Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İst. ve Ank. üniv.lerinde Kürt dili ve edebiyatı bölümü

lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:
Absolut said:
Ölen PKKlı zerre kadar umrumda değil. Kendi seçmiş terörist olmayı o zaman sonucuna katlanacak. Gebersin şerefsizler.

eh işte diyorum ya sonsuza kadar askerimiz ölür o zaman.

minimum 10 milyon kürt var, öldürmekle bitmez.

turkiye cumhuriyeti'nin silahlı kuvvetleri kürtleri degil halkının canına kasteden pkklıları öldürüyor,onları kürt oldukları icin degil terörist oldukları icin öldürüyor
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Absolut said:
Ölen PKKlı zerre kadar umrumda değil. Kendi seçmiş terörist olmayı o zaman sonucuna katlanacak. Gebersin şerefsizler.

eh işte diyorum ya sonsuza kadar askerimiz ölür o zaman.

minimum 10 milyon kürt var, öldürmekle bitmez.

butun kurtler de pkk lı degil,dogu halkı da pkk ya lanet eder durumda
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

anket mi yaptın nerden biliyorsun

cia factbook 15-20 milyon arası diyor, fakat tarhan erdem'in (hatırlarsınız, küfür yemişti %47 diyip sora megakill çekmişti) KONDA'sı bunu 11 milyon civarı olarak tespit etti:

http://www.milliyet.com.tr/2007/03/22/guncel/agun.html
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işin savunuculuğunu yapan arkadaşlara merakımdan soruyorum Kürtçe diye bir dil varmış ya hani peki bu dil hangi dil ailesinden geliyor?

Bana siyasi amaçlar uğruna bu kişilerin desteklenmediğini yabancılar tarafından kullanılmadığını bu amaca giderken ihtiyaç duydukları için onlara suni bir kimlik kazandırılmaya çalışmadığını anlatmaya çalışsın.

Yediği çanağa pisleyen her türlü hainliği yapıp başkasının şeyiyle gerdeğe giren ve gerizekalı yöneticilerimizinde desteğiyle ülkemizi hergün parçalanmaya sürükleyen bu iki kesimin bu kadar güçlenmesinde en büyük sorumlu batı+bunlara karşı koyamayan toplumumuzdur.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
nutella yerim said:

anket mi yaptın nerden biliyorsun

cia factbook 15-20 milyon arası diyor, fakat tarhan erdem'in (hatırlarsınız, küfür yemişti %47 diyip sora megakill çekmişti) KONDA'sı bunu 11 milyon civarı olarak tespit etti:

http://www.milliyet.com.tr/2007/03/22/guncel/agun.html

cia e kalsa 30 milyon da der
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

aile işimiz gereği doğuya bol bol gitmemiz (yani ben gitmiyorum da abim/babam gider) gerekiyor satış için.

urfa ve van'ı turistik amaçlı gezdim, ama tanıdık da var tabii ağırlandım.

konu hakkında gayet sakin kafayla konuşan "öbür" taraftan insanlar var. ve tahmin ettiğinden daha çok insan pkkya "samimi" bakıyor. pkkcı değil, dağa çıkmam kesinlikle filan diyolar ama iki tarafın da avantajı dezavantajı var şeklinde bakıyorlar. türkiye ordaki insanların birçoğuna "burası senin de ülken" imajını verememiş geçmişte, şimdi bazı çalışmalar olsa bile bu yavaş yavaş yerleşecek birşey.

geçen soruda sormuştun kendin anket mi yaptın diye, ve bu soruda nerdeyse evet diyebilirim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Bu işin savunuculuğunu yapan arkadaşlara merakımdan soruyorum Kürtçe diye bir dil varmış ya hani peki bu dil hangi dil ailesinden geliyor?

Bana siyasi amaçlar uğruna bu kişilerin desteklenmediğini yabancılar tarafından kullanılmadığını bu amaca giderken ihtiyaç duydukları için onlara suni bir kimlik kazandırılmaya çalışmadığını anlatmaya çalışsın.

Yediği çanağa pisleyen her türlü hainliği yapıp başkasının şeyiyle gerdeğe giren ve gerizekalı yöneticilerimizinde desteğiyle ülkemizi hergün parçalanmaya sürükleyen bu iki kesimin bu kadar güçlenmesinde en büyük sorumlu batı+bunlara karşı koyamayan toplumumuzdur.

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T3B-43W0TGF-N&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=3cce5003ba5531d0375e83377ca58580

bilgilenmek istiyorsan satın al. merak etme bir journalde yazını yayımlamak pipine piercing yaptırmaktan daha zordur, o yüzden saçma/kaynaksız birşey olmayacağına emin olabilirsin.

ha siyasi amaçlarla desteklendiğine ben de katılırım, ama "yok öle bi dil kardeşim" lafı da saçmalık.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
bolume dile falan bisi diyemem de... Kurt edebiyati mi var uni bolumu olacak kadar :o

o kısımda ben de bilgisizim, kesin vardır bişiler de 2 sene sora ee sora filan diyebilirler : P

belki başka ülkelerde yaşayıp başka dilleri kullanan kürtlerin edebiyatını filan kullanırlar kim bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
nutella yerim said:

aile işimiz gereği doğuya bol bol gitmemiz (yani ben gitmiyorum da abim/babam gider) gerekiyor satış için.

urfa ve van'ı turistik amaçlı gezdim, ama tanıdık da var tabii ağırlandım.

