DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Merhaba arkadaşlar, bir kaç arkadaş toplanıp abercrombie nin internet sitesinden sipariş vereceğiz , yaklaşık 450-500 dolar tutacak , gümrük olayı değişti deniyor 1000 dolara kadar herşeyden %10 vergi alınacak deniyor , ama halen gümrükte malı takılanlar da oluyor 100usd ustü diye tam olarak bu olay ne oldu ben onu merak ediyorum.. bilgisi olan var mı acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 ben bunu konu dışına taşıtım daha iyi cevap alırsın hem görmezler burda hemde burası değil yeri yamuluyosam uyarın taşıyın tekrar mod arkadaşlar çünki bilmiyorum yanlış yapmış değilim sanki ama herkes hata yapar heyecanlandım ilk defa topic taşıyorum lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 arada bana kaynadı ama hacı dikkatimi çekiyü kalbimi kırıyün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Kim dedi 1000 diye, ya 300 oluyor ya 400, yılbaşı ve bayram zamanları +-1 ay diye geçiyor zamanı da. Sonraki 1 ayı sallamıyorlardır belki ama bilmem. Zaten normalde de 100 değil 130$ falan oluyor, 100€. Sonuçta 1000 dolarlık şeyi geçirmek de ordaki yamuğun elinde, 100 dolarlığı tutmak da, belki hepsi efsane kalıyordur bunların :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 DueLisT said: arada bana kaynadı ama hacı dikkatimi çekiyü kalbimi kırıyün ilkler unutulmaz seni unutmayacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 T.C. BAŞBAKANLIK Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.00.07.203-2875 Konu : İnternet Sitelerinden Alınıp Posta Yoluyla Gönderilen Ticari Nitelikte Olmayan Eşya 23.09.2008 * 23008 GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: 19.11.2004 tarih ve 31584 sayılı yazımız. İlgide kayıtlı yazımızda 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki “Gümrük Vergilerinde Muafiyet ve İstisna Tanınacak Haller Hakkında Karar”ın gerek “Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya” başlıklı 32 ila 34 üncü, gerekse ”Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde İthal Edilen Eşya” başlıklı 39 ila 41 inci maddelerinde belirtilen eşyanın karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olması gerektiğinden, internet sitelerinden sipariş verilen eşyanın 2000/53 sayılı Karar kapsamında değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı ve internet sitelerinden satın alınıp posta yolu ile gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, toplam değeri 100 ila 1500 EURO arasında olan eşyanın ithalinde İthalat Rejim Kararı hükümlerinin uygulanmasının icap ettiği belirtilmiştir. Ancak, 13.06.2008 tarih ve 26905 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 2008/13676 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2000/53 sayılı Karar’ın 40 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırıldığından, internet sitelerinden satın alınıp posta yoluyla gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşya ile ilgili olarak, gerçek kıymeti gönderim başına 100 ila 1500-avro arasında olan eşya için % 10 tek ve maktu vergi uygulanması, kıymeti 1500-avro’nun üzerinde olan eşya için ise İthalat Rejim Kararı’na tabi tutulması gerekmektedir. Bilgi ve gereğini rica ederim. S. Umman HAMİDOĞULLARI Gümrükler Genel Müdür V. rahata takın bi ya , deneyen var mı acaba benden önce ? ortalık biraz karışıkta.. tam deneyen yok insanlar korkuyor birz bende tabiki. evet var mı alan birseyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 kermit said: DueLisT said: arada bana kaynadı ama hacı dikkatimi çekiyü kalbimi kırıyün ilkler unutulmaz seni unutmayacağım bende seni ikinci el bölümünde avatarı gözüken ama başka bölümde sade member gibi hafiften , her cümlenin sonuna asfsafsa gibi şeyler bazen yazan biri olarak hatırlayamayabilirim de bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 gumruk vahsi bati direk orda pek kural islemiyor hala ne yazikki bir aydir ortada olmiyan paketi aramak icin bile rusvet istiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 düzgün işleyen bi kurum var mı bu ülkede acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 vardır muhakkak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 hangi ülkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 çeşitli ülkelerde o tip kurumların olduğu söylenmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 şehir efsanaleri işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 valla şöyle söylentilerle gelmeyin buralara inanıyo sonra insanlar, düzgün işleyen kurummuş peh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 hafiften var mı tereddükte kaldım bi an ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 ben play-asia.com dan tek seferde 100-500 dolar arası çok sipariş verdim ama hiçbirinde en ufak bir sorun olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wisslett Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Şimdi efenim şöyle oluyor 100$ altı bişi genelde gümrükte takılmıyor.Altını çizerek belirtiyorum genelde... Ama 100$ üstündeki her birşey için gümrük ödemek lazım diyor gümrükteki amcalar... Bana sorucak olursan canım ülkemde herşey keyfe keder işlediğinden şansın %50 yani geçebilirde geçmeyebilirde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 peki simdi kargonun degeri mi 100avroyu gecmicek? shipping handling diyelimki 75dolar + expidited shipping 20 dolar, oldu mu genel fatura 200dolar. Simdi bu mal takilir mi gecer mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 beyler bakın tekrar yazıyorum ticari olmamak koşuluyla 100€ ile 1500€ arasındaki internet üzerinden alışverişlerde ürün faturasının %10 u kadar standart vergi uygulaması başlatılmış. Uygulamayla birlikte artık satıcılara fiyat düşük yazılsın, gift işaretlensin diye yalvarmaya gerek kalmayacak. Fatura vermesi için yalvarmamız gerekecek , komple olay başka boyut kazandı 100euro olayı kalktı 1500euro ya cıktı , fakat urunun ticari bir maksat ile alınmadıgının filan kanıtlanması gerekiyor.Ben 5 parca filan siparis vericem tek parca 1000euro olsa ticari olmadıgını kanıtlayabilirim ama 6 parca esya daha zor. anlasılıyorki gumruk mevzuatının degistiginden daha kimsenin haberi yok ben size duyurmus oliyim o zaman erçek kıymeti gönderim başına 100 ila 1500-avro arasında olan eşya için % 10 tek ve maktu vergi uygulanması, kıymeti 1500-avro’nun üzerinde olan eşya için ise İthalat Rejim Kararı’na tabi tutulması gerekmektedir. tamam heralde artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 xlaidehlevar said: ben play-asia.com dan tek seferde 100-500 dolar arası çok sipariş verdim ama hiçbirinde en ufak bir sorun olmadı en son hangi tarihte ve ne kadarlık siparişte bulundunuz acaba? bu alışverişinizde %10 gümrük vergisi alındımı elinize ulaştığında ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 DueLisT said: hafiften var mı tereddükte kaldım bi an ?abercrombie boyner de daha ucuz valla internet sitesindekine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 sezon urunleri bulunmuyor ki ? bir de her boyner her ykm mağazasında yok. bulursan da her bedeni yok .. yok ta yok tam tırt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 gumruk vergisi nerden nasil odeniyor? DueLisT said: beyler bakın tekrar yazıyorum ticari olmamak koşuluyla 100euro; ile 1500euro; arasındaki internet üzerinden alışverişlerde ürün faturasının %10 u kadar standart vergi uygulaması başlatılmış. %10 vergi vermek istemiyorsak o zaman yine 100euronun altinda alisveris yapicaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 toplam tutara bakılıyor %10 gecmiyor ise alınmıyor ? kesin birsey yokki deneyen yok cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar