utopia Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 necmi said: utopia said: Biz Osmanlı'nın torunları değiliz. Türkiye Cumhuriyetinin çocuklarıyız. Bunu ne zaman fark edecek bunlar, büyük merak içindeyim. Yani en azından ben değilim. Laikler tarafından kazandığınız 1 bonus puanınız hanenize yazılmıştır tebrikler Teveccünüz. Ayrıca değinmiş evet de,değinirken yanlış değinmeyecek öyle. fortuna demiş sanırım, çok doğru, başbakan açıklaması bu. Uzun uzun Osmanlı tartışmayacağım burada, ama benim mensubu olduğum devlet, Osmanlı sistemi yıkılıp da üzerine kuruldu. Çok uluslu ve insanları köklerine göre sınıflayan bir yapı yıkıldı, bu toprakta yaşayan köken ayrımı olmaksızın herkes Türk kabul edildi üstelik. İki devletin mantığı, yapısı birbirinden çok ayrı. O kültüre inanmıyorum o yüzden. O kültürden geldiğime de inanmıyorum. Öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 vöeh, osmanlıyı beğenmeyenlerde türemiş, ayak uydurmak lazım trendlere tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 osmanlı kusursuzdu hepiniz beğenmelisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 ben beğeniyorum. ^^ ama kusursuzluk Allaha mahsus B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 utopia said: ama benim mensubu olduğum devlet, Osmanlı sistemi yıkılıp da üzerine kuruldu. Çok uluslu ve insanları köklerine göre sınıflayan bir yapı yıkıldı, bu toprakta yaşayan köken ayrımı olmaksızın herkes Türk kabul edildi üstelik. Söylenecek söz yok üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 İsrail ateşkesi kabul etti. başlığının altındaki yorumun güzelliğine bak. Misafir 07.01.2009 16:18 erdoğanın çabaları tabi ki sonuç verdi,sonuç=kaale alınmadık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 osmanlının neyini beğeneyim allahın oğlancıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 o kültürden geldiğime inaaanmıyorummm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 biz uzaydan indik zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Hadi polemik başlasın =) TC Osmanlının bir uzantısıdır aslında; onda yaşanan tecrübelerden çıkmıştır ki zaten yöneticileride aynı insanlardır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 http://img512.imageshack.us/img512/8357/72623804ya2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seph Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 sdfklşjsdfklşKLŞJSDLŞFGJKSDFGJKLŞSDFGSDG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Abi ne kadar inkar etsenizde çoğumuz osmanlı soyundan geldik.Osmanlı bizim için olsa olsa zaten bir tarihi devlet olur.Günümüzede müzelerde diyaloglar geçer.Veya tarih kitaplarında.Yani 1923'de ufolarla "Türkler" diye bir ırkı ışınlamadılar bu topraklara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
utopia Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Garager said: Abi ne kadar inkar etsenizde çoğumuz osmanlı soyundan geldik.Osmanlı bizim için olsa olsa zaten bir tarihi devlet olur.Günümüzede müzelerde diyaloglar geçer.Veya tarih kitaplarında.Yani 1923'de ufolarla "Türkler" diye bir ırkı ışınlamadılar bu topraklara. evet ben de yoktan var olduk diyormuşum meğerse. sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 e hadi laf sokmuş ol bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 said: Çok uluslu ve insanları köklerine göre sınıflayan bir yapı yıkıldı, bu toprakta yaşayan köken ayrımı olmaksızın herkes Türk kabul edildi üstelik. bu toprakların üstünde yaşayan herkes kendini türk olarak kabul etmiyor ama, mükemmel sistemin öyle ufak bir kusuru var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 iki resim de birbirinden müthiş ohahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 overseer +1 osmanlı soyu yurtdışında yaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Garager said: Abi ne kadar inkar etsenizde çoğumuz osmanlı soyundan geldik.Osmanlı bizim için olsa olsa zaten bir tarihi devlet olur.Günümüzede müzelerde diyaloglar geçer.Veya tarih kitaplarında.Yani 1923'de ufolarla "Türkler" diye bir ırkı ışınlamadılar bu topraklara. osmanlı soyundan gelmeyi kastederken osmanlı topraklarında yaşamaktan bahsediyorsan ona bir şey diyemem tabi. öte yandan genetik mirastan bahsediyorsan bence türkiye çapında bu açıdan adam akıllı seyreltilmemiş bir insan bulman çok zor. otur bir arkadaş masasına kaçınızın ailesinde göçmen var de anlarsın. ben gelişi güzel girdiğim bir muhabette benim gibi bir tarafı çerkez göçmeni olan 3 kişi buldum (6 kişi arasında) sen düşün. türkiyede genetik miras üzerinden milliyetçilik ya da tarih yapmak bence çok saçma, ha ülke sevgisi diyorsan o başka bir mesele kanla alakası yok tamamen özgür irade ile alakası var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garager Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Olabilir.Osmanlı soyunu kabul etmiyor olabilirsin.Fakat 12 milyon nüfus ( 1920-30 ),bunların en büyük ihtimal 5 milyonu ermeniydi rumuydu desen.Bugün T.C'nin bence bi % 60'lık kısmı ( laf sokmak isteyenler için ipucu;aziz nesin ) osmanlı soyundan geliyordur. Tabi bana göre.İstatistik yaptımmı hayır.Oranlar varmı hayır.Sayılar varmı hayır. Ama sonuçta T.C'nin genel itibariyle soyu osmanlı devleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Osmanlı soyu diye bişey yok ki.Osmanlı soyu dediğin sadece padişahlarda var.Türkler her zaman Türktü öyle osmanlı soyundan olamadı hiç bir zaman.Bi aralar denediler Rumlara,araplara,bulgarlara sırplara osmanlı demeyi ama tutmadı zaten.Osmanlının yönetiminde de pek Türk yoktur ilk zamanlar hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 osmanlı soyu nerde padişahlarda var hangi gelinleri osmanlıymış onların? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Y kromozomu sadece erkeklerde var.xleri boşver yler hep osmanlı.Tabi araya sütçü karışmadıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 osmanlı soyu geyiği biraz gereksiz. kimin neyin soyundan olduğu pek birşey fark etmiyor, olay birazdan kültürel olarak hangi gelenekten geldiğine, yada kimliğini 1923'le mi yoksa daha öncesiyle mi bağdaştırdığında bakıyor. türk insanının ciddi bir sorunu bence bu; cumhuriyet devrimleri neredeysen tamamen osmanlı kültüründen/geleneğinden evrilerek değil, osmanlı kültürünü/geleneğini harcayarak yapıldı. yani cumhuriyet osmanlının gelişme kaydederek ulaştığı bir sonraki nokta olmadı çoğu diğer ülke gibi. osmanlı yıkıldı, osmanlı bitti, osmanlılar başka insanlardı, biz farklıyız oldu. iyi/kötü falan ama sıkıntı bence cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar