Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kokaku no Regios (Chrome Shelled Regios)

Theghosthand

Öne çıkan mesajlar

benim de beklediğimden iyi çıktı, güzelleşti ilerledikçe. hatta müzikleri de uygun buldum, tam ilk unreal tournament gibi duktısduktısduktıs, sonradan azalttılar hatta üzüldüm. (:P) ilk ed çok başarılıydı bir de.

karakterler de hoş, başrol spastik emo değil tebrik ediyorum kendisini ki onun yerinde normalde ham armut gibi tipler oluyor benzer koşullarda. nina antalk özellikle sanki bana sormuşlar da düşünmüşler (tu), öbürleri de kimisi hafif stereotip mip (sniper'lıkla playboy'luğu özdeşleştirdiler iyice heh) olsa da sıkıntı veren tipler yok.

ve evet devam ettirsinler illa ki bu sezondan sonra.

şuna da el atsın animepaper'dan birileri tez zamanda diye diliyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:

lagaluga

NİNA'YA LAF YOK!

18

nina süper saiyan modunu da aldı, dağıtacak anlaşılan etrafı. king of fighters'dan çıkma tiple kapışacakmış gibi bir durum oluştu sanki. ev cephesinde felli bütün saygımı yitirdi öte yandan, neyse ki fanfinfon'un aklı fikri olması gerektiği yerde.

Sosyal ağlarda paylaş

nina neden sevilmez

Nina sırf konuşuyor dul karı gibi.Kendini bişey sanıyor ama malesef hiç bi işe yaramadı şu ana kadar keşke daha çok işe yarasaydı.(bi kere yem oldu filty monstera o kadar).Maçları bile çoğunlukla onun yüzünden kaybediyorlar.Saçmalayıp hep kaybeden taraf olmasına rağmen durmadan konuşuyor.Üstüne Nina, Layfona fırsat buldukça hayat dersi vermeye kalkıyor ki evlere şenlik.Bu adam nina gibi zenginlik içinde sosyete kızı gibi hizmetçilerle büyümemiş.Kahvaltıda filty monster kesmiş.Arenada kol bacak koparmış.
Felli,meishen,leerin,nakki,darsiena bunların yanında Nina sıfır kalıyor.Zaten diğerlerinin değerini anlamamız için böyle bi karekter atmışlar heralde ortaya.Layfonun hayati tehlikesi varken tek düşündüğü kendisi.Bildiğin itici ,kıkanç,bencil,dominant, nogood bi karı.Önüme çıksa böylesini dövmekle kalmam.Sonraki bölümlerde düzelir inşallah ama içine boynuzlu geyik girdi.Şimdi onun çıkmasıyla falan uğraşacak gibiler.
king of fighters dediğin adam heavens blade receiver.Ninanın içine o geyikten 10 tane de kaçsa da heavens blade receiverla pek boy ölçüşemez.Ayrıca anne yazısını silip nina yazmana çok güldüm:)

ninayı ninadan dinlemek

http://img523.imageshack.us/img523/5632/mplayerc200905111933514.png
http://img523.imageshack.us/img523/3264/mplayerc200905111934060.png
http://img212.imageshack.us/img212/9237/mplayerc200905111934155.png
http://img2.imageshack.us/img2/4219/mplayerc200905111901190.png
http://img2.imageshack.us/img2/8082/mplayerc200905111901253.png

Sosyal ağlarda paylaş

GOSTUHENDÜ!!! KİSAMAAA!!! RESTOREYŞON!!!

17. mangaya bakıyoruz:
- isteksiz emo
- tembel kazanova
- vicdani redci emo
- bu aylaklar sürüsü çalışmak isterse iş çıkan mekanik

bütün bu boş gezenin boş kalfası tipleri bir arada tutmaya çalışan, bunların tembellikleri ve isteksizlikleri göğe vurduğundan yerine göre açığı kendi kapamaya ve bunları devamlı motive etmeye çalışan, bunlar pastanelerde alem yaparken kanter içinde 7/24 çalışan kaptanları. ki bunların birisi tümden Allah vergisi, sasuke gibi anasından editli doğmuş olduğu halde elini kirletesi gelmiyor, sadece aşık olduğu çocuğu nina gaza getirince onun hatırına çalışıyor, (ha babam tekmeliyor bir de neden gaza geldi diye, otursaydı yerinde de bütün şehri yeseydi monster hunter'dan fırlama mahluklar) öbürü de nina'nın gücü yetmediği halde kendini paralaması yüzünden utanıp aklını başına topluyor, nina'nın 'ya istiklal ya ölüm' gazıyla atılması üzerine onu kurtarıyor. bir diğeri de "eh herkes birşeyler yapmaya başladı hadi ben de geri kalmayayım, karizmam dağılmasın" diye potansiyelini kullanmaya başlıyor.

nina olmasa şehir içindeki herkesle beraber ilk bölümlerde yıkılmıştı ki anadan babadan editli doğmadığı halde sırf rock lee azmiyle başarıyor diğer hepsini tetiklemeyi. sosyete kızı demişsin de o zenginliklerin hepsini bir kenara savurup elini taşın altına koyuyor. astlarının hepsi boş gezenin boş kalfası takılan bir kumandan ya kaçacak ya kendi savaşacak, burada mertlik gösterip diğerlerini potansiyellerini değerlendirmeye zorluyor.

ha ayrıca o resimlerde de yanındakilerin sınırsız bencilliklerine "ay aman savaşırsam tırnağım kırılır"/"ay aman savaşmaktan kaçtım gene mi savaşıcam" rağmen onların açıklarını kapamaya çalışıp tek başına anadan editli doğanlar kadar (ki ikisi de KOCA ŞEHRİN en iyisi sayılıyor kendi alanlarında lol, benim gidip "sitefın havkink kadar teorem ortaya koyamadım yuh bana" dememden farkı yok) iş yapamadığı için kendini suçluyor ki o sahnede kimsenin çıkıp "senin hatan değil bizim dingilliğimiz" dememesi yanındakilerin vurdumduymazlığının en büyük kanıtı.

ha öte yandan fanfinfon yaralanınca manganın lideri, elbette ki maçı düşünecek. "sallayın maçı fanfinfon daha önemli" dese zaten o pozisyonu haketmez ama nice anime'de maalesef cılkı çıkarılmış klişedir, lider her haltı bırakır tek askere ağlar. öbürlerine ve kendine fazla güvendi ama karşısındaki adam da BÜTÜN ŞEHRİN askeriyesinin lideriydi yani, boru değil.

Sosyal ağlarda paylaş

felli ama feci parçaladı kendini bu bölüm tebrik ettim. Çok iyi dengelenmiş bir karakter.

Nina evet kabul etmek lazım biraz gereksiz bir karakter ama kendileri yedikleri bu bufftan sonra neler yapacak kim bilir (buff onda kalırmı oda tartışılır).

ama benim favorim leerin marfes... Ölümüne tatlı bi karakteri var kızın.

Herşey bir yana serinin en eğlenceli hatun karakteri Queendir.
Sosyal ağlarda paylaş

Az iş+çok artislik+çok fail=gereksiz
Aslında gereksiz adam bile kötü durmuyor bu animeye ama ben ninanın anlamsız artisliklerine uyuz oldum sadece.Yoksa ben ne kadar sevmesem de var olsun böyle bi karakter.
Felli,leerin,meichen arasında seçim yap desen seçemem, kararsız kalırım belki ama ninayı aralarına bile katmam yani:)Hatun olarak eksiği yok fazlası var animenin.
Sosyal ağlarda paylaş

e plot olarak da, anime'de yaptığı iş olarak da fanfinfon dışındaki bütün karakterlerden daha büyük önemi var, o derece ki -de eki gibi, çıkarsan cümlenin anlamı kayıyor. fanfinfon'u ve dolayısıyla bütün mangayı o gazladı da hikaye serpildi, kendi başına yaptıkları da güç oranına göre kimsenin gerisinde değil. kimle kapışsa tokatladı god mode ya da ENNN İYİ olmayan karakterler hariç. onları da dövecekse çıkaralım zaten geri kalan kadroyu gerek yok. hevıns bileyd olsa gider bütün wasteland'i solo temizlerdi kesin. kraliçe filan dense hadi anlarım da diğer kadın karakterlerin hepsi belli beğenideki hayranları tatmin ederken yer doldurmak için şu ana kadar. ya kurtarılmayı bekleyen damsel in distress'ler (leerin, meichen) ya da fişteklenmeye ihtiyaç duyan sasuke modelleri (felli). bir tek o polise katılan kız çabalıyor birşeyler yapmaya. leerin 'belki' değişir ama o da chosen one ise, /esne. içine cin de girse kesin fanfinfon'dan filan motivasyon gerekecek. chosen one'dan daha bayık klişe varsa o da motivasyon özürlü chosen one.

ha kişisel zevke uymaz eyvallah, ama gereksiz diyeceksek gerçek örneklerle konuşalım ciğerimi yiyin. (:P)

sahi, o ilk bölümde otobüste böcükler yerken bu onikililerin kurtardığı çocuk şehrin başkanı değil mi? daha değinmediler ama orayı ileride bağlayacaklar herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi allaha şükür naruto ile benzer karakterler çıkmazında değil bu anime ama bakalım.
Şimdi felliye saszuke modeli diyorsun ama.Saszuke biliyorsun orochiye emdirip curse seal kazanmış bir mahlukat(ninanın içine geyik girmesi gibi sonradan monte)
Saszuke, narutoyu her daim kıskanmış kendini sübyancıların eline kaptırmış adam.(Nina da leyfona karşı gereksiz kıskançlıklar içinde kendini paralar olmuş durumda)gibi gibi örnekler var.

Fellide tamam allah vergisi bi yetenek var.Bunu kullanmak istemiyor ,abisi tarafından kullanılmamak için gizliyor vs.peki intikam peşinde ,güce tapıp kendini mi kaybediyor?Ay em more speşial mı demiş bi kere aksine gizliyor kendini.
(shikamaru da zahmetli sıkıntılı bulduğundan kendini geri planda tutmuyor muydu)
Felliye ,sırf yetenekli diye herkesin antipatik bulduğu saszuke yakıştırması anlamsız.
Hikaye olarak da pek üstün değil öteki karakterlerden.Tamam önemli yeri var ve olacak ama öyle dediğin gibi başrol sayılmaz pek.
Ayrıca ilk maçta yediği dayağı plot trigger olarak anlattın ya burda.O adam god mode muydu?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
ana karakterin plot tetikleyicisi drizzt vs comic relief tekmebot gsm anteni, gereksizliği nasıl ölçüyorsunuz merak ettim. 8-)

Şimdi sam beni kızdırdın sana laflar hazırladım.

Gereksizlik şu anlamda. Nina ilk bölümden beri yapmak istediği şey Team 17yi istediği yere getirmekti. Daha ilk bölümlerde değişmesi gerektiğini sezdi sonra kendini geliştirmek için elinden geleni yaptı. En azından güç bakımından.

Ama team 17 sadece Layfon üzerine kurulu bir takım (6 bölümdeki aldıkları yenilginin sebebi bu)

Nina az biraz layfonu warrior of justice kıvamına getirmeye çalıştı ama layfon savaş hakkında tecrübeleri ile ezdi nina'nın bu naif felsefesini.

Bunun dışında takım hiç gelişmedi. Son yenilgide de gördük bunu. Nina son 17 bölümde hiç bir şey yapmadı. Layfonsuz bu takım hiçbir şey yapamıyor ki zaten layfon tek başına bir ordunun yapabildiğini yapıyor(katanasız hali ile).

Kısaca nina'nın konunun ilerlemesi konusunda pek bir şey yapmadı. Birtek layfona kendisini kaptan olarak benimsetti o kadar ki buda 17 bölümün 1 bölümünü alıyor.

Ha gereksizden kastım şu o olmasa konuda çokta bir değişiklik olmazdı. Nina anakarakterlerden biri olduğu halde yan karakterler kadar konuya katkı sağlamadı.

Yanlış olabilirim. Saçmada gelebilir ama bence böyle...
Sosyal ağlarda paylaş

sasucke de Allah vergisi birincilikle mezun oldu, tensai tensai, dahi dahi diye herkesin diline pelesenk idi daha ilk bölümden, burada da bakıyoruz KOCA ŞEHİRDE "offf dahi ..k gibi gücü var" geyiği çevrilen tek karakter? felli. fanfinfon gelince arkaplana düşüyor. konohagakure yıkılacak hiç oralı değil, kendi amacı neyse (daha öğrenemedik, bekliyorum düzgün birşey çıksın emoluğunun nedeni diye) onun dışında kimse umrunda değil sasucke gibi, fanfinfon gelene kadar. ona da aşık olduğundan ötürü işte gördük "sen istersen it's ok onii-chan" dedi.

neyse felli'ye özel garezim yok, illa otistik karakterler olacak ki azimli karakterlerden ders çıkarsınlar kendilerine. yin yang bir bakıma, resmi tamamlıyor ama onu çıkarıp yerine diğerlerinden birini de koysan konu akışı bozulmadan devam eder. gereklilik-gereksizlik ölçümü yapılacaksa yöntemi bu.

nina o elektronik periyle ne yapacak bilmiyoruz ama bundan önce yaptıkları ve gayretini gördük. rock lee beşinci kapıyı açınca adam olmadı, beşinci kapıyı açmadan önce de adamdı. açınca kralını tanımadı ama. ki kurgu hikayelerde maalesef insanlar yırtınan ikinciyi değil, kazanan birinciyi hatırlıyor. kazanmak için de super saiyan/bankai/oramdan uydurdum no jutsu/off dahi bu zaten abisi de şehrin kralı statüsü lazım.

hayır plot trigger beşinci bölümde bütün askeriye dağılıp canavarlardan kaçarken nina'nın tek başına kapışıp ölüm anı gelmesi. fanfinfon "vicdani ret yüzünden arkadaşım ölecek lanet olsun adamım" deyip dalıyor böcüklere. felli de "if it's for you it's ok fonfon" düstüruyla çalışmaya başlıyor. playboy sniper da "kakkoi olmam lazım hadi akimboları çekeyim" diyor.

SÜGİ! sena sıra sende!

nina czellni'yi/metaforik olarak şehri, bütün insanlığı korumak istiyor ama bunu yapabilmesi için de mangasını adam etmesi lazım. ki neresinden bakarsanız ilk bölümde neredeyse dağılacaklar haldeler, üye çekip gidiyor kimse sallamıyor bile nina yırtınırken. pug battleground/senaryo grupları gibi 17.

fanfinfon üzerine kurulu çünkü 17 en az üyeye sahip ve üyeleri de nina hariç en lakayt ekip. düşünün yani elinizde bir tane mammoth tank var, geri kalanı hafif jip. elbette mecbur mamut üzerine kuracaksınız stratejiyi. ileride yine aynı şekilde başka maçları aldılar diğer üyeler de ciddileşince.

fanfinfon o kadar tecrübe ve güce "savaşmak istemiyorum" diyen adam, nina'nın "kaçamazsın yüzleşmen lazım gerçekle" felsefesi sayesinde topluyor kendini. bir bakıma kenpaçi'nin içigo ile dövüşürken "bu kadar güçlü olup savaşmak istemiyorsun tüü senin kalıbına" deyip adam etmesi gibi. normalde nina'nın burada hatası bütün yükü üstlenmeye çalışmasıydı derdim ama diğerleri kendine gelene kadar mecburdu. ama evet 17'de hata yaptı, el elden üstündür oldu. gerçi yeni gelen üyenin fanfinfon gibi düşmanın yarısını sololayamayacağını düşünürsek kazanan baştan belliydi. rakip 1. mangaydı unutmayın, nina'nın karşısındaki de ilk bölümlerde tek başına böcek dövüyordu az daha ki koca şehirden kaç kişi gördük böcekten kan akıtabilen bütün seri boyunca? iki. kimler? nina ve 1. manga & askeriye lideri.

yukarıda yazdığım gibi nina ana katalizördü hikayedeki. aklı başında şehrin başkanı zaten söylüyor "fanfinfon dışında adam yok, mecbur ona yükleyeceğiz herşeyi". böcüklerle combat derseniz fanfinfon'u buna itekleyen nina. 17. manganın diğer üyelerini doğrudan veya dolaylı fiştekleyen gene nina. 60000 kişilik şehirden böcük gözü oyabilen iki karakterden biri gene nina. "of tırnağım kırılır", "savaşmak istemiyorum niye burs verdiniz, ama bu haksızlıııık :calimero:" yapmayan czellni sakini 1-2 baş karakterden biri gene nina.

ha karakter tiplemesini beğenmem bir yana, bu tarzda karakterleri beğenmemin zaten ana sebeplerinden biri yaşadıkları gerçekliği özümsemiş ve %100 optimize metodlarla olmasa bile bildikleri şekilde ellerinden gelen en iyi şekilde çevreleri için birşey yapmaya çalışmaları. wasteland ortasında fanusla gezip de "prensesim valla hiç uğraşamam"/"börek açarım sevdiceğime" diyenden hikaye bütünlüğünde daha gereksiz bulursam nene hatun'lar yetiştiren milletime ayıp ederim. (:P)

eheh şaka bir yana, radyoda skype ile bir anime programı yapmak lazım haftalık. böyle konuları işleriz. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

tamam naruto bilmeyenler için:

sasuke/sasucke/vb: dahi, her haltı bilen, herşeyde en yetenekli, herşeyde bir numara, mfö'nün "sen neymişsin be abi" şarkısının ilham kaynağı, kendini beğenmiş, özel kişisel çıkarı yoksa başkası için kılını kıpırdatmayan, umarsız, züppe karakter.

rock lee: anadan doğma kabiliyeti olmadığı, "bırakın bundan adam olmaz" dendiği halde "güçlenmem lazım, onun için de 7/24 çalışmam lazım" diyerek kendini paralayan, yerine göre azimle idrar boşaltarak taşı delmeyi beceren, herkese "oha bu çocuk o muydu" dedirten, kendinden önce herkesin iyiliği için yırtınan karakter.

beşinci kapı: naruto'da sadece çok az sayıda çalışma manyağı kişinin kullanabildiği, insanı vatisdımetriks moduna sokan bir nevi super saiyan olayı. nadir ve kısa süreli açılabiliyor ama açınca iwin button işini görüyor.

konohagakure: naruto'nun doğup büyüdüğü şehir, evrenin merkezi.

başka da naruto referansı yoktu, daha anlaşılmayan varsa detaylı 'notlar' eki yazayım. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de bu karakterlerin sunuş biçimini yanlış yorumluyorsun.Bu adamlar öyle intikam peşinde en güçlü olma hayalindeki kişiler değil.
Felli ve fonfon aynı durumda.Yani istemiyorlar military artsda olmayı.Felli ve fonfon ,fellinin abisinin zoruyla giriyorlar bu işe daha en baştan.Felli bişey peşinde değil yani öyle gizli bi amaca hizmet etmiyor.
Ninayı kurtarmak için leyfonun gücünü açığa çıkardığı doğru ama bunu daha önce meichen için de kullanıyor.Zaten military artsa çekilmesinin nedeni bu.Meicheyi kurtarması.Yani orda nina yerine osman da olsa onu da kurtarır.
Zaten tam olarak bu işe kendini vermeye karar verdiğinde olayın nina ile alakası yok.karar anı beşinci bölümde sokakta yürürken etrafta kimseyi göremiyor.oradaki çaresizliğinde attığı flashbacklere bakarsan hiçbirinde nina yok.Layfon için hayatta kalmanın manası kendisinin ve sevdiklerinin hayatta kalması.Bunun dışındaki dünyayı sallamıyor pek.Ama bu olayda sevdikleri ile beraber herşey tehlikede, felliyyi de herkesin öleceğini söyleyerek ikna ediyor.Felli istemese gene yardım etmez ve o şehir göçerdi.
Leyfonun savaşmaktan başka seçeneği yok yoksa savaşmayı istemiyor.
Normal olmasalarda normal olmayı umuyorlar,buna çabalıyorlar.
Nina ne kadar konuşsada hiç bi etkisi olmuyor leyfona.Hatta nina çıkıp ay militarty artsın adını lekeliyor. hayatta kalmak için herşeyi yapar bu fakirler diye konuşuyor.NE kadar konuşsalarda orada etkilenen ve çığrından çıkıp senlen aynı platoonda olmamalıyız diyen de kendisi.
Orada onu anlayan bi tek felli.Anlıyacağınız ninanın gazı kendine. zaten kendine müslüman bi arkadaş.Fellinin veya layfonun en güçlü ben olacağım diye bi iddaları da yok.Hatta layfon kendini incomplete diye bile tanımlıyor.Nina ise layfonu göründe böyle hırslara kapılıyor.Azimle sıçıyor ama taş falan deldiği yok.Hep kendini büyük görüyor ama pek bi halta yaramıyor.
meichenle ile olsun felli ile olsun leyfonla aradaki diologlar gerçekten çok iyiydi.Leerinin de geçmişte nasıl bir bağı olduğu belli.Leyfon zaten sürekli mektup atıyor.
Şimdi nina hikayede ön plana çıktığı olaylara yeni yeni girecekler.aynı zamanda leerin de giriyor olaya bakalım ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Az sabredin. Eğer romana sadık kalırlarsa ve devamı gelirse dizinin komple yalan oluyor Nina zaten. Böyle bi dimensional travel gibi bir özellik alıyor ama gene yalan combatta bi bok beceremiyor. İlerde güneş gözlüklü bi tip geliyor Ninanın tokmakçısı oluyor. Ondan sonra zaten baya bir kopuyor hikayeden ve arka planda kalıyor

Ama yani evet. Nina gene aynı nina olarak kalıyor ne bir adım ileri ne bir adım geri. Bencil, kişiliksiz, birşeyi beceremeyen, kendi yetoluğu yüzünden başkalarını kullanan dandik bir yan karakter. Bizim faytona da hiçbir hayrı dokunmuyor zaten
Sosyal ağlarda paylaş

intikam bile bir nedendir, şahsen tuttuğum bir neden değil ama karakterin hikayede olmasının, diğer karakterlerle etkileşime girmesi için bir neden her halükarda.

işte felli'nin özel bir niyeti yoksa, sırf tırnağı kırılmasın diye savaşmak istemiyorsa zaten tümden sileceğim o karakteri. çünkü içinde yaşadığı durumdan bihaber başroller "e sen niye burdasın o halde" dedirtiyorlar kendilerine. bunların da ekseriyeti başkasının gaz vermesi üzerine motivasyon kazanır eğer uyanacakları varsa. gereklilik/gereksizlik skalasında o rolü almış olmasının tek nedeninin gücü olduğu düşünülürse takdir sizin. şikamaru gene yumurta kapıya dayanınca uyandı, fanfinfon da uyandı ki normalde çok feci bombalardım onu da aklını başına toplamasaydı.

düşünün yani fanus içinde yaşıyorsunuz. hemen fanusun dışında starship troopers gibi bir dünya var. şehrin ENNN GÜÇLÜÜ, ENNN DAHİİİİ insanısınız. parmağınızı kıpırdatmanız şehir ölmesi ya da kalmasını belirleyecek. "hayır ben savaşmak istemiyorum :( " derseniz şraaaak diye tokadı birinin patlatması lazım, bunu patlatan da nina.

ilk bölümdeki börekçi kızı kurtarması refleks gibi bir olaydı, zaten "hasss naaptım ben sçş" dedi. beşinci bölümde ise nina'nın okkalı bir söylevi var dk 14'e bakın isterseniz. fanfinfon'un gözbebekleri filan yerlerinden uğruyor, "harbi uyanmam lazım, iş başa düştü" diyor. o ana kadar hep gerçeği inkar içerisinde.

felli sırf fanfinfon'a olan aşkından ötürü kılını kıpırdatıyor görünen o ki, insan hadi şehirdeki 60000 KİŞİYİ geçtim, kardeşini de umursamayacak kadar vurdumduymaz ama kendini de mi düşünmez, hepsi aynı gemide. bencilliği de geçtim cidden burnunun dibini göremeyen kıtlıkta eğer cidden savaşmamak için geçmiş travmatik bir nedeni yoksa fanfinfon gibi.

nina orada onu diyorsa ona olayları yanlış aktaran adam yüzünden söylüyor, unutmayalım ki nina'ya gelene kadar fanfinfon'uo ana kadar kahraman olarak kabul eden BÜTÜN ANAŞEHRİ onu yuhalayıp sürgün ediyor. yetimhanede o parayla yaşattığı çocuklar dahil. peşinde bu nedenden ötürü onu öldürmek isteyenler var. demek ki bu evrendeki karakterler için çoooook önemli bir olaymış ki nina'nın tepkisini aşırı veya aptalca görmek için özel bir sebep yok.

işte nina diyor ki "bu güce sahip adam var ama potansiyelini kullanmıyor, demek ki benim gibi gücünü kullanmak isteyen de o güce erişebilir". ve evet kendi bulunduğu şartları düşünürsek makul bir yaklaşım, henüz anime'de neden sadece grendan'daki 12 kişi god-mode, diğer bütün herkes lapacı diye özel bir açıklama yapılmadı. nina'nın o gaza gelmemesi için neden yok.

felli kendi uçkurunun ve kendi postunun derdinde bir karakter, cinsiyeti erkek olsa kimse yüzüne bakmazdı burdaki arkadaşların kesin heh.

e göreceğiz hikayeyi nasıl devam ettirecekler ama nina'yı şimdi hikayeden tümden çıkarsalar gene fanfinfon dışında daha çok işe yaramış tek bir karakter yok dizide. buyrun örnek verin, "falanca karakter şurada işe yaradı" deyin. yazabildiğinizi hala görmüş değilim, zaten göremem de çünkü gerçek şu ki team deathmatch dışında kimse bir işe yaramış değil hala. yarasa da sniper falan yarar, gps alıcısı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Beşinci bölümde senle aramızda ciddi yorum farkı var.Layfon ninanın ciddi cehalet içinde olduğunu düşünüyor.Zaten konuşması para etse tamam ben de geliyorum der.Uyanışın Nina ile tartıştıktan sonra değil.Sokakta kimse kalmayıp herkesin öleceğini ,sevdiklerinin gideceğini görünce uyandı diye(flashback) düşünüyorum..Hatta mother filty monsteri keseken.Buraya dövüşmeyi bırakmak için geldim diyor.ama şimdi anlıyorum ki yaşamak için bunu yapmak zorundayım diyor.Çünkü yaşadığımız dünya bu diyor.Felli de aynı şekilde bu durumda kalınca savaşıyor.
Zaten bu gücünü gizli tutmasının nedeni kendisinin abisi tarafından kullanılmasını engellemek.Fellinin gücünün Abisi ve fonfon hariç kimse farkında değil.
Sırf uçkuruna yaşıyan kız değil yani.Fon fon ilk istedğinden kabul etmiyor.Sen bile istesen yapmam diyor.Leyfon yardım etmezsen herkes ölecek dediğinde felli yardım ediyor zaten.
http://img24.imageshack.us/img24/178/mplayerc200905120149226.png
http://img21.imageshack.us/img21/2327/mplayerc200905120149259.png

He keşke gaza getirseydi nina ,toplasaydı adamları takım oyunu içine.Gereksiz kıskançlıklar,türlü artislikler,bencillikler içine girmeyip yapabilirdi aslında.Zaten fon fon ondan çağırıyor izlesinler öğrensinler takım oyunu nasıl olur diye.
Sosyal ağlarda paylaş

bak 13:30'a git orada, layfon'a "nerdeydin durum çok ciddi" diyor, o da "evet çok ciddi, hemen sığınağa gidip saklanalım" diyor. bak seeen. sonra iyice haşlıyor bunu nina, utanıp kalıyor başını indiriyor layfon. "bu gücü istifleyip turşusunu mu kuracaksın" sözünü basıp savaşmaya gidiyor.

nina "evet hadi beraber kaçıp bir deliğe saklanalım" deseydi anime o bölümde biterdi. nina farkında ki şehrin savunması onların sorumluluğunda, layfon belki grendan'dan alışmış "ben saklansam 11 tane daha god-mode var onlar dövüşür" gibi düşünüyor hala. daha evvel uyanması lazımdı ama neyse, yine de onun fikrini değiştirmesinin ana nedeni nina. yaşadığı dünyanın ne olduğunu kendisi en yakından görmüş.

ha bakın mesela günümüzdeki dünyada geçer, adam "vicdani ret abicim başkası savaşsın" der, eyvallah. bu dünya öyle değil, savaşmazsan direkt yattara. öbür şehri gördük zaten czellni'yi yendikleri halde nasıl yokolmuşlar.

hadi felli de fanusun dışını hiç görmedi derdim ama hayır, kardeşi şehrin başkanı, kendisinin işi zaten devamlı etrafı gözetlemek. yaşamak için savaşmak zorunda olduklarını en az layfon kadar iyi biliyor olması lazım. meichen filan anlamayabilir onlara lafım yok. bu ikisi konumları gereği kendilerinin savaşmak zorunda olduklarını bilen karakterler.

fanfinfon'u değil de felli'yi eleştiriyorsam zaten yumurta kapıya dayanınca bile gözlerini açamayacak kadar kıt bir karakter olması. savaşta olduğunuzu düşünün, telsizci frekansı bozup "abi çekmiyor telsiz ben şurada uzanıyorum" diyor bırakıyor çarpışmada. "geez, çok iyi yüreklisin leyfon" filan dedi orada şaka gibi. ulan hepiniz öleceksiniz anzavur ahmet!

abisi gücünün farkında, o nedenle zorla kaydettirmiş orduya zaten fon gibi.

nina bunları çağırmadı mı beşinci bölümde zaten? ne cevap aldı? "sığınağa kaçalım". apoletini söker yere atardım ben üstü olsam öyle askerin. divan-ı harp'lik tam ama buraya koymamışlar sanırım. (:P)

kıskançlık, artislik, bencillik diyorsunuz ama hani nerde? "o güçlüyse ben de güçlenebilirim, daha çok çalışmalıyım" demek kıskançlık mı? "siz yem olma görevini bana bırakın, siz beraber gidip mevziyi alın" demek artislik mi? "gücümüzü bu şehri ve herkesi korumak için kullanmalıyız" demek bencillik mi? hadi buyrun yorumlayın.

yazacağınız varsa bekliyorum ayrıca daha gerekli karakterler hangileri (fon hariç, adam baş kahraman) ve neler yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...