Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Kendi sistemimde okulun ağına farklı dns'ler, static ipler, arkadışımın evindekine farklıları, kendi evimdekine farklı, ailemin evindekine farklı atayabiliyorum.

Windows'da sadece tek bir DNS, statix ip belirleyebiliyorum, bu her ağda çalışmaya çalışıyor. Ben m birşey beceremiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

ha ekstra ip dns seyden ekleniyo galiba..

komut satirindan eklemistim ben ip 250 tane batch scriptle ama network connections -> interface sag tik properties -> ipv4 cift klik (ya da tcp/ip idi galiba windows xp de ikisinden biri -> ondan sonra advanced e tikla, onlar degil mi aradiklarin??
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Evet ama onu yapınca tüm bağlantılar için geçerli oluyor. Ben her ağa farklı ayar yapmak istiyorum. Annem bilgisayarını her taşıdığında oradan tekrar ayarlamasın.

Linux'de şu programı kullanıyorum:

http://www.redsend.org/wp-content/uploads/2007/11/wicd134.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Budur işte. Teşekkürler. Windows 7'ye böyle birşey kesin lazım artık. Niye koymaz anlamıyorum Microsoft, çok zor değildir her halde. Bir de clipbord manager bulsam tam olacak bunun gibi:

http://christianebbo.interfree.it/parcellite-history.png

Parcellite gibisi yok ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Belki de ekonomi okuduğum ve ekonomi tarihinde uzmanlaşmaya çaıştıımdandır, Parcellite'de Google Notebook'da aşrı işimi yarıyor. Araştırma olayları. Cross referencing falan yaparken değer biçilemez oluyorlar. Özellikle Parcellite.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
haha sharky, artik windows seni karadelik gibi cekecek. seviceksin anlaminda degilde desktop olayini unutursun yavas yavas.. desktop da 2-3 senedir kullanmiyorum linux u mesela bi cok seyi sor hatirlamam, windows da gozun kapali yaparsin.. ki ben japonca windows da ince ayarlar yapmistim o kadar ezberlemisim windows u. desktop anlaminda 20-30 kat fark var bilgimde benim ornegin.. benim ki de zorunluluktan baslamisti senin gibi ondan diyorum..

Zaten belirli bir suredir zorunlu MS kullaniyorum :) Hatta bayaa uzun bir suredir. Su son KDE ye bakmakla yetindim mesela bu karadelik mevzusu yuzunden.

Netekim hala sevemedim, hani senin gibi oo lan bak bu da varmis bu amcalarda olmadim hic.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de dedim ya seveceksin anlaminda degil diye.. ki vista kullaniyorum su an mesela, vista berbat bi isletim sistemi..

nedanko said:
64 bitini uzunca bir suredir kullaniyorum ve farkettim ki Vista cok dingil bi isletim sistemi.

Kullanicisini dingil zannettiginden, full buggy oldugundan, dingillikte sinir tanimayan isletim sistemleri dernegi uyeligine kabul edilmistir nazarimda..

ama ogrenmeden de olmuyor tabii, sorun ciktiginda duzeltebilmek gerekir, o da seni power user yapiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

standart kullanıcı olarak ilk izlenimim oldukça güzel olduğu yönünde. driver yükleme derdi olmaması çok hoşuma gitti , açılış/kapanış hızı da gayet iyi.

libraries özelliği güzel olmuş , ama tam becerememiş gibi geldi bana microsoft , picasadaki gibi eklediğimiz klasörleri güncelliyorsa harika olur.

nasıl quick lunch ekleyebileceğimi bilen var mı ? :)
Sosyal ağlarda paylaş

hala downloadla uğraşıyorum ama sormak istediklerim var kullanımış olanlara şimdi laptop a yüklemiş olan kimse varmı driverların tanınmaması mesela webcam yada wireless gibi boyle bi sorun yasıyan varmı bide beta sürümü olduğu için güvenlik problemleri çokmudur? firewall gibi yada başka güvenlik önlemleri gibi??
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Vista'yı sevenler support grup kursa yeridir.

-Hi. My name is Jeff, and I am a Vista user
- *clap, clap, clap...*

ben de seviyorum! (sanırım driver yüzünden oynadığım oyunda xpden daha yüksek fps alabiliyordum ve bu yüzden vistaya geçtim)
ayrıca kullandığım sistemin güçlü olmakla alakası olmasa da xpden daha stabil çalışıyordu vista
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
OSle duygusal iliski kurmuyorum.

(tu)çok makul

bende de bir güncel olma, hiç yoktan deneme tutkusu var. Final sınavlarının bitmesinin ardından Win7 kuracağım büyük ihtimalle. Şu an bir tek bilgisayarım olduğundan her an çalışır halde tutmak istiyorum ve hiçbir şeyle uğraşmak istemiyorum. Ama vista driverları falan kullanan daha hafif bir sistemse bu betadan çok memnun kalırım diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...