Rahan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 sir said: zaten bütün mesele, kuruluşta söylenenlere rağmen bi türlü asli unsur sayılmamalarından, kimliklerinin ve dillerinin inkar edilmesinden kaynaklanıyo rahan =) hiçkimse azınlık değil demek de komik olur. standartları soruyosanız bugün AB'ye göre, bi ülkede asli olmayan her farklı etnik, dini veya kültürel kimlik bir azınlıktır. yani AB'ye göre kürtler azınlık olarak tanınmalı. almanyadaki türkler de öyle. konu kapanmıştır o zaman. kürtlerin asli unsur olmasını gerektirecek hiç bir objektif kriter yok. kendilerinin asli unsur olmayı istiyor oldukları da senin iddian. dikkatli bakarsan pek de bir yere dayanmıyor. azınlık olarak tanınırlarsa kimlikleri ve dilleri de inkar edilmiş olmaz. yorgan gider kavga biter. sir said: türkiyede ise "azınlık" kavramı sadece farklı dinden olanları kapsamış, müslüman olan ama farklı etnik kökene sahip insanlar azınlık sayılmamıştır. bence burada söz hakkı kürtlerindir. çimentomuz da islam zaten he? bence söz hakkı türklerindir. hadi bakalım. "bence" lere kadar düştüysek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Amerikada hiçbir japon japonca konuşmak istiyormu veya amerikadaki ermeniler kendilerine bir bölge tahsis edilmesini ve orada sırf ermenice konuşulmasını istemeye cürret edebiliyormu?Zenciler ben ingilizce konuşmucam lan diyebiliyormu? Etnik milliyetçilik devletleri bölünmeye sürükler bu iş tamamen böyle.En basit olarak farklı kökenden gelen bir adam çıkar bende tv istiyorum der ki öyle olmadıkları halde kendini farklı bir kökenden sanan adamlar bunları diyor. Bir insan bunları göremeyecek kadar aptal olamaz ya aptalsınız ya yavşaksınız.0 veya 1 başka bir açıklaması yok bunun. Ayrıca kim güçlüyse söz sahibi ondadır.İşine gelince küçük balık büyük balığı yutar dersiniz.Ben batılıların görüşlerine katılırım veya katılmam seni ilgilendirmez.Ben ülkesini seven her sağlıklı insan gibi yabancıların burada hakimiyet kurmasını istemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Çok çarpıtıyorsunuz konuyu , önce bir başlığa bakın. Başlıkta kürtler için özel okul yapılıyor ya da kürtler için özel belediye tahsis ediliyor , bölge tahsis ediliyor denmiyor. Kürtçe ile ilgili bölüm açılıyor deniyor. Nerden nereye ? Sen orta oturup kanlarında hainlik var dediğin an bitti zaten buradaki tartışma. Sen kimsin ? Hainlik olanlar kim ? Kanında hainlik olan birsürü türk gösteriyimmi sana ? Saçmalamadan mesaj yazın. Japonca ile iligli amerikada üniversitede bölüm açıldığında kimse çıkıp bölüyolar ülkeyi demiyor. Aradaki fark bu zaten. GÖzünüzün önündeki sorunu görmeyip , konuyu bilmemnetarafından alıp saçmalayarak abuk sabuk yerlere çekiyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 ne alakası var amerikadaki japonca bölümü ile bu kürt dili edebiyatı bölümünün ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 iyi de rahan, farklı ülkeler için farklı uygulamalar yapılıyo demişim, burda ülkeler kendi kararlarını kendileri alabilirler. bir uzlaşma sağlanırsa da kürtler bu ülkenin asli unsuru olabilirler, zaten olmak istiyolar. bunun objektif bi kriteri zaten olamaz, her ülke için durum, konjonktür ve tarihi olgular çok farklı zaten. kürt tanıdığın varsa "azınlık olmak ister misiniz?" diye sormayı dene istersen, o zaman ne kadar sağlam temellere dayandırdığımı anlarsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Yahu Irak'ta geliştirsinler ya dillerini, neden hala Türkiye'de kasıyolar. Ülkeleri kuruldu işte orda, devam etsinler, açsınlar ünilerini, geliştirsinler edebiyatlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 sir said: iyi de rahan, farklı ülkeler için farklı uygulamalar yapılıyo demişim, burda ülkeler kendi kararlarını kendileri alabilirler. bir uzlaşma sağlanırsa da kürtler bu ülkenin asli unsuru olabilirler, zaten olmak istiyolar. bunun objektif bi kriteri zaten olamaz, her ülke için durum, konjonktür ve tarihi olgular çok farklı zaten. ya kurban olduğum, iyisin hoşsun da.. bi gerzek televizyon kanalı bile bu kadar bela çıkartırken, bir üniversite bölümü bu kadar sorun olurken, 30 senedir ülkeyi kan gölüne çeviren insanların gerçekten güle oynaya bu devletin asli unsuru yapılabileceğini mi sanıyorsun? sen burda sadece işi yokuşa sürüyorsun, bundan da en iyi ihtimalle şu anki pkk-tc arasındaki statükonun toplum nezdinde "türk milliyetçiliğinin topluma uygun olmadığı" tezine dayanak oluşturuyor olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. ya da diğer bir ihtimal, dtp nin pkkyı pazarlık kartı olarak kullanıyor olması çok hoşuna gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Rahan kim said: 30 senedir ülkeyi kan gölüne çeviren insanların gerçekten güle oynaya bu devletin asli unsuru yapılabileceğini mi sanıyorsun? bu dediklerin ? Sen kafadan bitirmişsin olayı , hiç tartışma bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 80 öncesindeki terör olayları gibi abartın abartın olaylar büyüsün . Sonra 10 sene geriye gittik diye zırlayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 valla ben bu mesele hallolsun istiyorum, halletmek için de görünürde iki yol kaldı. ya bütün kürtleri bu topraklardan sürersin, ya da oturup anlaşırsın. baskıya-yasağa devam dediğin müddetçe terörün süreceğini herhalde herkes anlamıştır. bence tv'yi de enstitüyü de siz sorun ediyosunuz, bi yaygara koptuğu yok, bütün dünyada olumlu karşılanan gelişmeler bunlar. eminim kürtler de çok sevinmiştir, ve bunun gibi bikaç sağlam adım daha atılırsa, özellikle anayasal güvence verilirse meselenin barışçı bir biçimde çözülebileceğine inanıyorum. kart oynamak, siyaset yapmak falan ayrı şeyler, önce devlet sorumluluğunu yerine getirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Lopeth said: ne alakası var amerikadaki japonca bölümü ile bu kürt dili edebiyatı bölümünün ? Bahsettiğimi oraya giden japon turist olarak algılarsan tabiki bağlantı kuramazsın.Amerika vatandaşı olmuş japonlar çıkıp bizim dilimizi devlet tanısın bize kanal açsın filan demiyor.Etnik kökenleri ile ilgili hiçbir sorgulama yapmıyor.Çünkü keyifleri yerinde.Bunun başka bir açıklaması yok.Bu işin sadece "Bir ülkenin dil birliği bütünlüğü" aşaması.Ayrıca arkadaşın dediğine katılıyorum gitsinler ırak ta yapsınlar araştırmayı gerçekten amaçları araştırma ise.Ama mesele o değil kürdistan dedikleri yer doğu medeniyetini yok etme amacı ile amerikanın bu coğrafyanın pezevengi ile birlikte kurduğu bir üs. Herkes aynı vatandaş herkes aynı insan ayrı gayrı yok.Kim kendini ayrı görüyorsa suçlu olan odur. Sonuçta yabancılar birgün bu topraklardan gider bunu da unutmamak lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 bence açılsın kim gitmek istiyosa buyursun gitsin.bir kaç sene önce kürtçe dil kursları açılacak oldu.yine aynı spekülasyonlar yapıldı.fakat ne oldu açılan kürtçe dil kursları ilgi görmedi çoğu kepenk indirdi.bence gündemi işgal etmek insanları birbirine düşürmek başka hiç bi açıklaması yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 sir said: valla ben bu mesele hallolsun istiyorum, halletmek için de görünürde iki yol kaldı. ya bütün kürtleri bu topraklardan sürersin, ya da oturup anlaşırsın. baskıya-yasağa devam dediğin müddetçe terörün süreceğini herhalde herkes anlamıştır. "iki yol kaldı" iddiana herhangi bir dayanak sunmuyorsun. teröristle masaya oturulmadığı zaman "baskıya yasağa" devam etmiş mi oluyorsun? var mı böyle saçmalık ¿ pkk'yı pazarlama işine girdiysen tabi sadece 2 yol görürsün. ama ihtimaller çeşitli. en basidinden anlaşmadan evvel terörün destek bulmasını engelleyebilirsin. bu sayede bir çeşit anlaşma olursa da gelecek kuşaklara nefret tohumları ekmemiş olursun. ama sen "ne uzlaşacam ben illa kanırtmak istiyorum" diyorsan artık bişi diyemem. said: önce devlet sorumluluğunu yerine getirsin. problem burda, sen devletin sorumluluğunun kürtleri "asli unsur" olarak tanıması gerektiği olduğunu iddia ediyorsun ben azınlık olarak tanıması gerektiği. sen neye dayanıyorsun? "gayr-i müslimler azınlık olmuştu eskiden, şini de öyle devam etsin" bir kere laik devlette söylediğin şeyin mantığı yok?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 snefru tutturmuşsun yabancılar da yabancılar, bu devlet naptı, biz naptık, sen naptın? "devlet vatandaşına, bölgedeki halkına, o halkın kimliğine sahip çıksaydı bunlar olur muydu" diye bi kez olsun sordun mu? yok..sen parmakla göster, biz kovalım, sorunlar kendiliğinden hallolur heh güzel olan herşeyi biz yaptık, kaka olan herşeyi yabancılar yaptı ooh mis gibi dünya görüşü valla, buna inanabilmek isterdim.. rahan, ben teröristle masaya otur demiş miyim, dememişim. ama bölgedeki halkın çok temel dertleri var, o dertlere çare bulunmadığı sürece, pkk militan buluyo. herhalde bunu 9584098634. söyleyişim falan oldu.. yahu adamlar bazı illerde nüfusun çoğunluğunu oluşturuyosa, yine azınlık mı olsunlar? ne bileyim, muğla belediye başkanı ugandalı mı olsun? benim dediğim, halklar kendi geleceklerine ve statülerine karar versin. demokratik bi ülke istiyosak, vekillerimiz anayasaya şekil verebilecekse, hak taleplerimiz dile getirilecekse devletin dikte ettiği değil, halkın istediği olmalı, halkın iradesi yönetimde söz sahibi olmalı. cumhuriyetin ve demokrasinin manası bu zaten. "kendi kendini yönetmesi" diyoruz ya işte.. bu ülke zaten laik değil, ama "azınlık" statüsüne bilinçli olarak sadece gayrimüslimler alındı, diğer kimliklerin türklük içinde, islamın da desteğiyle, eritilmesi hedeflendi. ha ermeniler, 1915 olayları sayesinde azınlıkta kalmaya mahkumlar. rumlar desen mübadeleyle çoğu gönderildi. onların azınlık olması doğal, çünkü türkiyenin neresine gidersen git, nüfusun çok küçük bi yüzdesini oluştururlar. ama doğu ve güneydoğu anadoluda kürtler için aynı şey geçerli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Sir zaten ben konu ile ilgili öz eleştirimi başka başlıklarda hep yaptım.Diyorum ya iş ekonomide bitiyor osmanlı avrupa ile hamur gibi oynarken azınlık mazınlık varmıydı anadoluda onu çok merak ediyorum.Veya şimdi abd de varmı azınlık falan filan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 eh yoktu da, osmanlı zamanıyla şimdinin zamanı aynı mı? amerikayla bizim durumumuz bir mi? amerika zaten avrupadan göçenlerin kurduğu bir devlet, avrupaya karşı bağımsızlık savaşı vermiş bir devlet, o yüzden oradaki insanlar ortak bir amaç için kaynaşabilmişler. "yeni dünya" diye boşuna demiyolar. ha orada da kızılderililere, mayalara, azteklere yapılan zulümler var, belki katledilmeselerdi bugün bu topraklardakine benzer sorunlar yaşanabilirdi. osmanlının "altın çağı"nda ise henüz milliyetçilik diye bi düşünce bile doğmamıştı, feodal düzende zaten kimliğinin, dilinin bi önemi yoktu. fransız ihtilalinden sonra, çeşitli halklarda "kendi geleceği üzerine söz söyleme" bilinci uyandı, hem de öyle bi uyandı ki daha hala sürmekte. avrupa bu süreci çok kanlı yaşadı, parçalanan devletler, isyanlar, katliamlar, savaşlar..osmanlı da bu süreçte hızla anadolu dışındaki topraklarını kaybetmeye başladı. 1900lerin başında balkan savaşı sonrası "osmanlılık" çökünce, zaten filizlenmekte olan türk milliyetçiliği coştu. ancak kürtler bu süreci daha da geriden takip ettiler ve hala da çıkabilmiş değiller. çünkü "bağımsız" olmak bi yana, kendi kendilerini yönetmede söz hakları bile olmadı, dillerini konuşmaları, parti kurmaları, aktif bir şekilde siyasette yer almaları yasaklandı. pkk da akademisyenlerin deyimiyle bastırılmış "latent" bir milliyetçiliğin vahşi dışavurumu. tabii her "vahşi" ideolojinin de karşıtlığından beslendiği ayrı bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 sir said: rahan, ben teröristle masaya otur demiş miyim, dememişim. ya ne dedin o zaman? iki yol varmış birisi baskı ve yalan, diğeri oturup anlaşmak. burdan ne çıkıyor? said: yahu adamlar bazı illerde nüfusun çoğunluğunu oluşturuyosa, yine azınlık mı olsunlar? ne bileyim, muğla belediye başkanı ugandalı mı olsun? misal belediye başkanı kim çok oy alırsa o olsun?? azınlık olmaları belediye başkanı adayı olmamaları veya oy verememeleri anlamına mı geliyor? eğer azınlıklar aday olamıyorsa o toptan değiştirilmeli. belli bölgeler için direkt kürt başkan olsun falan diyorsan o biraz saçma bi istek. zira kürtler çoğunluktaysa, oy verirlerse, belediye başkanı kürt olur?? zerre adaletsizlik yok burda. said: onların azınlık olması doğal, çünkü türkiyenin neresine gidersen git, nüfusun çok küçük bi yüzdesini oluştururlar. ama doğu ve güneydoğu anadoluda kürtler için aynı şey geçerli değil. azınlık olmak için her yerde az olmak gerekir diye bir kriter mi var? yooo.. kürtlerin güneydoğu anadoluda yer yer çoğunluğu oluşturmaları türkiye genelinde azınlık sayılmalarına engel değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2009 Bu iş tamamen ekonomi ile alakalı.Fransız ihtilali ile ortaya çıkan milliyetçilik anlayışı ise bu işin bahanesi.Karnı tok olan adamı militan yapamazsın düşüncelerin ile yanına çekemezsin fakat aç da olan şikayetçi ve sıkıntı olan kişileri her şekilde yanına çekebilirsin bu amacına ulaşmak içinse milliyetçiliği pek rahat kullanabilirsin.Olaya biraz geniş pencereden bakacak olursak burada kullanılan güneydoğudaki kişiler.Batılılar tarafından kendi amaçlarına hizmet için kullanılıyorlar.Bu kişilerin batının kendi çıkarlarına hizmet için oluşturduğu bu tarafa girmek için birsürü sebepleri var : - Ekonomilerinin kötü olması ve batılılar tarafından yerine getirilen ekonomik vaadler. - ABD nin 1950 den sonra askeriyeyi ele geçirmesiyle birlikte özellikle güneydoğulu vatandaşlarımız ile aramızı açacak politikaları uygulayabilecek zekada kişilerin göreve getirilmesi ve olayların gelişmesi. - Adam gibi çalışıp ekmeğini kazanmaktan çok eşkiyalık yaparak sir gibilerinden taviz alınmasının kolay olması Sonuç olarak sebepler uzar gider.Ama burada Etnik Milliyetçilik bir Berserk buff ıdır.Hiçbir şekilde sebep değildir. Biz bu sebepleri ortadan kaldırırsak güzel bir toplum sunarsak sorun çözülecektir.Önemli olan ordaki insanların bunu istemesi.Onlar bu istekler yerine bizim kuyumuzu kazmaları sebebi ile gördükleri batı yardımını daha cazip bulurlarsa ki bulan kesimler belli.Bizde bu durumda enayi gibi bize saldıran kesime taviz vermek durumunda değiliz. Türkiye içinde ayrı gayrı yok,kimsenin etnik kökeni sorguladığı yok sadece 30 yıldır türk televizyonları tarafından insanlara sorgulatılmaya çalışılıyor.Ayrıca bahsettiğim reform hareketinde bizimle birlikte olan vatandaşlarımız onlara imkanlarımız ve onların çalışmasıyla birlikte kuracağımız güzel hayatı yaşayabilmeli.Bunu kendi rantı için engellemek isteyen eşkiya şerefsizler de cezasını çekmeli.Sonuçta devletin 2 tane yüzü olmalı.İnsanlarına cenneti düşmanları cehennemi yaşatmalı.Tarihe bakacak olursanız bu her zaman böyle olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar