dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 isral'in bombalaması başlamış yeni.. haber kanallarının birisi yayın yapıyor, kim dedi tam hatırlamıyorum ama dialog şöyle; said: -israil gazze'yi bombalıyor ve ne ab'den ne de abd'den hiçbir açıklama yok +onu boş ver! esas arap ülkelerinden bir açıklama yok. arap dünyası bi garip. halkı da bi garip. sıvık biraz. bilemiyorum sebebi nedir ama filistin dahil olmak üzere hiçbiri, hiçbir zaman özgürlüğü için fazla çaba harcamamış gibi geliyor. sorunlara karşı birlik olmak yerine götiçi kadar filistinde bile birbirlerine düşebiliyorlar.. başlarına gelen bu olayda suçlamak salakça olur ama kendilerini hep bu tür olayların içine sürüdüklerine inanıyorum. olaylara yaklaşımları açık değil, tutarlı değil. hayata yaklaşımları da aynı şekilde.. ve hatta akıllıca olmadığını bile söyleyebilirim. kesinlikle garipler ve kesinlike imkanlarının, güçlerinin tamamını boşa harcıyorlar.. kullanmıyorlar bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 @viktor evet abi,adamlar en azından dürüst ve belli bi amaçları,değişmez bi politikaları var dansöz gibi kıvırmıyolar.Güçleri var kullanıyorlar.doğanın kanunu bu merak edenler antilopların göç mevsiminde afrikaya gitsin izlesin. İnsanlar ölüyor diye üzülen arkadaşlar var,kendilerini hümanistliklerinden dolayı kutluyorum ama doğal seleksiyonu da göz ardı etmemelerini tavsiye ediyorum. edit: Dasaa'nın dediği gibi ulan allahın adamı işgal altındasın ananı ağlatıyorlar küçücük filistin orda bile bölünüyorsun dış güçlerle işbirliği yapıyorsun bilmemne gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 sipeyskeyk said: israil 10 milyonlarca insanı susturuyor burda kimsenin kahrolsun israil demeye hakkı yok eğer güçlüysen ezersin araplar müslümanlar adam olsalardı da bu duruma düşmeselerdi. mesela şimdi burda "güç" kavramının göreceli olduğunu da unutmaz isek, yarın öbürsü gün, anlık gücü yakalayan birilerinin sivillere yönelik anlık bir saldırısı sonunda ölen israilli siviller için de aynını söyleyebilir miyiz?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 söyleyebiliriz neden söylemeyelim ? güç güçtür anlığı veya kalıcılığı yok.O zaman da israilliler senelerce arapları katletmeseydi de araplar güç elde edince israilli sivilleri öldürmeseydi derdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 he yani bir tarafına plastik patlayıcı duhul ettirip otobüste patlatan adam da o anda güçlü olduğu için haklı mıdır? biri gelip boğazını sıkabiliyorsa cüzdanını almak hakkı mıdır? burayı bi okusana çok az; http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_baculum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Olayı farklı boyuta taşıyorsun şuanda. biri gelip cüzdanımı alırsa bunu engelleyecek bir kanun var,devletin kolluk kuvvetleri var yani bir otorite var. Devletlerarası ilişkiye bakarsak sözde kanun var tabi,anlaşmalar var,yaptırımlar var ama hepsi sözde ve güçlülerin tekelinde zaten bu tür organizasyonlar. Ben senin eline bi kutu yiyecek versem ve seni çok aç ve senin 3 katın bi adamla aynı odaya kapatsam ve burda başınızın çaresine bakın burda kanun yok desem, bu adam aç kalmamak için senin elinden onu alır mı almaz mı ? edit : burda gerçekleşen eylemin haklılıktan söz etmiyorum, sadece normal koşullar altında güçlünün güçsüzü ezmesinin normal olduğundan bahsediyorum.Ha yarın birgün inşallah birleşmiş milletler tarzı görüntü olmayan bir organizasyon olur ve bütün devletlerin üzerinde bir otorite olur ve bunları engeller,ama o zaman kadar elinde güç olan ezmeye devam edecek istesek de istemesek de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 evat. biz senin yaptığına halk arasında malumu ilam etmek diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 said: İnsanlar ölüyor diye üzülen arkadaşlar var,kendilerini hümanistliklerinden dolayı kutluyorum ama doğal seleksiyonu da göz ardı etmemelerini tavsiye ediyorum. o_O! bu da garip bi düşünce şekli aslında. hayvanlar sakatlananı geride bırakırlar ölsün diye. biz insanlar ise sakatlananı taşırız ve iyileştiririz. doğal seleksiyon insanlara işlemeyeli uzuuun zaman oluyor. ve hatta -savaşlar için söylüyorum bunu- onun yerine politika kullanıyoruz. kısaca ben ölen insanlara üzülen kısımdanım, hani filistin'de ya da demokratik kongo cumhuriyetinde falan olması çok farketmiyor. ama diğer yandan birlik ve beraberliğe de inanıyorum. kısa sürede olacak bir şey değil. yani demek istediğim "filistinliler şimdi tek yürek olsun. oleyy!" tarzı maç sloganı gibi bişi değil. uzun süreli bir işlem, bir süreç bu. çünkü uygulanış şekli değişse bile, divide et impera değişmedi hiç. doğal seleksiyon değil belki ama politika da sıkı durmayan, doğru adımları atmayan bir şekilde ceremesini çekiyor ve bedelini -insanca olmayan yöntemler dahil olmak üzere- halk ödüyor. bu bazen krizlerle bazen işgaller ile oluyor. ama bir diğer hata da olayı gördüğünü sanmak galiba. burada yazılanlarda bazı hataları farketmek mümkün. mesela bu olayın sadece 2 yüz ile yaklaşılıyor genelde filistin(hamas) vs israil(siyonistler) gibi. ama konu aslında daha derin, girift. taraf sayısı ve değişken çok fazla. ve olayı anlamak için sadece camp david'i ya da işte 6gün savaşını, 48savaşını (adını hatırlamıyom), balfour deklerasyonunu ya da ingiltere'nin filistin mandasını bilmek yeterli mi? galiba değil.. gerçi verdiğim tarihler de hata olabilir. ben tarihten çok anlamam. viktor, cafein falan onlara sormak lazım. swh düşünülenden çok daha karışık işler bunlar. sadece masumları öldürüyorlar ya da doğal seleksiyon olm veya hamas roket atmasaydı ve topraklarını satmışlar olm ile geçiştirilebilecek olaylar değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 dasaaa said: o_O! bu da garip bi düşünce şekli aslında. hayvanlar sakatlananı geride bırakırlar ölsün diye. biz insanlar ise sakatlananı taşırız ve iyileştiririz. doğal seleksiyon insanlara işlemeyeli uzuuun zaman oluyor. ve hatta -savaşlar için söylüyorum bunu- onun yerine politika kullanıyoruz. sakatlananı taşıyıp iyileştirmeyen topluluklar birbirine güvenemedikleri için, sakatlanananı taşıyıp iyileştirerek birbirine güvenen toplulukların avı olmuşlar. aynı şekilde mesela cenevre sözleşmesine uymayan topluluklar, cenevre sözleşmesine uyanlar tarafından cezalandırılabilse veya "avı" olabilse hiç böyle savaşlar için üzülmemize gerek kalmaz aslında. di mi cevat abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 rahan, aynısını dedim zaten keşke yaptırımlar uygulanabilseydi de dünya daha güzel bir yer olsaydı. Ama artık ipin ucu kaçmış,yaptırımın uygulanması gerekenler zaten yaptırımı kendi kafalarına göre uygular olmuş, yapacak birşey yok. dasaaa, ben işin içinden doğal seleksiyon olm diyerek sıyrılmıyorum o sadece işin bir kısmı.Yukarda yeterince açıkladığımı düşünüyorum ama sen kendini üstün insan beni vahşi ilan etmişsin,canın sağolsun (masum çiftçi).Herşey senin yarattığın ütopik dünyadaki gibi toz pembe değil malesef.Siz insanlar politika kullanırsınız öyle mi ? ingiltereye amerikaya,fransaya,almanyaya ve tarihlerine bakalım,politakanın geliştiği,yeşerdiği,zirveye ulaştığı medeniyetler neler yapmış tarihlerinde.Kızılderililere,yahudilere(!),hintlilere,ıraklılara,cezayirlilere vs. vs. nasıl politik yaklaşmışlar görelim.Sen mutlak doğruyu anlatıyorsun belki ama ben de sana welcome to the real world diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 ee hmm üstün insanım demedim (gerçi değilim de demedim) ama politika zaten gerçektir (ve dostuuum.. politikanın toz pembe ve ütopik güzel bir dünya olduğunu düşünüyorsan harbiden kötü durumdasın) dediğim tek şey olayın harbi köklü ve karmaşık olduğu. cidden sebep hamas roketleri miydi? buna inanacak kadar naif birileri var mı hakikaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 politika ütopik demedim,hani sen biz savaşmayız biribirimizi kırmayız çok insancıl yaklaşırız herşeyi masada hallederiz dedin ya,ona cevaben. sebebi bilemeyeceğimizi ve görünenden çok farklı olduğunu anlayacak kadar çok şey biliyoruz bana kalırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Rahan said: evat. biz senin yaptığına halk arasında malumu ilam etmek diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 yo dediğim aslında bayağı bi tersi, savaşları sen sadece savaş olarak görüyorsun. hiçbirisi sadece savaş değil. çok uzun süreli planların mini mini uygulamaları sadece.. ancak savaş dediğin olay herhangi bir şekilde doğal ya da canlı türleri veya ırklar için seleksiyon değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Haklısın, sadece ben savaşta kaybeden tarafın güçsüz olduğunu varsayıyorum,güçsüzlerin güçlüler tarafından oyundan atılmasını referans alarak da doğal seleksiyon olarak yorumladım. Savaş önceden sonucu belirlenmiş ve sadece olması gereken birşey olsa bile bunu değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Arkadasim suan Ni'lin'deymis, protesto gosterilerine katiliyorlarmis, agresif olmayan bir protesto. Uzerlerine ates aciyormus israil ordusu, bir kac kisiyi oldurmusler, basinda hicbiri cikmiyormus. Ayrica yeni bir gaz bombasi atiyorlarmis uzerlerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 :)-DKesin çözümü söyliym.. 1.yahudilere sor.. sizin kutsal topraklar nere 2.Kudüs deki herkezi ve yahudilerin kutsal topraklar olarak gördüğü kudüs ve çevresini boşalt. 3.Dünyanın en gelişmiş silahları ve ne kadar orada 1000.000 yıl kalacak radyoaktif madde varsa hepsini boşalt ateşle böylece kimse kavga etmek zorunda kalmaz :D Saçma ideallerden ve siyonist Beyinözürlülüklerinden vazgeçerler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 sipeyskeyk said: rahan, aynısını dedim zaten keşke yaptırımlar uygulanabilseydi de dünya daha güzel bir yer olsaydı. yapacak bir şey olmadığına inanıyorsan hmm hiç bir şey yapma? haklı-haksız eksenindeki tartışmalara en azından bu argümanla girişme. çünkü anlamsız. ben israil haksız diyorum sen "yapcak bişi yok" diyorsun. yapacak bir şey yok diye israil'in yaptıklarını meşru mu görmeliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 http://edition.cnn.com/2009/WORLD/meast/01/04/gaza.humanitarian/index.html sitedeki videolardan da izlemenizi tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Rahan said: Revenant said: somut eylem ters tepip biber gazlarini coplari yemeye basladiginiz zaman ne olucak onu merak ediyorum. kitana said: milyonlarca türk sokaklara döküldü ne değişti Türkiye'de? eylemler, gösteriler, toplumların tepkisidir. kamuoyunun vicdanıdır bir bakıma. tek başlarına bir anlam ifade etmeyebilirler. ancak hiç bir demokratik devlette hiç bir lider, kamuoyunu görmezden gelerek hareket edemez. hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 komik olan ne kuzum =) bugün kalkıp israil e destek çıkabilecek parti var mı? ya da şöyle sorayım; destek çıkıp oy oranı %5'e düşürmeyi kabul edecek kadar gerzek olan¿ basit, sen israil'e destek çıkarsan oy kaybedersin. tepkileri gösterileri "oy kaybedersin" uyarısı olarak alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 yok cumhuriyet mitinglerinden bahsediyo o sanırım, onlar biraz geyikti, amaçsızdı vs. ondan bişeyi değiştirmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 önerim halen geçerli gelin kudüsü yakalım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 kingdom of heavens Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2009 selahaddin olcakati simdi. nothing everything Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar