Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

rahatsiz said:
yazmisim nasil bir yontem izlenecegini. tutuklarsin mumkun oldugu kadar cabuk mahkemeye cikartirsin. toplumu bu insanlarin suclu olduguna ikna edersin. 1-1,5 sene insanlari hapiste tutmazsin.

Eğer geçmişi biraz inceleyecek olursan, 1-1,5 seneden daha kötülerini de bulabilirsin. Daha kötülerine kimse ses çıkarmadı, şimdi kendi başlarına gelince ağlıyorlar.

Bukadar hapiste beklemek iyi birşey değil. Ama sistemin bukadar yavaş işlediği 20 yıldan uzun süredir de biliniyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:
yazmisim nasil bir yontem izlenecegini. tutuklarsin mumkun oldugu kadar cabuk mahkemeye cikartirsin. toplumu bu insanlarin suclu olduguna ikna edersin. 1-1,5 sene insanlari hapiste tutmazsin.

dimi delil filan toplanmasın yazı tura ile bulalım kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Eğer geçmişi biraz inceleyecek olursan, 1-1,5 seneden daha kötülerini de bulabilirsin. Daha kötülerine kimse ses çıkarmadı, şimdi kendi başlarına gelince ağlıyorlar.

Bukadar hapiste beklemek iyi birşey değil. Ama sistemin bukadar yavaş işlediği 20 yıldan uzun süredir de biliniyordu.

rahatsiz said:
gitsin ama yontemi bu degildir. hic bir ulkede bu sekilde islemez toplumsal davalar. diktatorlukler haric. onlar toplumu bolmekten korkmaz, sekillendirmekle mesguldur cunku. hic bir mantikli, demokratik insana bu davayi anlatamazsin. bu isimleri tutukladik bir sene hapiste tuttuk, mahkemeye bile cikartmadik, bunu da hukuk icin, demokrasi icin yaptik diyemezsin. ancak bu insanlar gibi dusunduklerini sandiklarimda bu tip yontemleri kullandilar dersin. bu da ilerleme olmaz. ayni bokun laciverti olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
rahatsiz said:

dimi delil filan toplanmasın yazı tura ile bulalım kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu.

delil toplama isini tutuklama sonrasi yapiyorsan zaten o is bastan yanlis.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yalçın küçüğün doğu perinçekle, pkk'yla ilişkileri ve yeri geldiğinde darbe çığırtkanlığı yaptığı herkesçe biliniyo, bence çok sürpriz değil gözaltına alınması. serbest bırakılması da sürpriz olmaz ayrıca =)

genelkurmay izin vermeseydi hukuka müdahale etmiş olurdu, bu da bir ilk olmazdı. ama anlaşıldığı kadarıyla ilker başbuğ muhtıralardan, geceyarısı bildirilerinden, siyasete ve hukuka müdahalelerden uzak durmaya kararlı. eh, yerinde bi karar. ayrıca bunun gerçekten başlıktaki gibi komple "tertip" olduğunu düşünen bir TSK olsaydı karşımızda, bence çok farklı tepkiler görürdük.

kusura bakma, cahil kaldım biraz, yalçın küçük'ün herkesçe bilinen ilişkilerini bi ben bilmiyorum sanırım, bi açar mısın? Veya bilen diğer herkesten biri de bunu yapabilir.

hukuka müdahale? benim bildiğim genelkurmay'ın kendi askerini teslim etmeme, kendi içinde yargılama YETKİSİ var, yani isterse vermez, ama bu hukuka müdahale olurdu hemen tabi. Vermezse atacağınız çığlıklar da askerin hukukuna müdahale sayılmaz zaten.

