matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Baska bir forumda tartisiliyordu buraya acayim dedim. Ben sunu savunuyorum, eczane denen yeri acmak icin eczaci olma zorunlulugu olmamali. Ben gayet guzel parasini yatirip eczaneler acip eczane zincirleri acip, kaliteli hizmet verebilmeliyim. Receteli ilaclar icin eczaci bulundurma zorunlu olmali kabul ediyorum ama nicin su an ki sinirsiz eczaci tekeli devam ediyor butun meslekler liberalken eczaciligin ne ozelligi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Yakında olacak bu merak etme. Cüneyt Zapsu da köşeyi dönecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 ilaç dediğin marketlerde satılmalı, reklamı yapılmalı, kobaylık yasal meslek olmalı.durmak yok yola devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Açıkçası tekil olarak bu dediğini aşıyoarlar zaten. Eczacılar diplomalarını kiralıyorlar. Eczacı olmayan adam işletiyor orayı. Bizzat orada satan kişi eczacı olduktan sonra bana göre olabilir. Fakat büyük holdingler bu sayede tüm eczacıları işçi haline de getirebilir. Kendi eczanenden kazandığın para ile maaşlı çalışma arasında büyük fark olacaktır. Ünlü bir holdingin eczane zinciride diğer tekil eczacıları öldürecektir. Öyle düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 horizon akp bunun tasarısını komisyona sundu.ayrıca eczacılık nüfusa göre olmalı belirli bölgelerde bir sürü eczacı dükkan açamamalı sınırlama getirilmeli diye düşünülüyor.eczacılık şirketleri olmalı fakat eczacı isen eczane açamamalısın böylece işsiz eczacılar olmalı.ülke buna muhtaç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Neyin neye yaradığını, ilaç hazırlamayı ve tabi ki en önemlisi sattığı ilaçtan dolayı sorun yaşanmasında sorumlu olabilmesi için eczacıulık gerekiyor.Öbür türlü herkes her işi yapar herhangi bir konuda uzman olmaya gerek kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 edebiyatcıların uzman tarihçi, hiç yöneticlik deneyimi olmayan profesörlerin kurul başkanı olduğu yerde ne uzmanlığı nede konunun mezuniyeti gerekir.herkes her işi yapsın.halk bunu istiyorki hükümeti seçmiş.engel olmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 odiflame o zaman soyle yapalim butun bilgisayar dukkanlarini sadece bilgisayar muhendisleri acsin, bakkal acmak icin isletme okumak gereksin hatta donelim komunizme basliyalim nasil fikir sence? issiz eczacilar olsunmus, e o zaman daha az kisi eczacilik okur cunku bu kadar kisinin okumasinin gereksiz oldugu ortaya cikar. senin mantiginda halk en kotu hizmeti almali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Absolut okudun mu yazdigimiz ? receteli ilaclar icin eczaci olmasi sartiyla. Absolut said: Neyin neye yaradığını, ilaç hazırlamayı ve tabi ki en önemlisi sattığı ilaçtan dolayı sorun yaşanmasında sorumlu olabilmesi için eczacıulık gerekiyor.Öbür türlü herkes her işi yapar herhangi bir konuda uzman olmaya gerek kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 İnsan sağlığı bir tarafta olunca bence o işin ehli kişilerin çalışması önemli. Bir zaman sonra istesen de istemeden abuselar ortaya çıkacaktır ilaç konusunda eğer eczacılardan alınırsa eczane açma yetkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 birde sattigi ilacin sorumlulugu eczanede falan degildir, ilac bozuk tarihi gecmis olamdigi surecte(bizim kosedeki migrostada o sorumluluk var) yok oyle birsey. Yazan doktorun veya ilac firmasinindir. Absolut said: Neyin neye yaradığını, ilaç hazırlamayı ve tabi ki en önemlisi sattığı ilaçtan dolayı sorun yaşanmasında sorumlu olabilmesi için eczacıulık gerekiyor.Öbür türlü herkes her işi yapar herhangi bir konuda uzman olmaya gerek kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 tersane açmak için nasıl gemi mühendisi olmana gerek yoksa, eczane açmak için de eczacı olamana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 E su an abuse yok mu :) yani eczacilar kupur toplayip ilac gecirmiyorlar, islerine gelen ilaclari satmiyorlar olmuyor bunlar yani. Bu kadar ilac saticisi bosa gidiyor eczanelere yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Eczacıların olması gerekiyor başında gerçi zaten durmuyorlar çıraklar duruyor.İlaç dediğin ciddi iş.Saçma sapan insanların eline bırakılamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Şu nüfusa göre eczane sayısı belli olmalı , bir bölgede birsürü bulunmamalı olayı bence gayet mantıklı. Zaten normalde tüm esnaf için bu geçerli olmalı. Hatırladığım kadarı ile Amerikada bu şekilde işliyor. Bizde bir sokakta dibdibe aynı şeyi satan dükkan bulursun. Hepsi birbirini baltalar sonrada hepsi batar , o hale geldi. Eczacıların eczane açamaması tam saçmalık olur. Eğerki bu insanlara çalışacakları yerde kayda değer maaşı garanti ediyorlarsa tartışılır. Ama öyle direk adamları büyük şirketlerin altında işçi sıfatı ile süründürmelerine sebep olacaksa vahim durum eczacılar açısından. not : Yukarıdaki tartışmaya atfen , arkadaşın dediği gibi genel olarak eczanede eczacının kendisi bulunmuyor çıraklar işi çeviriyor. Hadi bu olabilir geçtik diyelim , zaten eczacı diploması kiralama diye birşey var. Eczacının dükkanla hiçbir alakası yok , ama alakasız bir adam diploması ile eczaneyi işletebiliyor. Ama bu son dediğim sadece Türkiyede yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 evette horizon biz liberal ekonomideyiz degil mi? Baska hangi meslekte bu kadar koruma var? sonra eczacilik bakkalcilik degilki , esas amac ilac gelistirilsin diye yapilmis bir meslek, bizde egitimli bakkalcilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ha eczacılar o kadar okusunlar bi yığın ilacın her bişeyini ezberlesinler sonra para babaları işçi olarak çalıştırsın onları? Oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Mesela reçetesiz ne satacaksın?Meraktan soruyorum ona göre zarar edersin veya etmezsin diyebilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Serbest bırakılabilir ama hemen olabilcek birşey değil bana göre. Değişim şu an bu meslekte olan ve okuyan insanları düşünerek yapılmalı. Açıkta veya işsiz kalmamalı insanlar. Şu an direk bu şekilde bir değişiklik yapılsa olacak çok belli. Sayılı büyük şirketlerimiz var hatta büyük ecza depoları, dışarıdan ilaç getirenler. Bu adamlar Türkiyenin heryerine anında bayilik yayıp kendi parakende satışlarını yapmaya başlayacaklar. Arkasından eczacılar bunlarla uzun süre rekabet edemeyeceğinden kendi dükkanlarını bayi haline getirip işçi durumuna düşecekler. Eczacılar bir işçiden çok daha fazla maaş isteyeceğinden de , o işte de barınamayacaklar ya da asgari ücretle çalışmaya başlayacaklar. not : Ek olarak , son kullanıcı açısından iyi görünecektir böyle bir değişim. Çünkü fiyatların düşeceği kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 reçeteli ilaçta ne var allasen, doktor yazıyor sen veriyorsun raftan. bir eczacının basit rahatsızlıklar dışında ilaç tavsiye etme yetkisi olmadığı gibi, doktorun yazdığı reçeteye itiraz etme yetkisi de yok. görmedim ben yani, "bu ilaç olmaz, doktor yanlış biliyor bunu kullan" diyen eczacı. hazırlanan ilaçlar var ama; bildiğim kadarıyla piyasadaki hazırların yerini tutamayacağı, hastanın durumuna göre dozajı ayarlanan, hani merdiven altı tabir edilen şekilde ilaç imal edilen odalar hehe işte orda çalışacak birisi lazım ki; bunun eczacı değil kimyacı olması da gayet mümkün. sonuçta ilaç imal etmek diye bir bilim yok, kimya diye bir bilim var. bir de bir de, yani mühendis çalışıyor para babalarının yanında da eczacı neden çalışmasın? tabii sektörün dışında insanlarız, burda tartışılan konular dışında bilemediğimiz şeyler de olabilir. yurt dışında ne gibi uygulamalar var onları da inceleyip fikir sahibi olmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 e o kadar muhendisler okusun para babalarina calissin iyi mi? e o kadar doktorlar kusun para babalarina calissin iyi mi? bu nasil mantik ya? o zaman cevirelim ulkeyi komunizme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 nileppezdel said: Ha eczacılar o kadar okusunlar bi yığın ilacın her bişeyini ezberlesinler sonra para babaları işçi olarak çalıştırsın onları? Oldu... hangi mesleği okuyunca patron oluyosun yahu.ne okursan ne olursan ol maaşlı çalışırsın eğer sermayen yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Horizon said: Serbest bırakılabilir ama hemen olabilcek birşey değil bana göre. Değişim şu an bu meslekte olan ve okuyan insanları düşünerek yapılmalı. Açıkta veya işsiz kalmamalı insanlar. Şu an direk bu şekilde bir değişiklik yapılsa olacak çok belli. Sayılı büyük şirketlerimiz var hatta büyük ecza depoları, dışarıdan ilaç getirenler. Bu adamlar Türkiyenin heryerine anında bayilik yayıp kendi parakende satışlarını yapmaya başlayacaklar. Arkasından eczacılar bunlarla uzun süre rekabet edemeyeceğinden kendi dükkanlarını bayi haline getirip işçi durumuna düşecekler. Eczacılar bir işçiden çok daha fazla maaş isteyeceğinden de , o işte de barınamayacaklar ya da asgari ücretle çalışmaya başlayacaklar. not : Ek olarak , son kullanıcı açısından iyi görünecektir böyle bir değişim. Çünkü fiyatların düşeceği kesin. haklı gibi, katıldım büyük bölümüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 İşin içinde olmadığınızdan tartışmak bile istemiyorum. Bu işlerin içinde olan biri olarak da olmaz diyorum.Ha bu ilaçları satana gitmişsin ha üfürükçüye benim için aynı.Reçetesiz ilaçları satmak neymiş ya milleti zehirlemeye dolandırmaya bahane işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Kaç tane eczanede, diploma sahibi eczacı işin başında duruyor ki. Tüm işi çıraklar yapıyor. biride demişki o kadar ilacı ezberle sonra işçi ol. Okadar sene okuyup zitrilyon sınavdan geçen tıpçı napsın atandığı malzeme olmayan hastanede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar