Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik /gg

Chaz

Öne çıkan mesajlar

abicim, yetemenk de soyledi daha once galiba.. askere gitmeden once sordugun sorulara kesin bir cevap bulamazsin hicbir zaman.. her sehirde, hatta her ilcede, hatta her karakolda cok farklidir her sey.. mesela ben urfa'da bir karakolda yaptim askerligimi.. merkeze bagliydi.. yine merkeze bagli, bize 10 km uzaklikta bulunan baska bir karakoldaki kisa donem arkadasim sabahtan aksama kadar sadece nobet yazip, cay icip, yan gelip yatarken ben hem yazicilik yapiyordum (sadece nobet yazmak degil tabi, koy bilgi dosyalari diye lanet bir sey vardı islerim arasında), hem gunde 4 veya 6 saat nobet tutuyordum, hem de devriyeye cikiyordum.. sonra karakol cavusu oldum, nobetten dustum ama o da cok rahat bir is degildi.. ne olursa olsun.. yaziciliktan nefret ettim ben.. bazi yer olur rahar rahat yazarsın yazacagini oturursun ama bazen de benim gibi tonla isin ve sorumlulugun altina girersin.. dedigim gibi, gittigin yerde bak bir duruma once =P..

mesela bizim gazinodaki kisa donemler bizden fazla nobet tutuyordu.. o is de kebap olmayabiliyor =)

edit: asil soyleyecegim seyi soylemeyi unutmusum.. her gun bilgisayar basinda ter akittiktan sonra hava karanlıkken soguk havada kosmamanin garantisini kimse vermeyecek sana yazici olunca.. onu diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Chaz said:
neyse bi yerimiz belli olsun o zaman daha kesin bilgiler alabilirim heralde .. bide bu acemi birliğinde kalma olayları nedir ?

acemi birliğinde değil de, acemi birliğinin bulunduğu şehirde kalma ihtimalin var.. o da şöyle:

jandarma olursan 100%
piyade olursan 100% e yakın ama kesin değil
havacı ve denizci olursan da büyük ihtimalle taşınırsın..

en azından benim dönemimde böyleydi
Sosyal ağlarda paylaş

araştırdım biraz baya güzel yermiş (bozuk parayla çalışan kahve makinalarından falanda varmış oh be kahvesiz olmaz) yemekler kalite falan , internet kafesi varmış içinde yalnız baya soğuk diyolar bakalım.. patiden burdur da bulunan veya burdur da askerlik yapmış olan varmıdır ? :D
Sosyal ağlarda paylaş

oha benim acemiliğimde ordaydı :d kesin foçaya yada kıbrısa düşersin % 90 diyede iddaa ediyorum .
ayrıca ulaştırma oluyor orası boyun uzun karizma bi tipin varsa ehliyetinde varsa ankaraya paşa şöförü olarak düşme ihtiamlinde cok yüksek seçmeler oluyor orda .
sormak istediğin bişey varsa cevap verebilirim
Sosyal ağlarda paylaş

hatta dur anlatayım başına nelerin gelceğini .
alaydan içeri girince hemen sağ tarafta kocaman bi salon var kayıt işlemleri vs yapıldığı seni oraya alırlar içerde dizili 40 yakın sandalye var oraya sırayla gelenleri oturtururlar sonra 40 kişi tamamlanınca ki o 40 kişi senin aceilimilik boyunca devamlı birlikta olcağın 40 kişi toplu halde sağlık kontrolüne geçersiniz donuna kadar soyunursunuz doktorlara sırayla muayne olursunuz işte sorar bi sıkıntın varmı vs vs die en sonunda iğneni olursun tekrar üstünü giyinirsin 40 kişi toplu halde tek sıra olursunuz o sırada bi tane uzman cavuş gelir sizi boy sırasına dizer ve o sıradaki baştan kaçıncı sıradaysanız bi numara verir artık acemilik bitene kadar sen adını unut adın o numara olur .
daha sonra ambara gidersiniz başınızda uzman cavuşla birlikte kocaman biyer soyunma kabinleri vs var üstünüzü başınız verirler ve orda ilk defa 15 ay byunca üstünde cıkartmayacağın kamuflajları giyersiniz :( sivil elbislerini bi cantaya koyars üsütne ismini ayzarsın doğru depoaya onları koymaya gidersiniz artık cıkarken alacağın için belli bi süre unut onları :d
daha sonra gene uzman cavuş eşliğinde doğru kalacağınız kağuşlara gidersiniz yatağında gene sana verdikleri numaraya göre belirlidir numaran kaçsa o numaralı yatağa yatarsın altta yada üstte yatman tek veya çift rakam olamana bağlı altta yatman her zaman avantajdır bunu unutma.
bu arada senden bi sonraki adam senin badin olur o adamdan sen sorumlu olursun sen onun herşeyini ezberliceksin oda senin herşeyini ezberlemek zorunda . dua et piskopat biri denk gelmesin .
yerşeltikten sonra cavuş sizi toplar biyeri işiniz gücünüzü vs sorar .
burası cok önemli eğer benim gibi rahat bi acemilik yapmak istiyorsan bi şekilde yazıcı olmaya çalış yazım güzel de evrak işleriyle uğraştım fln de salla bişey aranızdan 4 kişi seçer uzman cavuş o 4 kişi arasına girersen yaşadın ne eğtimlere girersin ne bi zorluk çekersin paso belge yazar çizersin .
çünkü binlerce acemi askerin doldurulması gereken 100 lerce belgesi var o 4 kişi acemilik bitene kadar o belgeleri doldurur . bu dediğimide sakın unutma yoksa yağmur camur sürünürsün .
ama diğer 35 kişi paso arkandan konuşr oda ayrı bi konu onalr sürünürken sen elinde cay kahve masa başında takılırısın onalrın zoruna gider .
yazılcak bi dünya şey varda uykum geldi yarın iş var yarın devam ederim :d
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi şöyle bi durum var , bizim amca burdur valisini tanıyo + arkadaşım da burdurda yaptı acemiliğini, babası başkomutanın harp okuldan arkadaşı torpille falan filan orda kalma şansım varmıdır acaba ? bide ilk şubeye telefon ettiğimde sülüs için 16sında gel al dediler belgeleri 16sında gidip alıcam ondan sonra ne zaman alıcaklar beni içeri afedersin ? :D kağıtta yazıyo heralde onlar of çok noobum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...