Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babylon - Ubuntu

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Babylon programı benim gordugum en başarılı sözlük programlarından biri belki en iyisi . windows zamanında bunu kullanıyordum ama şu an Ubuntu kullanıyorum ,bu babylon zımbırtısını nasıl kullanabilirim . Wine denen şeyle kurdum , çalıştırınca icon'u yerleşiyor babylon açılmış gibi ama hiç bi tepki yok . Bi arkadaş anlatabilirse babylon nasıl çalıştırılır tutorial gibi süper olur , olmadı bu BGL dosyalarını - babylon un sozluk dosyaları - okuyabilen başka bir ubuntu programı ya da bu BGL yi convert edip sonra okuyabilen falan filan ..

Açıkçası babylon etkinliginde bir programa ihtiyacım var ubuntu için , adı ister babylon olsun ister olmasın farketmez =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Daha iyi bir program var.

Stardict.

Add/Remove'dan bunu yükle. Sonra /usr/share/stardict/dic klasörüne aşağdaki dosyanın içindeki klasörü at. (Önce klasörün içindeki her şeyi sil.)

Bu klasöre yazma izniyle girmek için sudo nautilus diyerek açman gerek nautilus'u. Eğer öyle açamazsan (Ubuntu sudo ayarlarını değiştirmiş olabilir) Ubuntu kullanıcısı olan birine sor.

http://prdownloads.sourceforge.net/stardict/stardict-dictd_www.dict.org_gcide-2.4.2.tar.bz2?download

Bu sözlükte (tamamen ücretsiz) 174222 madde var ve neredeyse hepsinin kullanım örnekleri ve etimolojik kökenleri de yazıyor. System tray'a yerleşiyor ve kullandığın programda (Firefox, Ooo, her ne olursa) bilmediğin bir kelimeyi normal olarak kopyalayacakmış gibi şeçip atayacağın ksayol tuşuna basarsan minik bir popup çıkıyor kelimenin izerinde ve anlamını yazıyor.

Google Translation için arabirim olarak kullanılabiliyor. Japoncadan çeviri yapabiliyor, Yahoo ve Altavista'dan çeviri yapabiliyor. Programını yüklersen kelimeleri okuyabiliyor sesli olarak. İnternet üzerinden onlarca sözlük'de arama yapabiliryor. Şeçilen kelimeleri tarama özelliği açıkken ramde sadece 4 MB yer harcıyor.

Eğer yetersiz gelirse şu sözlükleri de ek olarak yükleyebilirsin:

WordNet
Moby Thesaurus II
Jargon File
Bouvier's Law Dictionary
English irregular forms

Daha klasik birşey istiyorsan:

Longman Dictionary of Contemporary English

Eğer ansiklopedik birşey istiyorsan:

The Britannica Concise Encyclopedia
Sosyal ağlarda paylaş

Beceremedim galiba ya .
verdigin linkten 3 tane dosya çıktı , .idx .ifo ve .dict.bz diye bunları attım /dic in altına .. stardict i çalıştırdım bişey bulamıyo .

Sanırım aktif edemedim bu sözlükleri .. ingilizce-tr mi bu arada verdigin şey senin ?

Edit: Tamamdır hallettim galiba . Güzele benziyor =)

Edit 2 : Hatayı nerde yaptığımı söyliyim de okuyan olursa uğraşmasın..Gerge nin verdigi dosyayı direk /dic klasorunun altına attım ben dosyalarını ama klasor olarak atmak gerekiyormuş.Yani sozlugun adı paticik ise , sadece onun dosyalarını atmak yetmiyor onu /dic/paticik in altına atmak gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...