pulkas Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 gnome mu yoksa lightweightlerdenmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Gnome. Tam bir masaüstü sistemini çalıştırmaya çalışıyorum. Openbox falan sorun değil zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Biraz önce UDEV'in module autoload özelliğini kapatıp gerekli tüm kernel modüllerinin manuel olarak yüklenmesini sağladım. Yarım saniye kazandırdı sadece ama. ne olur ne olmaz diye modulleri buraya da yazıyorum, nelki sonra kayıp falan ederim, sıraları da öneml ne de olsa. Ayrıca sizde kulanırsınız bir notebookun çalışması için gerekli minimun nodüller. tek çalışmayan donanım bu ayarlarla PCMCIA, onu da kullanmıyrum. klavye ve fare de modül olarak yükleniyor, böylece X Server onlarla uğraşmıyor. MODULES=(ac battery button processor thermal acer-wmi cdrom iwl3945 bluetooth evdev psmouse ata_piix 8139too snd-hda-intel fglrx sdhci-pci tifm_7xx1 usbcore ehci-hcd uhci-hcd) Bunlar işlemci, harddisk, fan, bluetooth, wireless, ethernet, dvd, klavye-mouse, ses kartı, ekran kartı ve kard okuyucu ile USB için gereken minumum şeyler. LVM kullanmıyorum, ATA kullanmıyorum, daha birsürü şeyi kulanmıyorum kernelim derteklediği, niye yükleyim, bloat olsun? Eğer kendi haline bırakırsanız kerneli(ister Ubuntu olsun, ister Arch) 80-100 kadar module yükler. Şimdi baktım, minimalist Arch bile autoload'uyla 62 tane yüklenecek module buldu. Vista gibi 200'e yakın bir rakam çıkmıyor ama benim için fazla. 20 tane ile halledebiliyorum. Bootta çok hız kazanmadım ama kernel rahatladığı için performans atrışı elde ettim en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2009 Evet, yine içine ettim makinanın. Yukardaki hızkazınımı direk kernel' uygulayıp kernelimi yeniden derlersem 2 saniye kadar kurtarırım diye düşündüm ama bir şekilde kernel ext3 modülünü yükleymez hale geldi. Ama allahtan artıl LiveUSB'm var, chroot'dan hallettim. Bu arada Windows'un chroot diye birşeyi var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar