Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs Rum Kesimi, Rus'lardan tank almış

Bone

Öne çıkan mesajlar

valla hocam bende oyle zannediyordum ama belediyeye, imar'a a kadar Turkiye o kadar karisiyorki inanamazsin, siyaseti soylemeye gerek bile duymuyorum. Zaten nufus sahibi yaptirimi olan insanlar da genelde Turkiyeli (artik sermaye sahibi olduklarindan midir nedir bilemiyorum), kisacasi benim anladigim Kibrisli Turkler'in cogu konuda iradesi gecerli degil.
Sosyal ağlarda paylaş

üzgünüm ama bu ülkenin insanları kıbrıs yüzünden yıllarca ambargo altında aç yattı ekmeği yağı gazı karne ile aldı.

Kıbrıs gelişmek için ne yaptı ne proje geliştirdi neye çabaladı?Türkiyeden gelen paraya sırtlarını dayadılar yıllarca yattılar hala hepsinin durumu benim insanımdan iyi.

Bikere önce kendileri tüydüler adadan ingiliz vatandaşlığını kapan tüydü şimid kalanlar QQQQQQQQQQQQQ modunda
Sosyal ağlarda paylaş

Dürüst olmak gerekirse, 3-4 yeni mesaj okdum.. Bone'un yazdıklarına göz attım, benim mesajıma yazılanları okudum, ona olan cevaplara baktım vs vs... Genel olarak gözlemledim..

Okuduklarımdan gerçekten çok mutlu olamadım ne yazık ki ve okumayı bırakmak istedim..

Mighty_THoR ve Bone'un yazdıklarına katılıyorum genel olarak.. Açıkçası üzülüyorum, biz bu kıbrıs için kan döktük, amborga yedik aç kaldık, diğer ülkeler istilacı diye suçladı vs vs.. En sonunda da hırsız olduk..

Thugsta said:
Her pazartesi ve cuma ben karşımda KKTC ve T.C bayrağı önünde İstiklâl Marşı okuyorsam neyin ne olduğunun gayet farkındayım.

Bunu severek okuduğuna inanıyorum merak etme ama ne yazıkki okurken benim hissettiklerimi hissetmiyorsun.. Ben her okuduğumda gözümün önünde çanakkaleyi görüyorum, akdenizde batan gemilerimizi görüyorum..
Yanlış anlama, senin sevdiğine inancım sonsuz, sen de özgürlüğü görüyorsun belki ama yetmiyor (buna hak verdiğimi söyledim).. Ama peki ya şükran?

Thugsta said:
"Dedenin zamanı" başkaydı bu zaman başka.

O zaman, savaştan sonra benim dedem Kıbrısta güvenlikten sorumlu üst rütbeli subaylardan biriydi.. Sizin güvenliğiniz için görev yaptı, nöbet tuttu, sınır bekledi.. Bana kıbrısıda o geçmişteki insan sevdirdi..

@diğer insanlar
milliyetçilik, bayrak, kıbrıs... bir sürü laf dendi.. gördüğüm o ki, bundan 10-12 yıl önce T.C. gençleri ile şimdikiler arasında fark var.. Gençliğe Hitabeyi lütfen okuyunuz, İnkılap tarihini okuyunuz, boğazlar anlaşmaları ve savaşlarımızı tekrar okuyunuz.. Lütfen tekrar düşününüz..

Benim için bu tartışma burada bitmiştir, benim mesajıma cevap yazmayın, cevap verme lütfunu göstermeyeceğim artık.. Ben sizin düşüncelerinizi anladım ve saygı duyuyorum emin olun, yadırgama yada küçümseme değil amacım. Dilerim sizde beni anlamışsınızdır. Tekrar düşünmenizi temenni ediyorum sadece..
Sosyal ağlarda paylaş

Thugsta said:
Biz bi kere barış yapalım diyorsak zorda kaldığımız için diyoruz.

Simdi zorda kaldik diyosunda diyelimki baris yaptiniz Turkiyede cekildi sonrasinda ne olcagini dusunuyo Kibrislilar?Daha iyi bir durumda mi olucaksiniz?Bu bana gore su demek: "siz bizim icin oldunuz bizi korudunuzda Rumlardan ama biz Rumlari tercih ediyoruz genede" demek degil mi?

Thugsta said:
Hayır. O zaman ben kendi ürünümü nasıl yabancı ülkeye satacam?.Nasıl ülkemi tanıtacam ?

Abi simdi soyle bi olay var o adanin Rum kesimine geliyo mu turist?Yada siz iyi veya kotu bi sekilde unlu musunuz?Onuda gectim Antalyaya geliyor dimi turist Turkiyeye bagimliyiz diyosunuz e abi madem gelin o zaman antalyada yapin reklaminizi konusulsun acentalarla geziler filan yapilsin kucuk ornekler ama sizin ucu bucagi olmayan bir kumarhane olanaginiz var.

Thugsta said:

"KKTC için dünyayı karşına al" diyorsun ama bir hareketi yaparken bir ülke ilk önce kendi çıkarlarını düşünür.

E Turkiye neden dusunmesin?Diyosunki bagimsiz olalim ama Turkiye bir anda yardimi kesmesin.Tamam onemli stratejik oneminiz varda, benim dayimda orda yasadi baya bi zaman sunlari biliyorum bi kere Turkiye Askeri Ussu diye bi olay varki tamamen Turkiye topragi yani Turkiye tamam kurun abi ulkenizi desede orda asker bulundurmaya hakki var. Madem oyle biz neden yardim yapiyoruz sana?Neden burda herkes yavru vatan diyor size?Bence Turkiye bazi seyleri karsiliksiz yapiyor size..

Joscelin said:
Milliyetçilik zırvasını geçiniz. Kıbrıs şu anda tamamıyla Türkiye'ye bağımlı bir halde yaşıyor, gel gör ki "parazit ülke" konumunda bulunmaktan gayet de rahatsız olduklarını görüyorum.

Atip tutuyor herkes bi proje yapildi mi?Bagimsiz devlet kurmak isteniyor ama onun adimlari bile Turkiyeden bekleniyor.

Joscelin said:
Yani Türkiye kalkıp "Biz şu anda size yardım edemiyoruz, bizim gözümüzde ikinci plandasınız" dese, Kıbrıslı Türk ne yapar hiç düşündünüz mü? (Ne yapabilir mi deseydim yoksa)

Bi dakka yapamamasinin sucu biz miyiz?(burdan sonra diyceklerimi yanlis anlamasin kimse basa kalkma filan olarak cunku biliyorum olabildigince anlamaya calisiyorum Kibrislilarin uzgunlugunu)O kadar para gonderilmiyor mu?Gonderiliyor.Kumarhane gibi bi sektorunuz var mi?var-ki bence en karli sektor- Niye madem gelismek icin bi adim atmadiniz.Atamadik deniliyor.Onada biseyler diycem bizlere cok yakin bi ornek vericem.daha 90 yil oncesi Kurtulus Savasindan cikilmis -ki zaten harab bi sekilde girilmis savasa.Begenelim begenmeyelim 90 yilda ulke bu kadar gelismis -ki bence cok iyi gelisme.Neden sizde o kadar yildir bir gelisme yok?

Joscelin said:
Türkiye bir yandan Kıbrıs'ın kendi ayakları üzerinde durmasını engellerken, diğer yandan da "Bakın size nasıl da yardımcı oluyorum, bana karşı çıkmayın." diyor.

Nasil engelliyor anlamadim ben?Yani yukardada yazdim bi suru sey.Biri aciklar mi?

daemir said:
Türkiye'nin kıbrıs konusunda tek hatası; doğudan 35bin kadar insanı kıbrısa göç ettirmesidir. Bu insanların eğitim seviyeleri yoktur. Düşük veya çok değil, 'yoktur'. Resmen Türkiye de istemediği zararlı gördüğü insanları sürgüne göndermiştir

Iyiki gondermis 60milyonda 35bin kisi gitmis melek gibi ulke olmusuz.Cuvaldizi kendimize batiralimda sacma yerlere batirmanin manasi yok

daemir said:
Ayrıca kıbrıs da görev yapan polislerin vs. 10 milyar maaşa kadar yüksek maaşlar aldığını duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun da oradaki insanları rahat ettirip göç etmemesini sağlama politikası olduğunu düşünüyorum.

Bide sunu dusun o zaman?Insanlara sermaye, kalkinma saglama amaci?

Thugsta said:
Rumlar soykırım yapacaklarını 10 yıl önceden bağıra bağıra söylemişlerdi.Biz de armut topladık heralde.10 yıl öncesinden T.C.ye bir çok mektup yazıldı elimizden geldiğince yardım istedik.Fakat sizin cevabınız ne olduğunu biliyormusun ? Dönemin dışişleri mi ne bi başkanı "Eşyalarınızı toplayınız ve yavaş yavaş Anadoluya göç ediniz.Haa göç etmeden önce bir iş öğrenin ki bize yararınız olsun" diye "tşşk" geçer gibi bi cevap verdi.

Tamam basbakan ulke adina OKUZluk yapmis eyvallahda neden armut topladiniz?Ayricada oyle yada boyle yardim edilmedi mi?Tamam gec edildi, bundanda mutsuz oldunuz.O zaman madem askeri yardim yerine neden sadece silah istenmedi Kibris savasini verirdiniz?

rahan +1

maxigenous said:
Thugsta'nın iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Söylediği bir çok konuda da haklı. Aslına bakarsanız Türkiye'nin artık adayı uluslararası zeminde tanıttırmak için de ciddi bir çabası yok, mevcut durum kalsın havasındayız biraz da..

E bagimsiz ulke isteniyor.Gene biz onayak olursak nasil bagimsiz olunacak?

joscelin said:
Kıbrıs halkının tamamen tembel olmasının sebebi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Sen sırf politikadaki başarısızlığını örtbas edip, Kıbrıs'ta tutunabilmek için "Haydiin kalkın Kıbrıs'a gidiyorsunuz, yemeğinizi suyunuzu da ben vericem" diyerek binlerce insanı oraya gönderirsen, sonrasında da yine politikadaki başarısızlığın yüzünden kurduğun ülkeyi tanıyan tek ülke olursan, oranın halkı da götünü yayıp yatar. Atsan atılmaz, satsan satılmaz, Kıbrıs'ı içinde bulunduğu kısır döngüye sokan Türkiye'nin ta kendisidir.

yani kusura bakmada bende Kibrista okuycam gelecek yil ama hakkaten su paragrafin keske yardim edilmeseymis dedirtiyor insana.Abi nereye kadar Turkiye suclu olcak?adada hirsizlik oluyo Turkiye suclu tecavuz oluyomus Turkiye suclu, adamlar tembel Turkiye suclu.Kibrislilar demiycem genelleme olcak cunku ve Thugstadan anladigim kadariyla insanlarin geneli senin gibi dusunmuyor.Abi lutfen otur dusun hakkikaten herseyde mi suclu Turkiye?Yoksa birazda Kibrisin kendi polikasini yapip kendi yolunu cizmesi mi gerekiyordu?

Thugsta said:
Yapamamızın sebebi belki elimizde silah olmamasından olabilir miydi ? İlk olaylar cıktığında adamlar silahlar ile gelirken 12-13 yaşındaki cocuklar rumlara anca taş atabiiyorlardı.Filistindeki durum da pek farklı değil.

Cevap verdim yukardada aklima bi soru daha geldi: Eger basbas bagirdiysa Rum kesimi soykirim yapilacak diye, Turkiyeden baska yerlerde var yardim istenebilinecek?Neden Turkiye?

Thugsta said:
Bana kalsa asker burdan gitmemeli tabi ki.Ama eğer barış isteniyorsa (ki asker istemiyor) bir adım atmalı.

Bak abi simdi soyle dusun hatali kim en basta Rum kesimi degil mi?Neden biz ilk adim atalim kaldiki ilk adimi atan herzaman ezilir biz bi b*k yiyemiyoruz baris olsun demek gibi bisey.Simdi savas istemiyoruz insan olumu filan denilebilir ama devlet gozuyle bakmak lazim olaya oyle bi durumda hangi devlet insan hayatini salliyor allasen?Baris oldu daha mi iyi olucak haliniz?

Thugsta said:
adi lan derdimde abes kaçardı.Ben sana bir şey satamıyoruz diyorum sen bana tembel diyorsun.Sen bana yapabileceğim bir iş söyle ? Ne yapayım da ülkeme gelir sağlayım.Ülkeme turist mi cekeyim ? Afedersin ben daha bayrağımı açamıyorum yabancı ülkede nasıl turist cekecem ?

Cevap verdim yukarda genede e yatirim yapmamissiniz paraniz oldugu halde.Ne yapilmasi lazim?

Thugsta said:
O senin bakış açına göre değişir.Bana göre Türkiye elini bu adadan cekecekse parayı giderek azaltmalı.Eğer Türkiye bir anda parayı burdan cekerse bu adanın sistemi çöker.(Dünyada bu kadar bağımlı olan bir ülke yoktur sanıyorum varsa da aynı şekilde çöker)Bunun sebebi de bizim kazanc sağlayamayacağımızdan değildir.Joscelin'in de dediği gibi herşeyin Türkiyeden gelmesinden dolayıdır.Resmen Turkiye'ye uyuşturucu gibi bağlıyız.Bir anda ihtiyacımız karşılanamassa çökeriz.

Abi bana oyle geliyorki hic bi zorluk olmasin siz bagimsizlik ilan edin gibi bi felsefe var adada.Yani kimse elini tasin altina koymak istemiyor.Baska ulkenin gonderdigi parayla bagimsizlik olmaz olsada kalici olmaz.

sipeyskek said:
Şuanki duruma bakarsak sanki Türkiye AB üyesi de bolluk içinde yaşıyor hiçbir iç sorunu yok,diplomatik olarak çok kuvvetli sözü geçen bir devlet, zevk için kıbrısı izole etmişiz

Oyle olsak bile yardim etmek zorunda degilki Turkiye.Boyle bi bizde zor durumdayiz ama napalim gibi yazmissin.

Anason said:
Siz 30 yildir tum sinirlari herkese kapanmis, uluslararasi alanda becereksizligimiz yada gucsuzlugumuz sebebiyle bu konuda bir adima atamadiginiz yada atmadigimiz bir ulkeye, kalkipta tembel, deli gibi para yiyorlar he ho diyemezsiniz.

Ya bagimsiz olun diye Turkiye mi diretiyor?Siz istiyorsunuz Turkiyede "oturun oturdugunuz yerde" filan demiyor.Bagimsizlik mi isteniliyor.O zaman alinacak, verilmeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...