Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MYO - Açıköğretim Geçiş

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Şimdi bi arkadaşın durumu üzerine sorularını dolaylı olarak aktarmaya çalışacağım. Arkadaşımız bir üniversitenin MYO sunda Elektronik okumakta. 3. yılı. İkinci dönem Açıköğretim'de bir lisans programına geçmesi olası mı? Değilse mezun olduktan sonra askerlik celbine uğramadan Açıköğretim'de lisans a geçebilir mi?

Bunlar ana sorular olmanın yanı sıra ondan büyük bir soru olarak, bu arkadaşın 2. dönemi için Açıköğretim MYO'ya geçmesi mümkün müdür? Yani 2. dönem okul değişikliği olması gerekiyormuş özel sebeplerden ötürü. Toparlarsam, ikinci dönem açıköğretim ya da herhangi bi MYO ya geçip, dönemi tamamlayıp da açıköğretim lisans devam etmek istiyor. Böyle bişey mümkün müdür? Mümkünse neler yapılmalı?

Herhangi bir fikri olan varsa pek müteşekkir oluruz.

edit: 3.yılıymış.
Sosyal ağlarda paylaş

EharD said:
Önlisans diploması almadan açıköğretime geçiş yapamaz. Ancak önlisans alması halinde sınavsız 3. sınıftan devam edebilir.

Ek olarak benim bildigim(2 senelik bilg prog mezunuyum) onlisans diplomasi alip 4 senelik acikogretim bolumune sinavsiz gecebiliyorsun fakat 1 sene intibak okuyup ondan sonra 3. sinifa geciyorsun,intibak senesinde askerlik tecilli degilse askere aliyorlar,intibaktan sonraki senelerde askerlikle iliskin olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...