Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ferrari'de Suv yine gündemde

prozzak

Öne çıkan mesajlar

1000 TL'lik telefonun kapağını kırma riskine giremeyeceğim :)

said:
Çizilmeye Dayanıklı Cam & Karbon Fiber Gövde
Yenilikçi teknolojisi sayesinde çizilmeye dayanıklı LCD ekranı ve 3 boyutlu desenlerle bezenmiş karbon fiber arka kapağıyla Secret rakiplerinden daha dayanıklı bir gövdeyi çok daha çekici bir formda sunuyor.

Kullanılan karbon fiber materyal sayesinde; Secret kendini çizilmeye karşı korurken, trendin ulaştığı son noktadaki zarif duruşundan da ödün vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

matama piyasada satılan 300 liralık telefon ile 1300 liralık telefonun birim endüstriyel maliyeti arasında 4 kat fark olduğunu sanmıyorsundur heralde?

Ürünün 1000 TL'ye satılma sebebi carbon fiber arka kapağı olması değil ki.. Daha pahalıya satılan plastik kaplı modellerde var. Fiyat tamamen ürün konumlandırması ile ilgili.

Ha milyonlarca ürün üretilirken montanda maliyetler büyük farklılıklar yaratabilir. Bırakta LG senden benden iyi bilsin hangi malzeme ucuz, hangi malzeme pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abicim ne patladım ne patladım sorma..

GSM Marketing müdür yardımcısı kadar da bilmeyelim herşeyi ya sonuçta. Çizilmez tempered glass ön cam olan bi üründe arka kapağında kırılmaz olmasına dikkat edilmiş ve bu tarz malzemeler arasında da en ucuzu carbon fiber olabilir demekki ne bileyim ben. İkimizinde babasının carbon fiber rantiyesi yok heralde :) Yeni sezon ürünlerini tanıtırken bize off the record söylediği budur.
Sosyal ağlarda paylaş

5$ değil 10$ diyor orda. 5$ karbonfiberin kullanımının arabalarda yaygınlaşması için gerekli olan fiyat. "Many analysts say that for carbon fiber to make it into widespread use in cars, the price will have to drop to about $5 per pound"
ama şöyle bişey var x ürününü üretmek için 1 kilo çelik kullanıyosan 200gr karbon fiberlede üretebiliyorsun sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

karbon fiber uretimi daha zahmetli ve ureten firmaların kotaları daha az ve ustune de sayıları daha seyrekse, oldukları noktadan arac uretim fabrikalarına kargolama uretleri artabilir, yetmedigi gibi stoklar az olucagi icin butun uretim ihtiyacını karsılamaya da yetmeyebilir her aracta kullanılmak uzere.
veya implementasyonu falan zordur

sfxcvg işletme sınav sorusunu cevabı gibi oldu.
1 kilo celikle uretilicek malzeme 1 dolara maloluyoken, 200gr cfle uretilicek malzeme 5dolara malolmasına ve daha kaliteli olmasına ramen neden yaygın degildir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karbon fiber, yüzde doksandan fazla oranda karbon atomlarından oluşur. PAN (Poli Akrilo Nitril) den elde edilir. PAN�ın karbon fibere dönüşmesi için birkaç işlem gerekir. Bu işlemleri başlıklar halinde sayacak olursak;

1)Yükseltgenme Adımı: Öncelikle PAN 3000 °C�ye kadar ısıtılır ve böylece moleküler yapısı değişir. Rengi de beyazdan siyaha döner.
2)Karbonlama (+ grafitleme): Bu adımda, karbon dışında, polimerde bulunan tüm elementler malzemeden uzaklaştırılır. Bu işlem, polimeri 10000 °C ile 30000 °C arasında ısıtarak gerçekleştirirlir. Sıcaklığın yüksek olması sonuçta oluşacak fiberin de kalitesini belirler. Başka bir deyişle, ne kadar yüksek sıcaklık, o kadar kaliteli fiber.
3)Yüzey Kaplama: Son olarak fiberlerin yüzeyi, epoksi reçine ile kaplanır ve böylece diğer işlemler sırasında, polimerle temastan korunmuş olur.

Güçlü fakat hafif bir yapıya sahiptir. Bunun sebebi, grafit ve elmas konusunda anlattığım gibi, karbon atomlarının bileşiği oluştururken meydana getirdiği geometridir. Elmasın üç boyutlu bir geometrisi varken; karbon fiberi iki boyutlu gibi düşünebiliriz. Burada iki boyut ile anlatmak istediğim şekil tel örgülerinki gibi bir geometridir. Hem elastik hem de güçlü yapılarından ötürü birçok alanda (örneğin arabaların lastikleri ve bazı parçaları, ev ve ofislerde kullanılan çeşitli araçlar, lityum pillerin kaplanmasında vs.) kullanılır olmuşlardır. Genelde plastik malzemelerle karıştırılarak kullanılır. Karbon fiberlerin geri dönüşümü ile ilgili olarak da son zamanlarda önemli gelişmeler kaydedildi.

Karbon fiber denen malzeme karbon polimerler. Bu kadar pahalı olmasının sebebi 1 üretim kapasitesi 2 kullanım yaygınlıgı.. Bunlar arttırılmadıgı müddetçe fiyatı yüksek kalacak.

Şu polimer yükseklisansını yapmış olsaydım Kendi lab ımda bile üretebilicek hale gelebilirdim ama nasip degilmiş :)

Size bu malzeme için şöyle birşey söyleyebilirim. Ilerde baya ucuzlayacak fakat bu defa şuanda cf muhabbeti yaptıgımız komponent karbon nanotüpler olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...