unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: blackchaos, 13 Mayıs 2004 15:39 tarihinde demiş ki: Şimdi haberturk de izledim. Saçmalığa gel.... ÖSS KALDIRILICAKMIŞ. onun yerine başarı puanları ile girilicekmiş. Bu kadar saçma bişey olmaz. nasi ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 bu balon harbi etkili oluyor[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 benim tek korkum bu yasa tasarısı yüüznden tekrar sınava girmek zira şimdi noolcak, cumhurbaşkanı 15 gün tutucak sonra veto, hemen tekrar oylama tekrar köşke bu sefer daha az tutabiliyo sanırım bi veto daha tasarı yürürlüğe girer, anayasa mahkemesine gider biz bu sırada sınava gireriz paunlar gelir, çat! yürütmeyi durdurma kararı anayasa mahkemesinden çık çıkabilirsen o zaman işin içinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 anayasanin esitlik ilkesine getiriyosunuz ya bunu, hastayim valla size sevgili arkadaslar, mesleki/teknik liselerin amaci meslek erbabi ara eleman yetistirmektir, ve bu dunyanin heryerinde boyledir. o liseyi bir an once bir ise girmek, meslek edinmek isteyenler bitirmelidir. duz liseler ise egitim hayatina devam edecekler icindir, hic bir meslek edindirme gibi bir misyonlari olmamakla beraber, ogrenciyi universite egitimine hazirlamakla yukumlulerdir. ogrenciler, zorunlu temel egitimlerini aldiktan sonra bir tercih yaparlar. kimse kimseyi zorla bir yere gondermemektedir. bundan dolayi bunun esitsizlik ile zerre alakasi yoktur.[signature][hline]raki asmis biseydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 ya Arkadaşlar bi bok anlayamadım bu olaylardan. Şimdi imam hatip liselerindeki öğreniceler bizim seçtiğimiz bölümleri seçince hiç bir şekilde katsayı penaltysı yemiyecekler ( başka bi kelime bulamadım FRP geyikleri :) ) Normal düz liseymiş gibi girecekler. Sonuçta bize daha fazla rakip çıktı. Bundan başka bi dezavantaj var mı veya kaçırdığım başka bişey var mı? Yani yok işte ea lıklılar şunu yapamıcak artık veya sayısallar bunu yapamıcak falna filan geyikleri var mı? Birisi bütün herşeyi tamamen madde madde anlatırsa çok sevincem ya.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 simdi bir kere, 15 yasinda bir adam hicbir zaman bilincli secim yapamaz. yaptim diyeni de dinlemem. 15 yasini birakin, 18 yasinda uni tercihlerinin cogu hayatin gercek dinamiklerinden bihaber bir sekilde, dershanelerde, okullarda olusan psikolojik ortamin,ve anne babalarin telkinleriyle yapilir. durum boyleyken, haddizatinda meslek lisesine giren ya da anadolu lisesine giren bir adamin hayatini KOMPLE baglamak, dupeduz anayasadaki esitlik ilkesine aykiridir. cunku artik adamin hayati resmen bu tarihte yapmis oldugu ya da mecbur kaldigi secime baglidir. dusunun bir, ilkokuldasiniz, daha 13 yasina girmeden sizden bir sinava girmeniz bekleniyor. 13. daha cocuk be. bu sinavin sonucuna gore anadolu lisesine girdiniz, girdiniz. iyisine girdiniz, cok iyi. kotusune girdiniz ? daha siciksiniz. hicbirine giremediniz, tuh. cocuktunuz, oyun oynamaliydiniz ama esseklik ettiniz. KOPPPEK gibi calismaniz, okuldan sonra dershaneye gitmeniz, COCUKLUGUNUZU zttiredip calismaniz lazimdi ki, TUM OMRUNUZUN kaderini garanti altina alabilin. eeee yahu. niye ugrasiyoruz ki sinavla ? cocuklari 3.5 yasinda sekilleri ve kelimeleri ayird edebilir hale geldikleri zaman soyle iyi dusunulmus bir teste tabi tutalim, bunda yuksek skor yapanlari LORDLAR/LEYDILER geri kalanlari da TEBA olarak ayiralim, sonra bunlari buna gore yetistiririz. evet esitlik ilkesine aykiri. insanlarin kaderini daha birak kisiliklerini, daha toplumu algilayisin tam oturmadigi caglardaki durumlarina bakarak KITLEMEK, ne