Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kokaku no Regios (Chrome Shelled Regios)

Theghosthand

Öne çıkan mesajlar

azim ile açgözlülüğü karıştırıyorsun hala, olabilecek en kısa zamanda güçlenmesi gerektiğini de unutuyorsun. maçlar devam ediyor, böcekler bunların keyfini beklemiyor. 'hemen' istemiyor, hemen isteyeni gördük işte o kel doping aldı. aradaki kontrastı da aralarında geçen dialogda farketmek mümkün.

hala kıskanma diye tutturuyorsun, kıskanma filan yok ortada. "o yapabiliyorsa ben de yapmalıyım" var. bir insanın diğerinde bir artı görmesi ve kendisi için istemesi tek başına kıskançlık değildir.

oyundan örnek verdim çünkü gerçek yaşamdan verilebilecek hangi örnekle kendini daha rahat özdeşleştirebilirsin bilmiyorum. sporcular ya da sanatçılardan örnek vereyim eğer onlar uyarsa. bir yüzücü diğerinin iyi skorlarını görünce kendini daha da geliştirmek için istek duyarsa ve antrenmanlarını arttırırsa bu kıskançlık değildir. bir artist filmde çok iyi performans sergileyen bir oyuncu görünce kendisi de rol yapmasını geliştirmek için daha çok çabalamaya başlarsa, bu da kıskançlık olmaz. "neden onda var da bende yok?" ya da "onda olmasa da bende olsa" demiyor çünkü, "onda varsa ben de yapabilirim" diyor.

bunlar da kafi değilse şöyle bir soru sorayım, sen bir yakın arkadaşında her güzel, hoşuna giden, sahip olmak istediğin birşey gördüğünde kıskanır mısın? peki buna sahip olmak için kendin çaba sarfedersen, bu yaptığın açgözlülük mü olur?

foto galerisi ben de koyarım çok istersen, dakika ve bölüm yazmam yetmiyorsa. ama destan çıkar yani.

ha bu arada imza olayı süper olmuş eheh
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi abi aynı şeyi kaç türlü soruyorsun birine cevap vermedik mi hiç cevap vermedi oluyor.Neyse şimdi cevap vereyim.
Tamam Metafor kullanmamı istiyorsun anladım.Kullanalım o zaman.
Şimdi sende deli gibi ,normal şekilde kazanılmayacak para olsun.(Layfonun gücü)Ferrailer, adriana limalar havada uçuşsun.
Bende öyle orta gelirli bi vatandaş olsam.Seni görsem kıskanırım tabi.Sonra anlasam ki ulan kıro ama para onda(Biz seni insan değilsin sanmıştık ama insan olduğunu kusurların olduğunu ortaya çıkmış)
ben de vay demek ki param olsa olacak bunlar diyip.Günde 15 tane iş yapıp ,deli gibi çalışıp , arada banka bile soyup senin seviyene gelememe gibi bi durumum oluyor.(ahanda nina işte)
Sen mesela hala ferraide yanında adriana lima ile gezerken.
Ben murat 131ime anca modifiye çekiyorum.Yanımdaki kız da petek dinçözden hadiseye çıkabiliyor.Ama greed bildiğin istiyorum ulan diyip kendimden de geçiyorum.
Bir gün para için dolandırdığım adamlar eşşek sudan gelinceye kadar dövüyor.O zaman zihin açılıyor.(ninanın iyi ki kaybettim demesi yanlıştan döndüm diyor.)

Evet olayın metoforunu istedin onu da yazmış bulunmaktayım.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de senin verdiğin örnekte tümden alakasız, birbirini tanımayan iki insan var. o yüzden arkadaşını kıskanır mısın diye sordum, nihayetinde bunlar da yakın arkadaş.

işte banka soyma örneği de tümden yanlış, o söylediğin dopingci kelin yaptığı iş. hemen kestirmeden güç kazanmak için yuttu hapları. nina layfon'un gücünü yakalasın da geçsin derdinde değil ama mümkün olduğunca hızlı güçlenmesi lazım. kendi gayretiyse kime ne?

hadi gene naruto örneği olsun, rock lee çevresindeki onca güçlüleri kıskanıyor diye mi güçlenmeye çalışıyor? açgözlü olduğu için mi günde milyon tane şınav çekiyor?

dolandırmak da tümden alakasız, o kadar çok alakasız örneği içiçe koymuşsun ki metafor tümden yalan olmuş. kime ne kazık atıyor nina? kime ne zarar veriyor güçlenmek uğruna? zaman kendisinin, keyif kendisinin. ilk defa kendi çabasıyla kendini geliştirmeye çalışan bir insanın açgözlülük ve kıskançlıkla itham edildiğini görüyorum doğrusu.

sen günlük hayatında yakın arkadaşlarını kıskanıyor musun onu söyle rica ediyorum. hayali "ben gecekonduda otursam süpermodelli futbolcuyu kıskanırım" senaryolarına da girmeyelim, kendin nasıl hissediyorsun bulunduğun konumda onu yaz. çünkü ben yakın arkadaşımda güzel ve istediğim birşey görürsem şahsen onlar adına mutlu olurum ama kendime de isterim. yeterince istiyorsam kendim de sahip olmaya çalışırım kimseye o uğurda zarar vermeden.
Sosyal ağlarda paylaş

valla sirf bu tartişma ilgimi çektiği için oturdum 10 bölüm dl edip izledim. ( gerçi baya iyi oldu ff 8 gibin heh ) nese dicem o ki sorun fonfon da aşiri dengesiz bir güç vermişler adama. kaptanın yaptığı karekteriyle ilgili bişi. ve öyle aşiri kasinti da değil. yani öyle zorlu koşullarda yaşayıpta zaferin anlamı yok. ben savaşmicam. kendi yolumu ariyorum. geyikleri bence asil başarisiz olan. hii bu kadar güçlü olupta fonfon ve felli yi kast ediyorum. istemedikleri işi yapiyorlarsa o daha bir fail gözümde. bana pek gereksiz gelmedi karekter. bir de kaptan kötü niyetle de güç arayışında değil ki ilerde değişiyorsa bilemem ama asker sonuçta ve bildiğin survival takiliyor hepsi.

bir de sniper'ın ilerde bir olayı oluyor mu? izlediğim tüm bölümler de aman allahım ateş edersem x i de vuracam derdindeydi.

ve bu ingilizce aradaki hikaye nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

gözlerim yaşardı, SAĞDUYU IS ALIVE!!! :')

yok kaptanın niyeti bozulmuyor ileride. sniper ile ilgili bölümler var ama fazla ilerletti kendini dersem yalan olur doğrusu, benzer sayılır.

ingilizce olay ayrı bir hikayeymiş sanırım, bu olayların başlangıcını işliyor diyen vardı ama detayına bakmadım doğrusu. her bölümde devam edecek öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

hay ken zee de ballıt

Legend of regios.

3tane light novel var devam eden.4 tane manga 1 tane anime.Takip edin zaten adam dünyasını kurmuş gelsin paralar diyor:)

Metaforumu beyenmedin demek ama şekilde kalmışsın ana fikri gene atlamışsın yahu.Orda banka soymak gücü zorlayarak elde etmek.Dolandırıcıların dövmesi ninanın kendisi kendini hırpalaması maçı kaybetmesi dolandırdığı/kandırdığı kendisi.Neyse yahu boşver zaten kızın kendi diyor ağzından benim ayakonun çevirisi doğru.Ben sana kızın ağzından çıkanları,animede konuşulanları inandırmaya çalışıyorum gibi bişey.

Cevap ver. cevap vermiyorsun diyeceğini bildiğimden yazayım:)olayarın ve kişilerin benim kişisel hayatımla pek ilgisi olmadığı için benim burada kıyaslanmam pek bişey değiştirmiyor. Ayrıca yakın arkadaşımı niye kıskanıyım.Adı üstünde yakın.
Burda olaylar normal değil, kişiler normal değil ,yaşadıkları dünya bile normal değil.O yüzden örnek de normal değil.
Sosyal ağlarda paylaş

benzetme yanlış, ana fikir yanlış, yorum yanlış. banka soyarken başkasından çalıyorsun. dolandırırken başkasından çalıyorsun. başkasının emeğini gaspediyorsun. insanın kendi emeği ve çabasıyla elde ettiği kazanç değiller. neden böyle ısrar ediyorsun tamamen yanlış örnek verdiğin halde anlamıyorum. aka kara demekten farksız.

kimin neyi konuştuğu belli, ben sana tonlarca örnek verdim, hatta kendi gösterdiğin sahneleri nasıl yanlış yorumladığını da açıkladım. biraz daha yazayım: karakter küçükken elektronik peri kurtarmaya çalışıyor, bu uğurda ölümü göze alıyor. ölecekken onu kendisini feda eden bir peri kurtarıyor. gene şehir savaşında kılpayıyla kaybediliyor, şehir bu yüzden büyük sıkıntılara giriyor. karakterin güç istemesi için TONLA geçerli sebep var bunların HİÇBİRİ kendisi için değil. kimseye hava attığını gördün mü hiç? "ben senden güçlüyüm naber" mi dedi birine? daha önce sordum ama görmezden geldin.

