Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses kartı sorunsalı

Garager

Öne çıkan mesajlar

http://www.compel.com.tr/Include/Modules/ProductDetail.php?CatID=1&ManID=10&ProID=284

Bu ekran kartını aldım.Fakat ses çıkmıyor.Ayarlayamadımda bir türlü.Yardım ederseniz sevinirim ?

İçinden çıkanlar ; Ses kartı,bit kablo resimdekinden ve cd'ler.

Anakarta takıyorum.Fakat hoperlör girişi bu kablolara uymuyor.Ne yapacağımı şaşırdım ?

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu kartı daha önce hiç kullanmadım. Output büyük ihtimalle XLR'dir. 1/4" olur ya da. Müzik forumuna sor, ses donanımı ve yazılımı ile ilgili şeyleri orada tartışıyoruz. Kartı görmüş birini bulman olası epey.

XLR'dir ama büyük ihtimalle. Ama kulaklık için bir 1/4" koymuş olmaları lazım. Dönüştürücü alman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon ekran kartı yazmışım.Ses kartı.

Onboard ses kartını disable ettim.Driverını yükledim.Bilgisayar tanıyor.O kısımda sorun yok.Sorun şurada;hoperlörlerle ses kartı arasında bağlantı kuramıyorum.Giriş çıkışlar uymuyor.

@GERGE
Evet dediğin gibi bir kablo almam gerekde nasıl bir kablo alacağımı açıkcaıs bilmiyorum.Bugün evde eski cd player'dan kalan bir kablo buldum.Hoperlöründe çıkışını alıcam.Dolaşıcam kablocularda.
Sosyal ağlarda paylaş

Firmaya mesaj attım.Şöyle bir cevap verdiler.

Öncelikle bir M-Audio ürünü kullandığınızdan dolayı teşekkür ederiz.
AudioPhile 2496 PCI giriş ve çıkışları -10dB sinyal seviyesinde RCA PIN Jack
olup aktif ses sisteminizin girişleri buna uydurulması gerekmekte. eğer
sisteminiz Mini Jack ise uygun bir adaptör ile kullanabilirsiniz.
Paketin
içinden çıkan sistemin MIDI kablosudur.
Başarılı çalışmalar dileğiyle.

Bunu biraz açıklayabilirmisiniz.Özellikle adaptör derken ne demek istiyorlar ?
Sosyal ağlarda paylaş

Neye baglayarak kullanmak istiyorsun onu soylersen konektor tipinde daha rahat yardimci olunur.

rca to 3.5mm jack mesela o senin aldigin kucuk kutu adaptor oluyor. Yalniz o tipler yerine kablolu tiplerden alirsan ses kalitesizligini ve crosstalk u azaltirsin.

birde rca to din ler var.
din lerin pin sayisi onemli, 4, 5,6, 13 fln diye gidiyor.

Birde karti hangi amacla aldin acikcasi bunu merak ettim. Belli bi sey baglamak amacli aldiysan konektorlerde problem yasamayacak kadar biliyor oldugunu varsayardim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...