Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USB'den Boot !!!ACİL!!!

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
İnternet kafedeyim şu an, acillik o yüzden.

Sistemin açılışını hızlandırmak için (23 saniye neyime yetmiyordı ki sanki) sysinit dosyalarımı kurcalıyordum. Çöktü sistem. Herşeyin yedeğini almıştım ama bunun için önce sisteme ulaşmam lazım tabii.

Sahip olduğum tek USB'yi aldım, yedeklerde bunun içinde, internet kafeye gittim, içine DSL koyuyorum. Şimdi teorik olarak formatlamadan çalışması lazım, disket zaten FAT32'de, ama bazı USB Linux'lerin ben FAT16 olmazsan çalışmam diyebildiğini biliyorum. Ne yapmalıyım, DSL çalışır mı format olmadan. Yoksa gidip yeni bir USB bellek mi almam gerek. LiveCD kullanma opsiyonum yok şu anda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Farkındayım ama Arch inirtd kullanmıyor ve ben mkinitcpio ayarlarıyla, hooklarla falan oynadım. Virtual'da çok güzel çalışıyordu, ama asıl sisteme geçirince bir hata aldım. Ne olduğunu biliyorum gibi, ama herhangi birşekilde grub falan da kullansam sisteme girmem mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Fallback imageleri çalışmıyor yani. Hepsini yöneten tek bir dosya var Arch'da, o bozuk şu anda. LiveUSB'den editlemem lazım, şu an için başka bir yöntemim olmadığına eminim. Bu konuda yardım edebilirsen sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

DSL derken ne demek istedigini anliyamadim acikcasi, ama soyle soyleyebilirim, genelde usb den calisan linux imajlari kapali halde duruyor, mesela ramfs yada isofs halinde, bu dosyalar acildiktan sonra ram'e yerlesiyor ondan sonra bagi kalmiyor usb ile, bu islemi yapanda bootloader, zamaninda syslinux cok kullaniliyordu bootloader olarak, onunda fat32 destegi 3. versiyonundan sonra var, bence sen bootloader olarak ne kullanicaksan onun sitesine bakman lazim fat16 yada fat32 konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
initramfs var, o da fallbacklerle çalışıyor. Ama ben kerizlik edip initramfs'i ve kernel'i direk editlemeye çalışınca.

Sorun basitmiş ama. Eski ile yeniyi kıyasladım DSL'de (formatsız çalışıyormuş) düzelttim, boot 18 saniye oldu. bootchart'a bakmadan power tuşu'dan paticik'e ne kadar tutuyor diye saydım, 32 sanite etti, Arch core + bios + X + gnome + opera. Wireless bağlantıyı x server açılmadan kurmuş oluyorum zaten.

Ben 15 saniye altını hedefliyordum ama 18'de iyidir.

DSL : Damn Small Linux
Sosyal ağlarda paylaş

hmm madem meraklisin o zaman root file sistem icin busybox a bak abi, gomulu platformlarda kullaniliyor, init basladiktan sonra daha fazla hizlandirabilirsin boylelikle ama cok fonksiyonelligi yok. sonra x-windows sisteminin de gene gomulu sistemler icin cok ufaklari var oda bir alternatif, birde opera qt kutuphanelerini kullaniyor onlarin yuklenmeside zaman alir, bence baska browserlarada sans verebilirsin bu anlamda. aslinda seni Via Epia keser kanimca, c3 islemcisi var, bi development ortami hazirlarsin, mpeg2 hizlandiricisida var istedigin gibi at kosturursun ne guzel.
initramfs ve initrd ayni seyler bu arada nerdeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Biliyorum neredeyse aynı olduklarını ama Arch'da rescue diye bir grub commandı giremiyoruz ve ben mkinitcpio ile oynadım ki o initramfs'yi kontrol ediyor. o nedenle bir rescue edemedim içerden.

Ayrıca bendeki opera'yı static kullanabilirsin, yeterince hızlı oluyor o zaman. Yoksa Midori-chan var yani.