"cevap vermiyorsun diyeceksin" yazmışsın, sonra lafı gene dolandırıp cevap vermemişsin. sen soruyorsun, ben hepsine cevap veriyorum atlamadan. olmuyor böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi elamanın birisi vardı adamın hipotezi şu kişiler harcamalarını sosyal çevrelerine göre şekillendirirler. hatta yaptığı bir test vardı, mesala arkadaşınızın aldığı yeni arabayı görünce ne hissediyorsunuz? haliyle dürüst olanların cevabı kendi arabasının yetersiz geldiğini cevapliyor.

buradaki durumda bu. eskiden aylakların olduğu bir grubun kaptanıydı. bu fonfon gelip aşiri güç gösterisinde bulununca kendi güçlerini yetersiz hissetmeye başlıyor.

normal insan davranışı budur zaten genelde. arkadaşında 0 alsın ki senin aldığın 0 göze batmasın ( çan eğrisi olmasa bile ) rahat et. bu ise o aliyorsa ben de alayim 100 diyor asldja
Sosyal ağlarda paylaş

doğru da karakter önüne bir quest koymuş önceden zaten, mangayı kendi kurmuş. maçları kazanıp, rakip şehri yenip, madenleri geri alma niyeti hep vardı. fon gibi god-mode bir tipio ana dek koca şehir görmemiş, böyle bir güç olabileceğini tahayyül edemiyorlar. e haliyle çocuğun da uzaylı filan olmadığını farkedince "neden olmasın?" dememek için bir sebep yok ki. ha çocuk deseydi "kasmayın ben anadan editli doğdum, yetişemezsiniz", o zaman başka.

dahası hikayede de böyle söylenmediğinden teorik olarak herkes heaven's blade olabilir. özel bir kriterden bahsedilmedi ve kraliçe devamlı birini arıyor o boşluğu dolduracak etrafta.
Sosyal ağlarda paylaş

Gene neyi cevaplamadık ısrarla benle alakası olmadığı halde sen kıskanı mısın diye kişisel soru sordun onu dahi söyledim işte.
Ben, nina çok güçlüyüm diye hava mı atıyor dedim.Ne ara ben bunu dedim de üstüne sen bunları sordun.Ben kendini abartıyor dedim.Sen bunu böyle anlamışsın heralde.Ben screen shotu koydum.Üstüne ''sen ha onu mu diyorsun demedin mi yahu''.SSde kız kendi ağzıyla söylüyor overestimate diye.Şunun kısır döngüsüne girdik resmen.

Sorduklarına cevap verdikçe cevap vermiyor oluşumun hayretleri içindeydim üstüne de kaç kere sordum cevaplamıyorsun durumundaymışım:).
Nerede greedy nerede kanıtla dedin. screen shotu koyduk hatta altyazıya inanmadın kelimesini de çevirdik.
Nerde kıskançlık dedin ss ini koyduk.Hareketlerinin nedenini koyduk.Senin varsayımlarını boşa çıkardık.(en güçlü neredeyse sololodı gibi).verdiğin alakasız naruto örneklerini bile değerlendirdik.olayların Foto galerisini kurduk.Neden sevmediğimizi uzun uzun anlattık.

Neyse burdan anlaşılıyor ki ninayı bişeyle veya biriyle bağdaştırmışsın ya da karekteri sevmekten öteye geçmişsin ne bileyim.O yüzden ne anlatsam da kaç kere sordum, sorduklarıma cevap vermiyorsun döngüsüne gireceğiz gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

ee ghosthand efendi ben seni uyardım :>
Nina elemanın fetişlerinin materyalize olmuş hali. Paladin çakması dualwield dövüşen sarışın. Biz msn de birkaç arkadaş biraz tartıştık ve sonuç olarak "bırak kendi haline, uğraşılmaz, takılsın" dedik ama sen beni dinlemedin =/

Bu sayede en az sam kadar tiksindiğim pronoit denilen elemanı da konuya dahil ettiniz. Güzelim konunun içine sıçtınız. Regiosta benim için bitmiştir bir daha da gelmem
Sosyal ağlarda paylaş

işte insan herkesi kendi gibi sanmayagörsün, gelip gidip her konuda lolicon geyiği çevirenden çıka çıka bu cevher çıktı.

ghosthand, "bencil, gücü kendisi için istiyor" demiyor muydun sen? e gücü kendisi için istiyorsa bu kendi çıkarı için istiyor anlamına gelmiyor mu? kendi çıkarı için güç kullandığını nerede gördün? sorduğum bu.

kendini abartıyor diyorsun da onu konuştuk işte o hatasından ders aldı, maçı ertelemesi lazımdı. maçta yapabileceği fazla şey yoktu, rakip daha üstündü takım bazında.

japonca biliyor musun bilmiyor musun anlayamadım hala, hangisi? translator kullan demiştin çünkü. :) istersen songoku'ya sorarız öm ile, sanırım japoncası iyiydi.

cevap vermediğin, atladığım yazılarımı alt alta koysak çin seddi çıkar herhalde, hatta copy&paste yaptım geçen sayfada bazılarını. ona rağmen atlamaya devam ettin.

başka karakterin sözünü kendi sözüymüş gibi gösterip kıskançlık dedin, çürüttüm. doğruluğu belirsiz çeviriye bakıp açgözlülük dedin, çürüttüm. varsayım dedin, gittin kendin hayali ferrarili futbolcu benzetmeleri yaptın. verdiğim naruto benzetmelerinden en son rock lee vardı işte onu görmezden geldin. karakterin arkaplanını, motivasyonunu açıklayan sahneleri bölüm ve dakika olarak verdim defalarca. o sahnelerde yanlış yorumladığının kanıtları gani, hiçbirine cevap vermedin o yüzden. elektronik peri bölümü diyorum, şehir savaşı bölümü diyorum, senden tık yok. vereceğin cevabın olmadığının farkındayım, bu nedenle evvelden kapıyı açtım zaten. "olsun ben yine de nina'yı sevmiyorum" desen ona hiç lafım yok. kimseye sevdirme gibi gayem yok, bilakis gördük ben savununca nasıl önceki sayfada boy boy resmini koyan adam kin kustu bir anda. exorcist gibiydi sahne. :/

cidden çok ilginç yani, tümüyle duygusal bir reaksiyon göstermişsin önceki sayfalarda, ben de veri ve mantıkla izah ettim hatalı olduğun yerleri. bildiğim kadarıyla anime bölümü de fetiş fanart borsası değil, yapımların senaryoları ve karakterleriyle ilgili tartışmalar yapılmaması için bir neden yok. sana göre her güçlü insan görünce duyulabilecek tek duygu kıskançlıksa, birisi bir tartışmayı sadece fetiş idolünün davası uğruna yapabiliyorsa, kusura bakma ama senin içinde bir fesatlık var sanırım.

-araya da çizgi çekelim çünkü ghosthand'e yönelik değil bundan sonrası-

konu sen-ben haline gelsin istemiyorum ama böyle birisi foruma mesaj attı diye msn'den adam toplama faaliyetleri dönüyorsa cidden durum vahimmiş, ben daha yazmadan hüküm belirlenmiş. 8-) gerçi hak verdim, ortada anime'in yarısını kesip atmadıkça savunulamayacak bir durum var. hafif yoklayıp bulaşılmaması anlaşılır.

maalesef forumda konular kimseye tapulanamıyor ama bir daha sefere bir seri için "x anime - fanservice karakter resim paylaşma başlığı" şeklinde ayrı başlık açılırsa mantığın libido güdümlü hayalleri rencide etmesinden muzdarip olunmaz. en güzeli..
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sorulara milyon kere cevap verdim.Çok çalışıyor diye mi bencil vs diye milyon kere sordun cevapladım.Şimdi gelmiş rock lee diye mi öyle diyorsun.Vallahi çürüttüğün de bişey yok.
Benim çürüttüğümü de de kabul etmiyorsun.He onu mu diyorsun ya da adamlar ninayı kandırmış oluyor.Aslında çok net koyuyorum ama kabul etmekte zorlanıyorsun.SS koyuyoruz sub grubun yanlış,kız kendi ağzıyla söylüyor.Onun demesiyle mi olur diyorsun.Sen rock lee olsan aç gözlü mü olacaksına geliyor konu:)
Japonca bilmiyor oluşumuz bir kelimeyi çeviremiyeceğimiz anlamına gelmiyor.Sen sağa sola yetersiz ,saçma sub grubu derken ben kelimenin anlamını bulup çeviriyorum.Bir çeviriyi teyit etmek o kadar da zor değil.
Ama Senin verilerin anidbde benim sub gruba daha çok oy puanı daha fazla.
よくふかい,yokufukai,greedy çeviri doğru.
Ben NJstar jap ile çevirdim.Kullanabilirsen veya istersen sen de dene veya japonca bilen birine sorarsın greedy ne demek diye.
Sosyal ağlarda paylaş

