Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Evet şöle bi sistemim var, Vista kurulu: Intel E7200 Asus P5Q-SE 2x1GB DDR2 (dual-channel olarak takılılar) Radeon HD4850 4 tane de SATA2 sabit disk ve 460Wattlık bi güç kaynağı takılı. Şimdi durum şu, bazı oyunlarda belirli yerlerde performans inanılmaz derecede düşüyo, 1-2fps'lere kadar iniyo hatta. Üstelik bu 1-2 fps de dalgalı olarak yani. Mesela 2 saniye boyunca bekliyorum, bi bakmışım ilerlemiş karakter. Yani o takılmalar esnasında ilerleme işlemi yapılmış. - WoW'da Dalaran'a girdiğimde 3-5 dakika bekliyorum kasılmalar geçsin diye. Kafamı çevirdiğim anda 1-2fps'ye iniyo. Ufak bi beklemeden sonra tekrardan yükseliyo. Bazen durum çok vahim oluyo, oyun göçüyo ve m2shared.cpp'de bi şeyin patladığını söylüyo bilgisayar. - Benzer bi olay Mirror's Edge'de de var. Özellikle birileri bana ateş açtığında yine 1-2 fps falan alıyorum. Ve hayır, camların kırılması ve PhysX'i kapamamam değil, PhysX'i kapattığım halde böyle. Çatılarda koşturuyorum, tepede helikopter veya peşimde polis varsa inanılmaz bi kasış. PSU'nun yetersiz kalıyo olması ihtimalini araştırdım, Thermaltake'in sitesindeki sayfadan güç kullanımını hesapladım, %100 kullanımda 400Watt güç kullanıyo sistem. Sonra, Windows XP'deyken böyle sorunlar yaşamıyodum. Bu sebeple ya belleklerden, ya da kurulu sürücülerden kaynaklanıyodur diye düşündüm. WoW'un verdiği hatayı araştırdım biraz, bellek yetmediğinden böyle olduğu çıktı ortaya. Acaba WoW'u kasan şey gerçekten belleğin yetersiz olması mıdır? Eğer öyleyse, diğer oyunlardaki kasışın sebebi de o olabilir mi? Ya da değilse, sorun ne olabilir? Edit: Bikaç şey daha ekleyeyim. Oyunların hepsini 1680x1050 çözünürlükte, her türlü özellik köklenmiş vaziyette açıyorum. Normal durumda performanstan gayet memnunum, bu takılmalar yaşadığım tek sorun. Ayrıca, özellikle view distance'ı açmanın bu takılmaları artırdığını da gözlemledim. Bu bilgi de bi işe yarar belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 psu yetiyo diyosun onu tam bilemiyorum ama cok harddiskin var yani bi güç sorununda olabilir. wowun dalaranda kasma ve göçme olayı zaten biliniyo, cok kişide oluyomuş. rame gelirsek, wow için yeterli ama yeni oyunlar için cok yeterli deil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Birinci olasilik ramlerde bir problem olmasi, orthos gibi bi programla ram lerini test etmek isteyebilirsin saglam calistiklarini garantilemek icin. ikinci olasilik view distance dan anladigim kadariyla 4850 nin ustundeki gram lerin fazla isniyor olmasi, tam olarak subvendor ve sogutucu tipiyle birlikte kartin yuk altindaki sicakliklarini yazarsan belki bi yerlere varabiliriz. Takilmalarda ilerleme oldugunu soyledigin icin makinede ekran karti disindaki diger komponentlerde bi problem olmasini daha az olasi goruyorum. birde gddr kullanimini AA da etkiler, aciksa azaltip problemin olusma sikligini gozlemleyebilirsin. edit: 4 adet disk gozumden kacmis. Bu durumda yukte zannettiginden daha fazla enerji harciyor olabilirsin. Birde %100 yukte psu nun verimini %80 max olarak hesaplarsak(cok kaliteli oldugunu varsayiyorum) 460x0.8 den 370 kusur bi output cikar ki, sorunun burdan olma olasiligini da arttiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yetemenk Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 kullandığın antivirüs programı update ederken bu sorun oluşabilir mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Bu tür dalgalı fps düşüşleri ram yetmezliğinden başıma gelmişti. Ama 2 GB ram'in yetmeyeceğini sanmıyorum. M2Shared.cpp hatasını aratınca wow forumlarınıda bir çözüm önerisi buldum. Vista'da SP1 yüklemeyince oluyor diyor: http://www.wowinterface.com/forums/showpost.php?p=113043&postcount=8 Yüklemediysen SP1 yüklemeyi dene. Ekran kartı sürücülerini değiştirmeyi de deneyebilirsin. En son sürümü kullanmıyorsan ona geçmeyi dene. Sürücü zaten güncelse eski stabil bir sürücüye dönmeyi dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Şu an SP1 kurulu, sistemi kurarken kurmuştum. Orthos'u ise 15 dakika kadar çalıştırdım, hata veya uyarı vermeyince kapattım sıkılıp :P PSU'nun verimliliğini hesaba katmamıştım. 460W demesinin, 460W güç verdiğini kanıtlamaya yetmediğini unutmuşum :) Ben de PSU'dan daha fazla şüphelenmeye başladım şimdi. Umarım onda değildir ama. Çok üşeniyorum PSU montajı yapmaya :P Şimdi de ekran kartının sıcaklık değerlerine bakacam. Yalnız, CPUID harici bi yol bulamadım sıcaklığı görüntülemek için. Edit: Antivirüs programı arada bi bu sorunu yapıyo evet, ama bu takılmalar farklı. Zaten herhangi bi takılmada illa ki biraz bekliyorum. Eğer geçerse anlıyorum ki antivirüs :) Edit 2: Ekran kartı Sapphire firmasından. Özel bi mod da değil, düz HD4850. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 hardware monitor basit bisey ama fena degildir. hwmonitor diye cikar muhtemelen. orthos da blended degilde ram testi 1 saat kadar falan surmesi lazim ama zaten diger teoriler akla daha yatkin geldiginden usenmek daha uygun bi cozum =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Şimdi Mirror's Edge'de oyunun kasım kasım kasıldığı yerlerde ekran kartı sıcaklığını test ettim, şöyle bi sonuç aldım: Yanlış bilmiyosam 80C çok yüksek bi değer diil ekran kartları için. Aynı zamanda bilgisayarın bellek kullanımına da baktım, toplamda 1.5GB kullanılıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Gayet guzel degerler bence. Bu arada cpuid ye alternatif olarak hardware monitor onerdigim icinde kendimden utandim, hic farketmemisim bu gune kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar