Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hamburger yapan yer

riglous

Öne çıkan mesajlar

Uplamak istedim.

Haftasonu Cevahir'de Johnny Rockets'a gittik hatun kişiyle. Mekanı da övdüm övdüm övdüm öncesinde "Çok iyi burger yapıyorlar, baya kalite mekan" falan diye.

Chili Fries söyledik önce, fena değildi, orijinaldi amma velakin burgerlar geldi.. (#12 ve Rocketbilmemne)

Aman allahım bu kadar kötü birşey olamaz. Üsküdar'da vapur iskelesi önündeki büfeler bile daha güzel hamburger yapıyor; cidden.

Tatsız tutsuz bir et, yavan, saman gibi. Sos desen sıfır, ekmek desen bildiğin pufidik yarım bayat ekmek + abartı derece soğan.

Yiyemedim yani o derece. Bir de eşşek gibi para bayıldık.

Allahtan hatuna sonra Kahve Dünyası'nda çikolata fondü yedirdim de sus payı olarak, dellenmedi fazla :)

Uzun lafın kısası, Johnny Rockets'a gitmeyin, kimseyi de götürmeyin, paranıza yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

- JR'in hamburgerlerine baktim, abi fastfood zincirinden baska bir sey beklemezdim zaten. Iyi guzel de her zamanki gibi hazir kofte kullaniyolar. Adama sordum, yuzsuz yuzsuz yok abi kendi etimiz dedi, sonra buzluktan bi 30 tane hazir patty cikarip birisini ayirip bak diye gozume soktu... Tadina bakmadim ama beklentim oldukca dusuk simdiden...

okusaydin keske... :(
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Turkiye'deki JR'da bacon var mi? Varsa Smoke House deneyin bi, en adam akilli burgeri o.

Smoke House istedim zaten ilk :)

Garson geldi "Beyefendi, Türkiye'de istediğimiz kalitede Bacon bulamadığımız için, menüde yer almasına rağmen, Smoke House artık satmıyoruz maalesef" dedi.

Hoş güzel, yediğim o köfte (demeye 1000 şahit ister) çok daha beterdi, o ayrı.

Cevahir'deki JR'a gitmeyin, kimseye de önermeyin, rezil olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

demiştim sanki, kanyon'da mcdonaldsın yanında gourmet burger kitchen diye bir yer var.

klasik/cheeseburger veya pesto sos/peynir seviyorsanız pesterella çok iyi mesela
öte yandan sosisli bir şeyleri var, eve serviste ücret tamamlansın diye getirtmiştim de pişman olmuştum, hepsi şahane değil.

hamburger enthusiast değilim de, şahsen buradan yedikten sonra burger kinge uğramadım bile bir daha, diyetime katkısı oldu yani o derece diyeyim sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Upt.
Kirinti'nin (caddedeki) hamburgeri rezaletti. Denemeye bile degmez.
Gunaydin Kasap'taki hamburger su ana kadar yediklerimin en iyisiydi. Her ne kadar az pisirin dedikten sonra tam pisirmis olsalar da helal olsun adamlara, en azindan hazir kofte kullanmamislardi. Yanniz barbeku sosu koymuslardi ki hic haz etmem; bugun yine gidip sadece pismis sogan+domates'li yaptiracam. Guzel olacagini umit ediyorum, galiba aradigim lezzeti buldum. Ama diger yerleri de gezmek lazim.
Bir yayla lezzet testinde daha bulusmak uzere.

NOT: Gunaydin Kasap'ta philly cheese steak de var, sakin yemeyin. Onu da denedim hazir gitmisken, gercek cheese steak'le uzaktan yakindan alakasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi, ben marshal'dan once de vardim :)
Her ne kadar adamin orda soyledigi sozler hos olsa da; bu is o kadar komplike degil. Yani zaten hamburger komplike bi is degil. Sade. Sorun da o sadeligi kimsenin yakalayamiyor olmasi. Insanlarin (ben ve benim gibilerin) aslinda aradigi o sadelik. Ama tabi yazar bunu algilayamadigi icin (amaci guldurmek oldugu icin) kendi capinda hos bir iki kelam etmis.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
UPDATE:
NUM NUM guzel sayilir ama 10 uzerinden 6 veriyorum. Elle sekillendirilen kofte deseler de ya icine bir sey koyuyorlar ya da dondurup cozdukleri icin her zaman oldugu gibi et suyunu icinde tutmuyor. Senin onunede saman geliyo. Amma velakin baharati falan yerindeydi ve klasik burger kavramlari yerinde oldugu icin 6'ya cikiyor.

Abi evde kofte yaptigin zaman, pisirdiginde koftenin ortasi genisler. Koftenin sismesi lazim. Daha uzun dayanmasi icin bilimum yerlerde, etin icine bir seyler karistiriyorlar veya sokladiklari icin pisirildiginde geriye saman kaliyor. Hatta dikkat ederseniz, kofteci ramiz veya bilimum hazir kofteleri aldiginizda pistikten sonra, daima koftenin disinda sanki plastik bir tabaka varmis gibi sert olur. Iste o tabaka duzgun burgerlerde olmaz. Num Num'in etinde de ayni bu tabakadan var. Nasil begeniyorsunuz anlamiyorum...

Polonez'i denedim bu arada. Etin gramaji dusuk oldugundan cok pismis getirdiler haliyle. 3 veriyorum onlarada. O puani da Burger King'le ayni kategoride tutmamak icin verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen ben de num num' dan yedim, katılıyorum güzel olan bir yanı olmadığına.
o burgerden aldığım kaloriye acıdım ciddi bir şekilde, o derece mutsuz etti. iğrenç değil tabi, gayet yenebilir ama buranınki çok iyi oo uu luk hiçbir şey yok, burger kingin bir gömlek üstü anca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...