Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fisker Karma


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Üst sınıf yeşil otomobillerin Amerika’daki yeni üreticisi Fisker Automotive Inc ilk üretim otomobili olan 2010 Fisker Karma’yı Detroit’teki 2009 Kuzey Amerika Uluslararası Oto Fuarı’nda (NAIAS) tanıttı. Başlangıç fiyatı 87.900 Dolar (ABD devlet vergi kredisi çıkarıldıktan sonra 80.400 Dolar) olan, bir galon benzinle 100 mil giden bu lüks otomobil prototipi, 2008 yılındaki NAIAS’ta tanıtıldığından beri 1000 sipariş aldı. Fisker Karma’nın teslimatına 2009 yılının dördüncü çeyreğinde Fisker Automotive Bayi ağı vasıtasıyla başlanması planlanıyor.

Dört kapılı ve dört kişilik Fisker Karma, tecrübeli otomobil tasarımcısı ve Fisker Automotive’in CEO’su Henrik Fisker’in geleneksel ve ebedi tasarımını Quantum Technologies’in temiz Q-DRIVE® takılabilir hibrid güç aktarım mekanizmasıyla bir araya getirerek dünyanın ilk lüks plug-in hibrid otomobili ünvanını kazanıyor.

Fisker Automative’e özel olan Q-DRIVE®, gücün, verimliliğin ve düşük emisyon düzeyinin en iyi kombinasyonunu sunuyor. Sistem gücünü lityum-iyon teknolojili gelişkin bir pil paketinden alan, her biri 201hp’lik iki elektrikli motordan oluşuyor. 260 hp’lik ve 2,0 litrelik bir turbo Ecotec® doğrudan enjeksiyonlu (D1) gazolin motoruna bağlı bir jeneratör genişletilmiş menzil kabiliyeti sağlıyor.

Fisker Karma 201 km/s’lik azami hızı ve 5.8 saniyelik 0-96 km/s hızlanma süresiyle dünyanın ilk gerçek üst sınıf plug-in hibrid spor sedanı.







Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...