Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Derin devlet yok yani fizban?

Ben ergenekon ve balyoz davalarını AKP'in kendi derin devletini kurma operasyonu olarak görüyorum.

Sizin gibi çıkıp derin devlet yok, AKP ye karşı planlar yapılmamış, şemdinli kitabevi vs. gibi olaylarda askerin parmağı yok falan demiyorum valla.

Devletin içindeki çetelerden çok çekti bu millet. AKP de milleti düşündüğünden değil, kendini sağlama almak için bu çetelerle mücadeleye girdi. Poliste kadrolaştı, kendi polisini oluşturdu.

Olay bu kadar basit aslında, çok zorlamaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

derin devlet, ceteler falan vardir ya da vardi tabi de, tesla isimli sahis, zekeriya beyaz falan bunlara bagli midir o biraz tartisilir.

bir de gercekte olan bi ceteyi cokertmek icin neden delil uyduruluyo onu da tartisiriz bi ara. darbe.doc lar kopyalanan telefon rehberleri vs.

son 10 yilda ne olduysa memlekette her biseyi ayni baslik altinda topliyip ne kadar muhalefet, dusman, karsit goruslu ve elinde azcik guc olan adam varsa o orgute mensup diye tutuklandi.
aynen bu derin devletle ilgili kitap yazan insanlar tutuklandi.
ortada bi sorgulanan derin devlet varsa da artik tutuklanan insanlarin arasinda kac tanesidir bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır derin devlet vardır; suçlular da vardır. bunlar da yakalanmalıdır. sorduğum soru şu, ergenekon ve balyoz davaları derin devleti yıkmanın peşinde mi koşmaktadır; yoksa kendi derin devletini kurup, beğenmediği herkesi "derin" diye fişlemekte midir ?

bu davanın herhangi bir noktasını kabul edemem ben.

şemdinlide askerin parmağı var mıdır; asker cami bombalatacak mıdır vs sorularının cevabı için düzgün bir yargılama süreci lazım. bence yoktur, sence vardır. ama bu sorunun cevabı bence sence ile çözülmez. referandum yapıp bu adamlar suçlu mu diye de karar verecek değiliz. bu sorunun cevabı düzgün bir yargıyla çözülür.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

hayır derin devlet vardır; suçlular da vardır. bunlar da yakalanmalıdır. sorduğum soru şu, ergenekon ve balyoz davaları derin devleti yıkmanın peşinde mi koşmaktadır; yoksa kendi derin devletini kurup, beğenmediği herkesi "derin" diye fişlemekte midir ?

bu davanın herhangi bir noktasını kabul edemem ben.

kendi derin devletini kurup, beğenmediği herkesi "derin" diye fişlemekte midir ?

he bunu dedim işte, aynen böyle. kurunun yanında 10 katı yaş yanıyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Teşkilatın gözaltında tuttuğu kişilere Filistin askısı, falaka vb. yöntemlerle işkence uyguladığı ve yargısız infazlar yaptığı iddia edilir. Öldürdükleri kişilerin bazılarını gömerek gizledikleri bazılarını ise halkta korku yaratmak amacıyla bir yere attkları da iddialar arasındadır.[27] Eski JİTEM elemanı Aygan'a göre de bölgede cinayetlerin %80'i JİTEM tarafından işlenmiştir.[12] JİTEM adının ilk kez mahkeme tutanaklarına girdiği olay Yüksekova çetesi davasıdır. Silah ve uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere bir dizi suçtan yargılanan Yüksekova çetesi yapılanmasında Arif Doğan'ın da adı geçiyordu.[28]
JİTEM ve faili meçhul cinayet tartışmalarında genellikle 17 bin faili meçhul rakamı telaffuz edilir.[29][30][31] Ancak bu sayıyı abartılı bulanlar da vardır.[32][33] Prof. Dr. Ümit Özdağ, 17 bin faili meçhul iddiasının PKK'nın psikolojik savaş sloganı olduğunu savunur.[32]

c/p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...