Genelkurmay, aynen dediğim gibi, "ahmet mi mehmet mi, alın hayrını görün" diyor, yani bu durumdan hemen muhtıralardan, geceyarısı bildirilerinden, siyasete ve hukuka müdahalelerden uzak durmaya kararlı olduğu sonucuna varmana, orduyu kendi işine gelen kılıfa sokacak sıfatlar takmana şaşırmıyorum artık, amerikancı liberal esintileri eserlerinde sıkça hissedilir halde.
Ha elbette umarım bir gün iç ve dış siyaset öyle bir hale gelir ki Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'ne herhangi bir saldırı kalmaz, ordu da kışlasından çıkmaz. Ama o zamana kadar ordu, kurulduğu günden beri yaptığı şeyi yapacak, bu ülkenin kurucu değerlerinin en yılmaz savunucusu olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Ha bişey daha sorayım, sadece sire değil, genele,
nooldu deniz feneri davası?
Hani türkiye'de de deniz fenerine yönelik bi dava açılacaktı?

İlişkiyse ilişki bunda da var, taaa başbakana kadar.
İddiaysa bunda da var, hem de milyon dolarlık.
Üstelik doğruca halka yönelik, üstelik doğruca insanların en asil duygularına saldırı var.
Üstelik Almanya'da hazır ispatlanmışı var.

Sahi nerelere gider bu Deniz Feneri incelense?
Sahi neden incelenmiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Ek olarak daha kötüsüne maruz kalmış tanıdığım insanların pek çoğu şuan oh çekiyor. Çünki daha kötüsüne bu insanlar yüzünden maruz kalmışlar. Etme bulma dünyası. akp daha iyi olmaya bilir, ama en azından pisliklerin bir kısmını da temizlemeklazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Rock said:

Ek olarak daha kötüsüne maruz kalmış tanıdığım insanların pek çoğu şuan oh çekiyor. Çünki daha kötüsüne bu insanlar yüzünden maruz kalmışlar. Etme bulma dünyası. akp daha iyi olmaya bilir, ama en azından pisliklerin bir kısmını da temizlemeklazım.

Bu ülkenin kuyusunu kazmışlarsa bende onlar için oh çekiyorum, keşke oralarda ölselermişte bugün oh çekemeselermiş diye de ekliyorum. Etme bulma dünyası naparsın. Pislikle pislik olmak lazım, herkesin anladığı dilden.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

simdiye kadar tutuklananlar. list by fedaykin

EMEKLİ ASKER

Tuncer Kılınç (MGK eski Genel Sekreteri-Emekli orgeneral)
Kemal Yavuz (Eski 2. Ordu Komutanı Emekli Org.)
Erdal Şenel (Genelkurmay Eski Hukuk Müşaviri Emekli Tümgerenal)
-İlyas Çınar (Emekli Kurmay Albay)
-Mustafa Levent Göktaş (Özel Kuvvetlerden emekli Albay)
-Muammed Sarıkaya (Yüzbaşı)
-Arif Doğan (JİTEM'in kurucularından)
Oktay Yıldırım (Emekli Astsubay)
Muzaffer Tekin (Emekli Yüzbaşı)
Mahmut Öztürk (Emekli Astsubay)
Gazi Güder (Emekli Yüzbaşı)
Rafet Arslan (Emekli Binbaşı)
Veli Küçük (Emekli Tuğgeneral)
Kemal Şahin (Emekli Jan. Kurmay Binbaşı)
Orhan Tunç ( Emekli Astsubay)
Şener Eruygur (Emekli Orgeneral)
Hurşit Tolon (Emekli Orgeneral)
Hasan Atilla Uğur (Emekli Albay)
Muhammet Yüce (Emekli Uzman Çavuş)
Mehmet Zekeriya Öztürk (Emekli Binbaşı)
Fikret Emek (Emekli Binbaşı)
Mehmet Fikri Karadağ (Emekli Albay)
Tanju Güvendiren (Devlet Güvenlik Mahkemesi eski Savcısı Emekli Albay)

AKADEMİSYEN

Kemal Gürüz (YÖK eski başkanı)
Yalçın Küçük (Yazar)
Habip Ümit Sayın (Öğretim Üyesi)
Emin Gürses (Öğretim Üyesi)
Kemal Yalçın Alemdaroğlu (İÜ Eski Rektörü.)
Prof. Dr. Uçkun Geray

