Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eczane tekeli

matama

Öne çıkan mesajlar

Baska bir forumda tartisiliyordu buraya acayim dedim.

Ben sunu savunuyorum, eczane denen yeri acmak icin eczaci olma zorunlulugu olmamali. Ben gayet guzel parasini yatirip eczaneler acip eczane zincirleri acip, kaliteli hizmet verebilmeliyim. Receteli ilaclar icin eczaci bulundurma zorunlu olmali kabul ediyorum ama nicin su an ki sinirsiz eczaci tekeli devam ediyor

butun meslekler liberalken eczaciligin ne ozelligi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası tekil olarak bu dediğini aşıyoarlar zaten. Eczacılar diplomalarını kiralıyorlar. Eczacı olmayan adam işletiyor orayı. Bizzat orada satan kişi eczacı olduktan sonra bana göre olabilir. Fakat büyük holdingler bu sayede tüm eczacıları işçi haline de getirebilir.

Kendi eczanenden kazandığın para ile maaşlı çalışma arasında büyük fark olacaktır. Ünlü bir holdingin eczane zinciride diğer tekil eczacıları öldürecektir. Öyle düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

horizon akp bunun tasarısını komisyona sundu.ayrıca eczacılık nüfusa göre olmalı belirli bölgelerde bir sürü eczacı dükkan açamamalı sınırlama getirilmeli diye düşünülüyor.eczacılık şirketleri olmalı fakat eczacı isen eczane açamamalısın böylece işsiz eczacılar olmalı.ülke buna muhtaç.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame o zaman soyle yapalim

butun bilgisayar dukkanlarini sadece bilgisayar muhendisleri acsin, bakkal acmak icin isletme okumak gereksin

hatta donelim komunizme basliyalim nasil fikir sence? issiz eczacilar olsunmus, e o zaman daha az kisi eczacilik okur cunku bu kadar kisinin okumasinin gereksiz oldugu ortaya cikar.

senin mantiginda halk en kotu hizmeti almali
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut okudun mu yazdigimiz ?
receteli ilaclar icin eczaci olmasi sartiyla.

Absolut said:
Neyin neye yaradığını, ilaç hazırlamayı ve tabi ki en önemlisi sattığı ilaçtan dolayı sorun yaşanmasında sorumlu olabilmesi için eczacıulık gerekiyor.Öbür türlü herkes her işi yapar herhangi bir konuda uzman olmaya gerek kalmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

birde sattigi ilacin sorumlulugu eczanede falan degildir, ilac bozuk tarihi gecmis olamdigi surecte(bizim kosedeki migrostada o sorumluluk var) yok oyle birsey. Yazan doktorun veya ilac firmasinindir.

Absolut said:
Neyin neye yaradığını, ilaç hazırlamayı ve tabi ki en önemlisi sattığı ilaçtan dolayı sorun yaşanmasında sorumlu olabilmesi için eczacıulık gerekiyor.Öbür türlü herkes her işi yapar herhangi bir konuda uzman olmaya gerek kalmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu nüfusa göre eczane sayısı belli olmalı , bir bölgede birsürü bulunmamalı olayı bence gayet mantıklı. Zaten normalde tüm esnaf için bu geçerli olmalı. Hatırladığım kadarı ile Amerikada bu şekilde işliyor.

Bizde bir sokakta dibdibe aynı şeyi satan dükkan bulursun. Hepsi birbirini baltalar sonrada hepsi batar , o hale geldi.

