Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eczane tekeli

matama

Öne çıkan mesajlar

matama said:
e o kadar muhendisler okusun para babalarina calissin iyi mi?
e o kadar doktorlar kusun para babalarina calissin iyi mi?

bu nasil mantik ya? o zaman cevirelim ulkeyi komunizme

Gelirin halka parça parça dağıtılması varken, gelirin büyük kısmının para babasında toplanmasının güzelliği nedir sorabilir miyim sana? Eczacılar parça parça kazanacağına hedef grubu mu emsin bütün parayı?

Eczacılara bakkal diyenlere de bir gün bir eczaneye gidip yanlarında durmalarını öneriyorum. Veya bir hal hatır sorsanız da olur. Yanlarına yaklaşmadığınız belli de.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ha eczacılar o kadar okusunlar bi yığın ilacın her bişeyini ezberlesinler sonra para babaları işçi olarak çalıştırsın onları? Oldu...

sen nasil BA'cisin ya =)

Eczanelerin sadece eczacilar tarafindan acilmasi yerine, herhangi bir girisimcinin acip orada sadece eczaci calistirma zorunlulugunun olmasi da iyi bir secenek olabilir aslinda. Bu da acikcasi eczane acmaya sermayesi olmayan eczacilarin daha cok isine gelir gibime geliyor, zaten Turkiye'de topu topu 6-7 tane eczacilik fakultesi vardir yani. adam eczacilik diplomasini aliyor eczane aciyor, ama gidiyor yine eczaci calistiriyor, kendi de kasanin basinda oturuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

gayette konusuyorum babam doktor.

Devlette veya ozelde calismanin ne onemi var ki? elma armutlar dan bahsediyorsunuz burada. Eczacilar ezcane acmasin diyen mi var?

bende acabileyim eczaciyida ise alabiliyim bu kadar basit.

Niye illede eczacilar bu dukkani acabiliyor ne farkimiz var? nerde serbest ekonomi?

o zaman hastanelerin hepsini kapayin istanbulda sen ciddiye almasan yuzlerce ozel hastane var tas catlasa yuzde 20 si doktorlara aittir. Kapatin o zaman hepsini. Tersanelerin hepsini kapatalim kac tane armator varki gemi muhendisi. Butun teknosa vatan bilgisayar hepsi kapansin, kac tanesinin sahibi muhendis. nasil bir mantiktir bu.
Sosyal ağlarda paylaş

@SYN: Abi taraflı konuşuyorum teyzem eniştem falan eczacı :D

Ama gerçekten okuması da çok kolay değil çalışması da. Ve bu konu tatsız bi şekilde sürekli geçiyo konuşmalarımızda, gerçekten hayat standartları inanılmaz derecede düşer.

Birkaç girişimcinin cepleri daha da dolsun diye bir sürü insanın hayat standartlarının düşmesine göz yumulmamalı diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

eczacılık okuyanlara yapılmış bir kıyak, sonuçta ilaç konusunda fazla çalışma imkanı sunan kurum yok ki, okudukları bir işine yarasın
doktor yazısı okuyup, raftan ilacı vermek için 4 sene bu bölümü okutursan, diploması olmayana da aynı imkanı tanırsan devlet baba çok küfür yer
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm...

Dur bakayım daha önce eczacılık konusunda ne yazmışım?

Apis said:

Yok ama bizim memlekette herkes yeri gelince futbol otoritesi, yeri gelince deprem uzmanı, kimi zaman anayasa profesörü, hatta ve hatta eczacıdır. Sende bizim memleketin anlı şanlı bir evladısın işte her işten anlayan!

Üzgünüm. Eczacılık raftan ilaç alıp vermekten ibaret bir meslek değildir. İlaçların içeriklerini, muadillerini, hangi ilaçların kimler tarafındna kullanılması gerektiğini, yan etkilerini vs vs. bilmek gerekir. Hatta bazı durumlarda direkt ilacı çeşitli maddelerden yapmak gerekliliğine kadar gidilir.

Biliyorum dışarıdan bir kağıtta yazanı raftan vermek gibi gözüksede gerçekten üzgünüm, o kadar basit değil. En azından 4 sene fakültesi var bu işin, karışık ve zor bir tarafı vardır elbet diye az biraz saksıyı çalışlıralım.

Uğur Mumcunun söylediği üzere;
Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden ilaçlar bu şekilde hazır değildi, eczacılar daha sıklılla ilaç hazırlardı o yüzden eczacılara verilmişti eczane açma yetkisi. Artık o kadar sıklıkla olmasa da yine ilaç hazırlanıyor veya bir ilaç olmadığında onun etken maddesini taşıyan muadilini verebiliyor eczacılar. Sonuçta bu ikisi için eczacı olması şart.

Ülkemizde eczane açma yetkisini herkese verirsen hayatta eczacı çalıştırıp çalıştıramadığını düzenli kontrol edemezsin. Eğer bu kadar eczane açmak istiyorsan ya sen yada ailenden bir yakının eczacılık okusaydınız. Bende doktorluk yapmak istiyordum ama okumadım şimdi ben bu işte iyi para var diye muayenehane açabilmeli miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
ben lisedeyken eczacilik hedefliyodum o aklima geldi pehey..

bilg. tutturamam diye eczacilik olsun, hem eczaneden para kazanirim hem de projelerimi yaparim orada diye..

ne yazik ki 35 puanla kacirmistim.. sans iste.. :P

Ulan 3 puanla kaçırsan neyse, 35 puanın neresi şans.
Sosyal ağlarda paylaş

sans kismi Turkiye'de aptal bir sisteme mahkum olmaktan kaynaklaniyor.. Turkiye'de dogmak da bir sans bu manada.. Bilgisayar okuyacaksindir, biyoloji bilmek zorundasindir gibi.. hayatini 3 saate endekslemek gibi.. (baska ne klise vardi yardim edin)

sans derken derin bir anlami kastetmistim..

cevir cevir..
Sosyal ağlarda paylaş

diyelimki eczacilik dunyanin en ulvi meslegi, siz olmasaniz hersey biter en onemli sizsiniz. Tamam bunlar beni ilgilendirmiyor

benim soruma cevap verin

ben bir is adami olarak niye soyle en guzelinden 10 tane eczane acamiyorumda, receteli ilacta saticaksam eczaci ise alamiyorum. Nedir bu ozelliginiz sizin? niye doktordan, muhendisten, isletmeciden herkesten ozelsiniz nedir bu olayiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
ben bir is adami olarak niye soyle en guzelinden 10 tane eczane acamiyorumda, receteli ilacta saticaksam eczaci ise alamiyorum. Nedir bu ozelliginiz sizin? niye doktordan, muhendisten, isletmeciden herkesten ozelsiniz nedir bu olayiniz?

Ben niye hasta bakamıyorsam sen de o yüzden eczane açamıyorsun. Doktor nasıl üniversite bitirdiyse eczacılar da kendi üniversitelerini bitirdiler. Yukarıda Apis uzun uzun anlatmış.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apis

Üzgünüm. Eczacılık raftan ilaç alıp vermekten ibaret bir meslek değildir. İlaçların içeriklerini, muadillerini, hangi ilaçların kimler tarafındna kullanılması gerektiğini, yan etkilerini vs vs. bilmek gerekir. Hatta bazı durumlarda direkt ilacı çeşitli maddelerden yapmak gerekliliğine kadar gidilir.

Biliyorum dışarıdan bir kağıtta yazanı raftan vermek gibi gözüksede gerçekten üzgünüm, o kadar basit değil. En azından 4 sene fakültesi var bu işin, karışık ve zor bir tarafı vardır elbet diye az biraz saksıyı çalışlıralım.

4 sene okumak, çok şey öğrenmek, eczacılık okumak olayı var bunu biliyoruz da
eczacı dükkanı ve üniversitede olan bu bölüm hakkında o kadar da ciddi bir ilişki yok
mühendisin satışta çalışması gibi, sattığı ürünün herşeyini bilmesi super olaydır ama yaptığı şey satıştır

okulda öğretilenlerin pratikte ne kadarının kullanıldığı konusu yani
ilaç hazırlamak dışında kalan kısımda reçetede yazan ilacı veriyorlar, muadilini bile devlet belirliyor sistemden seçiyolar, içeriğini doktor bildiği için hastaya yazıyor, yan etkilerini söylemekte doktorun görevi

eczacının bunlara okuduğu dersler sayesinde vakıf olması güzel bişeydir ama bu ilacı sana vermeleri yanlışdır demesi onu görevi değil, derse ve haklıysa güzel olur ama
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle Migros'un icinde pharmacy olmali Turkiye'de de.
Kuzey Amerika'da boyle cunku ve benim hosuma giden bir sistem.

Isterseniz recetesiz ilaclari normal kasalardan alip cikabiliyorsunuz. Eger receteniz varsa ilaclarinizi 10-15 dakika icerisinde hazirlayip, kac tane gerekiyorsa, sisede veriyorlar. Uzerine de yaziyorlar hangisinden ne zaman kac tane almaniz lazim. Boylece ilaclar cope gitmemis oluyor. Uc bes ilac icin butun kutuyu cope atmiyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
gayette konusuyorum babam doktor.

Şimdi esas dava budur. Sağlık sektöründeki bir çok kişi en çok kazananın eczacı olduğunu sanır ve eczacı olmadığı için pişmandır. (10 sene öncesine kadar böyleymiş aslında)

Yani 10 sene okudum adamlar 4 sene okudu (şimdi 5) benden çok kazanıyor şeklindeki kuyruk acısı doktorunda da, diş hekiminde de çoktur. (Her doktor veya diş hekimi demiyorum).

Aslında sanılanın aksine eczacılık (özellikle de son 6-7 senedir) hem çok kazanan hem de çok kolay bir meslek olmaktan çıkmıştır. Tamam her meslekte marjinal rakamlar kazanan vardır. Eczacılıkta da vardır ama genelinde şu anda tahmin edilen gibi değil.

Az kazandığını düşünüp gözü eczacılarda olan doktorun reçetedeki basit bir kalem hatası, doz hatası vb saçma sapan usül hatasının devlet tarafından eczacıya o reçetedeki ilaçları ödememesi için gerekli bir neden olduğunu çoğunuz bilmiyorsunuz. İlacı alır gidersiniz eczacı parasını alamaz böyle aptal şeylerden dolayı.

İlacı kalfa verir eczacı sabahlara kadar reçete kontrol eder. Sağlık bakanlığına bağlı yarı resmi kuruluştur eczane. Kural gereği eczacı 24 saatten uzak bir yere sağlık müdürlüğünün izni olmadan gidemez bile ve bilmediğiniz bir sürü detay daha.

Neyse ülkemizde herkes kendi işinin çok kötü başkalarının işini ise süper görüyor. Esnaf memur yatıyor para alıyor sanıyor (Tabiki hepsi yatmıyor :P) Memur esnaf 1'e alıp 10'a satıyor sanıyor. Peşin vergi falan filan nedir haberi yok, duymamış bile.

Bu yüzden oturduğunuz yerden ahkam kesmeyiniz yukarıda yazıldığı gibi en yakın eczaneye gidip 2-3 saat bir siz ne yapıyorsunuz, burda neler dönüyor diye takılsanız daha çok fikriniz olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

bizde her şey süper suistimal edilmese aslında mantıklı bi uygulama. ama şu daha kontrollü ve evet tekel durumunda bile aşırı suistimal edilirken bir de açılırsa offf.. gerisini düşünemiyorum bile.

bizimkiler ki cepte numara taşımayı bile çok süper kazık kapısı haline getirmişler..

ama içerik olarak güzel fikir. özellikle
1.nöbetçi eczaneler dışında 24saat çalışan eczaneler ve
2.marketlerde ecza kısmı..

bunlar süper şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin güzel kısmı eczacıların eczanenin sahibi olması şartını kaldırıp sadece mesul müdür olsunlar durumu gelince bu pastayı cebinde iyi kötü sermayesi olan sıradan kişilere yedirmeyecek olmaları. Yani bu iş ballı keşke bizde açsak diyen uyanıklar avuçlarını yalayacaklar.

İş buna dönerse bu pastayı 2 bilemediniz 3 tane dev şirket yiyecek. Bakınız hedef ecza deposu, selçuk ecza deposu gibi. Hatta bu iş olsun diye hedef ecza deposunun sürekli bastırması, eczane olabilecek yerlerde düzmece market zinciri kurup aynı anda eczaneye dönebilecek yerlerde beklemesi durumu zaten yeterince özetliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

+1 Diazepam

Ayrıca, şöyle birşey var. Türk insanı genel olarak ilacını kendisi alıyor. Şöförünü vs sini göndermiyor ilaç almaya. O insanlar ilgi bekliyor ilaç alırken, aspirin alırken bile 6-7 defa tekrar tekrar aynı soruları soran insanlar gördüm. O insanın karşısına Migros mantığındaki paragöz bir işadamını koyarsan o müşteri gider bi daha da gelmez. Size gelmek zorunda da değil, milyon tane alternatifiniz var. Teoride olmayacak birşey zaten, etikliğindne hiç bahsetmiyorum. Böyle gereksiz bir olgu olarak kalır aklınızda ötesine gitmez "ne yazık ki". Yabancı sermayedarlardan öğrenildi sanırım bu, toplayalım toplaştıralım herşey bizim tekelimizde olsun olayı. Hoş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet hastane acabilirsin

ozel hastanelerin cogunun sahipleri doktor degil bilmeden konusmayalim

Eralp said:
matama said:

Ben niye hasta bakamıyorsam sen de o yüzden eczane açamıyorsun. Doktor nasıl üniversite bitirdiyse eczacılar da kendi üniversitelerini bitirdiler. Yukarıda Apis uzun uzun anlatmış.
Sosyal ağlarda paylaş

valla eczaneler bu kadar agliyorda, en balli sektor kendileri

benim gida sirketim var, peynir uretiyoruz. Paramizi piyasadan toplamamiz 120 gun suruyor, eczacilar devlet ortalama 60 gunde veriyor diye yapmadiklarini birakmiyor. Ustune koskoca sutas gibi sirketler yuzde 10 kar yapiyorsa iyiler. Ben kendi adima soyliyim bu is acilirsa paramda olursa o donemde elimden geldigince girmeye calisirim. Gayet guzel is, cebinde sermayen varsa alicaginiz devletten aliyorsun sakir sakir oduyor, bu tarafta akani kokani olmayan is. Dukkanlarimida calistiririm 24 saat az is bile yapsak elektrigi odese yeter musterinin ayagi alissin. Hem boylece musterilerim gecenin bir yarisi sacma sapan yerlerde eczane aramaktan kurtulur.

Acikcasi uc bes tane eczaneci para kazanicak diye halka yapilan bu zulme yeter diyorum ben, sonra hangi meslegin boyle ozel yani var? bir tane meslek soyleyin eczacilar haric?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...