Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Söz verilmiş İsrail toprakları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
öyle deme aquila, haberlerde böyle tankları oluo bunların hep geziyolar sürekli. hatta üzerinde UN yazıo ya, küçükken hep onların un dağıttıklarını düşünüyordum, hatta bu epey bir süre sürdü. sonra o anlama gelmediğini öğrendim.

ama şimdi bakınca, un dağıtmaktan öte birşey yapmıyorlar aslında, tanklarla boy gösterisi dışında.

un bence israli bombalamalı
Mesaj tarihi:
007

alinmis toprak ne demek?

biz 1071 satilmis toprak mi yaptik, ben ne demek istedigini anlamiyorum

simdi bu israilliler acliktan, sefaletten, kovulmaktan, surekli saldiriya ugramaktan bu topraklara gitmisler giderkende burasi bizim kutsal topragimiz demisler(orta asyadaki turkler heralde kutsal toprak haric yukaridaki nedenlerden dolayi gelmisler anadoluya) adamlar sonra 4 kere savasmislar kazanmislar. Sen alinmis satilmis falan derken ne demek istiyorsun. Simdi israil topragini haketmemis dersek bizde yunanlara falan mi birakmaliyiz su an ki topragimizi?

tayyip gibi gaza gelmeyin bence
Mesaj tarihi:
matama said:
007

alinmis toprak ne demek?

biz 1071 satilmis toprak mi yaptik, ben ne demek istedigini anlamiyorum

simdi bu israilliler acliktan, sefaletten, kovulmaktan, surekli saldiriya ugramaktan bu topraklara gitmisler giderkende burasi bizim kutsal topragimiz demisler(orta asyadaki turkler heralde kutsal toprak haric yukaridaki nedenlerden dolayi gelmisler anadoluya) adamlar sonra 4 kere savasmislar kazanmislar. Sen alinmis satilmis falan derken ne demek istiyorsun. Simdi israil topragini haketmemis dersek bizde yunanlara falan mi birakmaliyiz su an ki topragimizi?

tayyip gibi gaza gelmeyin bence

olayda gaz falan yok. Hani derler ya tarih kazananlar tarafından yazılır diye. Yahudilere o gözle bakarak ya da bilgisizlikten "acliktan, sefaletten, kovulmaktan, surekli saldiriya ugramaktan bu topraklara gitmisler giderkende burasi bizim kutsal topragimiz demisler" diyorsun. Olay böyle değil tam olarak. Adamlar tamamen dini sebeplerle siyonist akım sonucu ülkeyi kuruyor. Bölgeyle de siyasi ve sosyolojik olarak bir alakaları yok. Almanya'yla bile bu açıdan alakaları daha fazladır. Olay tamamen dini yani.

"orta asyadaki turkler heralde kutsal toprak haric yukaridaki nedenlerden dolayi gelmisler anadoluya" diyorsun. Diğer toplumların ülke sınırları böyle abzürtlüklerle belirlenmemiş. 1000 sene öncesinden din temelli hak iddia edip alakasız yerden alan satın almak ülke kurmak değildir. Bu mantığı umarım anlayabilirsin. Çünkü bir ülkenin "ülke toprağı" vardır, o toprakta ilişkileri komşuları kültürü vardır. Onlarda böyle değil, olay tamamen asırlar öncesinden öte geçemecek kadar alakasız ve ticari.

"adamlar sonra 4 kere savasmislar kazanmislar."

adamlar savaşmamış, saldırmış. Yöntemindeki terörizme girmiyorum bile. Ortada savaş, mücadele bile yok yani! İşgalci terörist güç konumunda ve siyasi mantıklı bir dayanağı bile yok.

"Simdi israil topragini haketmemis dersek bizde yunanlara falan mi birakmaliyiz su an ki topragimizi?"

Tüm bu anlattıklarımın üstüne bunu demezsin sanırım. Çünkü bizde aynı abzürtlükler yok. Bu saçmalıklar sadece Yahudi toplumunda ve siyonizmde var.
Mesaj tarihi:
007 hocam sen tarihi nerden okuyorsun?

israil 4 savasin 3 unde saldirilmis 1 indede saldirmak zorunda kalmis ???

sonra turklerle ilgili demogojiden baska birsey yapmadin farkindasin dimi komsular falan ne demek istedigini kendin anladin mi?

onun disinda birinci dunya savasiyla itibaren yahudilere avrupadaki bakisi gorursen adamlarin baska cikisi olmadigini anlarsin, gayet ezilmis sefaletle kacmislar. Yoksa israile gidenlerde cok mutlu degil bir cogu geri donmek istemis ama geri donmelerine izin verilmemis. Tarihi ya yanlis yada carpitilmis kaynaktan okuyorsun.
Mesaj tarihi:
Revenant said:
birak propaganda yapmayi ya tek bilen sensin zaten..

ne propagandası arkadaşım link belli kaynak belli tarih ortada aç oku! şaka gibi mesajlar görüyorum.

edit: aramızda "siyonizm" kelimesini kullananların şeriatçı olduğunu düşünenler var!

matama said:
007 hocam sen tarihi nerden okuyorsun?

israil 4 savasin 3 unde saldirilmis 1 indede saldirmak zorunda kalmis ???

sonra turklerle ilgili demogojiden baska birsey yapmadin farkindasin dimi komsular falan ne demek istedigini kendin anladin mi?

onun disinda birinci dunya savasiyla itibaren yahudilere avrupadaki bakisi gorursen adamlarin baska cikisi olmadigini anlarsin, gayet ezilmis sefaletle kacmislar. Yoksa israile gidenlerde cok mutlu degil bir cogu geri donmek istemis ama geri donmelerine izin verilmemis. Tarihi ya yanlis yada carpitilmis kaynaktan okuyorsun.

Ha sen de "İsrail kendini savunuyor" diyenlerdensin o zaman. İsrail'e saldırılması İsrail'in savunmada ya da saldırıda terörizm yöntemi uygulamadığı anlamına gelmez. Dünyanın en güçlü ordularından birinin öldürdüğü bebeklerden ve bombaladığı okullardan ve camilerden bahsediyoruz!

Türklerle alakalı demogoji yaptın demişsin de böyle bişey yapmama ihtiyaç bile yok. Yapmam için sebep yok yani. Tarih ve sınırların değişim şekilleri ortada. Yanlış bakış açıları bunlar.

Senin okuduğun tarih "kazananların yazdığı" saptırılmış tarih. Tarihi bir de Mein Kampf gibi kaybeden kaynaklar açısından oku. Yazdıklarımda Hitler'e bir övgü ya da İsraillerin ezilmediği anlamı yok. Yanlışlık derecesinde taraflısınız sadece.
Mesaj tarihi:
evet savaşlarda kendini savunuyordu? bunu tartışan tarihçi var mı?

yani mısırlılara ürdünlülere suriyelilere sorsan onlar bile "eet biz daldık" der.

şimdi yunanistan iran ve gürcistan aynı anda asker yığmaya başlasa "kürtlere kötü davranıyosunuz" diye, bizim de erken saldırıp onların bütün hava güçlerini yok etme şansımız olsa, "aa olmaz ilk biz dalmayalım" mı deriz yoksa o şansı kullanır mıyız?

ki mısır/ürdün/suriye vs israil verdiğim örnekten daha dengesiz bir durum.

"hitleri sevmiyorum ama mein kampf ı okuyun" edebiyatına da bayılıyorum.

kardeşim yahudileri sevmiyorsanız adam gibi çıkıp söyleyin.

kazanan tarafın tarihiymiş. dimi ordan dönen askerler de yalan söylüyodu

töbe.
Mesaj tarihi:
Abi feci saçmalıyosun ya. Tüm insanları sevmek zorunda mıyız? Kafan mı güzel, bide 8 satır ahaha yazınca ne anlatmaya çalışıyosun? Yahudileri sevmiyorum demek yahudiler ölsün gebersin demek mi? Sevmeyebilir abi adam sevmek zorunda da değil ki.
Mesaj tarihi:
Yahudilerin arasında iyi insanlar olduğunu bildiğim gibi, genel olarak ben de bıraktıkları imaj dolayısıyla millet olarak sevmiyorum demek istemiş arkadaşlar bence. Yani sanmıyorum patiden birinin bir insana sırf yahudi diye önyargılı davranacagına, yoktur burada oyle biri. Var mı yoksa ?
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
kisel olarak insanlari sevmeyebilirsin ama bir irki sevmiyorum dersen irkci olursun?

boyle degil mi bu?

Siyahları sevmeyene de ırkçı deniyor, ama yahudi siyahta var yahudi beyaz da, beyaz yahudi siyah yahudiden nefret ederse neyin ırkçısı?
Mesaj tarihi:
eğer "dünyadaki bütün yahudilerle tanıştım, hepsini tanıyorum ve hiçbirini sevmiyorum" diyosan, ok tamam lafım yok.

ama "dünyada tanımadığım yahudiler var fakat yinede hiçbirini sevmiyorum" diyorsan ırkçılığın tanımı oluyor zaten bu.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
Siyahları sevmeyene de ırkçı deniyor, ama yahudi siyahta var yahudi beyaz da, beyaz yahudi siyah yahudiden nefret ederse neyin ırkçısı?

siyahlara karşı ırkçı? nesini anlamadığını anlamadım :p
Mesaj tarihi:
|Joker| said:

adam cinlik yapmaya çalışırken epic fail olmuş adsadasda
Mesaj tarihi:
Siyah sevmezsen ırkçısın
Müslümanı sevmezsen ırkçısın
Türk sevmezsen ırkçısın

Biri ten rengi, biri din, biri ırk. Sevmeyince ne olursa olsun ırkçı mı oluyosun? Onu anlamadım ben.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
rahatsiz said:
kisel olarak insanlari sevmeyebilirsin ama bir irki sevmiyorum dersen irkci olursun?

boyle degil mi bu?

irkci oluyor oda.

nefret ettigin insanlarin ortak noktasi ayni irka sahip olmaksa sana irkci diyorlar, kusura bakma.
  • Yeni Oluştur...