konu hakkında gayet sakin kafayla konuşan "öbür" taraftan insanlar var. ve tahmin ettiğinden daha çok insan pkkya "samimi" bakıyor. pkkcı değil, dağa çıkmam kesinlikle filan diyolar ama iki tarafın da avantajı dezavantajı var şeklinde bakıyorlar. türkiye ordaki insanların birçoğuna "burası senin de ülken" imajını verememiş geçmişte, şimdi bazı çalışmalar olsa bile bu yavaş yavaş yerleşecek birşey.

geçen soruda sormuştun kendin anket mi yaptın diye, ve bu soruda nerdeyse evet diyebilirim :)

bana kimse gelip sormadı ama turkmusun kurtmusun diye,10 kisilik bi anket yaptıysan orasını bilmiyorum,benim de en yakın arkadasım kurt ve annesi dtp li bi belediye baskanı,dtp li olmasına ragmen dtp icinde de pkk ya illet edenler var,senin de kabul edecegin gibi hayat sadece gordugumuz duydugumuz seylerden ve kısıtlı cevremizden ibaret degil bizden bagımsız da olaylar gelisiyor
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

turkiye cumhuriyeti'nin silahlı kuvvetleri kürtleri degil halkının canına kasteden pkklıları öldürüyor,onları kürt oldukları icin degil terörist oldukları icin öldürüyor

ee? kürt olmayan bir pkklı yok. arasında bir korolasyon olmadığını mı savunuyorsun anlamadım :/

ben sadece "pkk teleport oluyo uzaydan öle geliolar" düşüncesi yannış diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
nutella yerim said:

ee? kürt olmayan bir pkklı yok. arasında bir korolasyon olmadığını mı savunuyorsun anlamadım :/

ben sadece "pkk teleport oluyo uzaydan öle geliolar" düşüncesi yannış diyorum.

ee si kurt oldukları icin degil terörist oldukları icin öldürülüyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

bana kimse gelip sormadı ama turkmusun kurtmusun diye,10 kisilik bi anket yaptıysan orasını bilmiyorum,benim de en yakın arkadasım kurt ve annesi dtp li bi belediye baskanı,dtp li olmasına ragmen dtp icinde de pkk ya illet edenler var,senin de kabul edecegin gibi hayat sadece gordugumuz duydugumuz seylerden ve kısıtlı cevremizden ibaret degil bizden bagımsız da olaylar gelisiyor

zaten "neredeyse" dedim. herkes için birşey diyemem, seveni de sevmeyeni de vardır

pkk zorla dükkan kapattırır mesela, kapamayanı tartaklar vs. kürtlere karşı zorla eylem filan yaptırttıkları var.

herkes pkkyı destekliyor demedim, ama ciddi bir destek alıyor ki 25 senedir ayakta.

biri demişti "roj tv geliyor soru soruyor yansız cevap veriyorum hain oluyorum, türk televizyonu geliyor soruyor yansız cevap veriyorum hain oluyorum" diye. durum bu, onu belirttim sadece : )
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
nutella yerim said:

zaten "neredeyse" dedim. herkes için birşey diyemem, seveni de sevmeyeni de vardır

pkk zorla dükkan kapattırır mesela, kapamayanı tartaklar vs. kürtlere karşı zorla eylem filan yaptırttıkları var.

herkes pkkyı destekliyor demedim, ama ciddi bir destek alıyor ki 25 senedir ayakta.

biri demişti "roj tv geliyor soru soruyor yansız cevap veriyorum hain oluyorum, türk televizyonu geliyor soruyor yansız cevap veriyorum hain oluyorum" diye. durum bu, onu belirttim sadece : )

25 senedir ayakta,silah buluyor,füze buluyor,tsk da olmayan teknolojileri kullanıyor,onu bu sekilde ayakta tutan ekonomik durumu ortada olan dogu halkı mı sanıyosun,amerika ve avrupa sayesinde 25 senedir ayakta
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
AKP döneminde ilk senelerde adam gibi davranıldı sonuçlarında bir tek ayaklanmadıkları kaldı. Belediye başkanları, mülletvekilleri demediklerini yapmadıklarını bırakmadılar.

Onlara ben provakatör olarak bakıyorum her ülkede radikal fikirli insanlar vardır. Eğer dedikleri ve yaptıkları suç teşkil ediyorsa sonuçlarına katlanıyorlar. Bırakın konuşsunlar ve bağırsınlar çünkü bastırmak ve yok saymak her zaman için daha tehlikeli sonuçlar doğurur.
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

cevap ı cevap olarak kabul etmiyosan o senin secimin

hayır neye cevap verdiğini bir yazsan diyorum. çünkü benim dediğim şeyle alakasız bişi yazmışsın. yani ben 1+1 kaç demişim sen 5in karesi 25 demişsin.

neyse, uzatmaya gerek yok.

bu arada sorularını kestin bakıyorum : )
Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:

25 senedir ayakta,silah buluyor,füze buluyor,tsk da olmayan teknolojileri kullanıyor,onu bu sekilde ayakta tutan ekonomik durumu ortada olan dogu halkı mı sanıyosun,amerika ve avrupa sayesinde 25 senedir ayakta

dimi savaşan insanları da klonluyolar amerikada. clone wars yapıyoruz doğuda.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
nutella yerim said:

dimi savaşan insanları da klonluyolar amerikada. clone wars yapıyoruz doğuda.

butun pkk lılar turkiye sınırları icinde olan kürtler degil,kuzey ırak ve suriyeden de destek geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...