Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Arkadaşımın bilgisayarında Vista yüklü. XP kurmak için cd ' den boot ettim. Kur dosyaları yüklüyor dedi. Daha sonra altta hard diskleri gösteren ve üzerinde bölümü sil, yükle gibi işlem yapmamı sağlayan tablo geldi ancak Bilinmeyen Sürücü yazıyordu. Sonrasında mavi bir ekrana beyaz yazı ile Teknik hata, Stop 0xEC00009783 gibi yazılar çıktı ve bilgisayar kapandı. Bios'u açtım first boot device değiştirmek için hard diski secicektim ama ekranda sadece cd room gözüküyor. Hard diski göremiyorum. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim, hard disk içinde ki verileri kurtarıp sonrasın da xp kurmam gerekiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Donanımda hiç bir şey değiştiremeden sadece CD'den boot ettikten sonra mı başladı bu sorun? Son söylediğin büyük ihtimalle işe yaramaz. Anakart değişince Windows ya hiç çalışmıyor ya da çok büyük sorunlar çıkartıyor. Aynı anakart çipseti varsa bir ihtimal işe yarayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Evet donanımsal hiç bir şey değiştirmedim. Kasayı bile açmadım. Sadece Vista yüklü bilgisayara xp kurmak için cd den boot ettim ve bu sorunla karşılaştım. Acaba hard diskin jumper ayarın da mı sorun var diyecem ama 10 dk önce vista ile tıkır tıkır çalışıyordu makine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 O zaman şimdi Vista'yı boot da edemiyorsun? Benim aklıma bir fikir gelmedi, umarım yardımcı olabilir birileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Evet Vistayı da boot edemiyorum. Bios'ta boot device seçim kısmında sadece Cd rom var. Hard diskleri göremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Mavi said: Sonrasında mavi bir ekrana beyaz yazı ile Teknik hata, Stop 0xEC00009783 gibi yazılar çıktı ve bilgisayar kapandı. "Gibi" değil de tam hatayı bulma şansın var mı, açılmadığında çıkıyor mu o ekran hala, yoksa tek seferlik miydi? Ben bir kere o kodu Google ederek gerçekten birşeylere ulaşmayı başarmıştım da, onun için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Evet xp cd ' si ile tekrar boot etmeye çalışırsam aynı ekran ve hata kodu karşıma geliyor. Eve gidince kodu not alıp googleden bakayım o halde. Kurulu olan vistayı kurtarmam gerekiyor. D: sürücüsüne yedeklediğim dosyalarım var. Ya da bilgisayarın hard diski görmesini sağlayıp C ' ye format atmam gerekiyor. google'den arama yaptığımda aynı arkadaş sorunu şu şekilde çözmüş. Sanırım sata hdd ile ilgili bir sorun. Bios'dan sata aktif hale getirip , kurulum en başında F6 ile sata tanıttıgınız zaman sorun düzeliyor. Bana da " disk bilinmiyor " şeklinde olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Xp bazı SATA hard diskleri tanımıyormuş. Sanırım sorun bundan kaynaklanıyor. Merhaba; Arkadaşım sorunun Windows XP'nin bazı SATA sabit diskleri tanıyamamasından kaynaklanıyor. Sorunun iki çözüm yolu var.Birincisi BIOS'dan "Advanced" bölümüne gelip "IDE Configration" dan "Enhance" seçeneğini "Compatible" olarak değiştir. İkinci yöntem ise Windows XP'nin içine nLite adlı yazılımla SATA sürücülerini entegre etmek. Bu yöntem biraz zahmetli ama zorlanmadan yapabilirsin. Aşağıda verdiğim bağlantıda resimli anlatımları var. Kolay gelsin. İyi akşamlar. Windows XP içine Sata sürücülerini eklemek: Yol 2 İşten çıkıp eve döndüğümde deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 O bilinen birşey zaten, ama kurulu Vista'yı da açamıyorum, BIOS'ta HDD'ler görünmüyor falan diyorsun ya, ondan değinmedim ben. Mirage da öyledir muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Benim anlatımım kafanızı karıştırmış olabilir. Daha sade anlatayım. 1 - Vista sorunsuz çalışırken Xp kurmak için cd den boot ettim. 2 - Kur dosyaları yüklüyor... Ekranından sonra hard diski gösteren ekran karşıma geldi. Ve hard disk yoktu ortada Bilinmeyen sürücü olarak gösterdi. Müdehale edemedim. 3 - Birşeye tıklamadan bekledim mavi ekran üzerine beyaz yazı ile bir ekran çıktı karşıma. Ben Xp ile boot ettiğimde hard disk ile ilgili bazı ayarları değiştirmiş olabilir sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 tamam işte xp cdsine sata driverlari entegre edeceksin ve çözülecek, büyük bi sorun değil yani(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 XP'nin kurulamaması ondan olabilir tabii. Ama Baggio'nun dediği gibi, sorun sadece XP'de olsa BIOS niye durduk yerde aleti görmemeye başladı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar