Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alınık&Takaslık Nintendo Ds Lite

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
PSP'ye kıyaslarsak daha iyi bence. Oyunları daha güzal, pili 15 saat gidiyor. Ben şu anda Civilization oynuyorum mesela DS ile, çok da eğleniyorum.

Hedef kitlesi faklı ikisinin aslnda, DS tam bana göre. Çok yakın bir arkadaşımda PSP var, pek bir zevk vermedi bana; ya araba yarışı, futbot gibi sporumsu oyunlar ya da God of War gibi düz aksiyon oyunları vardı. DS RPG ve strateji açısından en iyisi bence, hatta tur tabanlı oyun açısından PC'den bile daha iyi diyebilirim. Civilization çok güzel olmuş mesela. Kendine özgü 200'den fazla oyunu var, ve mini oyunlar açısından tam bir hazine. Platform oyunları falan da çok zevkli. Adventure açısından (Click & Point) zaten tek rakibi eski PC oyunları -ki ScummVM ile onların hepsini çalıştırıyor, bir Monkey Island, Beneath the Steel Sky falan oynanabiliyor ve dokunmatik ekran sayesinde PC'den daha zevkli oluyor bazen , modern bir rakibi yok gibi. Bunların hepsi benim görüşüm tabii, ama oyun felsefesi bana tam olarak uyuyor. Pek grafik yok daha çok saf eğlence, fluff, ince stratejiler, iyi bir yapay zeka, minik casual oyunlar, ve bitmesi asırlar süren RPG ve Tur tabanlı strateji oyunları. RTS açısından sadece bir adam gibi oyun var, bu daha anlatabilir belki. Daha çok düşünmek gerektiren şeyler var yani.

Eğer bu dediklerim çekici geliyorsa al. Bunda öyle karanlık, aşırı aksiyonlu oyunlar yok (bir - iki tane var sadece). Sevimli bir alet. Sadece taktik olarak kafa yormaya çalışıyor, şöyle şu kombodan sonra adamı şöyle öldüreyim yerine GO tarzı bir oyun sana daha uygunsa buna yönel. Yok ben God of War'ını, PES'imi isterim, zaten Civilization başımı ağrıtıyor, ekranda pikel görünce kusarım diyorsan (var öyle diyenler, nasıl diyorlar anlamıyorum) alma.

Bir de en çok satan PSP oyunu 2.5 milyon satmış, PSP 40 milyon satmış.
en çok satan DS oyunu 20 milyon satmış (2.5 milyonun üzerinde satan 21 oyunu var), DS 90 Milyon satmış.

DS daha pahalı bir de. Oyunları aynı fiyatlarda.

DS'de multimedya yok. Film, müzik falan yok yani, sadece oyun. Korsan oyun içinde aletin firmware'ini kırıp, garantisini batırmaya gerek yok, sadece Özel bir kartuş alıyorsun MicroSD girişi olan, oyunları o karta atıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ScummVM'u fln psp'de çalıştırıyordu.

Mesela psp'de en sevdiğim oyunu örnek veriyim. Puzzle Quest'di. Lemmings fln da cok oynardım böyle puzzle lı oyunları seviyorum birde patapon fln platform oyunlarını seviyorum .

Bu alet bana göre mi ?

Öyle aksıyon oyunları, futbol basketbol oyunlarından hiç zevk almıyodum. Gta'ı fln sevdim cok güzel yapmışlar ama yeter artık ps2 da oynamaktan bıktım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
elesso said:
dste film, müzik falan nasıl yok yav? gayette var. ister film izle, ister mp3 dinle ister resimlere bak, ister ircye gir chat, yap, resim çiz,nette surf yap vs... yok yok

tabi bu özelliklerin çoğu r4 card tarzı bikart olmadan olmuyo.

Bunların hepsi homebrew ile oluyor ama film yine izlenilemez durumda. Ekran çözünürlük olarak yetersiz kalıyor. Anime izlenebiliyor ama rahat.

Bu arada asla R4 kullanma, eski yazdıklarını c/p ediyorum:

GERGE said:
Ben bir ay kadar önce aldım donanımhaber forumlarından 200'e. Oraya bakmanı öneriyorum.

Ayrıca R4 kart almaman lazım. Eskidi artık ve araştırmalarım sonucu öğrendiğim üzere (biraz Google'la görürsün) artık update edilmiyor, bu da yeni çıkan ve çıkacak oyunları oynayamayabilirsin demek. Ayrıca SDHC desteklemiyormuş, desteklediğini söyleyenlerin hepsi sahteymiş. Heryerde kesinlikle R4 almayın diyorlar. Uyarayim ben.

DSTT kartı alman gerek. Giddigidiyor'da satıyorlar. Yeni firmware daha dün çıktı. Ortalama 2 ayda bir çıkartıyorlar, desteklemediği oyun yok diyorlar, ben daha rastlamadım.

Oyun indirmek için buraya gireceksin: http://nds-roms.com/
DSTT: http://www.ndstt.com/ (Yeni firmware dün çıktı)

Genel site: http://www.gbatemp.net/

The R4 team has stopped making firmwares for the R4, and lots of the new games do not work. Along with the halt of the firmware updates, they have stopped producing R4s in China, thus there are hundreds of Fake/Clone R4 cards, which look the same, and act similarly. However, some clones are known to harm the DS itself (N5, anyone), and they break very easily.

There are no longer Real R4s in production, so regardless of where you buy it, unless it's an older version that has been bought over a year ago, its not going to be the genuine version.

There are a lot of better cards at a cheaper price. That being said, I recommend getting the DSTT, or the Acekard 2. They're both only 12 dollars in DealExtreme, and they're very good cards.

Just avoid anything that looks, or similar to the R4.

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben de ondan var. Tek bir sorunu var:

Bazen, neden bilinmez, MicroSD'deki oyunlar disk hatası vermeye başlıyor. Bu durumda tüm MicroSD diski HD'ye kopyalıyorsun, diski FAT16'ya formatlıyorsun, geri yüklüyorsun herşeyi, kullanmaya devam ediyosun.

Bundan başka sorun ile karşılaşmadım. Çalışmayan oyun görmedim.

Bir de ekran koruyucu almayı unutma. Önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...