Eczacıların eczane açamaması tam saçmalık olur. Eğerki bu insanlara çalışacakları yerde kayda değer maaşı garanti ediyorlarsa tartışılır. Ama öyle direk adamları büyük şirketlerin altında işçi sıfatı ile süründürmelerine sebep olacaksa vahim durum eczacılar açısından.

not : Yukarıdaki tartışmaya atfen , arkadaşın dediği gibi genel olarak eczanede eczacının kendisi bulunmuyor çıraklar işi çeviriyor. Hadi bu olabilir geçtik diyelim , zaten eczacı diploması kiralama diye birşey var. Eczacının dükkanla hiçbir alakası yok , ama alakasız bir adam diploması ile eczaneyi işletebiliyor. Ama bu son dediğim sadece Türkiyede yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Serbest bırakılabilir ama hemen olabilcek birşey değil bana göre. Değişim şu an bu meslekte olan ve okuyan insanları düşünerek yapılmalı. Açıkta veya işsiz kalmamalı insanlar. Şu an direk bu şekilde bir değişiklik yapılsa olacak çok belli.

Sayılı büyük şirketlerimiz var hatta büyük ecza depoları, dışarıdan ilaç getirenler. Bu adamlar Türkiyenin heryerine anında bayilik yayıp kendi parakende satışlarını yapmaya başlayacaklar.

Arkasından eczacılar bunlarla uzun süre rekabet edemeyeceğinden kendi dükkanlarını bayi haline getirip işçi durumuna düşecekler. Eczacılar bir işçiden çok daha fazla maaş isteyeceğinden de , o işte de barınamayacaklar ya da asgari ücretle çalışmaya başlayacaklar.

not : Ek olarak , son kullanıcı açısından iyi görünecektir böyle bir değişim. Çünkü fiyatların düşeceği kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

reçeteli ilaçta ne var allasen, doktor yazıyor sen veriyorsun raftan. bir eczacının basit rahatsızlıklar dışında ilaç tavsiye etme yetkisi olmadığı gibi, doktorun yazdığı reçeteye itiraz etme yetkisi de yok. görmedim ben yani, "bu ilaç olmaz, doktor yanlış biliyor bunu kullan" diyen eczacı.

hazırlanan ilaçlar var ama; bildiğim kadarıyla piyasadaki hazırların yerini tutamayacağı, hastanın durumuna göre dozajı ayarlanan, hani merdiven altı tabir edilen şekilde ilaç imal edilen odalar hehe

işte orda çalışacak birisi lazım ki; bunun eczacı değil kimyacı olması da gayet mümkün. sonuçta ilaç imal etmek diye bir bilim yok, kimya diye bir bilim var.

bir de bir de, yani mühendis çalışıyor para babalarının yanında da eczacı neden çalışmasın?

tabii sektörün dışında insanlarız, burda tartışılan konular dışında bilemediğimiz şeyler de olabilir. yurt dışında ne gibi uygulamalar var onları da inceleyip fikir sahibi olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Ha eczacılar o kadar okusunlar bi yığın ilacın her bişeyini ezberlesinler sonra para babaları işçi olarak çalıştırsın onları? Oldu...

hangi mesleği okuyunca patron oluyosun yahu.ne okursan ne olursan ol maaşlı çalışırsın eğer sermayen yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Serbest bırakılabilir ama hemen olabilcek birşey değil bana göre. Değişim şu an bu meslekte olan ve okuyan insanları düşünerek yapılmalı. Açıkta veya işsiz kalmamalı insanlar. Şu an direk bu şekilde bir değişiklik yapılsa olacak çok belli.

Sayılı büyük şirketlerimiz var hatta büyük ecza depoları, dışarıdan ilaç getirenler. Bu adamlar Türkiyenin heryerine anında bayilik yayıp kendi parakende satışlarını yapmaya başlayacaklar.

Arkasından eczacılar bunlarla uzun süre rekabet edemeyeceğinden kendi dükkanlarını bayi haline getirip işçi durumuna düşecekler. Eczacılar bir işçiden çok daha fazla maaş isteyeceğinden de , o işte de barınamayacaklar ya da asgari ücretle çalışmaya başlayacaklar.

not : Ek olarak , son kullanıcı açısından iyi görünecektir böyle bir değişim. Çünkü fiyatların düşeceği kesin.

haklı gibi, katıldım büyük bölümüne.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...