Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Hepsini Kestim"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:
Apis said:

Bunlar bence devletin sorumluluğu. Hatta başlıca sorumluğu, vatandaşın canını korumak. Bu adam 80 yaşında çıkmalı o hapisten. Ama 8-9 yıla görürsünüz dışarıda.

bu adam hapise değil akıl hastanesine yatırılmalı.

Yok. Türkiye gerçeğini düşündüğünde hapishane daha iyi. Akıl Hastanelerinde hem çabuk salınıyorlar hemde akıl hastanelerimiz (Hükümlüler için Bakırköy Akıl ve Ruh hastalıkları hastanesinin hükümlüler kısmını gezdim İstanbul Barosu İnsan Hakları Komisyonuyla) yetersiz. Hem personel, hem mekan hemde olanaklar bakımından.

Ama tabii ki evrensel doğrular ve akıl-mantık bakımından bakarsan dediğin doğru.

Fakat ne yazık ki burası Türkiye.
Mesaj tarihi:
viole said:
buda devletin eksikliği olarka düşünüyorum.
devlet her mahalleye bu tarz psikolojik destek saglayan kuruluşlar koysadı ve tek tek evlere gidilip bilgi alınsaydı bu tarz ruh hastalıkları önceden tespit edilebilirdi.
ve bunun gibi kim bilir kaç tane var..

her mahalle mi? imkanı yok.

öncelikle bu cinayetin birincil sebebi hap. bu tarz şeylerin ulaşılabilirliği azaltılmalı çünkü bu tarz şeyler insanları öldürmeye itiyor gerçekten. hırsız olma potansiyeli olan bir insan birden katil oluyor. tabi bu örnekte yok ama diğer ikinci durumda bireysel silahlanmanın kalkması ve bireysel silahlanmaya çok ağır cezalar getirilmesi olur.
  • Yeni Oluştur...