SİYASETÇİLER

Erdal Şahin (Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Bşk.Yrd.)
Doğu Perinçek (İşçi Partisi lideri)
Ferid İlsever (İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı)
Mahir Çayan Güngör (İP üyesi)
Nusret Senem (İP Genel Sekreteri)
Tuncay Özkan (Yeni Parti lideri- Gazeteci)
Semih Tufan Gülaltay (Ulusal Birlik Partisi lideri)
Mete Yalazangil (DYP Kadıköy İlçe Genel Sekreteri)
Gürbüz Çapan (Esenyurt eski B. Bşk)

GAZETECİLER

İlhan Selçuk
Vedat Yenerer
Ümit Oğuztan
Tuncay Mollaselvioğlu
Hayati Özcan
Hikmet Çiçek
Halil Behiç Gürcihan
Hayrullah Mahmud
Özgür Güler Kömürcü
Öztürk Serhan Bolluk
Ergun Poyraz
Mehmet Adnan Akfırat
Nurhan Gökdemir
Yusuf Buldu

EMEKLİ POLİSLER
-İbrahim Şahin-eski istahbaratçı
Adil Serdar Saçan
Muzaffer Şenocak
Aydın Yüksek
Feridun Refik Nuhoğlu
Hasan Kılıçarslan

AVUKATLAR

Fuat Turgut
Kemal Kerinçsiz
Emcet Olcaytu

İŞ ADAMLARI

Hüdai Ünlüer
Mehmet Demirtaş
Ali Yiğit
İsmail Yıldız
Emin Canet Yiğit
Sami Hoştan
Sedat Peker
İbrahim Benli
Hayrettin Ertekin
Ali Yasak

DİĞERLERİ

Tanju Okan (Kuvvayi Milliye Derneği yöneticisi)
Ali Kutlu (Mersin'deki Kuvvayi Milliye Derneği dergisinin yazı işleri müdürü)
Murat Çağlar (Kuvvayi Milliye Derneği yöneticisi- Turizmci)
Yaşar Arslanköylü (Kuvvayi Milliye Derneği Adana Şube Başkanı)
Satılmış Balkaş (Kuvvayi Milliye Derneği Üyesi)
Bekir Öztürk (Kuvayi Milliye Derneği Başkanı)
Fuat Ermiş (Kuvayi Milliye Derneği üyesi- Serbest Meslek)
Tuğrul Derme (Kuvayi Milliye Derneği Balıkesir sorumlusu)
Hüseyin Görüm (Kuvvayi Milliye Derneği Teşkilat Başkanı-Taksici)
Erkut Ersoy (DSS-Özel Büro İstihbarat Grup Yöneticisi)
Kahraman Şahin (Kuvvayi Milliye Derneği Teşkilat Başkan Yardımcısı)
Erol Ölmez (Kuvayı Milliye Derneği'nde çaycı)
Sevgi Erenerol (Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü)
Abdullah Arapoğlları (Kuvvayi Milliye Derneği )
Erdal İrten (Kuvayı Milliye Derneği (1919) üyesi)
Raif Görüm (Kuvayı Milliye Derneği (1919) üyesi)
Yusuf Görüm (Kuvayı Milliye Derneği (1919) üyesi)
Recep Gökhan Sipahioğlu (Kuvayı Milliye Derneği ARGE Sorumlusu)
Muammer Karabulut (Noel Baba Vakfı Başkanı)
Hüseyin Gazi Oğuz (Kuvvayi Milliye 1919 Derneği Pendik İlçe Başkanı)
Ayşe Asuman Özdemir (Emekli Bankacı)
Mehmet Murat Yücel (Alaattin Çakıcı'nın lideri olduğu suç örgütünün Ankara sorumlusu)
Zeki Yurdakul Çağman (Muzaffer Tekin'in arkadaşı)
Tuncay Hacıbektaşoğlu (Kasap)
Saipir Debzlelvidze (Kickboks döğüş sporcusu)
İsmail Eksik (İsmail Paker adlı Ergenekon üyesi)
Vatan Bölükbaşoğlu (Türk İntikam Tugayı Üyesi (İnşaatçı) - Hacker)
Yusuf Tonçer (Doğu Perinçek'in koruması)
Aydın Gergin (Doğu Perinçek'in şoförü)
Yusuf Beşirik (Doğu Perinçek'in koruması)
Abdulmuttalip Tonçer (Tetikçi (Tüccar)
Murat Özkan (Galerici)
Asim Demir Atilla Aksu (İstanbul Adliyesi'nde memur)
Selim Akkurt (Bursa'da yakalanan tetikçi)
Coşkun Çalık (Tetikçi, Muhammet Yüce'nin kuzeni)
Ayhan Çelik (Planlanan suikast eyleminde gözcü, tetikçi Selim Akkurt'un akrabası)
İhasan Göktaş (Scientology Örgütü'nün Türkiye sorumlusu olduğunu söylüyor)
Rasim Görüm (Hüseyin Görüm'ün yeğeni)
Mesut Özcan
Mahir Akkar
Yıldırım Başaran
Mustafa Tavşan
Şafak Akbaş
Mesut Özcan

diyorsun ki bu insanlar pislik, kanundisi isler ile bir kisim Turkiye'ye kan kusturdular. hapiste tutup hakim karsisina bile cikartmadilar.
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim şey çok açık, hala anlamıyosunuz. bunca "tertip, akp oyunu, siyasi baskı" diye yırtındığınız şu ergenekon davasına, çok güvendiğiniz, her fırsatta kendinize siper ettiğiniz TSK bile herhangi bi müdahalede bulunmuyo. bu ülkede, bu çapta bi davayı TSK'nın izni ve onayı olmadan yürütmek mümkün değildir, malesef gerçek bu.

eğer dediğiniz gibi Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'nin (bu yoksa başka bi ülke mi, bildiğim kadarıyla biz sadece TC'yiz) "yılmaz savunucu"ysa ve siz bu "tertip" meselesinde haklıysanız; yani insanlar sırf kemalist-ulusalcı oldukları için içeri alınıyolarsa, TSK'nın daha en başından müdahalede bulunmasını beklerdim, yanlış mıyım?

yani TSK ya bu davanın meşruiyetine inanıyo, ya da Atatürkçülüğün yılmaz bekçisi falan değil. ayriyeten şemdinlide çok güzel görmüştük hukuka müdahaleyi, tekrar hatırlatmaya gerek yok.

deniz feneri davasını açmak kimin görevi? savcıların. neden savcılara yöneltmiyosun bu soruyu da bize yöneltiyosun? gidip ben mi açayım davayı? o davanın da başbakana kadar uzanması gerekiyosa uzansın, hiçbi itirazım olmaz, niye olsun ki.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

eğer dediğiniz gibi Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'nin (bu yoksa başka bi ülke mi, bildiğim kadarıyla biz sadece TC'yiz)

Senin görmek istediğin TC ile gerçekte var olan TC arasında dağlar kadar fark var. Mesela Laiklik ilkesiyle yönetiliyoruz şaşıracaksın ama. Henüz islami yönetime geçmedik.

sir said:

deniz feneri davasını açmak kimin görevi? savcıların. neden savcılara yöneltmiyosun bu soruyu da bize yöneltiyosun? gidip ben mi açayım davayı? o davanın da başbakana kadar uzanması gerekiyosa uzansın, hiçbi itirazım olmaz, niye olsun ki.

Ergenekon'un yılmaz savunucusu adamsın, tabiki sana sorulacak o sorularda neden şaşırıyorsun bu kadar bende buna şaşırıyorum.

Ayrıca asker devletiyiz biz, her zaman yönetimde de söz sahibi olacaklar ve var olacaklar. Bu ülke kurulmadan askeri düzeni kurulmuş, asker olmadan adım atamazsın bu ülkede. Polisi de kukla, siyasetçisi de kukla, hepsini dengelemekte Yüzyıllardır askerin işi oldu. İstediğin kadar yırtınabilirsin, TSK bulaşsa, aa demokrasi yok, bulaşmasa, aaa bakın TSK bile haklı görüyor olanları. Her türlü saldırı yapabilecek durumda silahlanmışsınız. Beyninizi yıkayanlara da helal olsun diyorum.

Bugün vardığımız barışın ebedi barış olacağına inanmak safilik olur. Bu o kadar önemli bir gerçektir ki, ondan bir an bile gaflet, milletin hayatını tehlikeye sokar. Şüphesiz, hukukumuza, şeref ve haysiyetimize saygı gösterildikçe, mukabil saygıda asla kusur etmeyeceğiz. Fakat, ne çare ki, zayıf olanların hukukuna saygının noksan olduğunu veya hiç saygı gösterilmediğini çok acı tecrübelerle öğrendik. Onun için her türlü ihtimallerin gerektireceği hazırlıkları yapmakta, asla gecikmeyeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin anlamadığın şey de şu dostum.
biz bu ülkede derin devletin varlığını, çetelerin oyunlarını hiçbir zaman reddetmedik. ergenekon gibi oluşum elbette olabilir, yasalara aykırı her hareket cezalandırılmalıdır.

ordu kendisini buna bulaştırmamak için kendi askerini veriyor, "bakalım yaergılansın, ne olacaksa olsun" havasında.

Yalçın Küçük'ün, Kanadoğlu'nun alınmasına da mı karşı çıksın ordu, sen böyle birşey olmasını mı isterdin, onu anlamıyorum?

Bizim dediğimiz, ergenekonun zanlılar çuvalına beğenilmeyen ne kadar adam varsa tıkıldığıdır.

D.F. davası da bir sürü adamı, ama bu defa kendi adamlarını, hatta başbakanı bile benzer bir çuvala tıkacağından sevgili savcılarımız bu konuda harekete geçmiyor.

Sevgili yandaş basınımız ve siz türkiyenin aydınlık geleceği kesim de bunun üzerine hiiiiiiiiiiiççççç gitmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

sir said:

Ergenekon'un yılmaz savunucusu adamsın, tabiki sana sorulacak o sorularda neden şaşırıyorsun bu kadar bende buna şaşırıyorum.

alakaya çay demle.

ben de penguenleri savunuyorum o yüzden meteorları da savunmalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Sg-1 sen Türkiyedeki tüm savcıların akp nin kontrolünde olduğunumu ima ediyorsun veya sanıyorsun ? Madem ki böyle bu kapatma davası nasıl açıldı ? Yargıtay içinde hükümete ve yaptıklarına karşı bildirilere o imzalar nasıl atıldı ? Bunları atanlar yargıda yetki sahibi insanlar değilmi. Bunların hepsi gizliden akp yandaşımı yoksa ? Fazla abartıyorsun. Söylediklerinle yaşadıklarımız malesef uyuşmuyor.

Dikkatini çekeyim , ergenekon savcısına laf atanlarada hatırlatayim. Şemdinli olayındaki savcının nasıl ihrac edildiğini hatırlayın. Bana göre o bile yargıtayın adına büyük bir lekedir. İsteyen istediği savcıyı sürdürtebiliyor. Yargıtay , genel kurmay olsun farketmiyor bu memlekette.

Yani şu ak şu kara şeklinde konuşmayalım bu tarz konularda. Savcıları sadece millet kontrol edemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Sg-1 sen Türkiyedeki tüm savcıların akp nin kontrolünde olduğunumu ima ediyorsun veya sanıyorsun ? Madem ki böyle bu kapatma davası nasıl açıldı ? Yargıtay içinde hükümete ve yaptıklarına karşı bildirilere o imzalar nasıl atıldı ? Bunları atanlar yargıda yetki sahibi insanlar değilmi. Bunların hepsi gizliden akp yandaşımı yoksa ? Fazla abartıyorsun. Söylediklerinle yaşadıklarımız malesef uyuşmuyor.

Dikkatini çekeyim , ergenekon savcısına laf atanlarada hatırlatayim. Şemdinli olayındaki savcının nasıl ihrac edildiğini hatırlayın. Bana göre o bile yargıtayın adına büyük bir lekedir. İsteyen istediği savcıyı sürdürtebiliyor. Yargıtay , genel kurmay olsun farketmiyor bu memlekette.

Yani şu ak şu kara şeklinde konuşmayalım bu tarz konularda. Savcıları sadece millet kontrol edemiyor.

Hem inkar et hem kabul et, o da güzelmiş. Çelişkiler içindesin.

ordu sürdürtebiliyorsa eğer, adalet bakanlığı marsa bile yollar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
...çok güvendiğiniz, her fırsatta kendinize siper ettiğiniz TSK bile herhangi bi müdahalede bulunmuyo. bu ülkede, bu çapta bi davayı TSK'nın izni ve onayı olmadan yürütmek mümkün değildir, malesef gerçek bu.

TSK nın onayı ve izni olmadan yürütmek mümkün değil sadece senin iddian, ordunun zaten hukuki işlere karışmaması gerekli. karışsa bir bok, karışmasa da "katılıyor" olması ayrı bir bok. belki de TSK'nın aklı başına geliyordur, birilerinin hem iktidarda olup hem de "gerçek iktidar TSK dır bütün sorumluluğu onda arayın" oyununu oynadığını düşünüyorlardır?

hadi bunu geçtim, verilen tepki "atatürkçülük laiklik" ekseninde değil farkındaysan. verilen tepki hükümete muhalif giden bir çok kişinin elden geçirilmesiyle ilgili. bir çeşit güç gösterisi gibi.

ha sen bunları görmezden gelip, "siz de 28 şubatta lölö yapmıştıız şini inanmam ben size" diyorsan.

zaten sen sizli bizli cümlelerle meşru kılınan haksızlıklarda kayıp olmuşun derim geçerim.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
dediğim şey çok açık, hala anlamıyosunuz. bunca "tertip, akp oyunu, siyasi baskı" diye yırtındığınız şu ergenekon davasına, çok güvendiğiniz, her fırsatta kendinize siper ettiğiniz TSK bile herhangi bi müdahalede bulunmuyo. bu ülkede, bu çapta bi davayı TSK'nın izni ve onayı olmadan yürütmek mümkün değildir, malesef gerçek bu.

eğer dediğiniz gibi Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti'nin (bu yoksa başka bi ülke mi, bildiğim kadarıyla biz sadece TC'yiz) "yılmaz savunucu"ysa ve siz bu "tertip" meselesinde haklıysanız; yani insanlar sırf kemalist-ulusalcı oldukları için içeri alınıyolarsa, TSK'nın daha en başından müdahalede bulunmasını beklerdim, yanlış mıyım?

yani TSK ya bu davanın meşruiyetine inanıyo, ya da Atatürkçülüğün yılmaz bekçisi falan değil. ayriyeten şemdinlide çok güzel görmüştük hukuka müdahaleyi, tekrar hatırlatmaya gerek yok.
defalarca söyledim. bi 20 defa daha da söylerim. şimdi tsk bir açıklama yapsa nolacak ? hiçbirşey olmaz. açıklamalarla birşey olmuyor artık. ne diyecekler ki çıkıp ? havlayan köpek ısırmaz zatne bir kere, konuşması da yanlış olur.

ha nolur ? asker ne yapabilir ? darbe yapabilir. hadi diyelim yaptı, o kadar kötü oldu durumlar. bu davanın yürüdüğü boyut öyle bir hal aldı ki, artık cumhuriyetçi ne varsa içeri almaya başladılar, iç savaş çıktı, asker de eaargh dedi ve darbe yaptı. şimdiki ekonomik krizin suçlusu asker olacak. işsizliğin suçlusu asker olack. ab reformlarının gerçekleşmeyişinin suçlusu asker olacak. mağduru oynayacak yine akp.

ha diyelim ki yapmadı bunu ordu, o zaman nolur. verebildiğimiz kadar zarar verleim laik cumhuriyete. şu an da olan bu.

pekii, senin iddiana gelelim. tsk bunu destekliyor içten içe diyorsun, danışıklı dövüş diyorsun. ben de sana şunu diyorum:

tsk said:
Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

bu ne demek ? açıkça, "hesap sorduk" demek.

sir said:

deniz feneri davasını açan savcıların hali nice olur sonra bu ülkede ? şöyle düşün bunu, sözkonusu olan akp olmasın 90'ların dyp si olsun. mehmet ağar hakkında dava açabilir miydin ? veya abdullah çatlı hakkında ? al işte, aynı şey. açamıyorlar. korkuyorlar. akp gidince, tüm bu davalar birer birer açılır, kimisi hapse girer, kimisi hapse girmez, 1 milyon ytl borcuna karşılık ev hapsi verilir, onunla aynı suçu işlemiş olan arkadaşı da cumhurbaşkanı olduğundan ona ceza verilemez, verilen ceza da affedilir.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Horizon said:

Hem inkar et hem kabul et, o da güzelmiş. Çelişkiler içindesin.

ordu sürdürtebiliyorsa eğer, adalet bakanlığı marsa bile yollar.

İki cümleyi ayırıp alt alta koyup okuduysan tabi anlayamazsın. Çelişki yok. Sen önceki mesajında diyorsun ki , savcılarımız diğer konularda harekete geçmiyor. Anlamı ne ? savcıların hepsi akp yandaşı olmuş ya da korkularından birşey yapmıyorlar. Neden korkucaklar o da meçhul.

Ben de sana diyorum ki , hükümet savcı kontrol edebiliyorsa yaşadıklarımızı şöyle bir düşünürsen hepsini kontrol edemedikleri belli. Devletin diğer kurumları da kontrol ediyor. Hani öyle söylüyorsun ki , bir tek akp kontrol ediyor... kimse onlara birşey yapmıyor.

Sen kapatma davası süresinde ve imza atılan bildirilerde , basın açıklamalarında afedersin ama uzaydamıydın ? paticiğe mesaj atan sen değilmiydin bu nickname le de , kimse birşey yapmıyor yapamıyor diyorsun. Ben sana söyliyim asıl çelişki şu an senin yaşadığın hayatta mevcut. Çünkü yaşadıklarını , gördük lerini ve duyduklarını söylediklerinle inkar ediyorsun.

Şunu da eklemek isterim. Bu ülkede bazı kurumların en üst mevkiinde olan bazı insanlar geçmişte devlet adamlarının asılmalarını onaylayan sözler sarfederken , bazı önemli isimlerin gözaltına alınması ile nedense dünya başlarına yıkılmış havasında görünüyorlar. Kimseye burda suçlu suçsuz demedim bu dava ile ilgili , kimsenin de dememesi lazım sonuçlanıncaya kadar.

Fakat şöyle bir gerçek var , eğer suçlu değilse insanlar gözaltına alınırken bukadar yaygara çıkarmaları hiç normal değil. Tam tersine kendine özgüveni olur suçsuzum alsınlar gözaltına , sonra ortaya çıkacak foyaları der. Burda nedense başta chp olmak üzere bu gözaltılarda afedersiniz sanki biyerlerine birşey batıyormuş gibi kıyameti kopartıyorlar. Soruyu sormak geliyor içimden acaba cidden alınan insanlar ile ilgili ciddi suçlar mı var ? ve bunları bildikleri için ortaya çıkacağından korkarakmı bukadar tepki gösteriyorlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
yahu ergenekon örgütünü oluşturan insanlar muhalif olmucaklar da ne olucaklar, iktidar yanlısı adam niye darbe teşfiklesinki?

sorun su ki, oyle bir orgut yok. Kictan sallama iddialarla nereye kadar...

Bir gun bu iktidar geldigi gibi gidecek, hepsi teker teker yargilanacak ve suclu bulunacak, ama coktan amerikaya kacacaklari icin de birsey yapilamayacak.

Hala hazirda ergenekon diye bir derin devlet orgutu var yalanina inananlara sasiyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
Bu ülkenin kuyusunu kazmışlarsa bende onlar için oh çekiyorum, keşke oralarda ölselermişte bugün oh çekemeselermiş diye de ekliyorum. Etme bulma dünyası naparsın. Pislikle pislik olmak lazım, herkesin anladığı dilden.

"Eve Dönüş". Oyunculuk açısından olmasa da anlattığı konu olarak bu yazına yeterli bir cevap verecektir.

Azmodai said:
Hala hazirda ergenekon diye bir derin devlet orgutu var yalanina inananlara sasiyorum...

Benim inanmayanlara şaştığım kadar şaşamazsın. Gerçi bir noktada haklı olabilirsin. Tek bir örgüt olamaybilirler, ama hepsi bir şekilde bir biriyle bağlantılı. Ayrıca bulunan silah, patlayıcı madde, uyuşturucu, darbe planı, vs... 'yi görmezden gelmeniz beni daha çok şaşırtıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan, bi kere dava şu son dalgayla öyle yerlere gitti ki.. 28 şubat gibi, susurluk gibi karanlık olaylara, yani daha ortada akp'nin a'sı yokken işlenen suçlara uzanmakta, e bu durumda "akpye muhalifleri alıyolar" argümanı zayıflamakta. bu adamların çoğunun "tarihi" akp ile başlamıyo ki..

bugün taraf'ın manşetine bi göz atın, belgesiyle beraber verilmiş "asker baskını iki aydır bekliyordu". altta, yine genelkurmaydan gelen başka bi açıklama "karargah evleriyle ilgili soruşturma sürmektedir". bahsi geçen karargah evlerinde, son dalgayla gözaltına alınan dokuz muvazzaf subayın görüntüleri bile mevcut. bu, hiçbişey değilse, TSK'nın da kendi içinde bi temizliğe gittiğini gösterir.

sizli bizli konuşmalardan kastım, 28 şubat sürecinde, veya hukukun siyasete alet edildiği diğer süreçlerde doğrudan rol oynayanlarla ilgiliydi, doğrudan seni kastetmedim yani =)

halen deniz feneriyle ilgili argümanlarla geliyosunuz, ergenekonla bağlantısını çözebilmiş değilim. bu ülkede doğan medya diye bişey var, deniz feneri davasının türkiye ayağına balıklama atlayacağına hanginizin şüphesi olabilir? kamuoyunu oluşturdun mu hiçkimse hiçbişey yapamaz, çünkü 90ların türkiyesinde yaşamıyoruz. adı yolsuzluğa karıştığına dair en ufak bi şaibesi bulunan akpliler istifa etmedi mi bikaç aydır? deniz feneri davası türkiyede açılırsa neden aynı şey olmasın? kısacası, yine burada görev savcılarda, ve bence vardır şu an dosya üzerinde çalışan savcı, müsterih olun =)
Sosyal ağlarda paylaş

yargıçların aylardır bu olay doğru mudur yalan mıdır diye bulmak için uğraştığı halde, ben çıkıp da bu olay doğrudur veya yalandır deme arsızlığını yapmıycam.

ancak şöyle bir sorunumuz var ki ülkedeki asıl sorun bu: eğer olur da siyasi iktidar veya halkın bizzat kendisi, akıllı olmazsa, kafasına vurup sindirecek bir mekanizmanın varlığını gerekli gören bir zihniyet mevcut. bu zihniyetin sahipleri, ola ki mahkemeler böyle bir örgütün varlığını teyit etseler bile kararın şaibeli olduğunu ileri sürecekler veya başka bir biçimde kararın karşısında durarak rahatsızlıklarını bildirecekler. çünkü esasında bugün araştırılan gibi bir durumun suç olmadığını düşünmekteler.

derin devletin varlığından çok derin devletin tabandan destek bulması korkutucudur. ama bu durum ne yazık ki ülkemizde bir realitedir.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
adı yolsuzluğa karıştığına dair en ufak bi şaibesi bulunan akpliler istifa etmedi mi bikaç aydır? deniz feneri davası türkiyede açılırsa neden aynı şey olmasın? kısacası, yine burada görev savcılarda, ve bence vardır şu an dosya üzerinde çalışan savcı, müsterih olun =)

Şaka mı yapıyorsun ?

Yolsuzluk yap, milyon doları götür, partideki uyduruk bir görevden istifa et ama partide faal ol, milletvekili ol, bütün güçlere bağlantın devam etsin, yediğin para cebinde kalsın,belediye başkanı adayı ol hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...