viole Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 nedir bu ya hep merak etmişimdirX( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/Supply-and-demand.svg/260px-Supply-and-demand.svg.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Alfred Marshall adlı amcamın geliştirdiği iktisadi bir model. Arz ve talep teorisi, her fiyattaki ürün mevcudiyeti (arz) ve satın alma gücü ile oluşan isteğin (talep) ortaya çıkardığı denge sonucunda, ürün fiyatlarının nasıl değiştiğinden bahsetmekte işte. Arz eğrisinin değişmesi için fiyat dışındaki sabitlerin değişmesi gerekir.Arz miktarının değişmesi için ise fiyatın değişim göstermesi gerekmektedir.Talep için de aynısı söz konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 hmm teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mille Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 daha basidini cem yilmaz aciklamisti parayi ver cokomeli al paracokomel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2009 bir hocam demişti "don't take models too seriously" (modeller yalan olabilir ona göre haa) arz talep grafiinde de geçerli bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 3.kez ekonomiye girişten kaldığım için bişi yazmayı düşünmüyorum buraya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 para-çokomel eğrisini anlat geçersin, üzülme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
viole Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 parayı ver cokomeli al para cokomel para cokemel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2009 al beabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SybeR Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 yada teorik olarka daha basite indirgersek paran varsa mal yok yada mal ucuz paran yoksa mal az fiyat pahalı (: kazaklanma teoriside diyebilirsin kısaca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Jadelith said: bir hocam demişti "don't take models too seriously" (modeller yalan olabilir ona göre haa) arz talep grafiinde de geçerli bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 haha bizim kalkınma iktisatı dersinin hocasının da fix modeli top-tüfek / baklava-börek eğrisi idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Fly said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/Supply-and-demand.svg/260px-Supply-and-demand.svg.png bu şekilde hiçbir model olamaz ekonomide hepsi yamuk yumuk ecüş bücüş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 diğer her şey sabitken diye bir önkoşul koyuyorsun, tatatadamm işte sana mis gibi bir model. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ceteris paribus diye bi masal uydurmuşlar zaten ver allah bi ton şey üstüne bazen kendimi kaybediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 para çokomel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 çok hayali bişi zaten abi bu teoriler zaten 10 yılda bi crash veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 ben arz-talep eğrisinden ne beklediğini merak ediyorum.. ne gibi bir beklenti sunuyor bu grafik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 p fiyat(price) s arz(supply) d talep (demand) q miktar (quantity) aslında bu eğri nerdeyse tüm ekonomiyi açıklıyor gibime geliyor.. 3 senedir bölümde okuyorum ilk sene onur öğrencisi oldum 2. sene bu eğriyi görmekten bıkıp bira-çerez le ikame ettim 3. sene oldu fransaya kaçtım hala eynı eğri geçen bi derse gittim kadın baştan bana bunları anlatıyor. bence bu ekonomiyi geliştiren adamlar özellikle akılları karıştırıyor ki millet sermayeye bulaşmasın. başka bi sebep göremiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çastiz Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2009 yav doğru demiş, milyar tane kabul üzerine kurulmuş teoriler zaten. insanlar rasyonel, tasarruf yok falan filan. ama bizde (iktisat) çizemeyeni dövüyorlar o var. çok basit olarak iki şekilde hareket ediyor. malın fiyatı artarsa talebi düşer, arzı artar. sonra arz fazlası olur, üreticinin elinde patlar. fiyatı düşerse talep fazlası olur, bu yüzden üreticiler daha fazla üretim yaparlar, sonra ilk durum olur gibi bir döngüye sahip. biz bunlar arası dengeyi nasıl sağlarızı anlatıyor, orada bir q/p denge durumu mevcut olur her zaman. yani bi mal piyasaya salınırsa seyri nasıl olur tarzı bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 lizardking said: 3 senedir bölümde okuyorum ilk sene onur öğrencisi oldum 2. sene bu eğriyi görmekten bıkıp bira-çerez le ikame ettim 3. sene oldu fransaya kaçtım hala eynı eğri ahah iktisat 1.sınıf öğrencisi olarak 3 sene sonra tamı tamına yazmak istediğim ve yazacağım muhtemel post bu. fransa filan bile tutmuş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 valla erasmus koşullarını iyi incele o durumda ortalamanı 2 nin altına düşürme yeter.. gitmeyeni dövüyolar söyleyeyim iyi de aylık hibe veriyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lizardking Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2009 he bide bira ortalama düşürüyo söyleyeyim başarılı olmak isteyenlere tavsiye etmiyoruz.. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2009 iktisat kadar yalan bi bölüm bi bilim bi ders olamaz yalnız. okul bitti şöyle bi düşündüm ulan ben bu okuldan ne öğrendim diye... hiçbişey yok anasını satim , koca koca adamlar birbirini yalanlayıp ,yanlışlarını bulup durmuş elde avucta bişi kalmamış. e hal boyle oluncada metrekareye 4 adet iktisatcı dusen yurdumuzda gencler işsiz kalıyorlar bişey ogrenemedikleri için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar