viole Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 selam arkdaşlar osmanlı devleti batılılaşma hareketleri ve bunları birer cümleyle acıklayın diye bi soru ile karşılaştım bunlar aklımda var eksikse tamamlarsanız sevinirm. ıslahat fermanı : askeri alanda yenilikler tanzimat fermanı: sanat ve kültür alanında yenilikler meşrutiyet : .. (hatırlıyamıyorm) rönesans : yönetim şekli ile iligli yenilikler
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 mesrutiyet: ilk kez padisah yetkilerinin sinirlandirilmasi ve ilk meclisin acilmasi diye aklimda kalmis edit: padisah yetkilerinin sinirlandirilmasi ilk kez mesrutiyetle olmayabilir emin degilim
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 ıslahat: yabancılara getirilen yeni haklar vardı galiba.
viole Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 ıslahat askeri alanda batılılaşma ya:S saolun yinede ama yokmu böyle saglam bilen biri sigis saol
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 meşrutiyet dediği gibi rönesansın yönetim şekline etkisi avrupada halkın kendi kendini yönetmeye başlaması, yani egemenliğin halka doğru geçişe başlaması. sildim çünkü doğru hatırlayamıyorum sanırım. benim dediğim başka bişey, yenilikler falan. bu ıslahat ve tanzimat direk dayatma osmanlıya.
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 tanzimat, yönetim alanı başta olmak üzere her alanda batılılaşma. ıslahat gayrimüslimlere verilen haklar.
Sly-One Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 ıslahat tanzimatın devamı gibi böyle daha geniş kapsamlı ginalynin dediği gibi gayri müslimlere verilen haklar arttırıldı falan.
viole Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 cok teşekkürler arkadaşlar sly cinail sigis masq rep
Öne çıkan mesajlar