce olanlardan bağımsız değerlendiremeyince şüphe içersinde kalıyorum evet.

İnsanları bu olayı şöyle değerlendirmeye davet ediyorum, sanki RTE yapmamışta chavez yapmış gibi düşünün.
Sosyal ağlarda paylaş

matama tekrar soruyorum , videoyu tam seyrettin mi ?

Çünki olay başbakanın son konuşmasında olanlardan ibaret değil. Seyretmediysen rica ediyorum seyret. Televizyona çıkıp yorum yapan tipler dahil adamlar sadece son sahneyi seyredip a derken hepsini seyredenler b diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi said:
diplomatik açıdan dozu kaçmış tepki vermiştir, eyvallah. duygusallığa kapılmıştır, eyvallah. seçim öncesi bir tür iç siyaset hamlesi de olabilir, eyvallah. ama bütün bunlardan bağımsız, ortada bir katliam var, bu katliamı meşru göstermeye çalışan biri var, ve buna tepki gösterirken devamlı sözü kesilen bir vatandaş var. siyasetin, diplomasinin canı cehenneme. gazze için böyle bir çıkış yapılması gerekiyordu, yapıldı. ölümleri durduracak mı, hayır. ama avrupada bu tepkiyi verebilen tek ülke türkiyedir, forum'u terkederek erdoğan duygusal/irrasyonel bir tepki vermiş olabilir ama bu çıkışıyla insanlık adına şahane bir iş yapmıştır benim gözümde, tarih bunu yazacaktır. gerisi beni alakadar etmiyor, umurumda da değil dediğim gibi, siyasete-diplomasiye kafam girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

karisida aglamismis ya nasil bir rezalet neyini savunuyorsunuz. Ben her yerde ambargo yiyen, dunyanin en buyuk petrol yataklarindan birine sahip olmasina ragmen sirf rafineri yapamiyor diye vatandaslarina karneyle benzin dagitan, hic bir ulkeye vize alamayan bir ulke vatandasi olmak istemiyorum. Ardeth sende asistanlik yerine medreselere bakarsin. yapmayin beyler neyi savunuyorsunuz haci bakkal degil basbakan.

1- karısını ağlamasını ben de mantıksız buldum
2- söylediğin şeylerin bu tarz tepkiler yüzünden olacağına inanmıyorsun herhalde, bugün böyle tepki gösteren yarın jihad ilan eder de deme.

said:
egitimin icin gidiceksin ama o tepki gostermeyen avrupaya yada amerikaya

3- konuyla oldukça alakasız ama bunun altından bu tarz insanlık suçları işleyen bir ülkeye gideceksin eğitim için diyorsan bu benim bu ülkelerin davranışlaraına tepkisiz olacağım anlamına gelmiyor. Erdoğan tepki gösterdi de israille tüm ilişkileri kesdi mi? Benim bu ülkeler ile tüm ilişkimi tepki vermediler diye kesmem ona benzer ancak çünkü. oraya gittiğimde amerikanın, hya da ne bileyim almanyanın politikalarını çok seviyorum diye yalakalık yapmayacağım göre bir sorun göremiyorum burda.

4- tepkinin dozunun ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu çok kestiremiyorum şu an ben dolayısıyla olacak olayları bekleyip karar vereceğim ilerde referans olarak kullanmak için. ağzımdan tam da dozunda tepki verdi gibi bir söz çıkmadı ama birilerinin daha sert bir tepki vermesi gerekiyordu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

seyrettim

bastan kizdiklarimla

bir kere biz niye filistinin koruyucu tarafi olarak oradayiz? niye israile karsi arguman sunan taraf biziz? nedir pozisyonumuz?

onun disinda perez sesini yukseltmis ayip etmistir, ama ole kulakliklari atip bir dakka adam ol diye verilen bir cevap olmaz

guzel bir hikaye

zamaninda bizim bir buyukelcimiz , birlesmis milletler toplantisinda. bir rum ust duzey yetkilisi cikiyor, biraz terbiyesizce

turkiye kimki tanimazsa tanimasin bizi herkes taniyor siz kimsiniz falan diye ayip bir uslup yapiyor.

buyukelci cikiyor gayet sakin mukemmel bir ingilizceyle

bu bir matematik veya cebir problemi degildir, siz ister kendinize kibris imparatorlugu, ister kibris kralligi deyin, turkiye tanimadikca bunlarin hic birinin degeri olmadigini biliyorsunuz. butun salon guluyor konu kapaniyor.

Diplomatik nezaketle cevap budur.

neyse tekrar soyluyorum herseyi gectim, biz tarafmiyiz bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı şov olarakda değerlendirmek çok acımasız geliyor bana. Videoyu tam izleyenler şov olmama olasılığının nekadar yüksek oranda olduğunu görecektir. Artı erdoğanın karısının koridorda gözlerinin yaşarması ki gazetecilerden saklamaya çalışıyor , okadarda değil dedirtiyor. Art niyetli değerlendirme bana göre.

Öyle , böyle bana göre haklıydı , yapılması gerekeni yaptı. Bunu yapmasaydı tam tersine gene kötülenecekti art niyetli düşünenler tarafından. Bunu da adım gibi biliyorum. Kimse kimseyi kandırmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
hamas sutten cikmis akkasik ya

bombalarin onune sivil koy
okula cik roket at
hastaneye terorist sakla

sonra SIVILLERI KATLEDIYORLARRR ustune kur politikani

yemezler

değil tabi hamas sütten çıkmış kaşık ama orda muhattap alınan kişi israil. ama ben de zaten hükümetin "tek yüzlülüğüne" inanmıyorum bu konuda. fakat orda çıkıp da "hamas da ayıp ediyor ama sizin de yaptığını çok yanlış" gibi ılımlı bir argümanın garip kaçacağını düşünüyorum. etrafı katleden şirketlere "ya bence biraz daha dikkatli olun, yani üretim de güzel ama çevreyi de düşünsek biraz" demek gibi bir şey, greenpeace gibi radikal örgütleri bile sallamıyorlar bugün (konuyla ne alaka derseniz bir analoji kurayım dedim sadece).

orda olan olayları savunmak ya da savunmamak pozisyonunda değilim şuan, daha çok bu forumda yapılan yorumların samimiyetini değerlendiriyorum diyelim biraz da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ömer El Beşir diyoruz,tezkere diyoruz,yeri gelince antisemitizme varan söylemler diyoruz;sallayan yok.
Bakın önümüzde yerel seçim var,ve bu adamın yurtdışına karşı bu aralar yaptığı tek sert çıkış bu değil.
Açıkça hamaset edebiyatı yapıyor adam.İşin komiği tamamen oy kazanmak için yapılan buna benzer hareketleri ulusalcı kesim yapınca haklı olarak eleştiriyor bazı arkadaşlar,fakat Tayyip Erdoğan yapınca 'hümanizm' oluyor.
Tezkereyi çıkarmak için bir tarafını yırtan,ilk tezkere çıkmayınca ağlamaklı olan Tayyip değil miydi?Darfur'un sorumlusunu kırmızı halıyla karşılayan Tayyip değil miydi?1 Mayıs'ta çıkan rezaletlerin sorumlusu Tayyip değil miydi?İsrail'i eleştirirken eleştiriye Yahudi vatandaşlarımızı katan Tayyip değil miydi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...