Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sinema temalı bir cafe-bar açıyoruz


Cooldragon

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar.
Bizim işlettiğimiz sinema üzerine bir cafemiz var. Reklam yaptığım düşünülmesin diye sadece İstanbulda olduğunu söylemek istiyorum. Buranın dekarasyonunu tamamen değiştirip sinema temalı bir cafe bara çevireceğiz. Aşağıya mekanın büyük bölümünü gösteren bir fotağraf ekliyorum.

Resmin sağındaki mutfağı oradan kaldırp, en dipteki içinde kırmızı çerçeveli resim olan odanın sağına bar ve mutfak olacak şekilde taşıyacağız. Odanın kapısının sağ tarafını yıkacağız. Şu an mutfağın olduğu yere masalar koyacağız.

Cafe barımızda bir adet projeksiyon yansıyan perde, bir adet büyük LCD ekran ve canlı müzik için bir sahne olacak. Perde ve ekranda film fragmanları, Metropolis gibi eski siyah beyaz sessiz filmler ve sinema ile ilgili slaytler gösterilecek.

Bu forumda sinema ile ilgililenen, zevk sahibi birçok insan var. Bu yüzden burada arkadaşların önerileri benim için çok önemli. Sizlerin hangi konuyla ilgili olursa olsun her türlü önerisine açığım. Sizler nasıl bir mekana gitmek istersiniz.

Mekanın duvarlarının rengi, duvar kaplaması, dekarasyon malzemeleri, masaların sandelyelerin tasaramı, barın şekli, satılacak yiyecekler içecekler, çalınacak müzikler, canlı müzik yapsanını isteyeceğiniz gruplar, arkadaşlarınız, hatta kendiniz smile.gif perdede gösterilecek görüntülere kadar her türlü önerinize açığım. Sizlerin geldiğinizde mutlu olacağınız bir mekran yaratmak istiyoruz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okudukdan sonra aklıma şöyle bişi geldi hemen
görüntü değil ama mesela filmlerdeki en etkili sahnelerin sadece sesleri
mesela yüzüklerin efendisinden falan bir anda müzik kesilip
kaçsanıza aptallar diye gandalf'ın sesi falan bu tarz bişi hoş olabilir ilk aklıma gelen bu oldu
sonrasında yine bişiler gelirse eklerim
bide hayırlı olsun =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
şey soracağım ben de konuyu baltalamak gibi olmasın belki senin de işine yarar. orjinal dvdleri bir cafe bar ortamında açıp müşterilere izletebiliyor muyuz? yasal olarak nedir yani.

kadıköyde böyle bi cafe var zaten
özel odalarda projectorde dvd izliyosun kanepeler falan var
ama kapanmışda olabilir en azından vardı diyebilirim =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri

arkadas normal bi bar yapmayi düsünüyodur eminim. Yüzüklerin efendisi ve Starwars'tan cok daha önemli yapimlar var sinema dünyasinda =) Ayrica gandalfin 'kacsaniza aptalar' dedigini duysam kalkip giderim ordan. Bide garsonlar lightsaber tasirsa komik olur. Ne kostüm balosumu.

Yanlis anlama saldirmadim sana. Ama fikirleri cok klise buldum.

Figürler kullanilabilir evet. Posterler de duvarlarda mümkünse cerceveli durmali, bantla yapistirmak cok basit gösteriyo.

Iceride film izlemek planlaniyosa daha koyu renkli tonlar sacilebilir mobilyada. Duvarlar da tabiiki. Yerler önemli. Yürürken gacir gucur, bam güm ses cikartmayacak döseme secilmeli.

Koltuk ve sandalyelerin konforu da cok önemli. Oturdugumda orda film izleyebilecek kadar kalabimeli, rahat edebilmeli insan.

gibi gibi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun öncelikle. Sinema temalı bir cafe eğer güzel dizayn edilirse bence iyi iş yapabilir. İlk başta hemen olmayabilir, mekan ne kadar geniş ondan da emin değilim ama, bir Blade Runner, bir Star Wars, bir Lotr masası yapabilirsiniz mesela, Tek tek tüm masalar olsun demiyorum ama sinema tarihinin ilgi çeken ilk 5 filmine ait bir şey. Matrix'te Neo ve Morpehus'un oturduğu koltukları koyabilirsiniz bir tarafa mesela. Güzel olabilir.

Bunun haricinde müzik çok önemli bir konu, soundtrackler play listte olabilir ama herkes Lotr'un film müziklerini sevecek diye bir kural yok, The Kingdom ve ya Black Hawk Down tarzı bir müzik, arkasından Lotr, arkasından Rezervuar Köpekleri'ne ait bir parça da mekanın çorba olmasına neden olabilir. Stabil bir müzik, araya serpiştirilmiş o müziğe uygun soundtrack seçimleri olabilir bence. Haftada 1 gün/gece belli şeyler de seçilebilir, misal Hans Zimmer gecesi yapar, onun müziklerini koyar, haftaya yanı gece Henry - Greg Williams'dan, Klaus Badelt'ten devam edebilirsiniz. Hatta bunları facebooktan da duyuru olarak koyup cafeye o gece o türün meraklılarını çağırabilirsiniz.

Duvarlara poster her zaman akla gelen bir şeydir, bence şaşırtın insanları ve yerleri posterlerle kaplayın, duvarlara kafanıza göre filmlerin geçtiği sahnelerin bir fotoğrafını illüstrasyonla yada yüksek dijital çıkışla halledebilirsiniz bence.

İçecek ve yiyeceklere de, düzgün menünün haricinde, bazı filmlerde geçen yemekleri ekleyebilirsiniz. Atıyorum Neo, Miracle'a gidip geleceğini konuşurken, Miracle bir tepsi kurabiye yapmıştı, ondan koyabilirsiniz menüye, 2 3 satır anlamını yazarsınız altına. İnsanların da hoşuna gidebilir böyle bir şey, ya da Braveheart'ta Mel Gibson'un köyünde yediği etle alakalı bir şey bulabilirsinz, isimleri aklımda yok yemeklerin tabi :D.


Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bende zamanında çok istemiştim böyle bir cafe ama olmadı beceremedik biz, tekrar hayırlısı olsun :D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:
yazıyı okumadım,ev mi lan orası,senin evin mi,ogrenci eviyse daha da şukela


başlığı da mı okumadın? :)

kesinlikle açık renk olmasın duvarlar, yerde fayans biraz basit duruyo, bide ortalıkta, duvarlarda çok kablo geçmesin mümkünse
eğer sistem kurmayı düşünüyosanız baştan iyi ayarlıyın bence aydınlatma ve prizleri
daha kaliteli durur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...