Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

obamanın konuşması

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Hayatimda hic bu kadar yalani seri bir sekilde duymamistim.

Kucuk bir ornek

to the people of poor nations, we pledge to work alongside you to make your farms flourish and let clean waters flow; to nourish starved bodies and feed hungry minds. and to those nations like ours that enjoy relative plenty, we say we can no longer afford indifference to suffering outside our borders; nor can we consume the world's resources without regard to effect. for the world has changed, and we must change with it.

Afedersiniz ama keske karsimda olsa da has... lan deyip suratina tukurebilseydim. Bu kadar insanla resmen dalga geciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bos umutlar bunlar bana gore.. Obama'dan birsey beklemek..

Secildiginde bir topic de derisi siyah ama kafasi beyaz demistim. Irkcilik denmisti..

Siyah olmak bir seyleri temsil ediyor. Ornegin ezilmeyi (kendisi her ne kadar kole torunu olmasada siyah olmasini bi anlamda kabul ettik yine) , haksizliga ugramayi, hor gorulmeyi temsil ediyor siyahlik. Siyah bir baskanda bunlarin tam karsisinda durmasi gerekir, beklenti oyle olur. Ama sistemin adami o da iste..

Daha ilk sinavinda gorduk filistin konusunda. Tek bir laf soylemedi, israile o anlamda destek verdi. Zaten israilde saldirilarin zamanlamasini cok iyi planlamis. Baskan secildi ateskes oldu. Al gulum ver gulum..

Ben cok umutlu degilim Obama konusunda.. Al birini vur otekine..
Sosyal ağlarda paylaş

çok büyük umutlarla geldi. kendisinden beklendiği kadar kapasiteli olduğu konusunda kuşkum var ancak "al birini vur ötekine" derecesinde bush ile birebir aynı olmayacağını tahmin ediyorum nedanko. umuyorum daha doğrusu. bush gibi bir musibetin gitmiş olması bile tek başına yeterlidir (umarım).
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
Tayyipin dediklerinin aynisi hatta tayyip daha beter rezalet vs vs vs... en kotu adam. Mutlu oldun mu arkadasim ? Her yerde tayyip gormekten sikildim artik. Konuyla ilgili yorum yapabilecek zekaya sahipsen lutfen Obama`yla ilgili konusalim.

zekaya sahibim ama senin terbiyeye sahip olmadigin belli amerikan baskaninin suratina tukurmenden belli seviyeni bu kadar belli etmek zorunda degilsin soylediklerimdende memnun degilsen okumazsin yazmasin zor olmasa gerek ustunden gelirsin dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

ben demokrasi kisvesi altinda sunulan cesitsizlik baglaminda al birini vur otekine dedim. yani clinton secilseydi cok farkli olmayacakti..

bush tabii ki bir facia, onun yeri kalbimizde her zaman farkli.. o kadar olmayacaktir. Ama peri masalida yasamayacagiz. Amerika yine emperyalist Amerika olacaktir. Biraz bozulan imajini duzeltmek icin makyaj yapar, ama surat ayni surat..
Sosyal ağlarda paylaş

bunu zaman gösterecek. kısa sürede radikal değişiklikler beklemek hayalcilik olur elbet. küçük adımlarla uzun süre içinde önemli mesafeler alınabilir. söylediklerin yanlıştır demiyorum tabi, inşallah yanlış çıkar diyorum :) tabi obama'nın umulan kapasiteye sahip olduğu konusundaki şüphemi bi daha belirteyim.

edit: "demokrasi kisvesi altinda sunulan cesitsizlik" için söyledim bunu. yoksa amerika yine emperyalist amerika olacaktır. itirazım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Denklem cok basit simdi hem Irak`tan cikiyorlar hem istedikleri her seyi aldilar. Bakin Israil de kafasina gore son bi istediklerini yapti kisir birakan fosfor bombalarini atti ve Obamayla birlikte..

Didinn ! Hersey tertemiz ! Hepsi Bush`un kisisel sucuydu aslinda Amerika dostunuzdur. Simdi sutten cikmis ak kasik haline gelme politikasi. Bakin Obama ne dedi konusmasinda

and so to all other peoples and governments who are watching today, from the grandest capitals to the small village where my father was born: know that america is a friend of each nation and every man, woman, and child who seeks a future of peace and dignity, and that we are ready to lead once more.

Goz gore gore kutsallar uzerine hic cekinmkeden yemin ederek nasil bu kadar yalan soyleyebiliyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

obama için seçilemez diyenleri de seçilirse taksim'de anırırım diyenleri de gördük. belki kennedy hesabı kafasına sıkarlar ama "dediklerini yapmayacağı" gibi bir önyargı belirtemem. "dediklerini yapamayacağı" ise bir iddiadır ancak. gayipten haber verenleri medyum keto sevsin. bu minbal üzredir deiklerim aya karşı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...