Busybox güzel birşey minik embed sistemler için ama benim sistemde daha yavaş olabilir. Arch BSD tarzı bir şekilde boot oluyor ve busybox bsd-init sisteminde module yüklerken yavaş kalıyor. Ben de onlarca module yüklüyorum notebook gündelik işlerimi yapabilir hale gelsin diye. Ayrıca busybox bence bir workstation için sakat biraz. Her hangi bir merkezi işlem hata verirse çöküyor sistem. Linux'ün daıtılmış yapısını bozuyor. Moduler birşey isterim ben. Arch tamamen moduler. Ayrca coreutils'deki çoğu komutu elimizden alıyor, eper shell scripti tekrar yazmam gerekir. Ama konumuza dönersek Arch'ın moduler yapısını göz önüne alarak daha yavaş bir boot elde edebileceğimi düşünüyorum. Bir de Puppy busybox kullanmıyor muydu? Belki scriptlerimi oraya taşıyıp bir deneyebilirim önce?

Benim amacım hiç bir fonsiyonelliği kaybetmeden 15 saniyede açılır bir norebook elde etmek. 18'deyim işte şuan. Openbox şeçeneğini şeçersen grubdan Midori ile internete ulaşmam 26 saniye sürüyor. Hemde HD 5600rpm belki de yeni hd almam gerekir artık.

Eğer günün birinde sadece multimedia ve torrent için, televizyonun altına konulacak bir PC kurarsam (var öyle bir planım) alabilir Epia.
Sosyal ağlarda paylaş

busybox'i bayagi kullandin ama hepsi gomulu sistemlerde haklisin, yani su ana kadar fonksiyonelite olarak script yazarken ah buda olsaydi gibi bisey yasamadim acikcasi, ayni acilis scriptlerini port etmende cok surmeyebilir. diger soylediklerin hakkinda bir bilgim yok yani, Arch linux'un moduler dedigin yapisini bilmiyorum, ama tabi init scriptlerinde aliskanliklar, kullandigin toollar filan onemli, ama hafif hizli yazilimlar iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kernel HOOK'larıyla oynarak 17'ye indim, yaşasın! 2 saniye daha kesmem lazım. X Server optimasyonun tekrar girişeceğim sonra. inittab'lardan da belki bir yarım saniye daha indirebilirim. Artık backup imkanımda var rahatça.

not: işin kötü yanı rahber hazırlayamayacağım amacıma ulaştığımda, iki aydır uğraşıyorum, 36 saniye ile başlamıştım, yaptıklarımın yarısını bile hatırlamıyorum. Not tutaydım keşke. Gerçi aynı Arch sistemini de neredeyse bir yılldır kullanıyorum. Eper özelleşti artık. Rolling release rulez! diyim ben sen anla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Olabilir o.

Ya da larch kullanırım, üzerine de tribe eklersen kendi kendii yükleyebilen donanım tanıyan bir live cd olur KDE 4.2 ve openbox ile ayarlanmış. Yapayim ben bunu bu iş bitince üşenmezsem.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sistemime arch kurmak istiyorum(bu kadar övgüden sonra canım çekti) lakin bir takım çekincelerim var.

hp nin dv5 serisinden 1040et modelli bir bilgisayarım var.Bilgisayarı ilk aldığım hafta(2008 kasım) archlinux un o zaman ki current releasini indirip kurmayı denedim.kurulum için kullanılan kernel 2.6.25 di galiba.fakat bu kernel beni bash'e kadar ulaştırdı.ardından /arch/setup(yamulmuyosam) komutu ile kuruluma başladım.lakin arch'ın o anki kerneli sağ olsun ethernet kartımı tanımamıştı.(aynı problem gentoo 2008.0 içinde mevcut.offline kurabiliyorum ama online kurulum yapamadım.2008.1 de düzeldi.aynı kerneldi kullanılan muhtemelen ekstra bi patch vardı neyse konuyu dağıtmiyim)daha sonra base kurulum için olan offline cdyi çektim bu kez gene bash'e ulaştım ama kurulumu yapamadım.(menüler dağılmıştı.garip bi haller felan.)sonuçta arch ı sisteme kuramadım.

bugün şu topikle birlikte içimdeki arch sevgisi tekrar dirildi.eski bilgisayarımda(ICH8 problemi bütün distroları yakıp tüketirken) arch'ı kurabilmiştim.mazisi vardır yani.

bu bilgisayara arch'ın şu anki releasini kurabilirmiyim acep?

senin üzerinde uğraştığın sistemin konfigürasyonu nedir?18 saniye gayet tatmin edici olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...