valla kusura bakma ama kanıt namına bütün söylediğin "greedy" kelimesi geçti mi geçmedi mi, "mor saçlı jealous dedi yönetmen nina'yı gösterdi" gibi çok zorlama eşleştirmeler. doğrudan kelime çevirmene fazla güvenemiyorum çünkü cümle içinde kullanıldığındaki benzer/yan anlamları ayırdedemiyor. bütün cümleyi verince saçmalıyorlar hatta. orada bir grubun "greedy", öbür grubun "i want more" diye çevirmesi de ondan dolayı büyük ihtimalle.

çürüttüm çünkü sen kaç tane resim koyduysan ben o resimlerdeki yanlış yorumlarını anlattım. al birkaç tanesini seçiyorum:

"şehri savunmasalar kim savunacak?" - cevap yok
"güç kazanmaya çalışırken kime zarar veriyor?" - cevap yok
"arkadaşının gücünü görüp kendisi de çabalayan kıskanç mıdır?" cevap yok
"takım liderinin üyelerinin davranışıyla ilgili sorumluluğu yok mu?" - cevap yok

daha çoğu da önceki sayfalarda dağılmış halde. üstelik bölüm ve sahne ismi veriyorum, karakterin arkaplanı nedir, motivasyonu nedir, neden böyle davranıyor, çevresiyle etkileşimi nedir, bunların hepsini anlatan sahneler. aç şunları seyret:

- nina'nın czellni'nin yenildiğini hatırladığı bölüm
- nina'nın elektronik periyi kurtarırken ölümden döndüğü bölüm
- nina'nın kimseye haber vermeden, kek partilerini bozmadan kendi çalıştığı bölüm
- ekip dağılmak üzereyken nina'nın herkesi birada tutmaya, motive ettiği çalıştığı bölüm

bütün seri boyunca daha da tonla sahne var ama üşendirmemek için bunları yazdım sadece. izleyeli uzun zaman olduysa belki unutmuşsundur.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların hepsine birden fazla kere cevap verdim.Gene de veririm ama yazdıklarımı anlamak istemediğin için boşa gidiyor.Screenshot koymuşum, üstüne senin için bir daha teyit etmek için çevirmişim.Hala daha yan anlam diyorsun.Kesin şeylere bile inanmadığın için daha zorlamanın anlamı var mı.
Sosyal ağlarda paylaş

cevap vereceksen buyur bekliyorum yukarıda yazdıklarıma.

sen screenshot koyduysan ben de sahneleri söyledim bölümüyle dakikasıyla, aradan cımbızla altyazı çekmedim ki bütün sahneyi kesintisiz seyretsin isteyen. o dediğim sahneleri bir zahmet seyret.

evet yan/başka anlam dedim çünkü bir kelime değişik cümleler içinde kullanılınca farklı anlamlar taşıyabilir. "piçin tekidir" ile "piçin tekidir" tümüyle bambaşka iki anlama gelebilir. o yüzden dili bilen varsa ona sormak lazım diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmayı yarım yamalak okudum.Beyler şuana kadar çıkan bütün bölümleri izledim.Sonuçta Nina'nın bir yanlışını görmedim açıkçası ben.

"I got greedy" olayı şöyle:Arkadaşında 11k para var, sende 10k para var.O zaman sorun yok.Ordan birisi gelip bende 10m para var diyince sende para kasıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

19

çok güzel bölümdü, hem leerin'in olayını, hem nina'nın geldiği yerin perisini, hem de dixerio ile bağladılar o metriks kliplerini hikayeye. ekşın da ganiydi, en dolu dolu geçen bölümlerden biri oldu. o kei topu sahnesi iyiydi heh.

nina popo tekmeledi, leerin'i kurtardı, periyi geri götürdü, üstüne de şahane bir yeniden buluşma ile bitirdiler. (tu)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...