esitlik birakiiiir ne anayasa. her TURK VATANDASInin 18 yasina geldiginde ESIT haklarda hayatinin bundan sonraki kismini belirleyecek secimi yapabilme hakki vardir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: unity100, 13 Mayıs 2004 17:16 tarihinde demiş ki: eeee yahu. niye ugrasiyoruz ki sinavla ? cocuklari 3.5 yasinda sekilleri ve kelimeleri ayird edebilir hale geldikleri zaman soyle iyi dusunulmus bir teste tabi tutalim, bunda yuksek skor yapanlari LORDLAR/LEYDILER geri kalanlari da TEBA olarak ayiralim, sonra bunlari buna gore yetistiririz. Lol :) Burası guzeldi Yıllar sonra zorunlu eğitim 12 yıla çıkınca 13 yaşında sınava girmek gibi bi olay ortadan kalkacağı için böyle bi sorunumuz da kalmayacak.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 unitycim 13 mü dedin? mayıs 86 doğumluğum , koça eylül 97 girişliyim kaç 13 diyosun sennnn şanlı şimdiki gençlik şanslııııı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 bu konuda unity ile yuzyuze konusmak isterdim, zira eger buradaki tartismaya devam edecek olursam cok uzun sureler klavye basinda gecirmek zorunda kalacagim. onun icin maalesef cevap veremeyecegim. bol vakti olanlara, iyi tartismalar.[signature][hline]raki asmis biseydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 ya kimse bana cevap vermio :([signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 sadece sunu yazmak istiyorum: unity: yazdiklarin, 18 yasina kadarki egitimin tamamen tek elden herkese ayni sekilde verilmesini gerektiriyor. zira 18 yasindan once A tipi egitimi secmis biri sonradan "o zaman bilincsizdim" diyerek "B tipi egitim secmeliymisim" diyebilir. Bundan dolayi da 18 yas oncesi egitimin hic bir secim icermemesi gerekiyor. (veya mumkun oldugunca az, ve gelecegi mumkun oldukca az etkileyecek secimler icermesi) Bu sistem ABD dahil bircok ulkede uygulaniyor. Ancak hemen hemen butun Avrupa ulkelerinde de senin esitlik ilkesine aykiri buldugun sistem uygulanmakta. ancak, ustunde 2 dakika dusunup de, hemen hemen butun avrupanin uyguladigi sistemi yanlis bulman cok keskince. neyse, konu bu iki sistemin birbirlerine ustunlukleri/ dogruluklari vs. ye donuyor, bundan dolayi da ustte dedigim gibi tartisma cok uzayabilir. bundan dolayi ben kacar.[signature][hline]raki asmis biseydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 avrupadaki sistem yanlis. period. avrupada uygulanan hersey dogru olacak diye birsey yok. ben ab uyesi ulke vatandasi olsam basmistim dilekceyi, mahkemeyi esitlik ihlal ediliyor diye. elbette ki 18 yasina kadar herkese ayni egitim uygulanmali. su an hala 1200 lerde baslatilan akademik dusunceyle egitim yapiyoruz. insanligin sinirli bir bilgisi var, biz de bunu mufredata koyup belli zaman sureci icerisinde ogretmeye calisiyoruz. ama gordugumuz gibi her gecen gun yeni seyler kesfediliyor, var olan meslek alanlari, uygulamalar, bilgiler genisliyor, yetisilmez oluyor, dakka basi mufredat degisiyor. bu gidisle ipin ucunun kacacagi bir gercek. tek care, kisilere 18 yasina kadar, ogrenmeyi, arastirmayi ve sentez etmeyi, kisaca DUSUNMEYI ogretmek. cunku bir sure sonra 4 yillik lisans egitimi dahi yeterli olmayacak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: Saendul, 13 Mayıs 2004 17:25 tarihinde demiş ki: said: unity100, 13 Mayıs 2004 17:16 tarihinde demiş ki: eeee yahu. niye ugrasiyoruz ki sinavla ? cocuklari 3.5 yasinda sekilleri ve kelimeleri ayird edebilir hale geldikleri zaman soyle iyi dusunulmus bir teste tabi tutalim, bunda yuksek skor yapanlari LORDLAR/LEYDILER geri kalanlari da TEBA olarak ayiralim, sonra bunlari buna gore yetistiririz. Lol :) Burası guzeldi Yıllar sonra zorunlu eğitim 12 yıla çıkınca 13 yaşında sınava girmek gibi bi olay ortadan kalkacağı için böyle bi sorunumuz da kalmayacak. olacak ta bize giren girdi zaten ...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Bizden sonrakilerin kurtulması dileğiyle ...[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 haa sen al adami daha 7 yasinda basla sikmaya bogazini, 22 ye kadar YARIS ATI gibi yetistir, INSANLIK denen seyle alakasini mumkun mertebe kes, ondan sonra millet hayata atilir, baslar : "CARPE DIEM CARPE DIEM EHEBOBO HEDELO"[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Haklısın ark bu sistem bize coktan girdi zaten, bi ay mı ne kaldı zaten ondan sonra gecip gitcek zaten.[signature][hline]It's the sensible, logical thing to do of course; which is why we won't do it Tanis the Half Elven Dragons of Autumn Twilight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 gelecek sene yine girin. cemiskezek makina ile itu makinadan mezun olmak, hayatinizin sonraki 30 yilini coooook degistirir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: Berk, 12 Mayıs 2004 20:41 tarihinde demiş ki: fedaykine katılıyorum, şimdi yapılmaya çalışan şey imam hatiplileri diğer bölümlere sokmak. ee adama sormazlarmı "paşam madem sen imam olmayacaktın neden oturdun imam eğitimi aldın? senin ne işin var siyasalda hukukta?" ben bu zihniyeti anlamıyorum, bariz biz ülkenin önemli yerlerine kendi kafamızdan adam sokmaya çalışıyoruz demek... napıcaksa bu ülke bu kadar imamı... tıpta bile gördüğüm durum: herkes oturur ders çalışır. sakallı bir arkadaş oturur dini kitap okur. çıkışta bakarsın bazı kızlar arabasında perukla türbanı değiştirir. yani ortada imam hatiplileri engelleyen birşey yoktu, sadece daha çok imam - doktor yetişicek bu sayede.. bilim dediğin yeniliklere açık bir zihniyet olması lazım. kafasını örten, din'in tabularına sıkışıp kalmış adamdan din adamı olamaz.. ha bir de sokakta göbeği açık mini etek giymiş kızlar var, ama "erkekler tahrik olmasın" diye kafasını örter. Sonra bunu "din" altında yapar. Gazetelerde felan da mankenler çıkar "ben başımı kapamam, ama kimsenin dinine saygısızlık etmem" dediği türbanlı halini ilavede en ön sayfaya koyarlar..[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 ohooo ona bakılırsa en keyiflisi yazın akşamüstleri git seğmenler parkına bak bakalım orda çimenlerin üstünde,ağaçların altında kaç tane göreceksin onlardan erkek arkadaşlarıyla şapır şupur yarabbi şükür durumunda... ulan biz bu kadar açık fikirli ve dekolte giyinen insanlarıs,biz bile yapmıos bunları yaw.[signature][hline]Manda yuva yapmış söğüt dalına Yavrusunu sinek kapmış gördün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 çarpıklık başını almış gidiyor ama bu yeni yasanın konması beni çok rahatsız etti yani hangi bölümü okumak istiyorsan o okula girmeli ve onun şartlarını yerine getirmelisin[signature][hline]Here I'll stand on the firing line Here I'll walk through the field where I died I will fight and let the voice ring true I am the ghost.Standing next to you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: Deep-Night, 12 Mayıs 2004 21:32 tarihinde demiş ki: duyduğuma göre imam hatiplerde düz lisedeki derslerin hepsi varmış + imam dersleri. Ağır bi müfredat yani. o derslerin olması, kolej seviyesinde bir eğitim verildiği anlamına gelmez. kolejde 10 saat fizik varken, imam hatipte 1 saatte tüm bu 10 saatlik konu anlatılıp bitirmeye çalışılamaz mı? sırf o ders olduğu için ağır olduğunu düşünmemeliyiz bence[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 ben sunun onemini tekrar vurgulamak istiyorum : said: unity100, 13 Mayıs 2004 17:16 tarihinde demiş ki: simdi bir kere, 15 yasinda bir adam hicbir zaman bilincli secim yapamaz. yaptim diyeni de dinlemem. 