zpnd Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 3 kutu karsida 1 kutu sizin onunuzde, 3 kutudan birini acacaksiniz. bu degil midir olay ? eger iki mavi iki kirmizi varsa gidip kutu actirmaz misiniz ? ilk yazdigim yanlis degilse ve kutu actirmiyorsaniz yuksek ihtimalli sansinizi kullanmiyorsunuz demektir. okudugun o kadar okuldan sonra en azindan senin bunu bilmen lazim sevgili mumtaz. kimse 4 kutu bulunan durumlardaki olasiliklar ustune omur curutmemistir merak etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 said: 500bin cikmasi ihtimali 1/4, istenmeyenlerden biri cikmasi ihtimali 3/4. Ne diye denemiyorsun sansini ? Yuksek ihtimal var ? vat 81k adama yetiyorsa alır gider yetmiyorsa veya öylesine oradaysa bir kutu açar, yüksek çıkarsa hamdi beyden ciklet almaya kadar yolu var. düşük çıkarsa da teklif pek artmaz, adamın yüksek açma olasılığı artar, sonraki turdaki teklif daha daha düşük olabilir hatta yüksek açarsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 soyle bir durum var. mavilerin kac oldugunu bilmiyorum ama 5 ve 10 ytl olsun. 5,10,250k ve 500k lık kutular kalmıs. 2 kutu secicek adam olasılıklara bakalım. kalan kutular 250k , 500k olursa super ztn 250k ,5 veya 10 ytl teklif 81k dan yuksek olur benim tahminim. 500k , 5 veya 10 ytl yine teklif >81k 5 ,10 ytl kalırsa gg yani 2 tane mavi kalmadıgı surece hersekil 81k dan yuksek aliyor . bunun olasılıgı da yanlıs hesaplamadıysam 1/6 . bence adamın yaptıgı mallık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 zpnd said: 3 kutu karsida 1 kutu sizin onunuzde, 3 kutudan birini acacaksiniz. bu degil midir olay ? eger iki mavi iki kirmizi varsa gidip kutu actirmaz misiniz ? 4 kutu var, teklif geliyor, kabul etmezse, diğer teklif için 2 kutu açtırması daha lazım. 2 kırmızı 2 mavi varsa, adam son teklif için yürürse ve 2 kırmızı çıkarsa, yeni teklif o maviler kadar olur 5 10 ytl gibi. 1 kutu açtırıp teklif ne diyemiyosun, ya da eski teklifi alabilirim diyemiyosun. 3 kutudan 2 sini açtırmak zorunda yeni teklif için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 learn 2 stat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 zpnd said: Selam, TV aldigimdan beri zap yaparken denk geliyorum su var misin yok musun'a. 4 secenek var, 2 mavi ve 2 tane de kirmizi, 250bin ve 500bin seklinde. 81bin teklif var. Ne diye gidip kabul edersin be adam ? Salak oldugunu bu kadar seyirci onunde belli etmesene ? Bir de tek mavi kalmasi ve iki kirmizi kalmasi durumu var. Devam etsem mi acaba diye dusunulmesi ayar ediyor beni. Hadi yine isin show kismi ama bu yarismaya cikacaginiz belli. Akil edemiyorsunuz ona da tamam. Hic mi sormadiniz bilen birisine nasil yapsak iyi olur diye ? Sonra da dunyasi basina yikilmis gibi uzuluyor. Bi git ... Sanane arkadaşım , parayı kaybeden de o kazanan da. Burdan oturup laf etmek kolay , onun yerinde seni görseydik... Acaba sen daha salak hareketler yaparmıydın senin deyimine göre. Nekadar kolay insanlara salak malak diyorsunuz. Yaş ortalaması fena düştü buranın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Yarisan akraba falandi galiba ? 2 kutu acildigi takdirde durum degisiyor ama tek mavi kalmissa kisi yine her zaman karli. bana gore 4 kutuda da karli ama matematiksel olarak kesinlik arz etmiyor. ha derseniz ki duygusallik yapip horizon gibi davranicam, keyfiniz bilir ama sansinizi yukseltmek varken "kutumda buyuk hissediyorum" triplerine mi gireceksiniz ? "hakkatten kucukmus kutu" derler gotune baka baka cikinca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 neyi tartışıyosunuz ki şu anda adam riske girmek istememiş. salaklık filan değil, adam fakir, 80,000 iyi para adam için, 50 lira alıp çıkmak var işin içinde. mantıklı olanı yapmış. sağa sola salak gerzek demeden düşünün bi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Yazdigimi anlamadan cevap yazmayin Allah askina. Sonra da aliniyorsunuz boyle konularda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 sus kız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 "Gelin, olasılıktan söz edelim. İlk önce, olasılık dediğimizde en sık akla gelen çelişkilerden, piyangolardan söz edelim. Amerika'daki en büyük piyangoyu, Powerball'ı kazanabilme olasılığı 120.000.000'da 1'dir. Powerball'ın ilk oynanmaya başlandığı 1997'den beri elliden fazla insan bu olasılığı alt üst ederek büyük ikramiyeyi kazanmıştır. Onlar bu gezegendeki en şanslı, en zengin insanlar arasındadır. Onlardan nefret ederim. Ama konumuz bu değil. Şimdi düşük-olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasılığı milyonda bir. İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre, bir gök taşının bugüne kadar bizi çoktan yok etmiş olma olasılığı yüzde yediyüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil, yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye. Ama çoğunuzun bildiği gibi, insanoğlunun yazılı tarihinden bu yana yok olmadık. Ne demeye çalışıyorum sizce? Bir gök taşı bizi yok edecek demeye çalışmıyorum. Düşük olasılıklı olaylar hakkında bir yorumda bulunmaya çalışıyorum, kıssadan hisse şudur: Her an her şey olabilir! -David T. Caine'in istatistik dersinden alıntı." Adam Fawyer'ın olasılıksız kitabından alıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 piyangoyu sahis olarak kazanma ihtimalin 120 milyon da bir ama cekilis yapldigi anda birinin kazanma ihitmali %100. gerceklesmeme sansi yok. goktasinin ise gerceklesme ihtimali o kadar. boyut biraz farkli yani. ben bunu niye yazdim, tamamen isten kacmak icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 piyangonun gerçekleşme şansı, daha doğrusu büyük ödülün birisine çıkma şansı nasıl %100 oluyor açıklarmısın? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 piyango tipine gore degisiyor poweball mekanigi nasil bilmiyorum ama mp biletin satilmis olmasini kontrol ediyor. bizim sirkette yapilan kampanyalarda da 180.000 katilimci varsa 180.000 den daha buyuk bir sayi cikarsa bir daha cekiliyor filan. sonucta senin kazanma ihtimalin 180.000 de bir ama birisinin kazanmama ihtimali yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 benim bildiğim; piyango biletleri basılıyor, satılıyor. çekilişte belirlenen şanslı numaraların o satılmış biletlerden birinde olmama olasılığı da var. diye biliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 DRaGoN_SLaYeR said: benim bildiğim; piyango biletleri basılıyor, satılıyor. çekilişte belirlenen şanslı numaraların o satılmış biletlerden birinde olmama olasılığı da var. diye biliyorum :) Bende böyle biliyorum hatta kalan ikramiyeler ne olacak, diğerine eklensin gibi bir muhabette vardı bir ara diye hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 satılan bir bilete cıkana kadar tekrar cekiliyor diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 "Dörtte bir fena bir ihtimal değil" diye 70-80 bin lirayı (yaklaşık) %75 ihtimalle riske atamıyor herkes, demek ki ihtiyaçları var. Züğürdün malı zenginin çenesini yormuş bu kez. Ne gereksiz insanlar var. Yarışma da bariz kurgu zaten, hala gerçek hayat gibi tartışan adam "stats olm lol" diye zekiymiş gibi takılmamalı. Onun yerine ihtiyaç sahibi insanlara "gerzek" dediği için lafı ağzına tıkılıp, şu gereksiz topik Garbage edilmeli ama gel gör ki moderasyon öyle düşünmemiş, sağlık olsun. edik: Hep de "denk gelinir, şans eseri görülür" falan zaten böyle şeylere, kimse oturup izlemez. Bu kavramı bir adım ileri taşıyıp "TV aldığımdan beri, yani bundan önce hep röpdöşambrımla viskimi yudumlarken sanat kitapları okurdum, arkada da Bach açık olurdu, TV yoktu hayatımda, aptal kutusu hıh" pozlarına girmiş arkadaş çaktırmadan. Süper :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar