Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BSOD?

Alfheim

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, donanımım
Asus P5Q PRO
4x1GB 1066Mhz ddr2 crucial ballistix
hd4850

şimdi 1 ay öncesine kadar IRQL_NOT_LESS_EQUAL mavi ekranı alıyordum. BIOS dan ram overclock ayarını manuel'e alıp 333/100 olarak ayarladım. ( normalde auto idi ) Öyle sorunsuz 1-2 hafta çalıştı. Ondan sonra bu asusun güç tasarrufu muhabbeti için bi programını da yüklemişim update yaparken, o abuk subuk çalıştığı için ekran kartına yeterli güç sağlayamadığı için res atıp duruyordu bilgisayar. Onu da silip 1-2 hafta da öyle idare ettim. Şimdi de tamamen random restart atıyor. 2-3 saat önce restart attı, tam windows boot olurken tekrar attı. İşin komiği mavi ekran çıkıyor ve ben okuyamadan restart atıyor ( daha windows açılmadan ). Şimdi en son system failure olunca auto-restart özelliğini kaldırdım bakıp göreyim derdi neymiş diye. Event manager'dan

loglara bakıyorum :

Error code 00000024
Error code 10000050

bunlar var.

cmd den chkdsk yaptım. C yi normal check ediyor sorun falan yok. Şimdi de windows'dan D yi check ediyorum phase 4 de, biraz sürer heralde. Nedir sizce bu restartların sebebi falan ?
Çünkü o 1 ay önce falan ram arızalı diye servise götürdüm, evde memtest çalıştırırken zilyon tane hata bulan bilgisayar serviste hiç hata bulamamış. Adam da sorun yok diye geri yolladı.

Ve şunu farkettim, restart attıktan sonra boot esnasında, hard diski tanımlarken 3-5 saniye bekliyor(normalde yoktu böyle bişey). Sorun donanımsal dicem ama öyle olsa 1 ay 2 ay sorunsuz çalıştı bu bilgisayar o zamanlar da bişey olurdu. Bilgisayara yeni kurduğum bişey de yok ki yazılımsal bişey olsun.

örnek olarak bu en son restart, wowdayken wow error verdi işte şu şu dosya corrupt diye, ok dedim ve direk restart attı. Kafayı yemek üzereyim..

Edit : Bi tane de şöyle failure almışım..
said:
The file system structure on the disk is corrupt and unusable. Please run the chkdsk utility on the volume C:.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani ram arızalı dicem de, 3 aylık bilgisayar daha bu :). Fabrika çıkışı arızalı olabilir gerçi. Bi de verdiği errorlerin hepsi farklı parametreler tamamen kafasına göre :S of çıldırcam ya

edit: Şu da geldi aklıma, 2-3 saat önceki bsod'dan sonra, ses driverı uçmuş. Onu falan tekrar yükledim mainboard cdsinden. Sorun ondan dicem de ne alaka olcak. hehe

edit2: şunu da sorayım hazır aklıma gelmişken. C: yi chkdsk yaparken, işte kilitli dosyalar var ok'e basıp reboot edin gibisinden bişi söylüyor. Yapıyorum ve boot sonrası check disk çalışıyo. ama 1-2 saniye falan sürdü. direk sorun yok diyip windows'u çalıştırdı. Normal mi bu ? çünkü D: yi check disk yapıyorum 45dk oldu yeni geçti phase 5'e. Ama partitionlarda C: 200gb D: 750gb
Sosyal ağlarda paylaş

Ben aldığımda sıfır bilgisayarın 2 RAM modülü birden arızalı çıkmıştı, biri olsa neyse yani. Ertesi gün bir elimde onlar, bir elimde çamura yatamasınlar diye Memtest CD'siyle servise gittim, "ben daha sizden RAM falan almam" dedim iade ettim :p Sen bir daha bak RAM'lere bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle yapayım. Çünkü bilgisayar 5 gün testte kalmıştı orda. Adam memtestte kullanmıyorum dedi, başka bi program adı söyledi unuttum şimdi. Ya acaba adamlar ram leri değiştirmemek için test falan yapmadı da oyaladı mı beni :S, bi memtest'ten test edeyim ram leri de atarım yine post duruma göre. teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

Heh.. Memtest i çalıştırdığım saniye xxxx kodlu pair value ları hatalı store ediyor diye error aldım. şimdi benim 4 ram var.. 3 ünü çıkarıp ilk slotta test ediyorum 1 pairı.

Nasıl yapsam bu testi daha güvenilir sonuç alırım?

Anakartın ram socketlerinde de sorun olabilir çünkü.. Her ram i atıyorum %200 coverage a kadar 4 farklı slotta da test edeyim mi?

Bi de bu memtestin bi .iso vs formatında cd ye yazıp boot ile çalıştırılan versionu var bi de normal windowsda yaptığı test var. Hangisi daha güvenilir?

Teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, .iso yu burn edip şuan boot haliyle test ediyorum ram leri. 4 tanesini de. Pass i %100 e gelince bitecek mi ? Şunu sorucam ve de, şimdi dual channel olayı için, 4 ram var bu pass %100 e gelene kadar bir error bulursa, 0-2 ve 1-3. slotlarda 2 li kombinasyonlarla test mi edeyim ram leri? teki arızalı olabilir diye. Eğer ki öyle çıkarsa zaten pazartesi action var hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten biraz kıllanmıştım bu 4x1 ballistixden. 2GB ddr3 yerine bunu önermişti adam. ama test aşamasındayız demişti.

Çünkü memtest hata verdi ilk. Sonra bu .iso formatlı boot edilebilen versionu cd ye çekip onla test ediyorum 4 rami de
Test #8 de 0 hata verdi.

Zaten belirttimmi unuttum ama, 1 hafta orda testte kaldı bu ram ler adam arıza yok dedi.

gel de delirme ya.. voltaj sorunu dicem, o da değil defaultu 2.0V 2.2V veriyorum sanırım

edit: an itibariyle, memtest küfür gibi pass complete, no errors. Diyor. E ben bunun normal OS'de çalıştırabilen versionunu başlattığım saniye error vermişti. Help :S
Sosyal ağlarda paylaş

O IRQL_NOT_LESS_EQUAL hatasını ben de alıyorum arada. Mavi ekran çıkıyor, dumping memory falan diyor sonra restart atıyor. Windows yeniden başlayınca kritik hatadan kurtarıldı diyor ve çözüm ara gibi bir seçenek sunuyor.

Normalde Windows'un bu tür yardımlarının bir işe yaradığını hiç görmemiştim. Ama Vista ilk defa işe yarayan bir şey buldu ve sorunun anakarttaki on-board ethernet adaptörü olduğunu söyledi. Sonra kendi adaptör için update var mı diye arattı ama bulamadı.

Nette araştırdım hakkaten benim anakartta öyle bir sorun varmış. Sorun bende kırk yılda bir olduğu için çözümünü detaylı araştırmamıştım ama yine de eyvallah Vista demiştim içimden. Belki sende de bulabilir sorunun nerde olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de bir asus laptopta ayni hatayla cebellestim uzun sure. yogun testler sonucu intel chipli wifi kartta sorun oldugu ortaya cikti. zaten o seri cok sorunluymus ve herkes benzer sorunlar yasiyormus. intel'in de sadece o soruna yonelik wifi surucusu varmis. diger sorunlar da abuk subuk zamanlarda restart etmekten kaynaklanan sorunlar olarak cikmisti bende. format atip tum driverlari guncelleyince bilgisayar mavi ekran sorunundan siyrildi tamamen.

kissadan hisse, driverlarini da guncelle =)
Sosyal ağlarda paylaş

sorun $u. Eger overclock yaptiysan ve ekran karti mhz sini auto biraktiysan corruption oluyor. Guney koprusu sacmalayabiliyor kuzey koprusune atilan overclockla bile.

O nedenle Display Adapter i her zaman 100 mhz ye stackleyin. Auto birakmayin.

Gecmi$ olsun bu arada (-8

Ha bir de Micron D9 cipli ramlerden uzak durun, bendeki 1066 ballistixlerin 5. ayda biri patladi, digeri can ceki$iyor. Sende de sacma sapan sorunlarin nedeni bu olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi dün gece BIOS'dan AI Tuner'ı manual'e alıp 333100 yapmıştım ( servise götürdüğümde adamın yaptığı ayar ), öyle iken memtest'i başlattığım an error bulmuştu. Sonra onu tekrar auto'ya getirdim 7-8 saattir memtest error bulmadı. Ama adam manuel'e almadan önce de aynı hatayı alıyordum, auto iken yani eskiden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...