Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seagate 7200.11 skandalı

razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Ilk mesajimda soylemis oldugum durumun aralik da uretilen diskler icin gecerli oldugu beyani dun habersiz/uyarisiz bi sekilde "araliga kadar" seklinde degistirilmis.

Benim gibi ayni diski 8 aydir kullananlar oldugu gibi neden ayni diskin 2 aylik bi periyoddada patladigi hadisesini ise bi seagate calisani basitce aciklamaya calismis;

Disklerde smart, runtime v.b. gibi birsuru ek bilgide tutuluyor tabii , ve bunlardan biri de belli bi durumda ortaya cikan hadiseler icin bi counter/log. Bu log entryleri 320 yi gectigi zaman disk kapatilip tekrar acildiginda initilize asamasinda bios a cevap vermeyi kestigi icin disk tamamen kagit agirligi sekline geliyormus.

Yani olay sureden bagimsiz her an olusabilecek bi hata, belkide hic basa da gelmeyebilecek bi encounter.
Ben kendi disklerim icin bu riski alip 2 gun daha bekledikten sonra yeni confirm edilmis firmware e gecmeyi dusunuyorum denek belledigim diskimle. Benden once 500 luk disklerde fw updt. yapan olursa tecrubelerini paylasirsa sevinirim. 500 luk modeller disinda problem yasanan disk yok gibi gozukuyor. 640 lar icin ise direk musteri hizmetleri mailinden farkli bi fw aliniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk hatali sd1a dan sonra onun fixinin de fix i ciktigi icin biraz pztsi bekliyorum. Forumlarda bi kac kisinin smart okunumlarina gore redundency failure lari aldigini gordum. Data kaybi olmadigina gore sadece firmware bisey naylon hataya sebep oluyor muhtemelen ama onunda fix i cikacakmis. Diskleri kullanim disi olanlarin yeni firmware i yuklemesinde sakinca yok ama sanki.

Birde isin kendini biraz affetirir tarafi %20 lere varan bi performans artisi soz konusu onceki cache lerin adam gibi kullanilamamasi sonucu tam kapasite calisamiyormus diskler meger.

Ama yinede herhangi bi yerde stoklarda olsa disklerimi caviar black 640 lar ile degistirecektim. Hala daha da bakiyorum gelmesini.
Sosyal ağlarda paylaş

7200.11 serisi yanılmıyosam şu anda en yüksek hızdaki harddisk.

check etme sitesini taşımışlar, ben demin kardeşime telefonda check ettirererk değiştirttim. yeni aldığım 7200.11 etkilenmemiş olarak gözüküyor sitede

adresi burda:

https://apps1.seagate.com/rms_af_srl_chk/rms_af_serial_check_index.jsp?csvSerial=6SZ1RSCF&ebserialnumber=6SZ1RSCF&recaptcha_challenge_field=020Wo4FziGVW_AAc-rRPgtYRH7NfW146PJ7XTHu9ipS5AqI-ZtzyX94qMn0CWxW8DUXRVcCGsAgwgI_zSOXVwwVLD40-z-BcC-Bi-8SDAEF-w2uJTbcqzzMzCM4mjF9qtB6WIHmOJ56slO7cgTUyfUUpMWVd8gDozttwjGRG2OU2yUP-GyqXeMhdqketBR7PXspgn5PzNUZByxpWKhf3ITZybTLhkl7da2E01lS15HIrdpZjMQAwMD&recaptcha_response_field=krippe+noss
Sosyal ağlarda paylaş

Check sitesine guvenmeyin, bi onceki sayfada problemin basta neden oldugu sanildigi ve sonradan ne oldugunun bulunmasiyla tum SD15(diger kapasiteler icin 16-17 v.b. olabiliyor) firmware li 11 serisinin problem riski tasidigi soylendi. Onerim dosyalarinizi yedekledikten sonra firmware leri updt etmenizdir.

Birde su andaki en hizli diskler degil, caviar black 640 320lik plakalariyla daha hizli bi erisim sunuyor , ayrica firmware olmayan haliyle seagateler 32mb lik cache leri kullanamiyor.

Bu arada firmware in testini bekleyen arkadaslar, ben hala usengecligimden evde f/w yazabilecegim bos cd yok diye kendi disklerimi updt etmedim yarin insallah artik yaparim diyorum hayirlisi =P
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar riski göze aldım ve denedim ve oldu..!

Şimdi ahci modda kullanıyorsanız diskinizi normal moda alıp update yapıp sonra tekrar ahci'ye çevirebilirsiniz ben yaptım sorun olmuyor. Ayrıca böyle olması gerektiği sevgili readme dosyamızda bile yazmıyor. Seagte gerçekten baştan savma iş yapıyor.

Ayrıca iki samsung diskim daha vardı. Onları update yaparken kontrol ediyor "bu seagete deil" diyerek update yapmıyor. Lakin seagate iki farklı diskiniz var ise farklı model iki seagate, kesinlikle update yapmayacağınız harddiskin powerını çıkarmanızı öneririm. Firmware'lar karışabilir. İkisini de aynı firmware'ı update yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Walla en iyisi tek tek update yapmak. Sonra power tuşundan bilgisayarı kapatıp tekrar açmak. Ama tabi gördüğüm kadarıyla mantıken 5 seagate'in 2'si sorunluysa ve o ikisi aynı modelse ikisi takılı diğerleri çıkık şekilde yapabilmen lazım. Ama işini garantiye al riske girme harddisk bu :)

Ayrıca benim sorun kesinlikle ahci mod yüzündendi. Kapadım ahci'yi diğer harddiskler de online olduğu halde sorunsuz update oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iki diskimide ayni anda update ettim sorunsuz bi sekilde 20sn de halloldu. Ayrica diger disklerin sokulmesi oneriliyor ama sokmediginiz takdirde de disk scan atinca freedos uzerinden sadece seagate 11 serisini goruyor, ve onlari update yapiyor. Baya bi noob protected yapmislar olmasi gerektigi gibi, yinede instructionlari normal bi kullanici icin yetersiz buldum.
Sosyal ağlarda paylaş

Göndericem de acil datanin bir kismini (200GB) kurtardim ama bu is icin de yer olmadigindan 320Gblık yeni harddisk almam gerekti.

Tabi yaklasik bi 100Gb kaybettim de allahtan önemli datalarin kopyasi vardi bi tek cektigim diziler falan gitti ehe. Onlar da umarim data geri gelir :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...