15 yasini birakin, 18 yasinda uni tercihlerinin cogu hayatin gercek dinamiklerinden bihaber bir sekilde, dershanelerde, okullarda olusan psikolojik ortamin,ve anne babalarin telkinleriyle yapilir. durum boyleyken, haddizatinda meslek lisesine giren ya da anadolu lisesine giren bir adamin hayatini KOMPLE baglamak, dupeduz anayasadaki esitlik ilkesine aykiridir. cunku artik adamin hayati resmen bu tarihte yapmis oldugu ya da mecbur kaldigi secime baglidir. dusunun bir, ilkokuldasiniz, daha 13 yasina girmeden sizden bir sinava girmeniz bekleniyor. 13. daha cocuk be. bu sinavin sonucuna gore anadolu lisesine girdiniz, girdiniz. iyisine girdiniz, cok iyi. kotusune girdiniz ? daha siciksiniz. hicbirine giremediniz, tuh. cocuktunuz, oyun oynamaliydiniz ama esseklik ettiniz. KOPPPEK gibi calismaniz, okuldan sonra dershaneye gitmeniz, COCUKLUGUNUZU zttiredip calismaniz lazimdi ki, TUM OMRUNUZUN kaderini garanti altina alabilin. eeee yahu. niye ugrasiyoruz ki sinavla ? cocuklari 3.5 yasinda sekilleri ve kelimeleri ayird edebilir hale geldikleri zaman soyle iyi dusunulmus bir teste tabi tutalim, bunda yuksek skor yapanlari LORDLAR/LEYDILER geri kalanlari da TEBA olarak ayiralim, sonra bunlari buna gore yetistiririz. evet esitlik ilkesine aykiri. insanlarin kaderini daha birak kisiliklerini, daha toplumu algilayisin tam oturmadigi caglardaki durumlarina bakarak KITLEMEK, ne esitlik birakiiiir ne anayasa. her TURK VATANDASInin 18 yasina geldiginde ESIT haklarda hayatinin bundan sonraki kismini belirleyecek secimi yapabilme hakki vardir. [signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 kendinden yaptıın destansı alıntı beni benden alıp başka diyarlara götürmüş olsa da bi taraftan da hak veriorum sana.[signature][hline]Manda yuva yapmış söğüt dalına Yavrusunu sinek kapmış gördün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 said: unity100, 12 Mayıs 2004 22:47 tarihinde demiş ki: said: Arthur_HellsFire, 12 Mayıs 2004 22:43 tarihinde demiş ki: inandığım şeyi yapıcam bu yolda karşıma her ne çıkarsa çıksın ezer geçerim mutlaka birisi bi gün çıkıp bu duruma dur diyecek belki biz göremicez ama geleceği kurtarırlar inşallah iste bakiniz magdur durumda olan birisi. iste bu cok yanlis. universiteye giren ve mezun olanlar bilirler, x ya da y unisinden mezun olmanin ne kadar cok seyi degistirdigini. peki abi kolejdekiler de madur oluyor.. biz öys konuları öğrenirken, anadolu lisesine gidenler derste öss kitapları çözüyormuş. biz o 3 saatlik sınavda sorumlu olmuycağımız derslerinin sınavlarına girerken onlar öss'ye hazırlık yapıyorlardı. hadi tamam "e sen de boş zamanlarında çalış soru çöz" diyebilirsin. sabahın köründe kalkıp okula git, integral türev, organik kimya, su dalgaları felan öğren.. okul çıkışı dersaneye git, dersane çıkışı eve 9'ta var, yarım saat yemek ye saat 10 olsun derse başla.. bu şekilde çalışan bir adam gençliğini yaşayamaz, üstüne üstlük anadolu liseleri öğrencileri öss'ye daha iyi çalışabildiği için, öss sınavında daha avantajlı olup istediği üniversiteyi seçebilme avantajı edinsin. e güzel, gençliğime yazık oldu valla[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 e bende bunun uğruna bi anadolu lisesi kazandım ama bone ve bir çok arkadaşım koleji bırakıp anadolu liselerine geçtiler ve umarım bu öys ayağıda boştuk gündemdeki[signature][hline]Here I'll stand on the firing line Here I'll walk through the field where I died I will fight and let the voice ring true I am the ghost.Standing next to you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar