Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyede Nükleer Santral projesi!

batuhan

Öne çıkan mesajlar

önce adam gibi yenilenebilir kaynaklarımızı enerjiye çevirsek...

ondan sonra enerji hala yetmiyorsa yapsınlar nükleer enerji

türkiye gibi coğrafyası olan bir ülkenin akarsularından rüzgarından faydalanamamasını aklım almıyor benim.

ki bu yenilenebilir kaynakların her geçen yıl azalan yenilenemez kaynaklara göre öneminin aratacağını düşünürsek, bunların şu anki maliyetlerinin gelecekteki getirilerinin yanında küçük kalacağını görürüz...

ayrıca ben inanmıyorum nükleer santralin adam gibi yapılacağını. kesin yine birilerine yaranılacak bütün yararı dış ülkelere olacak
Sosyal ağlarda paylaş

Bağımsız enerji kaynağının tek seçeneği değildir.Belkide en son düşünülmesi gereken bir olay bu.Askeri olarak da nükleer silahlanmaya karşıyım.Elimizde nükleer bomba olduğuna inanıyorum zaten.Buna rağmen sadece caydırıcı olarak sınırlı sayıda olmalı.Dünya Hiroshimayı çabuk unuttu sanırım.Ben Amerikanın yaptığına kelime bulamıyorum. Tüm insanlığa karşı bir suç işlemiştir.Cezasını da çekmemiştir.Bu gün bile israil , Amerika cephanelerinde hala kullanıyor.
Bu suçların yükünü vicdanlarında nasıl taşıyorlar bilmiyorum ama bombanın atıldığı yerde hayat belki binlerce yıl bitiyor.Etraftakilerin ise kuşaklar boyunca sakat, hasta doğuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben buna inanıyorum ki bu ülkede nükleer santral istemeyen Sinoplular dahil geri kalan gaza gelmiş başıboş solcu gençliğin tümü bu ülke yararına düşünmemektedir.Yobaz,şeriatçı dediğimiz İran bile tüm dünyaya rest çekerek nükleer faaliyetlerini sürdürüyor.Bağımsız enerji elde etmemiz çoğu dış güçlerin,dış firmaların işine gelmeyecek ve oyunlarını bozacak.

Yıllardır deniliyor yenilenebilir enerji üretelim.Üretelim arkadaşım,üretelim ama yanında nükleer santralimizi de kuralım.Bu ülkede enerji gelişiminde en büyük hainliği greenpeace adı altında bilinçli gericilik yapan grubun gazına gelen Sinoplular yapmıştır.

Avrupa çatır çatır nükleer enerji kullanırken,biz de aman patlar diye nükleer santral kurulmasına karşı çıkan gruplar var.Bahaneleri de Avrupa'da artık nükleer enerji santrallerini istemiyor.Yalancıyı öpmüyorlar.Madem istemiyor o halde elden çıkartır.

Artık gözünü açsın şu halk be.Sazan gibi her denilene atlamasın,her lafı siyasi düşünmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

gene enerji meselesi..
öncelikle hidrojen haricinde yenilenebilir enerji kaynaklarının pek verimli olmadığını söylemeliyim. Bunlar ancak ikincil kaynaklar olarak kullanılabilirler. Yani siz zaten enerji üretiyotsunuzdur ve ayrıca üretilen enerjinin bir kısmını bu kaynaklardan (yenilenebilir) alırsınız ve dolayısı ile elinizde tükenen enerji kaynaklarının tükenmesi daha geç olur.

Hidrojen ise hala verimli değil, pahalı gerçekten yüksek fiyatlı deneyler yatırımlar gerektiriyor ve (herhal bi 5yıl içersinde) gelişme falan gözükmüyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımda olan en baba tipi barajlardır. Onlardan örnek verelim. Yağmur yağar mı, azalır mı, azalırsa ne olur, devlet kar mı eder, zarar mı eder, seçilen bölgenin bütün herşeyinin değişmesine değer mi değmez mi belli değildir. Ciddiyim bak.. nihayetinde alacağın enerji yüksek olabileceği gibi az da olabilir. Belli olmaz. Ha nükleer santralin varsa bilirsin ki enerji üretir. Bilirsin ki, x gr UO2 sana bilmemkaç MW enerji verecektir. Bu hep böyledir.

Kısaca yenilenebilir enerji kaynaklarında 2+2=3,5 veya 0 veya 1 olabilirken (4 olmaz)
nükleer de 2+2=3,9 durve hep bu şekilde kalır. (yahu şunu ilkokul seviyesine indirdiğimi herhangi bir fizikçi duysa kıçıyla güler bana. Denklemler birebir gerçek rakamları belirtmekten öte, hayalinizde canlandırmanız için yazılmıştır diyip kurtarıyım durumu)

Nükleer iyi bir tercih midir? hem evet hem hayır. Şimdi nükleer reaktörlerde nesil farkı gibi bir durum ortaya çıktı. Kimi reaktör çok daha güvenli oluyor ve sanırım daha az kişi çalışması yeterli oluyor (deli gibi bilgim yok bu konu hakkında ama akmasa da damlıyor işte bildiğim kadarı ile bu yeni nesil reaktörler Fransa'da var ve koreli bir firma da bunları yapıyor olsa gerek)

Bir de enerjiya karışılması paranoyası var.. Yahu nükleer enerji öyle bir şey ki... neyse ben ipuçlarını vereyim gerisini siz bulun. İran, nükleer silah, big brother, terazinin kefelerinin dengelenmesi..
cevap mı? izin vermekle kalmaz destek bile çıkarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...