Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Porsche artık sesi ayarlıyor

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Stuttgart’taki Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG’nin mühendisleri 911’in en yeni nesli için yeni bir spor egzoz sistemi geliştirdiler. Bu sistem Şubat 2009 itibariyle yeni modellerde seçenek olarak yer alacak. Bu özel egzoz müşteriye aracın özel sesini de kendi bireysel, kişisel tercihlerine göre ayarlama imkânı sunuyor: Bir düğmeye basıldığı anda egzoz sistemi sportif ve heyecan verici bir sese geçiyor. Bu ses özellikle sürücünün gerçekten dinamik sürüş tarzını tercih ettiği zamanlarda duyuluyor.

Yeni spor egzoz sistemi modifiye edilmiş paslanmaz çelik ana susturuculardan oluşuyor ve çift başlı iki egzoz borulu eşsiz tasarımıyla açıkça öne çıkıyor. Sistemin kalbi her bir ana susturucuda bulunan, motorun elektronik kontrol sistemi tarafından etkinleştirilen ve sürücü o ses modunu etkinleştirdiği anda daha sportif bir sese geçen egzoz kapaklarından oluşuyor. Sistemin kendisi merkez konsoldaki ayrı bir düğmeyle etkinleştiriliyor ve egzozun sesini motor yükünün, yol hızının ve motor hızının bir fonksiyonu olarak değiştiriyor.
Spor egzoz sisteminin Avrupa’daki fiyatı vergiler hariç 1.610 Avro. Porsche Nisan 2009’dan itibaren güçlendirme için sistemin bir Tequipment versiyonu da sunacak.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

egzostan çıkan abartı sese bi tek ben mi kıl oluyorum? motor sesiyle çok karıştırılıyor sokaklarımızda ve sanki arabanın gücünü gösteriyormuş gibi beyaz şahininin susturucusunu söken, jigleli(?) taktıran adam sokakta bağırta bağırta gidiyor, bunun hoş gözüktüğünü zanneden ilkel insanları da sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
egzostan çıkan abartı sese bi tek ben mi kıl oluyorum? motor sesiyle çok karıştırılıyor sokaklarımızda ve sanki arabanın gücünü gösteriyormuş gibi beyaz şahininin susturucusunu söken, jigleli(?) taktıran adam sokakta bağırta bağırta gidiyor, bunun hoş gözüktüğünü zanneden ilkel insanları da sevmiyorum.

Peugeot 106 ya remus eksoz yapanlar bizim de hoşumuza gitmiyor...

Ama bi corvette falan geçti mi de rahatsız oluyosan mal düşmanlığı var biraz demek =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...