Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İsrail - Filistin

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar israil filistine saldırıyor. tabiki konu bu değil konu başbakanımız çok ses çıkarıyor tüm dünyadaki en çok ses çıkaran bizim başbakanımız...

sabah uyan türkiyede de seyrettim haberlerde israil filistine saldırmadan önce türkiye ile 167 milyon $ silah anlaşması yapmış. Bunlar yetmiyormuş gibi israil ile yıllar ticaret oranı 2.4 milyar $ bunun 1.8 milyar $ silah ve savaş üzerine yapılan anlaşmalarmış. Bu TV bize söyledigi bir konu ama aynı zamanda bilinen bir gerçek var türkiyenin savaş ticaretinde en çok parayı israil alıyor...

şimdi israile askeri ve para konusunda en çok parayı biz verdiğimize göre en çok bizim bağırmamız mı ? gerekiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail savaş uçaklarındaki pilotların da eğitim sürecinin bir bölümü Türkiye'de gerçekleşiyor. Bu da AKP iktidarı döneminde yapılan bir anlaşma sanırım. Bence Tayyipçik BOP eşbaşkanı olarak ortada görünüp, bakın çalışıyorum mesajı veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
İsrail savaş uçaklarındaki pilotların da eğitim sürecinin bir bölümü Türkiye'de gerçekleşiyor. Bu da AKP iktidarı döneminde yapılan bir anlaşma sanırım. Bence Tayyipçik BOP eşbaşkanı olarak ortada görünüp, bakın çalışıyorum mesajı veriyor.

demek ki biz en fazla bağırması gereken ülkeyiz ...
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
yahu para kazanıyoruz ne bağırması

silah sanayiden kazandığın para ülkeye mi geliyor sanıyorsun ...

167 milyon dolarlık anlaşma yapmış türkiye . ve ertesi günde israil filistine giriyor .. bir gün önce girse belki anlaşma olmuyacak ...

şimdi sorulması gereken soru türkiye israil yanında mı ? Filistinin yanındamı ?
Bence seste ve görüntüde Filistin parada ve güçte israil... Ruhlarını satmayan orospulara benziyoruz... herşiyimizi vermişiz israil ve ABD ye sonra da kendi kendimize dövünüyoruz Tayip erdoğan dolaştıda ne oldu ... Şimdi zararlı oturmamaz lazım diyor ... Zarar ediceğini anladı.
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeye gelmiyor da nereye gidiyor anlamadım?

türk silah üreticilerinin vergi ödemediğini mi savunuyorsun?

bi de küfür etmeyelim yassah.

ruh muh yalan işler bunlar. martta işsizlik % bilmemnekaçı vurunca keşke 150 diilde 550 milyon dolarlık silah satsaymışız dicez : )
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

ruh muh yalan işler bunlar. martta işsizlik % bilmemnekaçı vurunca keşke 150 diilde 550 milyon dolarlık silah satsaymışız dicez : )

Allah rızkını verir kardeş, 3 çocuk istiyoruz her aileden! Olmadı seçimden seçime erzağınız bizden, parası IMF'den.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
aynı zamanda bilinen bir gerçek var türkiyenin savaş ticaretinde en çok parayı israil alıyor...

şimdi israile askeri ve para konusunda en çok parayı biz verdiğimize göre en çok bizim bağırmamız mı ? gerekiyor...

Burdan anlaşılan İsrail satıyor, biz de alıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

ya anlamadım ben silahı biz satmıyor muyuz?

biz alıyorsak yuh

biz satıyorsak niye ver ver bitmemiş olsun ki anlamadım, parayı biz alıyoruz sonuçta : )

said:
türkiyenin savaş ticaretinde en çok parayı israil alıyor...

valla bu sözden ben öyle anladım
istail bizi kazıklıyor yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
İsrail savaş uçaklarındaki pilotların da eğitim sürecinin bir bölümü Türkiye'de gerçekleşiyor. Bu da AKP iktidarı döneminde yapılan bir anlaşma sanırım.

erbakan döneminde.. 23 şubat 96'mış tarihi.

işin bi de diğer tarafı var. ben ortaokuldaydım ki sene 97falan herhal. UAV (insansız uçak işte) ile ilgili haberler vardı. bizimkilerin şöle bişi de yapmış olması lazım (adını hatırlamıyorum) bi platformdan atılan planör gibi bişi. neyse 2004'te TIHA diye bi proje ile çıktılar falan.. sonunda israil'den heron'u aldık. yani bi yerde elin mahkum (ya da mahkum bırakılıyor)

silah sistemlerini geliştiremiyorsan alıyorsun tabii. adam sığınak pencerisinden giren roket yapıyorken "yok almayalım. bizimkiler eski meski ama iş görüyor" diyemiyorsun. tabii tüm bunların milletin gönlünü hoş etme kısmı da var.

o değil de minicik ülke ne silahlar yapıyor, ne teknolojiler geliştiriyor be! epi topu 10milyon adam ha..
Sosyal ağlarda paylaş

silah satın alıyoruzdur.

teknoloji olarak sıkı fark atıyor israil. şu taraf gastesinin çıkıp gösterdiği heron'lar falan hep israil yapımı. bildiğim kadarıyla bizim kendimizin yaptığı silahlar da var ama onları israil'in alacağını sanmam.

edik; yannız şini aklıma bir şey geldi, bu herifler acaba silahlarının reklamını falan mı yapıyor filistin üzerinde?

roketlerin ablukadan geçmesine izin verip göz üstüne kaş çiziyor olabilirler. hmm ilginç bi hipotez oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten Türkiye dışında sesini çıkaran ülke yok ki dünyada. ama biz pkk bombalamaya gidince hemen herkes tamam daha ileri gitmeyin. geri çekilin diye yaygara koparırlar. insan hakları mahkemesi filan harekete geçer.

ben inanmıyorum ki rte de içten yapıyor bu olayları. seçim dönemi seçim fetvası verir gibi şov yaparak konuşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam bana da eğreti geliyor da en basiti bu şekilde. Ne olursa olsun, direnebildiğin kadar direneceksin, toprağın bu senin, kimin ne emeli olursa olsun. Savunmak zorundasın. E o zaman bunu yapamayan adam da şimdi çıkıp ağlaşmasın abi. O da bana ters geliyor. Kendi emek vermemiş, biz mi gidip sahip çıkalım?
Sosyal ağlarda paylaş

özünde israil'in kendi geliştirdiği teknolojiler de değil. abd çok kritik görmediği konularda israil'e teknoloji aktarmakta engel çıkarmıyor., israil de üzerinde biraz oynayıp sağa sola satıyor. bir nevi gizli finans işte, ayrıca israil'in güçlü devlet imajını güçlendiriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Filistin'in yanında olcaz da nolcak ? Mantıklı dusunursek ne cıkarımız varki filistinden ? Tayyip'in yaptıgı acıklamalar secim oncesi seyircilere oynamaktan baska bisey deil. Turkiye-Israil iliskilerinde hicbirsey degismeyecektir. İsrail de bunu bildigi icin sallamıyor ztn bizimkiler ne derse desin
Sosyal ağlarda paylaş

e israil'den alacağız tabii ki, neden almayalım silah? parasız halimizle gidip eski sovyet teknolojisi mi alsak daha iyi? ermeni soykırımı hedesi yüzünden fransa'dan almadık iyi hoş da her müslümanla savaşandan silah almayacaksak istanbul surlarını döven topları da yaptıramazdık urban'a heh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...