Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hirsizlar dilenciler humm

dory

Öne çıkan mesajlar

Az once ev arkadaslarim soyledi.
İkisinden de farkli zamanlarda, ayni dilenci gelip kapidan para istemis, tabi vermeden gondermisler.
Yakin zamanda 2 tanidigim insan soyuldu yuzuncu yilda, yani hirsizlar cirit atiyo desek yalan olmaz.
Polislerin de acikcasi bişey yaptiklari yok, arkdasimin evinden 12milyarlik esya caldilar, yaptiklari tek sey gostermelik bi parmak izi almak ve pişpişlemek oldu.
Yani polislerin de pek umru degil.
3 kiz kaliyoruz evde ve haliyle tirstik, sonuc olarak yaptiklari sey evi kontrol etmek.
Kim var kac kişi var ne aralar evdeler falan gibi
geceleri ev genelde dolu ama arkadasimin evine oglen saati girdiklerini düşünürsek, saat sorunlari yok bu insanlarin.
Ne yapmamizi onerirsiniz? Cunku cidden korkuyoruz, eve yabanci birinin girmesini, esyalari calmasini falan gectik, ya birimizin evde oldugu saate denk gelirse ya da karsilasirsak falan sonuclari hos olmaz.
Oyle işte, akil verin lütfen =)
Sosyal ağlarda paylaş

parmaklık.
gözle görülebilir yere "dikkat alarm var" diye bağıran alarm göstergeleri olabilir. ha kimi hırsızlar kişisele bağlayıp challenge olarak gördüklerinden özellikle gidip o eve giriyolarmış falan. çok acayip bi psikolojileri var.
anti-hırsız pimapenleri vardı bir de ama öğrenci evi ise kasmazsınız sanırım bu kadar. kilitleri yenilebilirsiniz anbılivıbıl kalitede kapı/pencere kilitleri olabilir. akşam bi yere çıkarken oda/koridor ışığını gündüz tv/her hangi bir ses kaynağını açık bırakıp gidin. bilumum paranoyayı bastırmak için birebir. ha ama üzgünüm çoğunlukla bi işe yaramıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer pencereler pimapense bunlara ek bole kilit gibi bişi takıolar. ufacık bişi bi bolumu pencerenin kenarlığında biri çerçevenin. bi tanede saglam demir weriolar. onu takıosun imkanı yok açılmıo pencere falan. kapı içinde surgu olabilir en saglamından.
Sosyal ağlarda paylaş

zor valla türkiyede tek başına eve çıkmak. bizim eve öğlen vakti 4 kişi levye ile kapıyı komple sökmek yöntemini uygulayarak girdiler kapının ne kalesi kaldı ne çeliği hendek kazıp lav doldurcam sanırım. hayır bir de 4 kişi ve ellerinde levye var, karizmatik oğlanlar atlar "benim evime girenin vay haline" diye de bu durum da pek öyle değil kafana levyeyi yiyebilirsin.

öte yandan israillilerin yaptığı 2 milyarlık bi kapı var o da çok sağlam 4 yönden kilit çıkarıyor kapı onu ancak dinamitle yıkarlar ondan takıldı eve o olaydan sonra.

ve aynen polis şunu yaptı:

said:
yaptiklari tek sey gostermelik bi parmak izi almak ve pişpişlemek oldu.

ve üstüne "almayın boşuna parmak izi" deyince "ama hırsızların %20sini yakalıyoruz" gibi bir cümle sarf etti içimden "iş üstünde yakalananlar onlar da herhalde ya da ev sahiplerinin dövüp getirdikleri" demek geçti. demedim bir an önce her tarafa bir şeyler sıkıp gitsinler diye.

Ha bu arada unutmadan ekleyeyim, o 4 hırsızı çıkarken bir komşu gördü, gidip ifade verdi ve suratlarını çizdirdi ona rağmen yaklanamadılar. Bukadar da acınası durum, görülmeleri bile yetmiyor, bir dahaki sefere fotoğraf makinası kullanmayı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

önlem olarak 2 milyarlık kapı dışında, gece için en iyisi herhalde yatarken en çok görülen ışıklardan birini açık bırakmak. hani bir hırsızın size gelme ihtimali binde birse onla beraber yüz binde bire düşer tamamen olasılıksal düşünüyorum. öğlen vakti evde değilseniz sorun değil artık valla ben "cana geleceğine mala gelsin" diyorum. öğlen vakti için gerçekten kapıta nöbetçi dikmek dışında ne yapılabilir bilmiyorum, iyi bir hırsız herhalde çoğu kapıyı yarım saatten kısa sürede açar gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

ya o alarmlar ne kadar sağlam onu hep merak ettim ben. benim çalıştığım bir bilgisayar labında vardı, şifreyi girmeyi unutrsan gerçekten de sağır edecek derecede sesli bağırıyor ama bir sopayla hemen kırılıp kırılmadığını bilmiyorum.

levyeyle kapıyı açmışlar kimse tınlamamış, o alarmın ömrü 5 saniyeden fazla değilse kimsenin ruhu duymaz gibi geliyor bana
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum belki sağlamdır baya hiç sağlamlığını ölçmedim bilen varsa söylesin :p

ya da iki alarm takabilirsiniz öğlenleri ama çok zahmetli tabi.

Ha alternatif olarak, bulması zor bir yere takabilirsin (annemin eczanesinde öyle, içerlerde bir yerde). gerçi annemin eczanesinin yanında karakol var sdf. orayı da soydukları gün bu memleketin çivisi çıkmıştır
Sosyal ağlarda paylaş

şeyler var.

sürekli random olarak farklı ışıklar veriyor. sanki tv açıkmış gibi oluyor.

şayet oldu da siz evdeyken girdi hırsız; elektroşoklu coplar var. direk bayıltıyor, hatta abartırsanız kalpten gidebilir bile. sonra çıplaktım falan diyip cezadan sıyırabilirsin lol.
neyse elektroşok cop alın diyeceğim. zaten onun çıkardığı ses yeterince korkunç oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Alarm taktırın. Ne kadar kapı, pencere, oda varsa hareket dedektörü takılmalı. Alarmdan kastım şirket vasıtasıyla takılan alarm tabii yoksa McGuyver'lığın manası yok. Güzel sistem, alarm çalarsa arayıp soruyorlar. Eğer yanlışlıkla çalmadıysa (şifre soruyor) hemen polis yolluyorlar. Açık pencere, balkon kapısı, balkon panjuru vb. bunlar davetiyedir. Ayda 15 dolar falan. Aletler de emin olmamakla birlikte 80-100 ytl birşeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

pronet
bizim ewde bundan war. evin her odasında bi tane kucuk goz war. en ufak harekette deliler gibi çalıo ayrıca bide guvenlik şirketine gidio bu alarm. ordan ewi arıolar. onceden belirlediğiniz şifreyi soruolar. eğer telefon açılıp şifre dooru soylenmezse direk polisi gonderiolar ewe. ayrıca ole alarma wuriim kırılsın diede bişi yok. bide ewin dısına bole ısıklı bişi koyuyolar "BURDA ALARM WAR ONA GORE" die bağırıo resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...