Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye korkuyla yönetiliyor temalı bir yazı lazım

Mortis

Öne çıkan mesajlar

Konu dışına açtım en çok politika burda tartışılıyor die. (eğitime taşıyabilirsiniz gerekli görürseniz) Burdaki insanlar takip ediyor gündemi vs. Yarına bir paper yazmam gerekiyor Sociology of Emotions dersim için. Soru şu:

To what extent is Turkey really ruled through fear? There have recently been many arguments in the oppositional press to this effect. Take one such argument and see what sort of presumption about fear the text is based on

Yani Türkiye ne derece korkuyla yönetiliyor. Bunu yansıtan bir yazı okuduysanız gazetede veya herhangi bi yerde, Ergenekon muhabbeti vs. Paylaşırsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence direk bagla konuyu ergenekon a :)

"Let them hate as long as they fear" den girersin iste muhalif gorustekileri susturmak icin vs vs vs
dersin
sonra bunu egitime indirgersin :) derse ilgiden cok devamsizliktan kalmamak icin derse gelme, hoca pata kute girismesin diye derste uslu oturma vs vs :D

yok doktora gonderirim yok polise veririm seni fln diye cocuklari korkuturlar ya ordanda girersin vs vs vs:D
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
Konu dışına açtım en çok politika burda tartışılıyor die. (eğitime taşıyabilirsiniz gerekli görürseniz) Burdaki insanlar takip ediyor gündemi vs. Yarına bir paper yazmam gerekiyor Sociology of Emotions dersim için. Soru şu:

To what extent is Turkey really ruled through fear? There have recently been many arguments in the oppositional press to this effect. Take one such argument and see what sort of presumption about fear the text is based on

Yani Türkiye ne derece korkuyla yönetiliyor. Bunu yansıtan bir yazı okuduysanız gazetede veya herhangi bi yerde, Ergenekon muhabbeti vs. Paylaşırsanız sevinirim.

şöyle bir yazı yazabilirsin. bence türkiye korkuyla yönetiliyor çünkü ben bu ödevi hazırlarken sizden aldığım eğitim sonrası üretebileceğim düşüncelerin sizin tarafınızdan beğenilmeyeceği korkusu ile internet üzerinden bir foruma bana fikir vermeleri için bir topic açtım ve onlardan yardım istedim. ama türkiye korkuyla yönetilmeyen bir yer olsaydı ben kötü not almaktan korkmaz kötü not alacağım için derslerde başarısız olmaktan korkmaz derslerde başarısız olacağım için ailemin benim üzerimde baskı kuracağından korkmaz ailemin benim üzerimde basku kuracağı için hayatımın zehir olacağından korkmaz gayette içimden gelenleri yazar verirdim diyebilirsin.

ama dersen büyük ihtimalle kötü bir not alırsın. ama karizma yaparsın eğer milletin içinde okunan bi ödevse. gerçi böyle bişi yazarak yapacağın karizmayla bir kızı etkileyebileceğini sanmam ama arkadaşlar arasında bi 10sn falan gülüşme olur. yada millet hıh tipe bak falan derler böylece kendilerini daha bi cool hale getirirken seni aşağılamaya çalışmış olurlar. ama aslında bilirsinki bunların hiçbirinin bir anlamı yok :) sen ödevi olan biri olarak akşamın 10buçuğunda forumda takılıyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de her davranış yapmamanın karşılığında korkulduğu için yapılıyor, insanları düzene sokan şey kurralların barışı sağlayan kısımı değil , "yap yoksa sonuçlarına katlanırsın" kısmı diye girersin gerisi gelir zaten 30 trilyon tane örnek var bunun için sonra istersen bunu dünyaya genellersin.

Biraz daha makro düşünürsek hükümet ergenkon falan diyebilirsin.Türkiye'de otoritenin fazla güçlü olmasında kaynaklanan,kolluk güçlerine teslim edilmiş güç fazlalığı/dengesizliği diye girersin devamını getirirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi 2 tür korku ile yönetim vardır

1- Egemen rejimin vatandaşlarını faşistçe sindirmesi (ispyanya'dan Çin'e kadar pek çok ülkenin yakın tarihi bunun örnekleri ile doludur)
2- Az çok modern ve çağdaş ilkelere bağlı rejimin sonradan gelenlerce hak hukuk tanımadan çağdışı bir korku ortamına dönüştürülmesi, bu yol uğruna her yolun denenmesi ( Getirilmek istenen yeni düzen için tehdit oluşturan kişiye ithafen "Dersim isyanı ile ünlü şehirde doğdu" şeklinde yaftalama manşetler atan gazetelerden kurulu yandaş medyalar kurulmasından tut "Kriz bizi teğet geçti, aksini söyleyen bu ülkenin düşmanıdır" ifadeler kullanılmasına dek söylevlere dek milyonlarca örnek verilebilir )

Her ikisi konusunda da örnek isteyen sg-1 ve fedaykin arkadaşlara danışabilir. konu bol zaten şu sıralar da ileride anlatmaya fırsat olur mu bilinmez.
Sosyal ağlarda paylaş

1 mayıs olaylarından örnek verebilirsin, polisler resmen terör estirmişti mesela, ki polis terörü adına birçok şey bulabilirsin. Sonra başbakanın kenar mahalle barzosu tavırları filan iyi malzeme olur. Ayrıca tarikatçi kadrolaşmanın mahalle baskısını desteklemesi filan da unutulmayacak şeyler...
a.k.p. yi eleştiren kişilerin bir kılıfına uydurulup vatan haini ilan edilmesi (ergenekon, "kriz var diyenin kesin bi çıkarı vardır" söylemleri, her fail oluşlarında "bunlar milleti bölmeye çalışıyolar" söylemleri falan filan) falan filan da gayet iyi örnekler.

Türkiyede yaşıyoruz ya, araştırmak bile tuhaf.
Her gün ayrı birşey yaşanıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence konuyu yanlış anlamış olabilirsiniz. V for Vendetta'daki gibi bence daha çok. Yani devlet kendi yarattığı terör, irtica vs. gibi konularla halkı korkutup, çözüm olarak da gücün acilen kendilerine verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Ve böylece korku altındaki halk altın tepside iktidarı teslim ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

googledan polis devleti+türkiye diye aratırsan yapılmış haberleri bulabilirsin onlar arasından işine yarayanlar olacaktır elbet. bilinçli midir bilmem ama bir vatandaş polise kimliğini sormaya korkuyorsa bu polis ve korku devletidir çünkü artık polis vatandaş tarafından sorgulanmadan istediğini yapabiliyor demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet senin dediin şekilde bi makale daha buldum elimde şimdi 2 tane falan makale oldu bu türkiyenin durumunu insanları korkutarak anlatan. Tek yapmam gereken şey kaldı ödevimi yazmak xP Hala başlayamadım ehehe. Şöle Sir'ün yazılarını alsam bi paper çıkar aslında xP
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...