Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Last Samurai

Invulon

Öne çıkan mesajlar

daha güzeli var bill-boardlarda,
Türk Samuray
çift bıçaklı oynar başlıklı kara saplı!

yakında ben de film çekecem "Kill Bill-boards" diye[signature][hline]Bir sana hasterim, bir de sabah uykusuna...

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...
[bu kalp şu tarihde BabacumMostors tarafından sevmekten vazgeçirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 07 February 2004 19:33 tarihinde demiş ki:
antreman yapan çocuk diildi diye hatırlıyorum oysa hadi neyse olabilir...
nathan'ın kaldığı evdeki çocuktu ama antreman yapan çocuk o çocuk diildi
ahuah çocuklar karıştı hemşire hanım bu benim çocuğum diil

abi bütün çekik gözlüler birbirine benziyo ayırt edilmez öle kolay kolay ama bence de:
antreman yapan çocuk = nathen ın ewindeki çocuk = ninjayla dövüşen çocuk
:]

filmin güzelliğine dönersek ben de herkes gibi filmi çok beğendim ama ayıp edilen bi nokta war nathen japonca öğrendikten sonra bile katsumoto ile ingilizce konuşuyo

*spoiler*
hatta we hatta katsumoto son nefesini werirken bile ingilizce konuşuyo bu ne mantıksızlık. kültürüne bu kdr sağdık bi adam ingilizce mi konuşur ölürken bile?![signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

haha öle farzetseydim "Allah gahretsin boşuna para werdim filme" derdim heralde :] öle bi düşünce filmin bütün atmosferini samurai ların bütün karizmayı direk knock out eder :]

dresquin in deyimiyle "holivud" diorum hatta bi de "sux" ekliyorum yanına başka da bişe demiyorum. illa kendi dilleri olacak peeh

*spoiler*
said:
Dresquin, 03 February 2004 12:59 tarihinde demiş ki:
Eger son harakiri sahnesinde ikisi birbirlerini öldürselerdi, o zaman tapacaktim filme

keşke öle olsaydı keşkee[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

raider adam asker deil ama aynı zamanda dilbilimci gibi birşey :p
hatta o çewirmen indian dilinde birşeyler soruyo da bilerek cwp wermiyo. kolay öğreniyo yani adam. ama sökemez tabi japoncayi.
bu arada "SPOILER" ki
son sahnede birbirlerini öldürmezlerdi :p çünkü harakiri kendini öldürmek manasına gelir. ı tom da kendini öldürebilirdi orda o zmn bomba olurdu.[signature][hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Sosyal ağlarda paylaş

abi öğrenmek ayrı şey iyi bilmek ayrı şey.

sonuçta herif son nefesini verirken japonca pratik yapmasına gerek yok. herif gayet iyi biliyor ingilizceyi doğal olarak ingilizce konuşuyorlar. japonca konusup anlamadım tekrar et mi dicek orda savaşın ortasında

ondan önceki sahnleri zaten filmde adam söylüyor seninle bol bol konuşup pratik yapacağım diye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Filmin sonuyla ilgili bilgi var asagidaki yazida. Gerci ne kadarsasirtici olabilir ki zaten?..

Bence kötüydü abi filmin sonu. Bu kadar kapali, kendi halkina, milletine düskün bir ülkenin son samurayi bir amerikali. Ayrica savasta yeniliyor bu baba samurai bir, niye harakiri yapmiyor, iki niye serbestce dolasabiliyor ortalikta. Hatta kralin huzuruna falan cikiyor. Ayrica kralin huzuruna cikma sahneleri de direk 7 years in Tibet'ten yürütme bir havaya sahip. Kimse bakamazken, babamiz kafasini kaldirip bakiyor hanedanin gözlerinin icine. Yok yani, filmde amerikalilar oynamasaymis iyi olurmus. =) Ise gel ya, adami öldür, karisini, cocuklarini, ytmezmis gibi bir de zirhini al. Bir de köyün tüm savascilarinin öldürüldügü savastan canli cikip, utanmadan, köye geri dön. Yemisim böyle samurayi. Artik basrolü öldürmeyi ögrenmeleri lazim holivudlularin, yoksa yok yani. Olmuyor. Her filmin sonuna bir yükselen alkislar, bir kurtulus bir böyle kahramanlik koymasalar olmaz. Eger son harakiri sahnesinde ikisi birbirlerini öldürselerdi, o zaman tapacaktim filme, ama les yani. Hic olmamis. Tarantione neden efsane diyenlere bir nokta daha iste, herkes ölebiliyor cünkü. Ölümsüz karakter yok, olmamali da zaten.

+1
Sosyal ağlarda paylaş

film süperdi bence.filmin ortalarında taraf değiştirdim direk:) bu arda odamdaki wakizashi'yede saygım arttı.şimdi gaza geldim yeni kılıç alıcam bi tane daha:)

bu arada ilginçtir sinemada salonun yarısı uzun saçlıydı rockerların ilgisini çekmiş herhalde film

[Bu mesaj Norton_Antor tarafından 09 February 2004 17:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kesin plastiktir di mi o kılıç?

ya fonksiyonel herhangi bir silah bulsam direk atlıycam üstüne..

koleksiyoncular arasında katanalar 35000 dolara kadar çıkıyormuş..[signature][hline]Kenderleme, 01 February 2004 00:29 tarihinde demiş ki:
öyle rezalet yüzsüz vatan haini insanlarız yani biz..
Sosyal ağlarda paylaş

[spoiler falan değil, komple anlattım filmi daha ne yapayım]

said:
Sly-One, 06 February 2004 20:53 tarihinde demiş ki:
spoiler
helal olsun
japon kasabasında tek erkek olarak kalıyo üstelik öldürdüğü adamın karısına konuyo oh mis. :p

lol hiç böyle bakmamıştım, bütün kasabanın erkeklerini öldürttü herif cidden =P

Dresim iyi de son samurai algren değil ki, hiç öyle bakmadım ben, olmaz kabul edilemez birşey olur zaten o, düşünmem bile, o kadar tepkiliyim "amerikalı samurai" mantığına. Son samurai zaten amcaydı işte, hatta bence algrenin onun ölümüne yardımcı olması bile ayıptı, allahın amerikalısına verilmemesi gerekirdi o onurun, ama eldeki imkanlar müsaade etmiyordu işte daha makul olmasına =P

Algren "son samuraiın temsilcisi" olarak kılıcını imparatora götürdü. Yalnız savaşta ölmemiş olmasının tek mantıklı açıklaması -eski yarbayını öldürmüş olduğu için- capon ordusunun başında bunun hayatını kurtardığı teğmen vardı, o kurtarmış olabilir komuro(böyle miydi?)ya rağmen. Zaten sonunda bütün ordu samurailara saygı gösterdi binlerce yıllık gelenek eğitim ve mantığın gerekliliği olarak. Sonrasında da zaten ne tehlike kalmış ne birşey, isyan bastırılmış ordu rahat, güvenlik gevşemiş ve adam amerikalı batı düşkünlüğünün azdığı bir dönemde, imparatorun karşısına çıkması dışında mantıklı aslında tutuklanmaması veya öldürülmemesi.

Güzeldi bence, ghalda katılıyorum, amerikan propagandası neredeyse hiç olmaması şaşırttı beni diyebilirim. Bir de Zeb'in çöt diye ölmesine şaşırdım.

[/spoiler falan değil, komple anlattım filmi daha ne yapayım]
Sosyal ağlarda paylaş

Dresquin o zaman Braveheart tada Bruce, Wallace in onca savaşlarına seyirci gözüyle bakmazdı.
Ama tarihtede bakmış anca Wallace ölünce kılıcı alıp İskoçları arkasından toplamış.
Bazı kararlar almak için hayatta demekki bazı şeyleri kaybetmek gerekebiliyormuş.Sonunu belki kötü bulmuş olabilirsin ama o insanlar bir şey uğrunda öldüler film bunu gösteriyordu.Ayrıca Tom Cruise u tutuklayamazlar bence diplomatik kriz olurdu o aşamada.(A.B.D ile anlaşma sürecindeydiler)

Bence film süperdi uzun süredir izledigim en iyi filmlerden biri.Belli ki çok uğraşılmış en ince detayına kadar kusursuzdu.
Belki Braveheart taki kadar aşk hikayesi yoktu ama onun kadar duyguluydu bilmiyorum.[signature][hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

said:
mountaindew, 09 February 2004 17:36 tarihinde demiş ki:
said:
Filmin sonuyla ilgili bilgi var asagidaki yazida. Gerci ne kadarsasirtici olabilir ki zaten?..

Bence kötüydü abi filmin sonu. Bu kadar kapali, kendi halkina, milletine düskün bir ülkenin son samurayi bir amerikali. Ayrica savasta yeniliyor bu baba samurai bir, niye harakiri yapmiyor, iki niye serbestce dolasabiliyor ortalikta. Hatta kralin huzuruna falan cikiyor. Ayrica kralin huzuruna cikma sahneleri de direk 7 years in Tibet'ten yürütme bir havaya sahip. Kimse bakamazken, babamiz kafasini kaldirip bakiyor hanedanin gözlerinin icine. Yok yani, filmde amerikalilar oynamasaymis iyi olurmus. =) Ise gel ya, adami öldür, karisini, cocuklarini, ytmezmis gibi bir de zirhini al. Bir de köyün tüm savascilarinin öldürüldügü savastan canli cikip, utanmadan, köye geri dön. Yemisim böyle samurayi. Artik basrolü öldürmeyi ögrenmeleri lazim holivudlularin, yoksa yok yani. Olmuyor. Her filmin sonuna bir yükselen alkislar, bir kurtulus bir böyle kahramanlik koymasalar olmaz. Eger son harakiri sahnesinde ikisi birbirlerini öldürselerdi, o zaman tapacaktim filme, ama les yani. Hic olmamis. Tarantione neden efsane diyenlere bir nokta daha iste, herkes ölebiliyor cünkü. Ölümsüz karakter yok, olmamali da zaten.

+1

+1 ne dusunduysem soylemissin[signature][hline]Beşiktaş diyerek sana yüz vurduk siyahın yanına beyazı koyduk yıllardan beridir hep seninle olduk Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi izledim şahsi fikrim "Kurtlarla Dans" filminin birebir kopyası bir film olmuş ne yeni bir finali var ne yeni birşey anlatıyor Japon, samuray aleminin herkese hoş gelen gizem ve kahramanlık, onur felsefesini alıp üstüne oturmuşlar berbat buldum bu açıdan filmi.[signature][hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Sosyal ağlarda paylaş

gittim, begendim.

ama bisey cok komik geldi. belki yakalamissinizdir. Omura japon. ordudakiler japon. yaninda amerikalidan eser yok. neden `FIREEE` diyor da ordaki diger adamcik tercume ediyor japoncaya :)[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda izlediğim en iyi filml gerçekten
ayrıyetten yine son zamanlarda vadettiğini veren ender filmlerden biri bence,izleyiciyi sıkmıyo

Sonunun daha iyi olabiliceğine katılıyorum ,bi kaç sahnede gereksiz dramalar var,bunlar dışında gayet iyi
çekimler,mekan,atmosfer,kılıç sahneleri

izlenmeli diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...